mięso mielone - 23354 przepisów (strona:790/1557)

Roladki z marchewką 162

Studzimy.   Mięso: Schab kroimy na plastry, przykrywamy woreczkiem śniadaniowym lub folia spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Przyprawiamy z obu stron świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankiem i solą. Na każdy kawałek mięsa nakładamy farsz marchewkowy, boki kotletów zawijamy do środka   i zawijamy ściśle w roladkę. Zawinięte roladki panierujemy kolejno w: mące, jajku i bułce tartej

Pyry na Gaz
Szaszłyki wieprzowe z papryką i cebulą w marynacie staropolskiej. 250

przygotowanym mięskiem. :) Składniki - 0.70 dkg mięsa wieprzowego ( szynka, łopatka ) - 3-4 cebule - 2-3 kolorowe papryki - 3 łyżki marynaty staropolskiej Skworcu - 1 łyżeczka czosnku mielonego - olej Dodatkowo - patyczki do szaszłyków Wykonanie Mięso oczyszczam ze zbędnych błonek, czy żyłek, kroję w dość spora kostkę, przekładam do miski. Do mięsa dodaje marynatę staropolską, czosnek, zalewam olejem ( ok. 0.5 szklanki ), mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 168

czerwona papryka 1 żółta papryka (lub zielona w przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej  300-500 ml bulionu 150g koncentratu pomidorowego słodka mielona papryka sól, pieprz Dodatkowo: olej Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Całość podsmażyć i przełożyć do garnka. Warzywa pokroić i dodać do mięsa. Wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek

Di gotuje
Domowa shoarma z kurczaka 223

proszku 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki imbiru w proszku 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki ostrej papryki szczypta mielonych goździków szczypta cynamonu szczypta pieprzu Mięso oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. Wszystkie przyprawy wraz z olejem wymieszać w naczyniu, w którym będzie się marynować mięso. Do przypraw dołożyć mięso

Posadzone i zjedzone
Forszmak-gulaszowa 185

pieprzu Sól morska do smaku Świeżo mielony czarny pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Schab opłukać pokroić w kostkę, kiełbasę w pół plasterki. Cebulę obrać , paprykę wydrąży ć z nasion, pokroić w kostkę, tak samo pieczarki, obraną marchewkę  oraz ogórki kiszone. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso oraz posiekaną cebulę,  oprószyć czubrycą(...)ziarnach przykryć gotować  20 minut na wolnym ogniu, po tym czasie dodać pokrojoną paprykę, pieczarki i ogórki, dodać koncentrat, doprawić solą i ewentualnie mielonym pieprzem,  dusić kolejne 20-30 minut aż mięso będzie miękkie.  Zestawić z ognia, podawać z posiekaną zieleniną. Gęstość zupy można regulować ilością dodanej wody lub bulionu. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Szynka wieprzowa (kulka) peklowana, pieczona w piekarniku 218

angielskie, pieprz w ziarenkach i listki laurowe rozgniotłam w moździerzu. Czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do niego zmiażdżone listki z pieprzem i zielem angielskim, pieprz mielony i majeranek. Wymieszałam.   Mieszanką natarłam mięso z każdej strony. Wstawiłam do lodówki na około 30 minut.   Do rondelka wlałam wodę, wsypałam sól peklową. Wymieszałam, żeby sól się dobrze rozpuściła. Do wysokiego

Kuchnia u Krysi
SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek) 500

smalcu 50 g musztardy (można pomieszać łagodną francuską ziarnista z ostrą) 400 g mascarpone 30 ml soku z cytryny sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony 500 ml bulionu lub wody Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry ok 1,5 cm a następnie delikatnie rozbić. Mięso doprawić z obu stron solą i pieprzem a następnie podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu

Ola la LCHF
Pulpeciki rybne w rosole 211

średnie pietruszki kawałek selera połówka cebuli kawałek pora kawałek białej kapusty liść kapusty włoskiej kilka gałązek świeżej natki pietruszki 2 liście laurowe pół łyżeczki suszonego lubczyku pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku   Zaczynamy od przygotowania warzyw na bulion – marchewkę, pietruszki i selera obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Pora(...)osuszamy ręcznikiem papierowym. Sprawdzamy czy nie ma żadnych ości. Następnie, mielimy ją na małych oczkach w maszynce do mięsa – jak nie mamy, możemy użyć robota kuchennego i rozdrobnić. Do maszynki wkładamy także cebulę, mielimy. Aby oczyścić maszynkę ze wszystkich mielonych w niej rzeczy, wkładamy do niej kawałek bułki i mielimy do chwili gdy z sitka zacznie wychodzić bułka

Smaczna Strona
Mielonka dojrzewająca a la salami 151

dokładnie obtaczamy w pieprzu młotkowanym z kolendrą. Wkładamy do szklanego pojemnika i umieszczamy w lodówce na 48 godzin. Raz na 12 godzin mięso odwracamy. Mięso płuczemy, osuszamy, kroimy w grubą kostkę i mielimy na sitku o numerze 8. Wyrabiamy ręcznie przez 15 minut, aż masa będzie kleista. Mięso dzielimy na pół i formujemy dwa wałki o szerokości

