mięso mielone - 23354 przepisów (strona:829/1557)

Młode ziemniaczki z cebulką i koperkiem. 233

olej, wsypać pokrojony koperek i szczypiorek, wymieszać wszystko razem poprzez kilkakrotne potrząsanie garnkiem w górę i w dół. Gorące ziemniaki nałożyć na talerze, posypać mieloną czerwoną papryką. Podawać z sałatką warzywną i mięsem. Doskonale smakują także z zsiadłym kwaśnym mlekiem

Przepisy i porady kulinarne
Kapuśniak z kiszonej kapusty z prażuchami 189

umyte warzywa które kroimy w kostkę, por kroimy w cienkie talarki, dodajemy do wywaru. Chwilę gotujemy. Następnie dorzucamy kiszoną kapustę, liście laurowe, grzybki, ziele angielskie, mieloną papryką słodką, sól, pieprz, gotujemy do miękkości. Mięso ugotowane wyciągamy z wywaru, studzimy i usuwamy kości a czyste mięso wrzucamy z powrotem do zupy. Prażuchy 1 kg ziemniaków 2 łyżki mąki

kgwjanczewo
Pasztet z pieczarkami 214

marchew, czosnek i grzyby. Rosół możemy wykorzystać na zupę.    Moczymy i odciskamy bułki. Ugotowane oraz pozostałe surowe mięso kroimy na kawałki.    Mięso, marchew, grzyby, wątróbkę, cebulę, czosnek i bułkę mielimy .    Dodajemy jajka, przyprawiamy pieprzem naturalnym i ziołowym oraz warzywkiem i dokładnie wyrabiamy.    Foremkę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na dno wykładamy część

Maminek kulinarny
wegetariańskie burgery z grochu 223

pieprz. papryka słodka mleko do namoczenia bułki 2 jajka Groch oraz fasolę moczymy w wodzie przez 12 godzin. Następnie gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu, jeszcze ciepłe  mielimy w maszynce do mięsa ewentualnie w blenderze. Chilli, czosnek drobno siekamy, cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do grochu. Bułkę namaczamy w mleku następnie odsączamy nadmiar mleka i dodajemy

NaKońcuJęzyka
Pierogi leniwe 325

białego sera 300-400 g ugotowanych ziemniaków 150-200 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 jajka Masło i cukier Ugotowane ziemniaki wraz z białym serem mielimy przez maszynkę do mięsa. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Następnie wykładamy ser z ziemniakami na blat i dodajemy mąkę ziemniaczaną, żółtka, białka i ¾ mąki pszennej. Całość wyrabiamy

Kolizje Smaków
Pietruszkowe kluseczki i sos + drobiowe klopsiki 270

garście do podsypania sól do smaku pół pęczka natki pietruszki Na sos: 1 cebulę pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka, cukier woda porcja klopsików, na które przepis znajdziecie  tutaj  :) Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w dobrze osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy(...)proszku i cukrem, dodajemy natkę i gotujemy jeszcze 1-2 min. Do sosu dokładamy klopsiki i przykrywamy, by dobrze się zagrzały. Ugotowane ziemniaki dokładnie ugniatamy lub mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy mąkę (nie wszystko od razu, najpierw jakieś 3/4) oraz drobno posiekaną natkę i bardzo dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest jest jeszcze bardzo lepka, dodajemy resztę mąki. Dobrze jest

Ratunku obiad
Trufle daktylowo-morelowe 215

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Suszone daktyle i morele mielimy w maszynce do mięsa. Można również je zmiksować, aczkolwiek nie jest to proste zadania, ani dla Was ani dla miksera/ blendera. Taki o małej mocy może zwyczajnie nie mieć siły bakali zmielić

kolorowotorcikowo
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 736

kandyzowanej skórki pomarańczowej Masa makowa:   Mak zalewa wrzątkiem, przykrywam i gotuję przez 20 minut.   Odciskam nadmiar wody i pozostawiam do ostygnięcia. Dwukrotnie mielę w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Aby było szybciej można użyć maku już zmielonego.Wystarczy zalać wrzątkiem do przykrycia i wystudzić,a następnie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. w lnianym ręczniczku

