Kwas – kresowy barszcz z buraków i kiszonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Kwas – kresowy barszcz z buraków i kiszonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Kwas – kresowy barszcz z buraków i kiszonej kapusty – kuchnia podkarpacka

Kwas - kresowy barszcz z buraków i kiszonej kapusty - kuchnia podkarpacka Na jesienne słoty polecam kresowy kwas, czyli barszcz z czerwonych buraków i kiszonej kapusty. To prosty przepis, ale genialny w swojej prostocie. Spodoba się tym, którzy nie lubią sztucznych koncentratów buraczanych, ale nie mają czasu na kiszenie buraków. Kwas z kiszonej kapusty świetnie komponuje się z buraczkami i suszonymi grzybami. A ponieważ w zupie są jeszcze ziemniak, marchewka, pietruszka i fasola, zupa jest syta i jednocześn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, kapustą, kapusta kiszona, buraczki, zupa, marchewka, rosół, ziemniaki, grzyby, fasola, burak, mięso, barszcz, seler, podudzia z kurczaka, skrzydełka, drobiowe, kurczak, barszcz czerwony, czerwona kapusta, zupa z selera, prosta zupa, dania z kurczakiem, zupa grzybowa, czerwona fasola, fasola czerwona, kurczak z warzywami, drugie danie

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.