mięso - 63110 przepisów (strona:1248/4208)

KOTLETY MIELONE Z PAPRYKĄ 162

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 35 dag mięsa mielonego, mała cebula, 1/2 niedużej papryki (u mnie pomarańczowa), łyżka oleju smakowego (z dodatkiem pomidorów, bazylii i czosnku), mała bułka wcześniej namoczona w mleku, jajko, sól, pieprz, papryka słodka, majeranek, suszona natka pietruszki, curry, łyżka bułki tartej + do panierowania(...)Przygotowanie: Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju, studzę. Paprykę kroję w drobną kosteczkę. Mięso dokładnie łączę z warzywami, odciśniętą bułką, bułką tartą i przyprawami. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu

JejKuchnia
Zupa meksykańska 141

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 3 pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 duży ziemniak 1 marchewka sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego ostrego chilli 1/3 łyżeczki papryki słodkiej natka pietruszki olej W rondelku szklimy na oleju cebulę, dodajemy mięso i drobno posiekany czosnek. Dusimy. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę

MojaQchnia.pl
SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 154

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu spaghetti, 35 dag mięsa mielonego, 20 dag pieczarek, średniej wielkości marchewka, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), opakowanie krojonych pomidorów, szczypta pieprzu chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka, 2-3 łyżki mascarpone, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję(...)dente. Pieczarki i marchewkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - ziół prowansalskich, soli, pieprzu cayenne i słodkiej papryki. Po około 7 minutach dodaję warzywa, smażę kolejne 5 minut. Wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Następnie wrzucam pomidory i gotuję kolejne 5 minut. Na koniec dodaję serek

JejKuchnia
Polędwiczki w kremowym sosie własnym 300

Przyznam szczerze, że po zjedzeniu jednej porcji miałam ochotę na więcej! Ta propozycja przygotowania polędwiczek jest przepyszna – zrobicie raz, a będziecie na pewno do tego przepisu wracać. Miękkie mięso otulone aksamitnym sosem… to jest coś! Przepis na polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie własnym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 40 minut Składniki 500 g polędwiczki wieprzowej średnia cebula(...)patelnie cebulę, czosnek, ziele angielskie oraz liść laurowy. Smażymy do momentu zeszklenia się cebuli. 4 Całość zalewamy połową szklanki wody. Dusimy około 20-30 minut, do momentu, aż mięso będzie miękkie. 5 Następnie, kiedy część wody odparuje, zalewamy całość śmietanką i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż sos zgęstnieje. 6 Podajemy z ulubionymi dodatkami. Zobacz też: Kurczak

Kuchnia Bazylii
Zupa rozgrzewająca na dobry dzień 170

Taką zupką przywitała mnie moja synowa. Smak pomidorowy, mięsko warzywa. Pycha. Mięso pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Zalać wodą i doprawić solą do smaku. Zagotować, zdjąć szumy. Gotować na średnim ogniu aż mięso będzie prawie miękkie. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić marchewki, por, seler, pietruszkę, paprykę, chilli, cebulę, paprykę czerwoną i chilli ( chilli można ominąć). Smażyć aż warzywa

Kuchnia Pokoleń
Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 169

pysznej i szybkiej propozycji na danie z makaronem to dobrze trafiliście! Jest ono naprawdę ekspresowe w przygotowaniu i kusząco aromatyczne. Jednym słowem... pyyychotka! Koniecznie spróbujcie! (około 3 porcje) 500g mięsa mielonego 150-200g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 ml bulionu/wody 50 ml śmietanki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka bazylii 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej papryka słodka pieprz(...)olej do smażenia     Cebule z czosnkiem drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pieczarki uprzednio obrane, umyte oraz pokrojone w większą kostkę. Po kilku minutach dołożyć mięso mielone, które mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia. Całość posypać przyprawami i następnie wlać wodę/bulion. Po zredukowaniu się płynu dolać śmietankę i wmieszać koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dusić do momentu

Di gotuje
Roladki z bakłażana 182

bakłażan 200 g mięsa mielonego 1 szkl ugotowanego ryżu pół puszki czerwonej fasoli sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pół puszki pomidorów w przecierze żółty ser do posypania ok 2 łyżki Bakłażana kroimy na plastry wzdłuż, solimy i odstawiamy na ok pół godziny. Mięso mieszamy z ryżem fasolą, natką pietruszki i przyprawami. Bakłażana płuczemy

Gotowanie jest łatwe
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 321

tradycyjnie występuje w tego typu daniach. Pulpety fajnie smakują z ryżem czy kaszą i jakąś ostrzejszą surówką, np. z porów :)  Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki mielonej słodkiej papryki  1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz kilka łyżek mąki pszennej(...)śmietany 18% 150 g tartego żółtego sera kilka łyżek mleka 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz   W misce dokładnie wymieszać mięso z posiekaną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną słodką papryką, jajkiem, bułką tartą, solą oraz pieprzem. Uformować z masy pulpeciki, obtoczyć je delikatnie w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.   Po obsmażeniu

