Wielkanocne bułki drożdżowe w kształcie króliczków 187Czyż one nie są piękne? Widzicie je już w swoich wielkanocnych koszyczkach, bądź w koszyczku z pieczywem, na wielkanocnym śniadaniu? Bułeczki są mięciutkie i przechowywane w szczelnym pojemniku-długo utrzymują swoją świeżość. Składniki (przepis na 9 króliczków) : – 3 szklanki mąki pszennej (510g) – 1 opakowanie drożdży instant (7g) – 1 szklanka ciepłej wody (250ml) – 1 łyżka cukru
CookYourself
Gwiezdny twarożek 242Dzis twarożek w wersji z chwastami. Polecam szczegolnie na śniadanie. A główny dodatek do serka znajdziemy w ogródku. Delikatne listki i male biale kwiatuszki sa znane kazdemu ogrodnikowi. Raczej nikt nie uprawia tej roslinki. Rozrasta sie błyskawicznie. Pomimo pielenia wszędzie jej pełno. Gwiazdnica pospolita jako chwast dostępna jest w naszym coraz cieplejszym klimacie właściwie przez cały rok. Kiedy
prawdziwe jedzenie
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 195Robię z nich kompoty, koktajle, a także ulubione u nas w domu ciasto drożdżowe. Na weekend jak znalazł. Wyśmienicie smakuje z ciepłym mlekiem i pasuje nie tylko na niedzielne śniadanie. Składniki zaczyn 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 250 ml ciepłego mleka ciasto 100 g cukru pudru
Raj dla Podniebienia
Placki z twarogiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami 177składników wychodzi ok. 12 sporych placków. Ciepłe smakują wyśmienicie z ketchupem z cukinii czy ajvarem. Możecie podać je także ze świeżą sałatką czy dużą ilością warzyw. Sprawdzą się na śniadanie, lunch czy obiad. Wszystko zależy od Was! Ich włoski charakter podkreśla świeża bazylia i parmezan, który tworzy lekko chrupiącą skorupkę i nadaje wyjątkowy smak. Są naprawdę pyszne! Placuszki
Cooking Monster
Sok z jabłkiem i imbirem – idealny na poranek 180Uwielbiam niedzielne poranki. Śniadania z koktajlami stały się już rytułałem, a odkrywanie nowych smaków to prawdziwa przyjemność. Tym razem potrzebna była spora dawka energii, więc w sokowirówce wylądowały… wszystkie witaminki jakie były w domu. I to był strzał w dziesiątkę! Jeśli lubicie imbir i smak ostrości, to dzisiejszy przepis na sok z jabłkiem i imbirem będzie
Czynniki pierwsze
placki z batata 187mówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe
Gotowanie z pasją
placki z batata 204mówią czas wracać i na szczęście pogoda też wróciła bo już ponownie burzowo się zrobiło. Tym czasem gdy nie macie pomysłu na obiad czy też późne śniadanie to serdecznie polecam placki z batata. Są bardziej słodsze niż zwykłe placki ziemniaczane, ale to oczywiście jego zasługa. Jednak jak dla mnie są mega pyszne i są wspaniałą odmianą gdy już zwykłe
Gotowanie z pasją
Placki waniliowe (bezglutenowe) 226Podzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na pyszne, ekspresowe placki waniliowe. Placki te robią się błyskawicznie, a znikają jeszcze szybciej Moje dzieci je uwielbiają. Spróbujcie
Smaki Armine
Gofry bananowe 191Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszne gofry bananowe. Są chrupiące, delikatne, idealne na śniadanie i nie tylko. Posmakują Wam na pewno, nie musimy do nich dodawać cukru, bo całą słodycz dają banany. Z podanego przepisu wychodzi około 8 sztuk to na dużej gofrownicy. Jeśli macie do mniejszych gofrów to wyjdzie na pewno więcej :-) Przepis znalazłam tutaj
kruche babeczki
Puszysta chałka z ricottą (Treccia di pan brioche con ricotta) 181powiecie na takie rozpoczęcie dnia? Ciepła domowa chałka obsypana cukrem w granulkach z dodatkiem domowych konfitur lub kremu czekoladowego, koniecznie z filiżanką kawy. Takie śniadanie poprawi humor każdemu, nawet w pochmurny poranek. Dodatek ricotty w cieście drożdżowym sprawia, że chałka nabiera niesamowitej delikatności i lekkości jak piórko. Miłego dnia :) **** Che ne dite di iniziare
La grande e la piccola cuoca
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 194się dobrem jest przyrządzenie dla kogoś... czegoś dobrego. A cóż może być lepszego niż potrawa z przepełnionym dobrem łososiem ? Sprawdź, jak dobrze mogą wyglądać (i smakować)... Twoje obiady, śniadania i kolacje. Dodaj do nich łososia MOWI , którego fantastyczny kolor i doskonały smak świadczą o wysokiej zawartości Omega-3 i witamin. Łosoś MOWI jest tak dobry, bo my jesteśmy
Szalona Kuchnia Eweliny
Placki na maślance 226Puszyste, mięciutkie placki na maślance. Nie za słodkie, idealne na podwieczorek lub leniwe weekendowe śniadanie. Koniecznie podawać ze świeżymi owocami - chociaż i bez nich są pyszne! Składniki: 3/4 szklanki maślanki, 3 łyżki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, płaska łyżka cukru, łyżka oleju maliny, borówki amerykańskie Przygotowanie: Do maślanki dodajemy jajko, olej i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy przesiane
Lena Gotuje
Placki żytnie z cukinią i mozzarellą 164Prosto, szybko i smacznie. Tak lubię. Dziś na obiad, jutro na kolację. A może śniadanie? Lekkie placki to dobry pomysł na każdy posiłek. 2 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 200-250 g 1 jajko 3 czubate mąki żytniej 1 kulka sera mozzarella przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek łyżka oleju do smażenia Cukinię wraz z mozzarellą ścieramy na tarce
Kucharzyca
Drożdżowe babeczki 152Drożdżowe babeczki robię dość często bo super nam się sprawdzają na śniadania albo do lunchboxów. Od razu można upiec więcej i zamrozić a potem wyjmować sobie po jednej sztuce kiedy najdzie nas ochota. Musze przyznać, że jako świeżo upieczona mama trójki dzieci cenię sobie takie rozwiązania – raz zrobić więcej, zamrozić i mieć na zaś, na dni kiedy czasu
Dorota Smakuje
Szparagi w cieście francuskim 229Sezon szparagowy w pełni, a ja co roku czekam na ten czas z utęsknieniem. Mogłabym je jeść na śniadanie obiad i kolacją. Mam długą listę swoich ulubionych dań ze szparagami w roli głównej. Dziś mam dla Was propozycję wiosennej przystawki. Co powiecie na zielone szparagi otulone szynką parmeńską i ciastem francuskim? To efektowna i prosta przekąska na imprezę/urodziny/przyj
Smakowity Blog Kulinarny