mięso mielone - 23354 przepisów (strona:824/1557)

Perska zielona potrawka mięsna z selerem naciowym 155

kawałki wielkości jednego kęsa (niezbyt dużą kostkę). Dorzucamy je do cebuli i czosnku na patelni, posypujemy łyżeczką kurkumy, łyżeczką soli i czarnym  świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki razem i podsmażamy, aż mięso będzie rumiane z każdej strony. Zawartość patelni przekładamy do garnka i zalewamy dwiema szklankami wody i doprawiamy wedle potrzeb. Na niewielkim ogniu podduszamy całość

Kuchenna Kontrrewolucya
Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 129

Najlepszy przepis na gulasz z rozpływającym się w ustach mięsem wieprzowym z łopatki. Mięso w gulasz jest miękkie, kroi się samą łyżką. Gulasz w mojej ulubionej wersji jest rzadki, nie zagęszczam go mąką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Węgierski gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Węgierska Trudność: Łatwe Porcje 6 porcji Przygotowanie(...)koncentratu pomidorowego 30 ml oleju rzepakowego PRZYPRAWY I DODATKI 3 ziela angielskie 3 liście laurowe 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól i mielony czarny pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso z łopatki wieprzowej pokrój w niewielką kostkę, a cebulę w niewielkie pióra. Podsmaż oba składniki na oleju, w garnku z grubym dnem. Po chwili

ProstePesto.pl
Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 137

indyka i kaszy Upiekliśmy solidny kawał pieczeni, który wystarczył na obiad, a resztę dojadaliśmy na kolację. Meatloaf doskonale smakuje na zimno, przypomina nieco pasztet. Pieczeń powstała z masy z mielonego indyka i dwóch rodzajów kaszy. Masy zrobiliśmy znacznie więcej niż potrzeba – nadwyżka trafiła do lodówki, żeby posłużyć jako baza do obiadu na czwartek. I jeszcze jeden trick: meatloaf(...)czwartek podaliśmy pulpety. Tyle, 5 obiadów robionych na zasadzie łączenia tych samych składników, tworząc różne potrawy. Poniżej lista wszystkich składników potrzebnych do przygotowania pięciu obiadów Mięso/wędliny/ryby 500-600 g mielonego indyka 4 udka z kurczaka 4 plastry wędzonego boczku lub suszonej szynki Kawałek chorizo –10 cm 300 g ryby mrożonej Kasza/ryż 1/3 szklanki ugotowanej kaszy

Niedzielny kucharz
Zupa pomidorowa 236

pół i wrzucamy do wywaru. Cebulę opiekamy palnikiem i również dodajemy do wywaru, wrzucamy również ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy tyle czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Jak już będziemy mieli rosół to przecedzamy. Pomidory blendujemy razem z marchewką i pietruszką (tu zależy ile tego mamy żeby nie przesadzić 1 czy 2 nieduże marchewki i korzeń pietruszki

Mam apetyt na ...
90. Zupa Berdyczowska - karczmarza Jankiela 231

można też nazwać gulaszem, gdyż jest syta i gęsta. 1 kg mięsa wołowego 300 g marchewki 200 g pietruszki 200 g selera 300 g ziemniaków 100 g cebuli 1 czerwona słodka papryka 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 główka czosnku 1-2  łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru mielonego lub świeżego  2-4 łyżek miodu 4 łyżeczki papryki mielonej(...)wody  ugotować marchew, pietruszkę, ziemniaki (wszystko pokrojone w kostkę). Ziemniaki i paprykę dodajemy w połowie gotowania, gdyż rozgotowują się szybciej.  Mięso i paprykę pokroić w kostkę, dodać pieprz (soli na tym etapie nie dodajemy), mieloną paprykę, zmiażdżoną główkę czosnku , ziele angielskie,liść laurowy, majeranek i cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać i dusić ok 2 godzin na małym

