mięso - 63110 przepisów (strona:1003/4208)

Flaczki z włołowiny,drobiu i żołądków. 109

Fakt nazwa może się kojarzyć z czymś nie przyjemnym dla tych, co nigdy nie jedli i nie wiedza co tracą.Osobiście uwielbiam i polecam którzy lubią. Składniki: 1 kg mięsa wołowego na rosół ( miałam antrykot) pałki z kurczaka 1200 kg marchew 4 szt 4 ząbki czosnku żołądki z kurczaka 1 kg 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 4 ziela(...)Żołądki oczyszczamy i kroimy w paseczki. Pałki z kurczaka myjemy i czyścimy. Antrykot moczymy w zimnej wodzie. Następnie przekładamy wszystko do dużego gara. Zalewamy zimną wodą aby zakryło nam mięso. Dodajemy marchew,por,seler,pietruszkę.Wrzucamy liść laurowy,ziele angielskie,pieprz sól,paprykę,gałkę muszkatołową  i starty czosnek.Gotujemy do momentu , aż mięso będzie miękkie( obieramy kurczaka) wołowinę kroimy drobno.Dodajemy

Różowa kuchnia
Łazanki z mięsem mielonym 100

Tradycyjne danie w nowej odsłonie. Czy Wam też posmakuje? Dla nas rewelacja <3 Składniki 300 g kapusty kiszonej 3 liście laurowe 1 cebula 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 50 ml oleju rzepakowego 250 g makaronu łazanki kminek mielony maggi sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem liści(...)laurowych. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Jeśli będzie za dużo płynu, to kapustę odciskamy. Cebulę siekamy, razem z mięsem mielonym smażymy (szpatułką mięso rozdrabniamy) na rozgrzanym oleju, lekko oprószamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz maggi

R'n'G Kitchen
PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 159

marynaty: łyżka oleju, czubata łyżeczka ostrej musztardy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, łyżeczka soli, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut(...)momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kukurydzą 145

rymuję! :) Potrzebujemy: 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej Bonduelle 1/2 czerwonej cebuli 6 pomidorów suszonych z zalewy 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu sól, pieprz Mięso oddzielamy od kości, pozbywamy się skóry i twardych ścięgien. Mięso kroimy w małą kostkę. Pomidory drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Kukurydzę odsączamy i również przekładamy do miski. Cebulę kroimy

MamaOskarka
Domowe burgery z grillowanym mięsem! Pyszne! 174

papryka czerwona - 1 szklanka miąższu z pieczonej dyni ( tu możesz sprawdzić jak upiec dynię ) - 1/2 czosnku pieczonego z miodem - sól/ pieprz/ chili - mieszanka zieleniny baby - 2-3 łyżki masła Mięso kroimy na cienkie plastry, oprószamy solą, pieprzem, dodajemy odrobinę miodu. Grillujemy na rozgrzanej patelni każdą ze stron po 1-2 minucie, w zależności od grubości mięsa. Na patelni grillowej, grillujemy(...)kroimy na pół, smarujemy masłem i grillujemy an złoty kolor. Miąższ z pieczonej dyni zmiksuj z czosnkiem, odrobiną chilli i solą. Na bułkę wykładamy gęsty sos, dodajemy paprykę grillowaną, mięso i zieleninę, przykrywamy górą bułeczki. I gotowe ;-) Mega pyszne danie i bardzo proste

