mięso mielone - 23354 przepisów (strona:832/1557)

Karkówka duszona w cebuli 178

karkówki wieprzowej 4 cebule (użyłam dwie białe i dwie czerwone) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra mielona olej do smażenia 1/2 szklanki bulionu lub wody     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i nacieramy przyprawami *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i partiami smażymy karkówkę z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Usmażone

Blog z Apetytem
Wędzone rolady boczkowe 168

pieprzu czarnego mielonego 5 % wody II rolada boczkowa czosnkowa: 2 g pieprzu czarnego mielonego 3 g czosnku świeżego 5 g czosnku niedźwiedziego suszonego 5 % wody III rolada boczkowa paprykowa: 2 g pieprzu czarnego mielonego 3 g czosnku świeżego 3 g kolendry liściastej, suszonej 10 g papryki czerwonej, suszonej, w płatkach 2 g papryki mielonej słodkiej(...)uszkodzić. Skórę zasolić solą warzoną z zewnętrznej i wewnętrznej strony. Boczek pokroić w kostkę i zasypać solą peklową, peklować 48h w temperaturze 4-6 0 C. Po tym czasie mięso zmielić na sitku 8 mm. Mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy, wodę i wyrobić aby mięso się rozkleiło. Mięsem napełnić skóry, zawinąć w rolady, całość owinąć w folię celulozową

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa białowieska 286

ponieważ mięso będziemy peklować. Następnie mięso 1 i 2 peklujemy i dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 h. Po tym czasie do mięsa 1 dolewamy 100 g wody i wyrabiamy.Mięso 2 mielimy na sitku fi 8 dodajemy 200 g wody i wyrabiamy.I wstawiamy 1 i 2 do lodówki na kolejne 24 h. Po tym czasie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbaska BIAŁOWIESKA podsuszana 250

duże ponieważ mięso będziemy peklować. Następnie mięso 1 i 2 peklujemy i dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 h.Po tym czasie do mięsa 1 dolewamy 100 g wody i wyrabiamy.Mięso 2 mielimy na sitku fi 8 dodajemy 200 g wody i wyrabiamy.I wstawiamy 1 i 2 do lodówki na kolejne 24 h. Po tym czasie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Piersi z kurczaka w prostym sosie – rodzinny obiad 270

kurczaka kroimy na mniejsze kotlety (najpierw wzdłuż, żeby były cieńsze, a potem na pół lub mniejsze kawałki – w zależności od wielkości mięsa). Przekładamy je do miski, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzy i 1/3 łyżeczki soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozpuszczamy masło i układamy obok siebie kawałki kurczaka. Doprawiamy je po wierzchu przyprawą gyros. Mięso

Słodkie okruszki
Gulasz mięsny z pak choi 228

choi 150 g groszku cukrowego 200 g pieczarek ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka mąki ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki masła 500 ml wrzątku lub bulionu mięsnego Podziel mięso na małe kawałki, oprósz mąką i pieprzem. Rozgrzej masło i wrzuć mięso. Smaż aż mięso lekko się zrumieni i przestanie być krwawić. Dodaj pokrojoną

codojedzenia
Pomidorowy gulasz z drobiowymi klopsikami 176

250ml bulionu warzywnego 2 łyżki siekanego, świeżego oregano lub płaska łyżeczka suszonego sól i pieprz do smaku łyżka miodu lub cukru 4 łyżki oleju   Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i mielimy. Dodajemy od niego sól i pieprz do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane oregano. Mieszamy i wstawiamy od lodówki do stężenia.   Młode ziemniaki(...)mieszając. Do cebuli dodajemy następnie ziemniaki, które zalewamy szklanką zimnego bulionu. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 15 minut.   W międzyczasie z mięsa formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wkładamy na niego klopsiki – obsmażamy je na złoto, z każdej strony. Upieczone klopsiki wrzucamy do garnka

