mięso mielone - 23354 przepisów (strona:814/1557)

Mini burgery z patelni. Z kalifornijskim pozdrowieniem dla mięsożerców 241

potrawy. Mini burgery ze świeżą kolendrą i chili jalapeno. Mięsożercom się kłaniam. Mini burgery ze świeżą kolend rą i jalapeno chili Składniki (na ok. 10-12 burgerów) : 1/4 kg mielonej wołowiny (najlepsza na burgery z 30% zawartością tłuszczu) 3 łyżeczki samych łodyg kolendry, pokrojonych na odcinki ok. 0.3-0.5 cm 1 chili jalapeno 1 jajko 3 łyżki zmielonej, suchej(...)posiekać na drobne, nie większe niż 0.3 cm kawałeczki; posiekane jalapeno i łodygi kolendry podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do momentu aż zaczną wydzielać aromat. Dodać do surowego mięsa bułkę, jajko, przyprawy i smażone składniki z patelni; wyrobić na jednolitą masę, uważając żeby zbytnio nie „zbić” mięsa; doprawić do pożądanego smaku solą i pieprzem. Delikatnie uformować z mięsa

Jem więc Jestem
Islandzka sałatka z czerwonej kapusty – Rauðkálssalat 71

Połącz dressing z sałatką, delikatnie mieszając. 4. Pozostaw sałatkę na 30 minut, aby smaki się przegryzły. 5. Przed podaniem możesz posypać dodatkowymi orzechami i świeżo mielonym pieprzem. 6. Idealna do ryb i mięs. 7. Ja pożarłem ją ze smażonym dorszem. 8. Smacznego! Ta wersja Rauðkálssalat to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca tradycyjne składniki z nowoczesnymi akcentami. To danie

RafalCook
Krokiety z kiszoną kapustą, leśnymi grzybami i barszczem czerwonym 140

łyżki oliwy 1 łyżeczka soli   Nadzienie: 1 kg kiszonej kapusty 1 kg mrożonych grzybów leśnych-prawdziwki , maślaki 3 cebule 2 łyżeczki majeranku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka masła do podsmażenia   Panierka: 4 jajka Bułka tarta Olej do smażenia     Sposób przygotowania: Naleśniki: Jajka wbijamy do miski miksujemy ze szczyptą soli(...)patelni pod przykryciem, gdy się zeszkli, dodać mrożone grzyby-bez rozmrażania i smażyć do momentu aż grzyby będą miękkie i cała woda z grzybów odparuje. Całość mielimy razem z kapustą przez maszynkę do mięsa o grubych oczkach. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem oraz majerankiem. Na desce lub talerzu rozkładamy naleśnika, nakładamy porcję farszu i zawijamy go ciasno w rulon. Postępujemy

Wanilia i Kardamon
Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej 112

zjeść coś bezmięsnego. W czasach mojego dzieciństwa, które przypadło na okres PRL-u kotletami z jajek i makaronem z jajkiem zajadali się wszyscy. W tamtym okresie mięso było trudno dostępne, były one zamiennikiem mielonego kotleta wieprzowego. Przypominam ten przepis bo te kotlety są naprawdę smaczne i proste w przygotowaniu. Kotlety z jajek Można te kotlety urozmaicić o warzywa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab duszony w sosie śmietanowym 191

Przyprawy: 2 łyżki przyprawy do kebabu Skworcu 1 łyżeczka soli himalajskiej Skworcu 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki Skworcu 1płaska  łyżeczka pieprzu mielonego Skworcu 1 łyżeczka czoanku mielonego Skworcu Olej do smażenia Przygotowanie: 1. Mięso kroimy w paski. 2. Cebulę obieram i kroimy w piórka. 3.Paprykę myjemy i kroimy w słupki. 4.Natkę oraz koper drobno siekamy

Gotowanie Patki
Kurczak z warzywami w mleczku kokosowym 198

piersi z kurczaka 450 g - (opakowanie) mrożonki groszek z marchewką 100 ml mleczka kokosowego 1/2 kostki bulionowej warzywnej + 1/2 szkl. wrzątku przyprawa do kurczaka świeżo mielony pieprz kolorowy  1 łyżka masła Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy z błonek - kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy patelnię do grillowania, mięso posypujemy przyprawą i smażymy z obu stron (bez tłuszczu) W garnku

Alutka-Gotuje
PIECZONY BOCZEK KANAPKOWY + FILMIK 174

łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego  1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 4 liście laurowe                                                               PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy i osuszamy, następnie nacieramy solą i resztą przypraw

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasta z pstrąga 141

Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą

R'n'G Kitchen
PIERSI KURCZAKA PIECZONE Z WARZYWAMI I SURÓWKA Z MŁODEJ CUKINII #TALERZDIABETYKA 166

umyć, osuszyć i naciąć od góry 7 razy (nie przecinając do końca). Cukinię, mozarellę i pomidora pokroić w 28 półplasterków (tyle plasterków ile nacięć) w mięsie. Piersi kurczaka doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każde nacięcie wypełnić plasterkami cukinii, pomidora i mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 25-30 minut. Cukinię

Dietolog
Najlepszy sos meksykański do ryżu 144

czerwona papryka, 1 puszka czerwonej fasoli, 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów, ½ szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru olej do podsmażenia mięsa sól morska do smaku   pieprz świeżo mielony do smaku słodka i ostra papryka do smaku kilka kropel tabasco Przygotowanie: Uda z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i   pokroić w kostkę, następnie

Wanilia i Kardamon
Pieczone skrzydełka z kurczaka 143

soli Przygotowanie Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Empanadas , chrupiące pierożki 177

olej rzepakowy do smażenia Mąkę , olej , sól umieszczamy w maszynie do wyrabiania . Zaczynamy wyrabiać ciasto , dolewając tyle wrzątku , żeby powstało gładkie , sprężyste ciasto . Odstawiamy do przestygnięcia . Mięso z kurczaka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia . Na patelni podsmażamy siekaną drobniutko cebulę i wyciśnięty praską czosnek . Jak nabiorą złocistego koloru , dodajemy zmielonego kurczaka i nadal smażymy . Jak już farsz będzie pachniał smakowicie

Ogrodnik w podróży
Menu na pierwszy tydzień września – 105 zł dla dwóch osób 175

gotowanie to my lubimy! Menu na pierwszy tydzień września w naszym wykonaniu wygląda tak: Poniedziałek: Wegetariańska sheperd’s pie w słoiku Wtorek: Pikantna sałatka z mielonej wieprzowiny larb moo Środa: Enchiladas z mięsem z indyka Czwartek: Kurczak generała Tso Piątek: Ravioli w kremie pomidorowym Przepisy na kolejne dni będziemy publikować codziennie rano. Jak gotowaliśmy Pierwsze wrześniowe menu

Niedzielny kucharz
KRUCHA TRTA Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 144

ketchupu Sól i pieprz do smaku 1 jajko 10 dag sera żółtego tartego Dosatki ok.370 g ciasta kruchego 1 filet z kurczaka Przyprawy: łyżka papryki mielonej,pieprz i sól Olej do smażenia mięsa 1/2 cukini 1/2 papryki 1 pęczek dymki 1/2 czerwonej cebuli 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania