mięso mielone - 23354 przepisów (strona:797/1557)

Gulasz ze stacji Bolshoi – Metro: Last Light – wieprzowina z boczniakami w śmietanie 201

wysnuć teorię, że składał się on m.in. z wieprzowiny i grzybów. Samego rozwoju akcji podczas tej uczty nie mam zamiaru zdradzać, aby nie popsuć zabawy tym, którzy jeszcze nie mieli okazji zagrać w Last Light. Natomiast przepis na gulasz, który prezentuje poniżej to bardzo smaczna wersja tego, co można uzyskać z kilku prostych składników: czyli wieprzowiny, grzybów (tutaj dla urozmaicenia(...)średnim ogniu – cebula powinna zmięknąć i nieco się zarumienić – następnie przekładamy ją do miski z grzybami. 3. PODSMAŻANIE MIĘSA (10 min) Mięso kroimy w paski takiej samej wielkości, jak w przypadku grzybów. Obficie przyprawiamy je świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Rozgrzewamy tę samą patelnię i smażymy mięso z obu stron na mocnym ogniu do zarumienienia. 4. FLAMBIROWANIE

Nerds Kitchen
Strogonow wg Elki 165

patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso na rumiano. Podsmażone mięso przełożyć do garnka.  Cebulę pokroić w drobną kostkę zeszklić na maśle,dodać posiekany czosnek i pieczarki pokrojone w talarki. Smażyć wszystko razem przez chwilę po czym oprószyć mąką,wymieszać i przyrumienić. Zawartość patelni zalać bulionem,dodać koncentrat i musztardę,zagotować. Do garnka z mięsem wlać zawartość patelni,dodać pokrojoną(...)kostkę paprykę i pokrojone w talarki ogórki kiszone. Doprawić do smaku solą,pieprzem i mieloną papryką. Całość gotować na małym ogniu do chwili aż mięso i papryka będą miękkie. Na koniec wymieszać ze śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki.  Spożywać na ciepło z ulubionym pieczywem

Kolorowa kuchnia Elki
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 165

kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien, myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy wzdłuż tak, aby otrzymać duży, prostokątny płat mięsa. Rozbijamy go tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Przyprawiamy papryką mieloną, solą oraz pieprzem. Kroimy na dwa równe kawałki. Na pierwszym kawałku układamy połowę szynki, rozkładamy jedną garść szpinaku i wykładamy połowę pokrojonych pomidorów suszonych(...)Schab zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia i związujemy z dwóch stron. To samo powtarzamy z drugim kawałkiem mięsa. Obie rolady umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 60 min. Po tym czasie, rękaw przecinamy

Kuchnia MagdaLeny
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 165

kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu i białych włókien, myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy wzdłuż tak, aby otrzymać duży, prostokątny płat mięsa. Rozbijamy go tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Przyprawiamy papryką mieloną, solą oraz pieprzem. Kroimy na dwa równe kawałki. Na pierwszym kawałku układamy połowę szynki, rozkładamy jedną garść szpinaku i wykładamy połowę pokrojonych pomidorów suszonych(...)Schab zwijamy w roladę i obwiązujemy sznurkiem bawełnianym lub nitką. Z wierzchu nacieramy go papryką słodką mieloną oraz ziołami prowansalskimi. Roladę umieszczamy w rękawie do pieczenia i związujemy z dwóch stron. To samo powtarzamy z drugim kawałkiem mięsa. Obie rolady umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 60 min. Po tym czasie, rękaw przecinamy

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety z mięsa z rosołu 758

pewnie większość osób zastanawiam się co zrobić z mięsem z rosołu, które nie zawsze zostanie zjedzone tego samego dnia. Jednym ze sposobów na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu są kotlety mielone, które są łatwe, smaczne i szybkie. Kotlety można przygotować na kolację lub na obiad np. z  surówką z włoskiej kapusty  lub po prostu zimne(...)kanapki z ogórkiem kiszonym. Składniki: mięso z rosołu około 400 g warzywa z rosołu: (ja przeważnie dodaję 1-2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera) 1 cebula 2 jajka sól pieprz przyprawa do kurczaka lub curry majeranek lub koperek bułka tarta olej do smażenia Mięso obrać z kości i chrząstek. Następnie zmielić na maszynce do mięsa, a także warzywa i surową

talerz przyjemności
Gulasz z gęsich żołądków z warzywami 200

gotowanie, dolewać przegotowanej wody, by mięsa nie przypalić) Warzywa pokroić i dodać w kolejności; wpierw marchew, cebulę, paprykę i cukinię, czosnek - posolić, dodać ciut pieprzu mielonego i dogotować całość do miękkości warzyw i mięsa, w tym czasie woda prawie się wygotuje, ale powinno pozostać trochę sosu Gulasz można podawać z kaszą lub drobnym makaronem. U mnie było samodzielnym daniem

Proste Potrawy
Karkówka z szynkowaru 176

granulowany lub świeży)'; document.write(" "); Kroimy mięso na małe kawałki (jak na gulasz), po czym te chudsze i ładniejsze zostawiamy w misce, te poprzerastane tłuszczem zaś – mielimy bądź drobno szatkujemy, np. malakserem. Wszystkie składniki (mięso, wodę, żelatynę i przyprawy) wrzucamy do jednej miski i dokładnie mieszamy. Przekładamy mięso do szynkowaru, dociskamy sprężyną, zamykamy i wstawiamy na noc do lodówki, by się