W kuchni Karmel-itki
Krokiety z kapustą i grzybami 234

panierki bułka tarta Wykonanie: Grzyby płuczemy i namaczamy w gorącej wodzie ok. 30 minut. Następnie grzyby odcedzamy (wodę z grzybów zostawiamy) i bardzo drobno siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa. Kapustę płuczemy, żeby nie była zbyt kwaśna, odciskamy i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i wodę po grzybach. Całość gotujemy, aż kapusta będzie miękka. Jeśli kapusta

Blondynka Gotuje
Fasolka po bretońsku z grzybami i wołowiną 255

duże plastry grzyby, po godzinie  przełożyć do niej mięso, dodać  przecier pomidorowy i zioła. Gotowac razem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i fasoli. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem. Smaczego!:) *wpis zawiera lokowanie produktu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ślimaki 194

ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy i  również mielimy. Całość przekładamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Doprawiamy do smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto i rozsmarowujemy po całości

Pudełko rozmaitości
Skrzydełka w sosie sojowym (danie z piekarnika) 243

przyprawy w płynie typu maggi  2 łyżki cukru trzcinowego lub miodu mielony pieprz opcjonalnie mielony czosnek Skrzydełka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, tzn. każde skrzydełko przeciąć na 3 części, z których powstaną 2 pałeczki i lotka. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu do pieczenia. Do miski wlać sos sojowy, dodać cukier trzcinowy i pieprz. Wszystko(...)rozpuścić). Na sam koniec przygotowaną zalewą zalać skrzydełka (muszą być równomiernie pokryte). Dodatkowo można je posypać mielonym czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykryć folią aluminiową. Przygotowane skrzydełka piec pod przykryciem około 40 minut w 190ºC . Pod sam koniec pieczenia, zdjąć folię i mięso przyrumienić z wierzchu.  Pomysł na przepis ze strony gotuj.skutecznie.tv

Ugotować
Szynka ,duszona w sosie śmietanowym z boczniakami 208

złoty kolor , przekładamy do brytfanki . Cebulę , obieramy , siekamy , smażymy na smalcu , pozostałym ,po obsmażaniu mięsa . Jak zmięknie i się zrumieni ( uwaga ,nie może, być zbyt ciemna, bo sos , wyjdzie nie apetyczny i gorzkawy ) .Na mięsie w brytfance ,układamy po kawałku masła , na każdy kawałek mięsa kładziemy masło . Przysypujemy cebulą , solimy , pieprzymy , doprawiamy czosnkiem,wlewamy 1/2 szklanki bulionu i dusimy(...)termoobiegiem. Boczniaki kroimy w paski , podsmażamy na maśle na patelni . W momencie kiedy uzyskają , smakowite , brązowe przysmażenia , wlewamy śmietankę , dodajemy musztardę , mieloną gałkę muszkatołową , pieprz i sól do smaku . Mieszamy , zestawiamy z ognia . Jeśli mięso jest już miękkie , wyjmujemy je z brytfanki , zbieramy z niego cebulkę , wkładamy do rondelka i wlewamy do niego także , cały wywar powstały podczas duszenia

Ogrodnik w podróży
Golonka po bawarsku 292

seler oraz cebulę. Wywar solę. Gotuję kolejną godzinę. Po tym czasie golonki wyjmuję z wywaru. Odstawiam do przestudzenia. Przygotowuję marynatę. Piwo mieszam z majerankiem, mieloną papryką, pieprzem oraz odrobiną soli. Dodaję golonki. Obtaczam mięso w marynacie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Golonki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam piwną marynatą. Piekę około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak faszerowany 465

Kurczak faszerowany w zupełnie nowym wydaniu. Oczywiście można użyć kurczaka w całości i bawić się w oddzielanie kości  od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części, takie, jak filety z udek.   Składniki: -skórka z kurczaka -10 filetów z udek -podwójna pierś z kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -1 duża czerstwa bułka -duża natka(...)ząbek czosnku -olej      Bułkę moczymy w mleku. Filety z udek przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś, wątróbkę, czosnek i odciśniętą bułkę mielimy w maszynce.    Natkę pietruszki drobno siekamy.    Mieszamy dokładnie mięso z margaryną, natką pietruszki i garścią bułki tartej. Dodajemy sól, cukier i pieprz do uzyskania zdecydowanego smaku.    Rozkładamy skórkę z kurczaka

Maminek kulinarny