Uwielbiam wszelakie pasty i twarożki na śniadanie. Na blogu znajdziecie przepis na min. moja ulubioną pastę z wędzonej makreli, pastę z tuńczyka czy pastę z tuńczyka i awokado . Dzisiaj przyszła pora na twarożek śniadaniowy w wersji z suszonymi pomidorami. Dwa proste składniki a smak obłędny! Zróbcie koniecznie i dajcie mi znać czy smakowało. Gwarantuje Wam, że twarożek z suszonymi
CookYourselfDomowe drożdżóweczki zawsze i wszędzie będą hitem! Ich zapach rozchodzący się po domu sprawia, że ślinka cieknie, a na buzi pojawia się uśmiech. Tym razem wersja
Analiza SmakuDziś wpadłam na pomysł na kolejny placek serowy. Tym razem zrobiłam placek z baaaaardzo smacznym wnętrzem Kilka dni temu zrobiłam dżem jeżynowy, a że nikt z
Smaki Arminewykorzystaliśmy tylko częściowo, np. zużyliśmy połowę brokuła, podobnie rzecz się ma z groszkiem, fetą, pieczarkami i szparagami. To co nam zostało albo zamroziliśmy (brokuł) lub zjemy na kolacje i śniadania. Artykuł Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzszukać tańszych zamienników, ale, niestety, zazwyczaj jest to kompromis między większą lub mniejszą ilością chemii. Pierwszy przykład z brzegu: płatki. U nas w domu jest to niemal codzienna podstawa śniadań przez cały tydzień za wyjątkiem weekendów, choć nie zawsze. Paczka płątków śniadaniowych jednego znanego producenta kosztuje w granicach 3 zł. Ostatnio kupujemy płatki i patrzymy – na sąsiedniej półce
Niedzielny kucharzdoskonale nadaje się do pieczenia i smażenia. Napisaliśmy, że danie jest w stylu amerykańskim, bo Amerykanie uwielbiają upieczony na chrupko, cięty na cienkie plastry boczek, który podają do śniadań, albo, jak w tym przepisie, do sałatek. Pokruszony na małe czipsy pachnący dymem, słony boczek stanowi doskonałą przyprawę, doskonale kontrującą słodycz truskawek. Godny uwagi jest też prosty dresing na bazie
Niedzielny kucharzTartaletki z budyniem i borówkami to pyszna i pożywna przekąska . Można je przygotować na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły lub zabrać ze sobą do pracy. Sprawdzą się także na przyjęciach . Spód z płatków owsianych, wiórków kokosowych i miodu dostarczy energii na długi czas. Z kolei budyń i borówki nadadzą lekkości, dzięki czemu całość będzie rozpływać się w ustach
Przepisy na widelcuTakie roladki to idealna przekąska na każdą imprezę. Sprawdzą się również w plenerze albo jako drugie śniadanie. Zazwyczaj tortilli się do niech nie podpieka, jednak ja swoje nieco przyrumieniłam - takie są dla mnie smaczniejsze. To jakich tortilli użyjecie - czy zwykłych, pełnoziarnistych czy smakowych - również zależy od Waszych preferencji smakowych. Tym razem nie podałam konkretnej ilości składników - wszystko zależy
My simple kitchenprzepyszne. Są puszyste i mięciutkie. Moja Córcia uwielbia wszelkiego rodzaju naleśniki i placuszki, stąd nowe pomysły. Możemy do nich dodać każdy jogurt owocowy lub zmiksowane owoce. Polecam na śniadanie! 2 jajka 150 g skyru jagodowego 40 g budyniu śmietankowego 2 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g masła 82% Jajka delikatnie rozbijamy
VioletoweKucharzenieUwielbiam takie szybkie i proste przepisy nie wymagające żadnych gadżetów kuchennych. I dziś podzielę się kolejnym przepisem, który wymyśliłam na biegu z tego co miałam w
Smaki ArminePasztet z kaszy jaglanej, cukinii i słodkich ziemniaków doprawione parmezanem. Pyszny na drugie śniadanie, lunch czy kolację z lekką sałatką. 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 3-4 jaja w zależności od wielkości 1 cukinia 300 gram słodkich ziemniaków 80 gram tartego parmezanu cebula ząbek czosnku sól i pieprz do smaku tymianek lub koperek olej Cukinię zetrzeć na tarce dodać
AZgotuj!blogu znajdziecie różne borówkowe inspiracje: Ciasto na maślance z morelami i borówkami amerykańskimi Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi Frużelina z borówek amerykańskich Letnie owocowe śniadanie Biszkoptowe ciasto z porzeczkami i borówkami Ciasto drożdżowe z owocami lata Puchate ciasto z owocami Kruche ciasto z pianką i owocami Tarta z borówkami amerykańskimi Kruchy spód z lekką pianką
Kulinarne przygody Gatitywyjazdu, zapraszam na wycieczkę Winnice Małopolski – dzień drugi naszej blogerskiej wyprawy. Dzień drugi ( opis dnia pierwszego znajdziesz TU ) rozpoczął się od pięknego poranka i pysznego długiego śniadania w hotelowej restauracji. Niespiesznie, rozmawiając, jedząc i pijąc herbatę, zastanawiałyśmy się co nas dzisiaj czeka. Potem pośniadaniowy spacer i już było trzeba się pakować do busa i ruszać
Kuchnia na wzgórzuOdsianie sensownych informacji od tych mocno przekoloryzowanych może okazać się problematyczne. Nie brakuje też „dietetycznego sekciarstwa” Znajdziemy również różnego rodzaju gotowce. Jadłospisy mówiące o jedzeniu jogurtu na śniadanie, sałatki na obiad i jednej kromki chleba na kolację. Zastosowanie się do tego rodzaju gotowca przyczyni się z dużym prawdopodobieństwem do jakiejś tam utraty wagi. Nie będzie to jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!