Smaczna Strona
Karkówka pieczona z warzywami 278

jest to niezła alternatywa dla wizyty w pobliskim fast foodzie. Z pewnością przy tym smaczniejsza i zdrowsza, gdyż potrawa nie zawiera np. żadnego dodatkowego tłuszczu poza tym pochodzącym z mięsa. Ja przyrządzam to danie zwykle w rękawie do pieczenia, co wydaje się rozwiązaniem optymalnym zarówno pod względem wygody jak i czasu przygotowania. Nie mniej jednak można użyć również naczynia żaroodpornego(...)małe marchewki (200g) 2 średnie cebule (250g) kilka średnich ziemniaków (400g) 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Czosnek obieramy i miażdżymy w wyciskarce. Plastry mięsa nacieramy częścią soli i pieprzu oraz zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na chwilę, by przeszły smakiem przypraw. Marchewkę starannie obieramy i kroimy w plasterki o grubości

Kulinarna Pokusa
Udziec wołowy z sosem pieczarkowym. 154

Składniki na mięso: 500 g udźca wołowego bez kości kolendra rozdrobniona, papryka ostra mielona oliwa 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki wody Składniki na sos: 250 g pieczarek 1 łyżeczka oliwy czosnek granulowany, pieprz, szczypta soli 1 łyżeczka mąki gryczanej 1 szklanka (250 ml) mleka 1,5 % Mięso kroimy na kawałki, polewamy oliwą i z każdej strony posypujemy

Moje-pitraszenie
Kiełbasa słoikowa 223

g/kg peklo soli -7 g/kg soli morskiej -3 g/kg gorczyca mielona -1 g/kg majeranek -2 g/kg pieprz czarny -0,5 g/kg kolendra mielona -5-8 g/kg czosnku -szybkowar -słoiczki WYKONANIE Kupione mięso rozdrabniamy i dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie dodajemy 200 ml wody, mieszamy i upychamy ściśle

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem 260

filetem z kurczaka, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.  Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko-słonawym serem halloumi.  Podałam je z pieczonymi ziemniaczkami(...)przyprawa do kurczaka papryka chili mielona sól, pieprz szczypiorek świeży patyczki do szaszłyków Wykonanie: W misce mieszamy olej z przyprawami: przyprawą do kurczaka, papryką chili, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem i solą. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy mięso w przyprawach. Miskę szczelnie zakrywamy

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem 260

filetem z kurczaka, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.  Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko-słonawym serem halloumi.  Podałam je z pieczonymi ziemniaczkami(...)przyprawa do kurczaka papryka chili mielona sól, pieprz szczypiorek świeży patyczki do szaszłyków Wykonanie: W misce mieszamy olej z przyprawami: przyprawą do kurczaka, papryką chili, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem i solą. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy mięso w przyprawach. Miskę szczelnie zakrywamy

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz wołowy z kaszą jaglaną. 195

Składniki: 250 g mięsa wołowego na gulasz 500 ml przegotowanej wody 1 kostka do dań mięsnych papryka ostra mielona, pieprz 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso płuczemy, kroimy w małe kawałki, obtaczamy w mące i  również smażymy na maśle. Przekładamy do garnka zalewamy wodą i doprawiamy

Moje-pitraszenie
Najlepsze siekane kotleciki drobiowe 229

średnia cebula 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki majonezu 4 łyżki startego ostrego sera żółtego np. cheddar Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Olej do smażenia Sposob wykonania: Mięso drobiowe płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę, obraną cebulę siekamy drobniutko, mieszamy w misce, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą himalajską, pieprzem, dodajemy

Wanilia i Kardamon
Botwinka 201

łyżki octu winnego 2 łyżki cukru 1 pęczek koperku, drobno posiekanego 3 czubate łyżki śmietany 18% jajka na twardo do podania  sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso, włoszczyznę, liście laurowe i ziele angielskie umieszczamy w garnku, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy wywar przez około

My Culinary Art