Kulinarne przygody Gatity
Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 304

jajka; sól, pieprz ziołowy, papryka lub pasta paprykowa, gałka muszkatołowa. Mięso obgotowujemy, gdy zmięknie dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę namaczamy (można w wywarze z mięsa). Wszystkie składniki mielimy wraz z odsączoną kajzerką. Dodajemy jajka i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy powstałą masę do formy (może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy(...)karkówki; 1/4 szkl oliwy z oliwek; 2 łyżki majeranku; 3 ząbki czosnku; 1 łyżeczka soli; pieprz najlepiej świeżo mielony; 2 listki laurowe; 1 łyżeczka ziaren kolendry. Z oliwy, majeranku, zmiażdżonego czosnku, soli, kolendry i pieprzu robimy marynatę do mięsa. Opłukane mięso dokładnie obtaczamy w marynacie przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie

Miksturownik
Duszona łopatka wieprzowa z ryżowymi kotletami 219

mięso twarde, ścięgniste, niesmaczne. Jak bardzo się myliłam! Kiedy zostało mi trochę tego mięsa po zrobieniu shoarmy (przepis tu: KLIK ), postanowiłam je udusić. Raz kozie śmierć, pomyślałam, jak będzie niezjadliwe, najwyżej kot zje. Muszę przyznać, że trzeba poświęcić chwilę na duszenie, ale smak jest tego naprawdę warty. Z pieczarkami i w towarzystwie kotletów ryżowych z bryndzą - niebo! Składniki: NA MIĘSO(...)smażenia DODATKOWO:  szparagi papryka Przygotowanie: MIĘSO: Oczyszczone mięso pokroić na grube kawałki, posolić, posypać pieprzem. Olej rozgrzać w garnku, mocno obsmażyć na nim łopatkę, aby zamknąć wszystkie pory.  Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w grube plastry. Rozpuścić na patelni masło, obsmażyć warzywa. Dodać do mięsa. Czosnek obrać, dodać również do mięsa. Zalać 1/2 - 3/4 szklanki wody, dodać jeszcze

Cakes By Kejt
Pikantne flaki w rosole (dršťková polévka) 213

mięsa wołowego rosołowego z kością 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 mały seler 1 mały por pół łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz, majeranek 3 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu czarnego Mięso na wywar płuczemy pod bieżącą wodą. Przekładamy je do garnka i zalewamy zimną wodą tak, by zostało przykryte z dwucentymetrową nadwyżką. Wodę(...)garnku, następnie zmieniamy wodę i w świeżej gotujemy je około 15 minut, po czym odcedzamy. Gdy wywar będzie gotowy, wyjmujemy z niego mięso oraz warzywa i przyprawy. Przyprawiamy go dobrze solą oraz pieprzem, najlepiej świeżo mielonym. Dorzucamy również pół łyżeczki ostrej papryki. Do wywaru wrzucamy obgotowane flaki i wszystko razem mieszamy. Wciąż na małym ogniu, całość gotujemy jeszcze przez

Kuchenna Kontrrewolucya
befsztyki z polędwicy wołowej 290

Składniki: polędwica wołowa, po trzycentyetrowej grubości plastrze na osobę sól pieprz oliwa z oliwek masło Mięso posypać grubą solą i grubo mielonym pieprzem, włożyć na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć na rumiano z każdej strony, w tym również boków, około 2 – 3 minut (smażone za długo robią się twarde). Pod koniec smażenia włożyć kawałek masła na patelnię(...)roztapiającym się polewać befsztykiZdjąć mięso z patelni, dać mu chwilę odpocząć. Przed podaniem, na każdy befsztyk położyć kawałek świeżego masła

stajnia gołębie od kuchni
Gniazda makaronowe z mielonym 102

zaskoczy gości. Nikt nie zdoła oprzeć się pokusie skosztowania tej potrawy. Przepis pochodzi od pani Agnieszki. Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu. Składniki 0,5 kg mięsa  … The post Gniazda makaronowe z mielonym appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej 212

Dodatkowo: garść drobno posiekanej natki pietruszki Kaszę jaglaną wyłożyć na sitko i przepłukać najpierw zimną, a następnie gorącą wodą. Ugotować ją do miękkości w osolonej wodzie. Mięso z indyka zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę pokroić na ćwiartki i również zmielić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. W dużej misce wymieszać mięso, kaszę jaglaną, cebulę, bułkę tartą

Bullio
Domowe burgery 232

Składniki na burgera: - 150g mięsa wołowego (u mnie antrykot), - ząbek czosnku, - łyżeczka musztardy dijon, - sól, - świeżo mielony pieprz czarny. Dodatki do burgera: - 1 bułka grahamka, - sos barbeque z  tego przepisu , - sałata lodowa, - pomidor, - czerwona cebula, - ogórki konserwowe. Do podania: - frytki pieczone z  tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól

Zgrabne Gotowanie
SZTUKA WOŁOWINY W SOSIE Z CZERWONEGO WINA 158

łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka mąki pszennej masło klarowane / olej rzepakowy z łyżką masła słodka, mielona papryka sól morska świeżo mielony pieprz Dwie godziny przed pieczeniem mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy. Kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Płaty mięsa posypujemy z obydwu

KuchcikoweLove
Domowa wędlina z łopatki 184

wieprzowej czubata łyżeczka soli 2 czubate łyżki żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu 5 suszonych pomidorów 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie   Łopatkę płuczemy ,połowę mięsa kroimy w drobną kostkę ,drugą połowę mielimy razem z pomidorami i czosnkiem .Całość mieszamy z przyprawami ,dodajemy wodę i żelatynę. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy ręką. Miskę z mięsem zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy

R'n'G Kitchen
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 213

schabu 2-3 cebule 2 marchewki 2-3 łodygi selera naciowego liście pora 1 pomarańcza 1 cytryna 1 szklanka wywaru z jarzyn sól pieprz majeranek słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka  i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym

Bea(u)ty kitchen