mięso mielone - 23354 przepisów (strona:819/1557)

Tortilla z chrupiącym kurczakiem i warzywami 168

Przygotowujemy kurczaka: *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski *** *** W miseczce mieszamy jogurt z jajkiem i delikatnie przyprawiamy solą, pieprzem, oraz mielonymi paprykami *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty i odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki *** *** Następnie kawałki mięsa wyjmujemy widelcem kolejno z marynaty i obtaczamy w mące *** *** Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron na rumiano

Blog z Apetytem
Kurczak pieczony w sosie z kolendrą i limonką. Porcjowanie kurczaka 244

MIĘSA Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Korpus i szyjkę zostawiamy do zupy, do przepisu używamy pozostałe mięso. Osuszamy mięso kurczaka papierowym ręcznikiem. W miseczce mieszamy wszystkie suche przyprawy – sól, pieprz, mielony kumin, oregano, płatki chili. Przyprawą dokładnie posypujemy z obu stron kurze piersi, skrzydełka, pałki i podudzia, dociskając przeprawę do skórki i mięsa żeby(...)Wkładamy naczynie do już rozgrzanego piekarnika, na środkową półkę i pieczemy przez 40-45 minut. Kurczak w miejscu przy kości powinien osiągnąć temperaturę 75 ⁰C, a płyn wypływający z mięsa po nakłuciu musi być przeźroczysty. Podajemy na stół w naczyniu, w którym wszystko się piekło, posypane pozostałą kolendrą lub natką i obłożone cieniutkimi plasterkami limonki.   My zjedliśmy tego kurczaka

Karo in the Kitchen
Gołąbki z młodej kapusty, pieczone w piekarniku 1632

podsmażamy na oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 minuty. Mięso łączymy z cebulą i ryżem. Dodajemy sól (1,5 płaskiej łyżeczki), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki), majeranek, mielone liście laurowe, mielone ziele angielskie. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie gołąbków: Kapustę obieramy

Smak mojego domu
Mięsne smarowidło do chleba 219

słoiku? lub Jak zrobić smarowidło do chleba? Być może nasz przepis jest właśnie tym, za którym się rozglądałeś. Mięso w słoiku do smarowania przepis skuteczny to taki, który opiera się na prostych składnikach i łatwym wykonaniu. W naszym przepisie znajdziesz tylko mięso wieprzowe i przyprawy. Dobry domowy wyrób musi opierać się na odpowiedniej jakości produktach. Łopatka powinna być świeża(...)sól, pieprz, liść, ziele, jałowiec, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wodę. Wyrabiamy chwilę i odstawiamy do lodówki na ok. 5 – 6 godzin. Mięso wyjmujemy z lodówki i usuwamy z niego liść laurowy. Następnie mielimy w maszynce na grubych oczkach. Pozostałe podgardle kroimy w niewielką kostkę i wytapiamy. Najlepiej wrzucać je na patelnię w niewielkiej ilości partiami. Wolno podgrzewać

Kuchnia Na Wypasie
Stripsy a’la kfc 138

piersi wychodziło około 6 kawałków. Mięso wrzucić do miski dodać wszystkie przyprawy, wymieszać dokładnie, aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty mieszanką przypraw. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą noc, aby mięso przeszło smakiem. CIASTO: 1 płaska łyżeczka soli 2 jajka płaska łyżeczka papryczki chilli 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 1 czubata szklanka mąki(...)pszennej 1/2 szklanki mleka Jajka zmiksować z mlekiem i przyprawami, dodać przesianą mąkę i zmiksować do połączenia składników. Mięso dokładnie obtaczać w cieście. DO OBTOCZENIA: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej olej do smażenia Mąki wymieszać w dużym pojemniku plastikowym. Obtoczone w cieśnie kawałki mięsa przekładać za pomocą szczypiec/widelca do pojemnika z mąką i potrząsać, aż mąka oblepi

dom-agi.pl
Karmelizowane żeberka z piekarnika 168

soli 1/8 łyżeczka pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Jak przygotować karmelizowane żeberka wieprzowe . Ananasa zmiksować, włożyć do miski. Do ananasa dodać musztardę, ocet, miód, ketchup, sok z cytryny, imbir mielony, sól, pieprz i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać bardzo dokładnie. Przygotowaną marynatą natrzeć żeberka po czym odstawić całość na dwie godziny do marynowania . Po dwóch godzinach żeberka ułożyć na blasze(...)marynowane żeberka. Karmelizowane żeberka z piekarnika Jeśli chcecie aby żeberka upiekły się szybciej to mozecie je przed zamarynowaniem podgotować. Jeśli pieczemy żeberka bez uprzedniego podgotowania to w zależności od mięsa może to zająć około 2 godziny. Najlepsze żeberka to takie, które są bardzo dobrze wypieczone i odchodzą od kości. Lubisz dania mięsne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sznycle

mecooks
Łopatka zapiekana w pieczarkach 207

polecam :) Składniki na ok. 5-6 porcji: ok. 1,2 kg łopatki Marynata: 1,5 łyżeczki majeranku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól pieprz Ponadto: 2 cebule 500 g pieczarek   Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. W miseczce wymieszać majeranek, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę, sól i pieprz. Składniki marynaty wetrzeć

Simply Food
Gulasz z filetów kurczaka. 234

pokrój w drobną kostkę lub półksiężyce. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Pokrojone mięso wrzuć do rondla, dodaj warzywa, olej, ziele angielskie, listki laurowe i ziarna pieprzu. Rondel postaw na ogniu i duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec dopraw do smaku solą , mielonym pieprzem i ziołami, wymieszaj. Podawaj z ziemniakami i surówką

