mięso - 63110 przepisów (strona:1254/4208)

Ryż z indykiem i warzywami. 163

limonki i mieloną kurkumę. Gotujemy do miękkości. Co jakiś czas mieszamy i uzupełniamy wodę jeśli jest taka potrzeba.  Ja gotowałam w dużej ilości wody, następnie nadmiar odcedziłam.  Mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i pozostałe liście limonki. smażymy parę chwil. Następnie wrzucamy kalafior i fasolkę szparagową, podlewamy ok 3/4 szkl. wody

Radość kipiąca uśmiechem.
Pikantny filet z indyka 143

podałam razem z ryżem curry  i surówką z papryki . Składniki: 1 pierś z indyka masło klarowane czosnek granulowany chilli zioła prowansalskie kumin młotkowany pieprz sól Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kawałek oprószyć chilli, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi, kuminem, pieprzem oraz solą. Odłożyć do lodówki na 2 godziny. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć mięso z jednej strony

magiczna kuchnia Kasi
,,Kotlet po hawajsku z ananasem i jarzębiną” 141

Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i swoistego smaku jarzębiny daje nam niezwykłe połączenie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dania znajdziecie w sklepie Stovit, oraz Helio. Składniki 1 pierś z kurczaka podwójna Marynata: 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu(...)Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki mąki tłuszcz do smażenia. Dodatkowo: 4 krążki ananasa z puszki Helio 4 łyżki jarzębiny do mięs i serów Stovit Przygotowanie: Każdą z piersi przecinamy na pół, tak aby powstały cztery podobne kotlety. W razie potrzeby lekko rozbijamy. Pokrojone kotlety marynujemy i odstawiamy na dwie godziny

Podróż w kulinaria
Polędwiczki wieprzowe w porach 161

Polędwiczki wieprzowe w porach to wbrew pozorom bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Polędwiczka jest bardzo delikatnym mięsem więc musimy pamiętać aby w odpowiedni sposób je przygotować. Tym razem smak polędwiczki podkreślimy delikatnie ostrzejszymi porami. Składniki (4 porcje) 650-700g polędwiczki wieprzowej 2 pory sól pieprz masło 1/2 szklanki wody Polędwiczki wieprzowe w porach – przepis Polędwiczkę myjemy i ściągamy(...)białą błonę z góry. Następnie kroimy w ok. 1 cm plastry. Mięso delikatnie rozbijamy i doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym maśle przez ok. 1-2 minuty. Po usmażeniu przekładamy na talerz. Na tą samą patelnię dodajemy pokrojonego w cienkie półplasterki pora. Smażymy ok. 2 minuty i dodajemy wodę. Pora dusimy jeszcze przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszny kapuśniak bez mięsa. Lekki, a zarazem pożywny. [PRZEPIS WEGAŃSKI] 140

niczym nie ustępowałby tradycyjnej odmianie tej zupy. I wreszcie jest! Z radością się z nim z wami dzielimy. Zaskoczy was, że w tej zupie nie ma ani grama mięsa czy innych produktów zwierzęcych – taki jest pożywny i pyszny A jednocześnie bardzo zdrowy. Warto przygotować go w dużym garnku. Szybko znika! Przepis na kapuśniak wegański Składniki: 600 gramów kapusty kiszonej(...)pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i seler. Dodaj do garnka z zupą, wymieszaj i gotuj razem jeszcze 5 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Artykuł Pyszny kapuśniak bez mięsa. Lekki, a zarazem pożywny. [PRZEPIS WEGAŃSKI] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Forszmak 14885

podobno bardzo przypomina w smaku ten lubelski, a przecież o to chodziło. Zróbcie go koniecznie. Składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 800 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, baleronu, pieczonej gęsi) 4 ogórki kiszone 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 plaster cytryny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka(...)majeranku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, obsmażamy. Dodajemy do nich pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, chwilę smażymy. Całość zalewamy bulionem. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w paski, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat

Kardamonovy
Gulasz z indyka z warzywami, prosty i pyszny przepis na obiad 125

łyżki oleju rzepakowego   Obieramy ziemniaki i kroimy w niedużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Potem paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i też kroimy w kosteczkę. Mięso kroimy w niedużą kostkę. Gdy już wszystko przygotujemy w dużym garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy indyka, jak już mięso zmieni kolor dodajemy wszystkie warzywa, mieszamy. Po chwili dodajemy rozmieszany

Kuchnia na wzgórzu
Karkówka z warzywami z dodatkiem musztardy, danie z wolnowaru 135

pokroiłam w mniejsze kawałki. Na dno wolnowaru położyłam warzywa. Karkówkę wysmarowałam musztardą, włożyłam na warzywa i posypałam kuminem. Koncentrat pomidorowy połączyłam z wodą, doprawiłam pozostałymi przyprawami i tym podlałam mięso. Wolnowar wstawiłam na maks i obiad wstawiony o 9 rano na 14 był gotowy, co doniosły mi dzieci – że pachnie i że mięso się rozpada, a warzywa są miękkie