Proste-przepisy.pl
Carpaccio wołowe 278

zachodziły na siebie. Sok z połowy cytryny połączyłem z 4 łyżkami octu balsamicznego i 4 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i bardzo dokładnie wymieszałem. Mięso obficie posypałem czarnym świeżo mielonym pieprzem i delikatnie posoliłem, a następnie równomiernie polałem je sosem(...)cytryny, oliwy i octu balsamicznego. Następnie odstawiłem mięso do lodówki na pół godziny, aby zamarynowało się w sosie. Po tym czasie ułożyłem na środku półmiska z mięsem dokładnie umyte i osuszone listki rukoli. Na rukolę ułożyłem pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe, całość posypałem kaparami (około dwudziestoma). Następnie ponownie całość przyprawiłem świeżo mielonym czarnym pieprzem i lekko skropiłem sałatę oliwą

Wyprawy kulinarne
Gulasz z szynki z sosem sojowym 223

maka olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso pokrojone w kostkę wymieszać z sosem sojowym, odstawić minimum na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso mocno zrumienić na oleju. 2. W międzyczasie cebulę posiekać, zrumienić na oleju, po czym zalać gorącą wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i suszone grzybki. Zrumienione mięso przełożyć do rondelka z gotującą się wodą(...)miękkości co jakiś czas uzupełniać wodę w miarę potrzeb. W połowie gotowania dodać gałązkę rozmarynu. 3. Kiedy mięso będzie już miękkie, zagęścić sos - 2 łyżki mąki wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do sosu i gotować do zgęstnienia. Doprawić solą, pieprzem i mielonym kminkiem. 4. Tak przygotowany gulasz świetnie będzie pasował do kasz. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Bigos z młodej kapusty 202

łyżka koncentratu pomidorowego 2-3 liście laurowe 4-5 sztuk ziela angielskiego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 łyżki mąki pszennej Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotwania: Mięso od szynki myję, wkładam do garnka zalewam wodą-tak aby się zanurzyło, dodaję kolorowy pieprz oraz listek laurowy, odrobinę soli, gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu

Wanilia i Kardamon
Najlepsze żeberka w kiszonej kapuście 118

wcale nie wymagają dużo zachodu. Danie przygotowuje się podobnie jak bigos – wystarczy tylko dodatkowo obsmażyć mięso. Ja najbardziej lubię je z piekarnika, ale można je także dusić. Słodko-kwaśna kapusta doprawiona dużą ilością majeranku, grzybami i żurawiną, świetnie łączy się z kruchym mięsem żeberek – oprócz chleba czy pieczonych ziemniaków nie trzeba już żadnych dodatków. Jako, że to danie(...)kostkę. Do pojemnika lub miski wsypujemy pokrojoną cebulę, wyciśnięty czosnek i pokrojone grzyby. Dodajemy żurawinę, liście laurowe, ziele, jałowiec, majeranek, wędzoną paprykę i świeżo mielony pieprz – dokładnie mieszamy i odstawiamy. Mięso płuczemy, wycieramy. Żeberka dzielimy na mniejsze części (po 1-2 żeberka). Posypujemy je solą i czosnkiem niedźwiedzim (jeśli używamy) i mieszamy. Na bardzo dużej patelni silnie rozgrzewamy

Poezja smaku
Ogniste, chrupiące ,kotlety z karkówki 169

tartej sól do smaku Karczek kroimy w plastry i rozklepujemy tłuczkiem do mięsa , niezbyt cienko . Solimy . W młynku do kawy , którego już nie używamy mielimy czosnek razem z papryczką chili i tą mieszanką grubo nacieramy mięso . Odstawiamy na godzinę do lodówki . Po tym czasie postępujemy jak z kotletem schabowym , obtaczamy każdy kawałek w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy

Ogrodnik w podróży
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 193

łopatki wieprzowej - 0.40 dkg boczku wędzonego-parzonego - 0.40 dkg pieczarek - 2 kolorowe papryki - 2 cebule - sól, pieprz, czosnek mielony, papryka słodka mielona, kminek mielony, majeranek,  - kilka łyżek keczupu - olej Wykonanie Mięso kroję w większą kostkę, przekładam do miski, dodaje 2-3 łyżki oleju i wszystkie przyprawy, dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki co najmniej na godzinkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka z kurczakiem, porem i pestkami dyni 218

jajka, 3 łyżki Majonezu Kieleckiego, oliwa, sól, pieprz, mielona słodka papryka. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi kurczaka kroję w małą kostkę. Na oliwie smażę mięso przez około 10 minut. Oprószam solą, pieprzem i mieloną papryką. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i studzę. Pestki dyni prażę na suchej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Zupa „bagienna” na dzikim szczawiu 216

drobno posiekane) 2-3 łyżeczki całego kminu rzymskiego (świeżo prażonego i drobno zmielonego) 1 1/2 litra wywaru na wołowinie (może być z małymi kawałkami mięsa) 1/4 szklanki słodkiej śmietany sól i mielony czarny pieprz (do smaku) jajka na twardo (2 na osobę) Zagotuj bulion z selerem, marchewką i ziemniakami ze skórą (aż marchewki będą al dente a ziemniaki całkowicie(...)ugotowane) . Wyjmij wszystkie warzywa i mięso z bulionu (z wyjątkiem selerów) i odłóż na bok, zmieniaki obierz ze skórki. Dodaj do wywaru prażony kminek, szczaw i doprowadź całość do wrzenia. Gotuj do momentu, aż szczaw zwiotczeje i zacznie się rozpadać (zmieni kolor z jaskrawozielonego na ciemnozielony). Używając ręcznego blendera, zmiksuj „na gladko” zawartość garnka. Dodaj śmietanę, sól

Jem więc Jestem