Jadło i czytadło
Cepeliny z mięsem i lubczykiem 406

smalcu 2 duże cebule Golonkę oczyszczamy , gotujemy w osolonej wodzie aż do całkowitej miękkości , dorzucając mniej więcej w połowie gotowania marchewkę . Cebule obieramy , siekamy i podsmażamy . Mięso z golonki oddzielamy od kości i mielimy razem z marchewką , oraz smażoną cebulą . Po zmieleniu dodajemy lubczyk , wyciśnięty praską czosnek , sól , pieprz do smaku , pół szklanki wywaru po gotowaniu golonki i mieszamy(...)wielkości . Podajemy polane cebulką uprażoną na smalcu . Rewelacyjne są także na drugi dzień , pocięte w grube plastry i odsmażone na patelni …nawet może lepsze Smacznego ! Post Cepeliny z mięsem i lubczykiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zajączki – wielkanocne paszteciki z mięsem 527

godzinę *** *** Mięso gotujemy w wodzie do miękkości (możemy tutaj użyć mięsa z rosołu z także mięsa pieczeniowego). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ugotowane mięso oraz podsmażoną cebulę i przeciśnięty czosnek mielimy lub blendujemy na gładką masę (można też bardzo drobno posiekać). Farsz doprawiamy do smaku, powinien być dość „wyrazisty” *** *** Odrywamy kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego(...)EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA, PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zajączki – wielkanocne paszteciki z mięsem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Zapiekane naleśniki z gotowanym mięsem i warzywami 148

Dodajemy obraną marchew, pietruszkę, selera oraz pora. Wrzucamy przyprawy: sól, pieprz oraz ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Warzywa i mięso odławiamy z wywaru i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie wszystko oprócz pora mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zmielonego mięsa i warzyw. Doprawiamy do smaku solą

Qchnia po prostu
Kruche roladki schabowe z serem i pieczarkami 194

podsmażamy razem z drobno pokrojoną cebulką *** *** Mięso kroimy na plastry, cienko rozbijamy i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Na każdym plastrze mięsa układamy porcję pieczarek oraz startego na tarce żółtego sera. Pieczarki, które nie zostaną wykorzystane do farszu dodamy później do sosu *** *** Całość ciasno zwijamy w roladkę *** *** Roladki obtaczamy w mące *** *** Mięso smażymy na mocno rozgrzanym oleju(...)angielskiego oraz liść laurowy i dusimy pod przykryciem na niedużym ogniu do miękkości- około 40 minut, co jakiś czas obracając mięso. W razie potrzeby dolewamy więcej wody *** *** Po tym czasie do sosu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą oraz pieprzem. W razie potrzeby sos możemy dodatkowo zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody lub śmietanką *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Pieczone ziemniaki 52

Ziemniaki pieczone z czosnkiem w łupinkach oraz przyprawami. Pyszne i złociste. Pieczone ziemniaki to szybki i prosty sposób na dodatek do mięs pieczonych lub smażonych, potraw z grilla. Ziemniaki w tej wersji podasz także jako samodzielne danie wege polane np. oliwą czosnkową z surówkami lub świeżymi sałatami. Tak przygotowane ziemniaki możesz posypać świeżym szczypiorkiem (lub koperkiem) i zajadać z jajkiem(...)się różnić w zależności od rodzaju ziemniaków i wielkości. Jeśli chcesz dodać ostrości ziemniakom oprócz czosnku w łupinkach dodaj połowę posiekanej ostrej papryczki lub dopraw mieloną ostrą papryką. Pieczone ziemniaki podawaj do mięs, potraw z grilla lub jako samodzielne danie wege z surówką lub świeżymi sałatami. Smacznego Pieczone ziemniaki jako dodatek do mięs i surówek oraz potraw z grilla

Zasmakuj Kuchni
Pikantne piersi z kaczki z sosem wiśniowym, grzybami shimeji, kaszą i sałatką 209

chili 2 gałązki tymianku sól, świeżo mielony pieprz 200 g kaszy jęczmiennej Sałatka: 1 duży ogórek 1 czerwona papryka 2 pomidory 3-4 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski sól, pieprz, mieszanka ziół sałatkowych WYKONANIE Piersi z kaczki umyć i osuszyć. Skórę ponacinać ostrym nożem w kratkę (ostrożnie, tak aby nie naciąć mięsa). Na dużej patelni rozgrzać olej rzepakowy z chili(...)góry), przelać również olej, dodać umyte gałązki tymianku i włożyć do piekarnika na około 40 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia kaczki, wyciągnąć mięso z piekarnika i przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron, po czym ponownie włożyć do piekarnika (układając piersi skórą do góry). Odmrożone wiśnie przełożyć wraz z sokiem na patelnię. Dodać cukier trzcinowy

Passions hobbies life
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 96

mięsa wieprzowego - 0,5 kg pieczarek - 3 duże cebule - 1 średni słoiczek przecieru pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, papryka wędzona słodka, papryka mielona ostra, kurkuma, zioła prowansalskie - do smaku - mąka do posypania mięsa - łyżka masła Cebule obieram i kroję w półplasterki. Pieczarki również obieram i kroję wedłgug fantazji : albo w plasterki albo w kostkę - ważny jest smak. Mięso myje , osuszam

Kuchnia Pełna Emocji
Kotlet w panierce z amarantusa 266

innych warzyw... Składniki : Mięso schabowe (to jedna z wielu propozycji, ale pamiętaj, że może to być każdy rodzaj kotleta) Ulubione przyprawy, ja dałam: ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki papryki słodkiej 1 jajko Szklanka amarantusa ekspandowanego 3 łyżki mąki Masło klarowane Jak je przygotować : Umyte i osuszone mięso rozbijam tłuczkiem, Posypuję przyprawami i czekam chwilę, aż mięso przejdzie przyprawami(...)tłuszczu odsączam na ręczniku papierowym lub serwetce. Podaję z dużą porcją surówki z sezonowych warzyw. Kilka istotnych porad : - aby mięso nabrało mocny smak pozostaw je na noc w przyprawach. - do przygotowania kotletów wegańskich jajko zastąp wcześniej namoczonymi nasionami Chia lub mielonym siemieniem lnianym, a do smażenia użyj oleju kokosowego rafinowanego, który nie ma zapachu, a wysoka temperatura dymienia sprawia

Ale Proste
Karkówka duszona w młodej kapuście / Braised pork neck with young cabbage 1106

mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie dodaj marchewkę, paprykę i kapustę i duś pod przykryciem około 15 minut, po czym dodaj tymianek, majeranek, mieloną paprykę i trochę soli i pieprzu. Jeśli mięso i warzywa są już miękkie, dodaj koperek, koncentrat pomidorowy, ocet jabłkowy i dopraw do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podgrzej jeszcze przez chwilę i podawaj

karmelowy
befsztyk tatarski 197

powołują się na opis sporządzony w XVII wieku, przez francuskiego inżyniera i kartografa ( niejakiego Beauplana), mówiący o zwyczaju trzymaniu przez jeźdźców tatarskich, pod końskim siodłem, kawałków surowego, tylko solonego mięsa. Wywód ten jednak zdaje się być mocno wątpliwy i mało wiarygodny. Po pierwsze dlatego, że do tatara nie używamy koniny, lecz tylko najlepszych kawałków wołowiny (a na wołach przecież Tatarzy(...)maggi woda gazowana czarny pieprz , sól marnowane rydze( lub inne grzyby) cebula kapary oliwki korniszony papryka Sposób przygotowania wołowinę siekamy ręcznie nożem, lub ostatecznie w mikserze (mielenie maszynką powoduje zmianę smaku i konsystencji mięsa). Posiekane mięso doprawiamy solą, czarnym pieprzem, musztardą, maggi i olejem w miarę potrzeby dodając wody gazowanej ( całość będzie miała lepszą konsystencję) i odstawiamy na 30 minut

Miód i pieprz