SMYKWKUCHNI
Pasztet ” Tymiankowy prosiak „ 152

się rozpadać . Zdejmujemy z ognia , do wrzątku z golonką , dokładamy, surową, drobiową wątróbkę ( ma się tylko sparzyć ) . Odstawiamy do przestygnięcia , obieramy z kości , mielimy w maszynce o drobnych oczkach, mięso i warzywa , dwukrotnie przepuszczając przez sitko ( mięso ,razem ze skórą , słoniną i wątróbką ) . Do masy mięsnej, wsypujemy gałkę muszkatołową , pieprz , jedno opakowanie tymianku ( roztarte w dłoniach, tak , żeby tymianek się(...)posypania po wierzchu pasztetu. Wykładamy do niej masę pasztetową , i posypujemy wierzch tymiankiem , lekko dociskając ,żeby się ułożył . Foremką , dość mocno uderzamy o blat ,żeby pozbyć się powietrza z mięsa . Zapiekamy w temperaturze 170 C , przez około 40 – 50 minut , do czasu , aż wierzch apetycznie się zrumieni . Wyciągamy z piekarnika , studzimy i najlepiej przed krojeniem włożyć na 4 godziny

Ogrodnik w podróży
Klopsy w Sosie Pomidorowym 107

SKŁADNIKI: 380g mięsa mielonego 1 bułka kajzerka odrobina mleka 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko sól pieprz 1l. wody 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki bazyli 180g koncentratu pomidorowego odrobina cukru (około 1-2 łyżeczki) olej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej WYKONANIE: 1. Kajzerkę rozmoczyć w mleku. 2. Do miski włożyć mięso, rozmoczoną bułkę, natkę pietruszki, jajko, doprawić(...)solą i pieprzem. 3. Z mięsa kulać małe pulpety, oprószać bułką zmieszaną z mąką, usmażyć na oleju. 3. W garnku zagotować wodę, dodać bazylię i majeranek, dodać koncentrat pomidorowy. Gotować przez jakiś czas. 4. Wrzucić klopsy i na małym gazie gotować całość. Na koniec w razie potrzeby dodać odrobinę cukru

Dziś Ja gotuje
PODUDZIA W MARYNACIE CYTRYNOWO-TYMIANKOWEJ 151

podudzia z kurczaka. Składniki marynaty: łyżka oleju, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku po staropolsku, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Przygotowanie: Mięso myję i osuszam. Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc. Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia razem z zalewą.  Piekę przez godzinę(...)stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut, aż mięso się zarumieni

JejKuchnia
Grochówka 119

rozgrzewa w chłodne dni. Co prawda latem też mi zdarza się ją ugotować... U mnie obowiązkowo musi zawierać sporo majeranku, warzyw, podsmażonego boczku oraz posiadać aromat wędzonki. Pycha!  mięso wędzone na wywar (użyłam wędzonego udka) 1 szklanka grochu całego lub 1/2-3/4 szklanki połówek 150g wędzonego boczku 4-5 ziemniaków 1 duża marchew 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula(...)ziarna ziela angielskiego 1-2 łyżki majeranku sól, pieprz Zasmażka (opcjonalnie): 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżka masła/oleju Groch (*) namoczyć w zimnej wodzie. Ugotować wywar na mięsie wędzonym (**) - z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Do garnka wrzucić groch i całość podgotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera). Boczek pokroić w kosteczkę

Di gotuje
Zupa gulaszowa-szybka wersja 103

łyżki koncentratu pomidorowego 1,7 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżka majeranku sól, pieprz Przygotowanie Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. W czasie smażenia, warzywa obieramy. Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy dalej. Pieczarki oczyszczamy(...)mąką i dokładnie mieszamy. Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na dużym ogniu, następnie płomień zmniejszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę, przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Wegetariańskie wrapy/ buritto z łososiem i mango! 157

innego jak swojego rodzaju nazwijmy to wrap z tortilli, która zazwyczaj jest grillowana lub ocieplana na patelni czy parze, z nadzieniem. Nadzienie takie typowe dla Meksyku to mięso, fasola i, albo ryż, albo frytki. W Ameryce buritto można kupić niemalże ze wszystkim, wersja wege, fit, z różnymi rodzajami mięs, ryb i dodatków mocno odbiegających od tradycyjnej wersji burito.  Sama(...)zaczęli szukać pana Juana Mendez, jako"jedzenia z buritto" (jedzenia z osiołka). Oryginalne burito można nabyć w  Ciudad Juarez, są zazwyczaj małe, cienkie z ubogą liczbą składników głównie mięsem, fasolą i ziemniakami. Można je nabyć w wersji łagodnej po czysty ogień-  salsa verde (dla tych, którzy lubią poczuć moc heheh). Także dziś u mnie mocno naciągane buritto