Kuchnia na wzgórzu
Pierś z kurczaka z bananami 110

błon, myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami oraz dodajemy oliwę z oliwek. Cebulę i papryczkę pepperoni kroimy w plastry, czosnek miażdżymy. Na folię aluminiową kładziemy mięso, cebulę, czosnek i paprykę pepperoni. Zwijamy i smażymy na rozgrzanej patelni przez około 25 minut, co jakiś czas obracając. Czy mięso jest już miękkie możemy sprawdzić za pomocą wykałaczki. W międzyczasie

Programista w kuchni
Kanapka z indykiem, sałatą i czerwoną cebulą 101

piersią z indyka, sałatą strzępiastą i czerwoną cebulą. Oczywiście indyka możemy zamienić np. na filet z kurczaka. Niestety nie jest to najszybsza kanapka, jaką możemy przygotować, a panierowane mięso i majonez sprawiają, że jest dosyć kaloryczna. Mimo to świetnie się sprawdza np. na drugie śniadanie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu bez zawahania możemy(...)indyka myjemy, oczyszczamy, suszymy i kroimy w kosteczkę. Do jednej małej miseczki wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wszystko dokładnie roztrzepujemy widelcem. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół. Na dolną część

Programista w kuchni
Sałatka z kurczakiem i rukolą 113

Kolejna szybka i smaczna, a zarazem pożywna sałatka z piersią z kurczaka. Oprócz wspomnianego mięsa znajdziesz w niej rukolę, pomidorki koktajlowe, ser cheddar oraz orzechy nerkowca. Dzięki takim składnikom sałatka może śmiało zastąpić lekki obiad białkowo-tłuszczowy, sprawdzi się także jako drugie śniadanie lub kolacja. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garści rukoli 6 pomidorków koktajlowych 50 g orzechów(...)papierowym. Kroimy w kostkę lub paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką, odstawiamy na godzinkę do lodówki. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez około 15 minut, aż mięso ładnie się zarumieni z każdej strony. Do miseczki lub na talerz dodajemy rukolę, przecięte na pół pomidorki koktajlowe, orzechy nerkowca i usmażoną wcześniej pierś z kurczaka. Całość posypujemy startym serem

Programista w kuchni
Krokiety z kapustą i pieczarkami 130

Chociaż nie widać tego po przepisie krokietów, to na co dzień także należę do tego grona osób i praktycznie nie dodaję tłuszczu do smażenia. Wolę przygotować bardziej tłusty kawałek mięsa, z którego on sam się wytopi. Wracając do patelni Delimano Stone Legend od razu rzuca nam się w oczy jej wnętrze, kamienna powłoka. To właśnie dzięki niej potrawy nie przywierają(...)patelni. Aby usmażyć mięso lub cokolwiek innego wystarczy kropla oleju, którą natłuścimy powłokę patelni. Jeżeli jednak chcemy usmażyć coś z większą ilością oleju to patelnia również daje sobie doskonale radę, co widać po moim przepisie. Do przetestowania patelni Delimano Stone Legend wybrałem krokiety, ze względu na to, że mogłem ją wykorzystać, aż trzy razy. W pierwszej kolejności przygotowałem farsz

Programista w kuchni
CHRUPIĄCE SKRZYDEŁKA KURCZAKA Z PIEKARNIKA: przepis, jak zrobić 703

miodu 1 łyżeczka płatków chili Przygotowanie skrzydełek kurczaka: Krok 1. Skrzydełka oczyścić i opłukać. Można podzielić na mniejsze części przecinając skrzydełka w stawach. trawę cytrynową lekko utłuc tłuczkiem do mięsa lub trzonkiem noża, rozdzielić na mniejsze części. Krok 2. Skrzydełka włożyć do miseczki, dodać wszystkie pozostałe przyprawy i wymieszać. Następnie miskę przykryć folią do żywności i wstawić do lodówki minimum(...)godzinę, a najlepiej na całą noc. Krok 3. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia, rozłożyć zamarynowane skrzydełka. Mięso nakryć najpierw papierem do pieczenia, a następnie całość szczelnie przykryć folią aluminiową. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na środkowy poziom i piec przez ok. 40 minut. Po tym czasie zdjąć folię oraz papier i dopiec skrzydełka, aż skórka się ładnie

Moja Książka Kucharska
Pieczony boczek 137

różnie, zależy u kogo świętujemy wtedy też ustalamy jakie danie kto przygotuje i tym samym zapełniamy cały stół.  Dzisiaj przedstawiam Wam drugą propozycję na świąteczny stół w kategorii mięsa. Składniki ok 1 kg surowego boczku bez skóry i żeber łyżeczka soli 2 spore ząbki czosnku majeranek otarty 1 łyżeczka papryki ostrej Przygotowanie: Dobę przed pieczeniem boczek moczymy w solance(...)dłużej do 48 godzin. Formę większą od kawałka boczku wykładamy folią aluminiową, jeśli nie mamy takiej możemy przeciąć boczek na pół i wtedy zmieści nam się do keksówki. Wkładamy mięso, podlewamy wodą ok 1/2 szklanki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem. Pieczemy 35 minut, po tym czasie przekręcamy go na drugą stronę i pieczemy kolejne 35 minut

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania