Pyszne kotleciki mielone ze słodkim dodatkiem w postaci suszonej śliwki. Mięso z indyka bardzo dobrze komponuje się z tym słodkim dodatkiem. Kotleciki pyszne na ciepło jak i na zimno. składniki: 1 nieduży udziec z indyka, mój po oddzieleniu kości miał ok 1 kg 1 bułka kajzera namocznona w mleku 1 jajko sól,pieprz 1 łyżka majeranku suszone śliwki
Monia miesza i gotujełyżka sosu sojowego pieprz czarny Instructions Polędwiczkę oczyszczamy z wszystkich błon i ewentualnych przerostów tłuszczu. Kroimy w plastry o grubości 1 cm. Dłonią lekko rozklepujemy mięso. Nacieramy olejem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem czarnym oraz solą. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy polędwiczki z każdej strony przez około 2 minuty. Pamiętajmy, aby polędwiczek nie smażyć zbyt długo, gdyż
Wędrówki po kuchnimleczka kokosowego 2 łodygi selera naciowego 1/2 dużej marchewki ok. 100 g ananasa (może być, ale nie musi), u mnie świeży przyprawy: pasta curry, kolendra mielona, sól, koncentrat pomidorowy lub przecier Ryż gotujemy. Mięso kroimy w paski, smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuszczamy w mleku kokosowym (można użyć suchej przyprawy, zwykłego curry), dodajemy do mięsa. Selera
KucharzycaObiadowa surówka z pieczonych lub gotowanych buraczków. Smaczna, zdrowa i lekka . Pasuje do różnego rodzaju duszonych, smażonych lub grillowanych mięs. Najlepsza oczywiście z tłuczonymi ziemniaczkami i kotletem mielonym. Warto zwrócić uwagę, że gotując buraki, wiele cennego smaku i witamin pozostaje w wodzie, którą na koniec wylewamy. Podczas pieczenia buraczków, nic się nie marnuje, a smak i kolor upieczonego
cool and mintyziarnach 5cm imbiru sól pieprz masło do wysmarowania formy 1 słoik mieszanki warzywnej (kukurydza, groszek, marchewka) Wykonanie: 1. Masa mięsna: Filet z kurczaka, boczek, mięso gulaszowe, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, lubczyk, bułkę tartą, kolendrę utartą w moździerzu, starty imbir, całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę mięsną. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinyzjedzeniem tej zdrowej surówki. Do tego śmietana i przyprawy do smaku i mamy super smaczną surówkę obiadową. Najlepiej smakuje w daniu mięsnym typu sztuka mięsa w sosie czy klopsikami lub z kotletami mielonymi czy schabowymi. Jednym słowem pasuje do wielu propozycji. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimoże być też 30 % 1 szklanka startego żółtego sera np. cheddar 50 g miękkiego sera pleśniowego Sól morska do smaku Mielony biały pieprz do smaku Sposób przygotowania dania: Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso, dodajemy , pokrojoną dosyć drobno cebulę dymkę, por oraz czosnek, dusimy pod przykryciem
Wanilia i Kardamonugotowaniem ryżu. Lubicie takie szybkie przepisy? Składniki : * około 500g polędwiczki wieprzowej * 2 łyżki oleju kokosowego * 1 cebula * 300g kurek * sól, pieprz świeżo mielony * 200ml śmietanki kremówki * łyżeczka mąki pszennej Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, przyprawić i na łyżce oleju kokosowego przesmażyć polędwiczki. Odstawić, na patelnie dodać łyżkę oleju kokosowego, pokrojoną w kostkę cebulę
Magiczne Życie Martydrobno papryczkę chili, cebulę pokrojoną w dużą kostkę i posiekany czosnek. Mieszamy i smażymy wszystko razem do momentu, aż cebula się lekko zeszkli. Następnie dodajemy mieloną wołowinę, mieszamy i smażymy do momentu, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory i passatę pomidorową. Całość gotujemy przez 15 minut. Dodajemy pokrojoną w większe kawałki paprykę
Wędrówki po kuchniszpinak. Podsmażamy, aż listki szpinaku zwiędną i znacząco zmniejszą objętość. Często mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po ostudzeniu wykładamy na deskę i siekamy. Mięso drobiowe (bez skóry) i wołowe (jeśli używamy) mielimy w maszynce, wykładamy do miski i dokładnie mieszamy z pokrojonym szpinakiem oraz sosem sojowym, solą i pieprzem. SOS : Grzyby wkładamy do garnka, zalewamy 1 szklanką zimnej
cool and mintyktóre się skurczy, tłuszcze się wytopią, trochę odparuje i będzie akurat :) Pięć minut przed końcem gotowania dodajemy wątrobę żeby się ładnie sparzyła... Tak przygotowane mięso zostawiamy do wystygnięcia :) Potem zabieramy się za mielenie, wszystko mielimy razem z liśćmi i zielem, 2-3 suche bułki moczymy w rosole, który został z gotowania i też przepuszczamy przez maszynkę. Drugi
chleba naszegosię zrumieni, odstawiamy, kiedy wystygnie przecieramy przez sito 2. Bulion zagotowujemy, dodajemy sos rybny 3. W misce mieszamy zmieloną łopatkę, dojadamy sól, pieprz, mieloną kolendrę, roztarte w moździerzu chilli, mieszamy dłonią, mięso należy mocno zbić żeby wytworzyć żelatynę, która sklei mięso 4. Z mięsa formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, wrzucamy mięsne kulki
Słodki Kompromisnaciągnięcia i uzyskania pełnej miękkości (około 20 min.) Grzyby można przed zalaniem pokruszyć lub pokroić. 4. Masa pasztetowa: Wstępnie wystudzoną soję zmielić w maszynce do mięsa na oczku 3 mm, a na końcu mielenia dodać odrobinę smażonych warzyw w celu wyczyszczenia maszynki i usunięcia resztek soi. Dodać resztę warzyw, jajko, sparzone grzyby i wymieszać łyżką. Jeżeli masa jest za sucha
Pij soki wyciskaneRosół gotuję ok 2,5 godziny na bardzo wolnym ogniu. Następnie odcedzam. Na sam koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki, pieprz, w razie potrzeby dosalam. Mięso z porcji rosołowej oddzielam od kości, i mielę razem z marchewką i cebulą pozostałą po gotowaniu rosołu. Do zmielonego farszu dodaję dwie łyżki gęsiego smalcu, aby był bardziej soczysty. Ciasto robię wg przepisu klik
Cook&Loveposypania przed podaniem mąka ziemniaczana do obtoczenia pulpetów 2-3 łyżki oliwy 1 mała cebula 5-8 ziaren ziela angielskiego 2 średnie liście laurowe Mięso z dorsza zmielić. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem (najlepiej białym). Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Odcisnąć dokładnie, dodać do ryby. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Marchew, pietruszkę i selera
Codzienna kuchnia niecodzienna