SMYKWKUCHNI
Rosół wołowo drobiowy z ziemniakami 134

marchewka pietruszka seler por sól pieprz ziele angielskie listek laurowy cebula natka pietruszki i kperek W garnku nastawiamy wodę, ok 4l. wkładamy jarzyny i doprowadzamy do wrzenia, tedy wkładamy mięso (do wrzątku , gdyż wtedy nie wydziela ono krwi i nie trzeba zbierać szumowin) Gotujemy bardzo długo na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie .. ok 3 godziny. W tym czasie gotujemy(...)kilka ziemniaków w całości lub tradycyjnie makaron. Przed podaniem pokrojone ziemniaki zalewamy rosołem i dodajemy na talerz jarzyny i porcję mięsa. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Rosół z ziemniakami to potrawa z kresów , moja babcia taki często gotowała i bardzo wszystkim smakował

Gotowanie jest łatwe
Wegetariańskie kotlety z twarogiem 178

Kresowe kotlety ziemniaczane z twarogiem są super zamiennikiem dla mięsa na naszym talerzu. Są bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne i mega sycące.  Nadzienie oczywiście można zmienić na pieczarki, suszone pomidory, mięso czy szynkę z żółtym serem. Ogranicza was tylko wyobraźnia. Zachęcam do wypróbowania przepisu i podzielenia się z bliskimi. Składniki na 4-6 porcji: 800 g ziemniaków 1 jajko(...)Farsz: 250 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 cebula sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę do mięsa lub zmielić w maszynce i odstawić do ostygnięcia.  Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Twaróg wymieszać z zeszkloną cebulką, jednym jajkiem, szczyptą soli i pieprzem

Dominacja smaku
Cobb salad - kultowa amerykańska sałatka 218

jajka 10-12 cienkich plastrów boczku szczypior z 3 dymek 1 większa pierś z kurczaka 100 g sera z niebieską pleśnią dodatkowo: sól, pieprz, słodka papryka - do przyprawienia mięsa 2-3 łyżki soku z cytryny do skropienia awokado Kurczaka przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, żeby mięso przeszło przyprawami. Sałaty pokroić lub porwać(...)patelni. Powinny powstać chrupiące kawałki. Można je pokruszyć na mniejsze części. Rozgrzać patelnię grillową i na niej opiec pierś z kurczaka, po kilka minut z każdej strony. Po upieczeniu mięso odstawić z ognia na kilka minut, a następnie pokroić w większą kostkę. Wszystkie składniki układać warstwami na półmisku lub w dużej misce. Podawać z sosem vinaigrette i dodatkowo z chrupiącymi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chicken pot pie. Potrawka w kurczaka. 223

Moim ostatnim daniem z kokilek jest chicken pot pie. Podchodziłam do niego z małą rezerwą, spodziewając się nijakości w smaku. Na szczęście nie miałam racji. Mięso z dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw, zapiekane pod kruchym, maślanym ciastem zaskoczyło moje kubki smakowe. Zdecydowanie na plus. Po przebiciu widelcem wierzchu, uderza nas bardzo przyjemny zapach, a maczanie ciasta w sosie to wartość(...)oraz marchew z groszkiem (nie trzeba wcześniej rozmrażać). Smażyć kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie do warzyw dosypać mąkę, wymieszać, wlać szklankę bulionu (w którym gotowało się mięso), słodką śmietankę, wymieszać i dusić aż nadmiar płynu odparuje. Na koniec dodać pokrojone w kostkę mięso, doprawić tymiankiem, pieprzem oraz ewentualnie solą. Wymieszać. Nadzienie podzielić na 4 kokilki. Ciasto podzielić

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania