mięso mielone - 22854 przepisów (strona:805/1524)

Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 111

jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas pieczenia takiego kurczaka to 1 ½ godziny. My lubimy dobrze wypieczone mięso o chrupiące skórce. Składniki: Kurczak w całości 300 g mielonego kurczaka lub indyka 150 g wątróbki drobiowej 1 ząbek czosnku 100 g orzechów pistacjowych 100 g żurawiny 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej (użyj pół(...)odkryj kaszę, dodaj pół łyżeczki soli i spulchnij widelcem. Wysyp na płaski talerz do przestygnięcia. Krok 2 Zmiel mięso z kurczaka z wątróbką. Dodaj do masy wystudzoną kaszę, pistacje w całości i żurawinę. Dodaj płaską łyżeczkę soli i sporo świeżo mielonego pieprzu – z 1 łyżeczkę. Wymieszaj całość. Krok 3 Kurczaka dokładnie osusz ręcznikiem papierowym od wewnątrz i z zewnątrz

Niedzielny kucharz
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 116

jednym z hipermarketów, są naprawdę dobrej jakości) o wadze do 1,8 kg. Czas pieczenia takiego kurczaka to 1 ½ godziny. My lubimy dobrze wypieczone mięso o chrupiące skórce. Składniki: Kurczak w całości 300 g mielonego kurczaka lub indyka 150 g wątróbki drobiowej 1 ząbek czosnku 100 g orzechów pistacjowych 100 g żurawiny 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej (użyj pół(...)odkryj kaszę, dodaj pół łyżeczki soli i spulchnij widelcem. Wysyp na płaski talerz do przestygnięcia. Krok 2 Zmiel mięso z kurczaka z wątróbką. Dodaj do masy wystudzoną kaszę, pistacje w całości i żurawinę. Dodaj płaską łyżeczkę soli i sporo świeżo mielonego pieprzu – z 1 łyżeczkę. Wymieszaj całość. Krok 3 Kurczaka dokładnie osusz ręcznikiem papierowym od wewnątrz i z zewnątrz

Niedzielny kucharz
Rolada schabowa z pieczarkami. 351

mięsa była ok. 1 - 1,5 cm). Pieczarki myjemy i kroimy w talarki, cebulę w kostkę, wrzucamy na patelnię i posypujemy solą i pieprzem - smażymy razem aż cała woda z pieczarek wyparuje. Mięso posypujemy obficie tymiankiem i mniejszą ilością czosnku wykładamy pieczarki i zwijamy ciasno roladę. Zwiniętą roladę związujemy nitką aby nam się nie rozpadło i posypujemy papryką ostrą mieloną i oregano. Wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc).  Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy wodą tak około 5 mm, na patelni rozpuszczamy masło i polewamy nim mięso. Pieczemy przez 2 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu z pozostałości z naczynia żaroodpornego można zrobić przepyszny sos: Przelewamy wszystko

Moje-pitraszenie
Roladki schabowe z marynowanymi pieczarkami i papryką 211

kroję w plastry. Rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam solą oraz pieprzem. Na każdy płat mięsa kładę po kawałku papryki czerwonej i zielonej oraz po dwie pieczarki. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. Przygotowane roladki obsmażam na maśle. Wlewam 1 litr wody. Wsypuję mąkę oraz paprykę mieloną. Duszę na małym ogniu do miękkości. Śmietanę mieszam z musztardą. Wlewam odrobinę wywaru(...)spod mięsa. Mieszam i wlewam do sosu. Gotuję 3 minuty. Sos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Roladki układam na talerzu, usuwam wykałaczki. Podaję z ziemniakami i sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. Karczek w pieczarkach i papryce. 545

świąteczny obiad. Polecam :) Składniki - 1 kg karkówki - 0.5 kg pieczarek - 1 duża czerwona papryka - 1 duża cebula - sól,  domowa wegeta , czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, papryka melona, pieprz - olej Wykonanie Mięso kroję w grubsze plastry ( nie rozbijam ). Każdy plaster dokładnie nacieram wszystkimi przyprawami i odstawiam do lodówki na  co najmniej godzinę. W tym czasie pieczarki kroję

Kuchnia z widokiem na ogród
Przepis na domowe hamburgery 136

kupnych fast foodów jest zupełnie zdrowa. Zapraszam Was po przepis na domowe hamburgery .     Domowe hamburgery Takie domowe hamburgery to doskonały sposób na przemycenie dzieciom w diecie mięsa oraz sporej ilości warzyw. Robiąc wszystko samemu w domu macie 100% pewność, że to co się w nich znajduje jest zupełnie zdrowe. Przygotowuje się je dość szybko a smakiem milion razy(...)sałata (najlepiej karbowana) lub kapusta pekińska szczypiorek Dodatkowo przydadzą się także prażona cebulka oraz topiony ser w plasterkach Kotlety do burgerów robię podobnie jak kotlety mielone z tą różnicą że na kg mięsa dodaję 3 duże łyżki musztardy. Tak więc mieszam ze sobą dokładnie: mięso, podsmażoną lekko drobno pokrojoną cebulę, jajko, wspomnianą musztardę, namoczoną w mleku kromkę chleba

