Ryż smażony z udkami, marchewką oraz porem to pomysł na drugie śniadanie do pracy. Błyskawiczny do przygotowania, pożywny i bardzo smaczny. Danie przygotowałam na patelni wok, aby przyspieszyć czas smażenia poszczególnych składników 😊 Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez kości oraz skóry) 1 szklanka surowego ryżu (200 g) 2 i 1/3 szklanki wody
Ugotowaćmnóstwo witamin i mikroelementów. Warzywa i owoce można też zapakować do pojemnika i zabrać ze sobą na wynos. To pyszna i zdrowa przekąska lub dodatek do drugiego śniadania
My Chcemy Jeśćmuffinki z rabarbarem i kruszonką to propozycja dla miłośników małych przyjemności. Muffinki to bardzo wdzięczna słodkość, dlatego, że są małe, lekkie, można je łatwo zapakować do pojemnika na drugie śniadanie i cieszyć się nimi w każdych okolicznościach. Szczególnie teraz warto je przygotować. Na straganach pojawiają się pierwsze sezonowe owoce (nie wspominając, iż sezon na rabarbar w pełni, dlatego warto
365 dni dookoła kuchniszukać tańszych zamienników, ale, niestety, zazwyczaj jest to kompromis między większą lub mniejszą ilością chemii. Pierwszy przykład z brzegu: płatki. U nas w domu jest to niemal codzienna podstawa śniadań przez cały tydzień za wyjątkiem weekendów, choć nie zawsze. Paczka płątków śniadaniowych jednego znanego producenta kosztuje w granicach 3 zł. Ostatnio kupujemy płatki i patrzymy – na sąsiedniej półce
Niedzielny kucharzsłodkości w postaci truskawek, mango, polana wyrazistym dressingiem na bazie francuskiej musztardy, słodkiego miodu oraz orzeźwiających cytrusów smakuje wyśmienicie i jest świetnym pomysłem na letni obiad, przystawkę oraz drugie śniadanie do pracy. Składniki: 300g świeżego, surowegołososia pure Mowi (2x150g) 150g świeżych truskawek 1 mango 1/2 czerwonej cebuli 80g roszponki 80g orzechów nerkowca 1/2 czerwonej papryki 1 garść posiekanej świeżej
Szalona Kuchnia Ewelinybigos , mielone i schabowe w panierce . Jeśli chodzi o słodkości był niezapomniany blok czekoladowy , babka oraz kolorowa galaretka z bitą śmietaną, o której zapomnieliśmy i jedliśmy ją wszyscy na śniadanie ;). Do picia była kawa tzw. plujka, herbata sypana i kompot. Jeśli ktoś miał dostęp do oranżady to dopiero był luksus! Mnie się oranżady nie udało kupić, wiecie takiej
CookYourselfCzyż one nie są piękne? Widzicie je już w swoich wielkanocnych koszyczkach, bądź w koszyczku z pieczywem, na wielkanocnym śniadaniu? Bułeczki są mięciutkie i przechowywane w szczelnym pojemniku-długo utrzymują swoją świeżość. Składniki (przepis na 9 króliczków) : – 3 szklanki mąki pszennej (510g) – 1 opakowanie drożdży instant (7g) – 1 szklanka ciepłej wody (250ml) – 1 łyżka cukru
CookYourselfDzis twarożek w wersji z chwastami. Polecam szczegolnie na śniadanie. A główny dodatek do serka znajdziemy w ogródku. Delikatne listki i male biale kwiatuszki sa znane kazdemu ogrodnikowi. Raczej nikt nie uprawia tej roslinki. Rozrasta sie błyskawicznie. Pomimo pielenia wszędzie jej pełno. Gwiazdnica pospolita jako chwast dostępna jest w naszym coraz cieplejszym klimacie właściwie przez cały rok. Kiedy
prawdziwe jedzenieRobię z nich kompoty, koktajle, a także ulubione u nas w domu ciasto drożdżowe. Na weekend jak znalazł. Wyśmienicie smakuje z ciepłym mlekiem i pasuje nie tylko na niedzielne śniadanie. Składniki zaczyn 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka ciasto 100 g cukru pudru
Raj dla Podniebieniaskładników wychodzi ok. 12 sporych placków. Ciepłe smakują wyśmienicie z ketchupem z cukinii czy ajvarem. Możecie podać je także ze świeżą sałatką czy dużą ilością warzyw. Sprawdzą się na śniadanie, lunch czy obiad. Wszystko zależy od Was! Ich włoski charakter podkreśla świeża bazylia i parmezan, który tworzy lekko chrupiącą skorupkę i nadaje wyjątkowy smak. Są naprawdę pyszne! Placuszki
Cooking MonsterUwielbiam niedzielne poranki. Śniadania z koktajlami stały się już rytułałem, a odkrywanie nowych smaków to prawdziwa przyjemność. Tym razem potrzebna była spora dawka energii, więc w sokowirówce wylądowały… wszystkie witaminki jakie były w domu. I to był strzał w dziesiątkę! Jeśli lubicie imbir i smak ostrości, to dzisiejszy przepis na sok z jabłkiem i imbirem będzie
Czynniki pierwszemówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe
Gotowanie z pasjąmówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe
Gotowanie z pasjąPodzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na pyszne, ekspresowe placki waniliowe. Placki te robią się błyskawicznie, a znikają jeszcze szybciej Moje dzieci je uwielbiają. Spróbujcie
Smaki ArmineDzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj
kruche babeczki