Przepisy i porady kulinarne
Zdrowa dieta słoikowa 184

człowieka pracującego. W tym wpisie powiemy Wam jak spakować sałatkę do słoika i zrobić z tego doskonały lunch. Poniedziałek: Sałatka COBB Klasyczne danie kuchni amerykańskiej, kolorowy zestaw warzyw i mięs o różnych smakach i teksturze: od chrupiącej sałaty i wysmażonego (wypieczonego) boczku, po kremowe awokado i delikatne jajko. Do tego prosty sos na bazie jogurtu. W wersji fit – zrób(...)papryki czerwone Cebula szalotka Sery/nabiał/jajka Kozi ser Parmezan 1 jogurt grecki 250 ml 2 jajka Zioła Kolendra Pietruszka Makarony/kasze Kuskus Makaron ryżowy Ryż Mięso/owoce morza Krewetki Udka z kurczaka Polędwiczki Mielony indyk 400 g Boczek wędzony Konserwowe 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy Dodatki Garść orzechów pistacjowych Przecier pomidorowy Bułka tarta Sok z cytryny Przyprawy Przyprawa

Niedzielny kucharz
Kiełbasa wieprzowa wędzona z chili, podpiekana 136

wolicie mniej pikantnie, można zmniejszyć ilość chili lub całkowicie pominąć. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 kg boczku wieprzowego peklosól 18 g/kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 1.5 g pieprzu czarnego świeżo mielonego 1.25 kg kolendry suszonej (liście) 2 g czosnku świeżego 5 g grysu chili Dodatkowo: jelita wieprzowe kaliber 26/28 mm (1,5 m/kg farszu(...)woda 5% wagi mięsa (przy 2 kg mięsa 100 ml wody) Przygotowanie: Łopatkę pozbawić błon. Wstępnie sklasyfikować oddzielając chude mięso od kawałków z tłuszczem. Obrobione, oczyszczone i sklasyfikowane mięso pokroić na kawałki 3x3 cm, przełożyć do pojemników lub misek każde osobno, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować 48 h w lodówce. Po tym czasie mięsa zmielić: łopatka

Kocham..lubię..gotuję..
Roladki indycze z suszoną żurawiną 447

piersi indyka kroję w grubsze plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam odrobiną soli i pieprzu.  2. Na każdy płat mięsa kładę porcję suszonej żurawiny. Mięso zwijam w roladki. Spinam wykałaczkami.  3. Przygotowane roladki nacieram dookoła papryką ostrą mieloną, majerankiem oraz pozostałą solą i pieprzem.  4. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Roladki piekę około(...)godziny w temperaturze 180 stopni, co jakiś czas polewając mięso wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Do przygotowania roladek użyłam żurawiny suszonej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . Żurawina to owoc bogaty w wiele cennych witamin i minerałów. Jest cennym źródłem błonnika pokarmowego. W kuchni z powodzeniem możemy ją wykorzystywać do przygotowywania deserów, ciast, ciastek, dań mięsnych, czy sosów. Połączenie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 162

żurawiny do mięsa, serów i pasztetów Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów - składniki 600 g żurawiny świeżej lub mrożonej 150-200 g brązowego cukru ( lub do smaku ) sok z jednej dużej pomarańczy 50 ml wiśniówki 1 łyżka stołowa miodu 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 lub 2 zmielone goździki Opcjonalnie 1/4 łyżeczki(...)cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej Opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów - przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Do garnka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, miód i przyprawy. Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 276

żurawiny do mięsa, serów i pasztetów Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów - składniki 600 g żurawiny świeżej lub mrożonej 150-200 g brązowego cukru ( lub do smaku ) sok z jednej dużej pomarańczy 50 ml wiśniówki 1 łyżka stołowa miodu 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 1 lub 2 zmielone goździki Opcjonalnie 1/4 łyżeczki(...)cukru waniliowego lub szczypta gałki muszkatołowej Opcjonalnie mała szczypta kashmiri chili lub duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jeśli żurawina ma być podawana tylko do mięsa, pasztetów lub serów). Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów - przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Do garnka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier, miód i przyprawy. Gotować do chwili rozpuszczenia się cukru mieszając

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
COOK-COOK’S FIEND STEW – FALLOUT: NEW VEGAS – gulasz wołowy na piwie z jalapeno 312

wyciąć go z kawałków, ale pamiętajcie, że tłuszcz to nośnik smaku i wzbogaci Wasz gulasz). Oprószamy kawałki mąką, słodką papryką oraz pieprzem, najlepiej świeżo mielonym (na tym etapie nie dodajemy soli). 2. OBSMAŻANIE MIĘSA + CEBULA + PIWO + DUSZENIE (7min + 1h) Na dobrze rozgrzany olej w garnku lub brytfance wrzucamy kawałki mięsa (jeśli robicie większą porcję, to wrzucajcie i wyciągajcie mięso

Nerds Kitchen
Kotlety drobiowe z marchewką 215

Kotlety przygotowane z mięsa drobiowego z indyka oraz marchewki, to pyszny sposób na odczarowanie nudnych mielonych 😜 Są delikatne, soczyste oraz tak pełne smaku, że z pewnością wejdą na stałe do Waszego menu! 😊 6 szt.: * mięso z udźca indyka- 220 g (ew. pierś) * marchewka- 100 g (1 większa) * cebula- 1 mała * czosnek- 2 ząbki * kasza manna- 3 łyżki * posiekana natka

Kraina Miodem Płynąca