Simply Food
Stek z antrykotu 164

czas kupuje w sklepie porządny ładny stek z antrykotu - wołowiny sezonowanej w popularnym sklepie sieciowym (używam steków z Sokołowa). Jak na razie jeszcze się nie zawiodłam na jakości ich mięsa. Dobrze przygotowane mięso jest soczyste, kruche i pyszne. Wystarczy sól, pieprz, może jakieś zioła a w efekcie po kilku minutach mamy wyborny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Filet ze szpinakiem w cieście francuskim 168

Polecam :) Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g świeżego szpinaku baby 2 ząbki czosnku masło do smażenia ziarna sezamu gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć z każdej strony. Na patelni na maśle podsmażyć szpinak, wrzucić szpinak, smażyć aż odparuje woda. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ciasto(...)francuskie przekroić na dwa kawałki. Na środek każdego położyć mięso, na wierzch przesmażony szpinak. Ciasto po bokach ponacinać w paski, następnie paski przekładać raz z jednej raz z drugiej strony na zakładkę, przełożyć na blaszkę. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Blaszkę wkładamy do nienagrzanie piekarnika i pieczemy przez ok. 35-40 minut

magiczna kuchnia Kasi
Klopsiki w sosie curry 492

smakuje wyśmienicie. Pamiętajcie, że pasty curry różnią się ostrością, więc na początek warto dodać jedną łyżeczkę, a większą ilość zawsze można dodać później, doprawiając sos. Klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duże, surowe jajko 2 nieduże cebule szalotki 2 łyżki soku z limonki 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżeczka zmielonych ziaren kolendry 4 łyżki bułki tartej sól morska(...)zmielonych ziaren kolendry skórka otarta z limonki garść świeżego szpinaku sól morska do podania: orzechy nerkowca, ryż basmati Klopsiki: Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ząbki czosnku wyciskamy. Mięso mielone łączymy ze wszystkimi składnikami: jajkiem, pokrojonymi szalotkami, sokiem z limonki, wyciśniętymi ząbkami czosnku, utłuczoną w moździerzu kolendrą, bułką tartą oraz dużą szczyptą soli i pieprzu. Wyrabiamy, aż składniki się

Poezja smaku
Chłopski garnek 595

fasoli 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 liście laurowe 4-5 ziarenek ziela angielskiego olej do smażenia mąka do oprószenia słodka, ostra papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, paprykami, solą oraz  oprószyć mąką . Cebulę pokroić w półksiężyce, papryki w plasterki. Ziemniaki, marchewkę obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać tłuszcz(...)obsmażyć mięso. Następnie dodać cebulę, gdy lekko się zeszkli dodać papryki. Całość chwilę przesmażyć, dodać liść laurowy, ziele angielskie,  zalać 1 L wody i  zagotować. Dusić ok 40 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodać ziemniaki, marchewkę oraz pomidory. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać fasolę, koncentrat pomidorowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę

magiczna kuchnia Kasi
Pęczotto ze szpinakiem, dynią i łopatką wieprzową 140

smaku     Zaczęłam od przygotowania warzyw suszonych, czyli zagotowałam wodę i zalałam warzywa w kubku garnku. Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę, tak samo postępujemy z dynią. Mięso kroimy w kostkę odcinając tłuszcz. Na patelni rozgrzałam olej dodałam masło, jak całość się połączyłam dodałam czosnek i cebulę i przez około 3 minuty smażyłam. Potem dodałam mięso

Kuchnia na wzgórzu
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 198

suszonego tymianku pół pęczka natki pietruszki 30 g sera mozzarella (żółta, tarta) 30 g tartego parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów Oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem, tworząc większy płat. Oprószamy solą, pieprzem oraz nacieramy niewielką ilością (około 1 łyżka) oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Cebulę trzemy na tarce. Cukinię również trzemy(...)dokładamy tartą cukinię i smażymy kolejne 5 minut. Zdejmujemy z patelni, doprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gdy całość ostygnie dodajemy tartą mozzarellę oraz parmezan, mieszamy. Mięso rozkładamy na desce (gładką stroną do spodu). Na środek wykładamy nadzienie z cukinii, na nim kładziemy pokrojoną w kostkę fetę, a na niej pokrojone na mniejsze części suszone pomidory. Zwijamy

Smaki Na Talerzu
SMAŻONE KAWAŁKI PIERSI Z KURCZAKA 286

kostkę. Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Wsypać kawałki piersi z kurczaka, dokładnie wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Patelnię rozgrzać, wyłożyć z miski kawałki mięsa i smażyć co chwilę mieszając, aby mięso się nie przypaliło.  Pierś z kurczaka była przesmażana na patelni tytanowej  Woll  w ramach testowania patelni. Test wyszedł bardzo pozytywnie

Zrób to smacznie