Arbuziaki
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku 252

popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na głębokim oleju i nadziewanych mięsem z warzywami, samymi warzywami lub serem. Wariantów nadzienia jest bardzo dużo i w dużej mierze zależą one od.....  pomysłowości kucharza.  Zazwyczaj farsz jest bardzo mocno doprawiony i aromatyczny(...)następnie przełożyć do miski, przykryć pokrywką i odstawić w ciepłe miejsce na około godzinę. Przygotowanie farszu Na suchej patelni (bez oleju) podsmażyć przez kilka minut mieloną wołowinę, aż odparuje nadmiar wody i mięso zacznie zmieniać kolor. Następnie dodać cebulę i czosnek i smażyć kolejne 5-6 minut lub do czasu kiedy cebula zacznie przybierać jasnozłoty kolor (trzeba uważać, żeby

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z mięsem i pieczarkami 146

mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia krokietów Sposób wykonania: Mięso wrzucamy do gorącego bulionu i gotujemy przez około 1,5 godziny.  Ugotowane mięso wyjmujemy, studzimy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Gdy zacznie się szklić dodajemy pokrojone w kostkę

Qchnia po prostu
Konserwa z kurczaka 216

Kupione mięso płuczemy pod bieżącą wodą. Pierś kroimy w kawałki około 3 cm, pozostały surowiec pozbawiamy kości, chrząstek i ścięgien. Skórę z ćwiartek i podudzia mielimy na drobnym sitku ja miałem 2,5 mm. Mięso z ćwiartek i podudzia staramy się pozyskiwać w większych kawałkach. U mnie wyszło 1.720 kg pozyskanego mięska przeznaczonego do sterylizacji. Cały surowiec peklujemy i przyprawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Sycący kapuśniak z mięsem i grzybami / Cabbage soup with meat and mushrooms 189

Jeżeli posiadasz Tefal Cuisine Companion, to tą zupę zrobi on praktycznie za Ciebie, szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Sycący kapuśniak z mięsem i grzybami (4-6 porcji) Składniki: 450 g mielonej wołowiny lub wieprzowiny ½ małej kapusty, posiekanej w cienkie paski 1 cebula, obrana i pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 4 szklanki bulionu drobiowego(...)puszka krojonych pomidorów 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 łyżeczka mielonego chili 1 łyżeczka suszonego tymianku cukier, sól i pieprz do smaku 3/4 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Umieść średni rondel na średnim ogniu, włóż mięso i podsmaż do zarumienienia rozdrabniając drewnianą łyżką na mniejsze kawałki. Dodaj kapustę, cebulę i czosnek wraz z bulionem

karmelowy
Duszona wołowina w sosie słodko-kwaśnym 94

jaśminowego 1 pęczek szczypiorku 2 ostre papryczki chili 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 ananas 100 g cukru palmowego 1/3 łyżeczki soli 90 ml octu ryżowego 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżka mąki ziemniaczanej     Przygotowanie:     Zaczniemy od wołowiny, którą kroimy w kostkę (rozmiar dowolny, aczkolwiek im mniejsze kawałki, tym szybciej przygotujemy danie). Wołowinę(...)dużym ogniu.   W tym czasie przygotowujemy dodatki do sosu.   Papryki drobno siekamy. Ananas obieramy, część drobno kroimy, resztę zjadamy.   Wszystkie składniki dodajemy do mięsa, mieszamy razem z cukrem, solą, słodką mieloną papryką oraz octem. Dusimy przez 15 minut, łączymy z mąką wymieszaną w zimnej wodzie (100 ml). Dokładnie rozrabiamy. Danie podajemy z ryżem jaśminowym i posiekanym

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z grzybami 145

Bardzo lubię tradycyjne mielone i przynajmniej 2 razy w miesiącu goszczą one na naszym stole. Robię zarówno wieprzowe, jak i  mieszane wieprzowo-wołowe. Zdarzają się też typowe rumsztyki z samej wołowiny, bo takie najbardziej lubi mój Tato. Dzisiaj jednak postanowiłam poeksperymentować i dodałam do zmielonej łopatki  suszonych podgrzybków.Wyszło pysznie. Mam więc jak by to powiedział(...)bułka tarta do obtoczenia kotletów olej kujawski do smażenia 1 cebula do pokrojenia na patelnię 1 łyżka masła kilka gałązek świezego tymianku Sposób przygotowania: Mięso kupiłam w całości ( u mnie w domu nie uzywamy gotowego mielonego), umyłam, pokroiłam w dużą kostkę i przepuściłam przez maszynkę razem z namoczoną i wyciśniętą bułką. Do tak przygotowanego mięsa wbiłam jajko, dodałam sól

Gosia gotuje
Schab imbirowy z dynią 145

łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, 1/2 kg miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do  SKWORCU Wykonanie; Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą

Anioły w kuchni
Schab imbirowy z dynią 193

gorczycy, 4 łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, 1/2 kg miąższu z dyni, Po przyprawy zapraszamy do SKWORCU Wykonanie; Ziarna gorczycy miksujemy z obranym czosnkiem, imbirem, mieloną gorczycą, solą i 2 łyżkami oleju. Mięso myjemy. Przygotowaną pastą nacieramy schab i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy 2 godz. w temperaturze 180 stopni.Dynie pokrojoną w kostkę mieszamy z reszta oleju, solą

Anioły w kuchni