papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy) 2 łyżeczki mielonej papryki (słodkiej lub ostrej - jaką lubicie) 2 łyżeczki ziaren różowego pieprzu - lekko rozgniecione 1 szklanka czerwonego wina(...)oliwek 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku w łupinach 2 cytryny sól morska i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy polędwicę do zamarynowania : mięso wkładamy do płytkiego naczynia, nacieramy 1 łyżeczką mielonej papryki i posypujemy ziarnami różowego pieprzu, całość polewamy winem oraz 2 łyżkami oliwy. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na około
Moja Książka Kucharskamajeranku, 1 łyżka ziół prowansalskich, 5 liści laurowych, 10 ziaren ziela, 5 ziaren jałowca, główka czosnku Sole i cukier łączymy razem, przyprawy ziarniste i liść mielimy, a potem dodajemy do pozostałych. Mięso posypujemy solą z cukrem, potem wcieramy pozostałe przyprawy i czosnek. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48-60 h, Co 12 h wylewamy wodę z naczyń
chleba naszegołyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię z niewielką ilością oleju. Szynkę odsmażyć, a po czasie dodać posiekaną cebulę i dowolnie pokrojoną marchewkę. Dusić jeszcze chwilę. Mięso przełożyć do większego garnka, zalać gorącą wodą nieco ponad mięso i dodaję liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy, adżikę, 1 łyżeczkę mielonej słodkiej papryki i 1/2 łyżeczki(...)ostrej papryki. Całość gotować na wolnym w ogniu, w razie potrzeby uzupełnić wodę. 2. Kiedy mięso już jest miękkawe, dodać pokrojone pieczarki, a paprykę dopiero pod koniec gotowania, by się całkowicie nie rozpadła. 3. Zrobić kluseczki. Składniki zagnieść, uformować cienki wałeczek i pociąć kluseczki o długości 1-1,5 cm. Ugotować w osolonym wrzątku i dodać przed końcowym doprawieniem
Kuchnia domowa Animała cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić(...)ryż do garnka, zalać koncentratem bulionu drobiowego, dodać suszone grzyby i gotować, aż ryż nie będzie twardy. W razie potrzeby dolać wody. Ugotowany ryż przełożyć do mięsa i warzyw, wymieszać i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Uwagi: Grzyby leśne można również zastąpić pieczarkami. #krakus, #smacznieiszybko
Passions hobbies lifeMOŻESZ ZAMÓWIĆ Tanieagd A Teraz zapraszam na Mięsne Danie z Patelni SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: - 0.5 Kg Karkówki - przyprawy do mięsa: sól,pieprz, 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka vegety 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej - 3 Łodygi Selera - 1 Por -1 Cebula -2 Ząbki czosnku(...)łyżki przecieru pomidorowego - przyprawy do dania: sól i pieprz do smaku 2 łyżki drobno siekanej natki pietruszki - 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE: Mięso myję a następnie dokładnie nacieram przyprawami. Mięso wkładam do worka do pieczenia, zamykam i piekę ok 70 min w 180 stopniach. Upieczone mięso dokładnie "rozrywam" na małe
Gotowanie Patkiwspaniale nasyca i jest tak bogate w smaki, że jedzone z zamkniętymi oczami przenosi wprost do gorącego Meksyku Składniki na około 5 porcji: 300 g mielonej, nietłustej wołowiny dobrej jakości (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub od zwierząt z wolnego chowu) 1 czerwona cebula 1 nieduża marchewka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 duże ząbki czosnku(...)więcej, zależnie od preferencji) 1 łyżka + 1 łyżeczka preferowanego oleju do smażenia nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, po 2 łyżeczki mielonej kolendry i kuminu, po 1 łyżeczce mielonego kminku, kozieradki i kurkumy, ostra papryka i pieprz do smaku; 1 łyżeczka oregano Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, marchewkę zetrzeć
Even Better Foodgotowania czy duszenia nie przekracza 100˚C. Mięso nie przywiera do naczynia i nie kurczy się. Wolonowary Crock-Pot® oszczędzają do 75% energii elektrycznej w porównaniu z tradycyjnymi kuchenkami. Dzięki Crock-Pot® zredukujecie ilość tłuszczu w mięsie, czyniąc je smaczniejszym i doskonale przyrządzonym. Ponadto wolne gotowanie wydobywa smak z każdego rodzaju mięsa. Świąteczny bigos ze śliwkami Czas przygotowania(...)szklanki suszonych śliwek 500 ml czerwonego wytrawnego wina 60 g suszonych grzybów 2 cebule 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka cząbru 1/2 łyżeczki mielonych liści laurowych 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego pieprz sól Wykonanie: Mięso kroimy w kawałki, kiełbasę i boczek w kostkę, cebulę również. Kiełbasę i boczek wrzucamy na suchą patelnię i delikatnie przesmażamy, następnie dodajemy
Kulinarne przygody Gatitygodz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.godz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste Pyszna pasta do chleba z mięsa z rosołu czyli . # zerowaste Kto z nas nie zna tego uczucia, zrobiliśmy rosół i użyliśmy go jako bazy do innej zupy. Zostało więc mięso i co z nim zrobić ? Pomysł na fb które ostatnio widziałam to .. dać psu, zrobić farsz do krokietów, pierogów(...)chleba z mięsa z rosołu czyli #zerowaste około 30 dkg mięsa z rosołu ( u mnie kaczka, golonka z indyka ) 1 marchewka + 1 pietruszka z rosołu 10 pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju + 1 łyżka masła 0,5 szklanki wody pieprz, sól Z mięsa wyjętego z rosołu zdjęłam skóry i wyjęłam kości. Mięso z warzywami zmiksowałam
Kuchnia na wzgórzugodz. mieszamy.Po tym czasie przystępujemy do rozdrabniania. -łopatka na szarpaku -ścinki wp 13 mm -podgardle i pachwina 8 mm Dodam że wszystko było mielone w maszynce nr.5 Następnie łączymy mięso z łopatki z mięsem z ścinek wp i dodajemy wszystkie przyprawy i 200 mil wody.Bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz.Po tym czasie dodajemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.łyża masła 1 cebula 150 ml śmietanki kremówki 30-36 % sól pieprz kopytka: 3 duże ziemniaki 200 g mąki typ 650 1 jajko Zaczynamy od pulpecików. Mięso mieszamy z jajkiem, musztardą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną soli. Na rozgrzanej patelni smażymy pulpety z każdej strony, tylko aby je obsmażyć z wierzchu. Zagotowujemy wodę z kostką rosołową i wrzucamy
KuchcikoweLovePasta kurczakowa ze słonecznikiem /na kanapki Składniki: - ugotowane mięso z kurczaka (najlepiej z rosołu) - sól - mielony czarny pieprz - mielona słodka czerwona papryka - 1-2 łyżki prażonych ziaren: słonecznika, dyni, konopi siewnych (u mnie mieszanka Euforia Ziarenkowo) dodatki: - świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie: Mięso z kurczaka oddzielam od kości i usuwam chrząstki. Dodaję wszystkie przyprawy do smaku
Kuchnia co dniadrobno posiekanym czosnkiem. Zamarynuj mięso z kurczaka w przygotowanej marynacie przez minimum 4 godziny. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim mięso (najlepiej z funkcją grilla) przez 40-50 minut ( w zależności od wielkości kawałków mięsa). Mięso podawaj z ryżem lub kaszą kuskus i warzywami. Kebab jagnięcy Składniki: Jagnięcina mielona – 500g Cebula(...)minut do lodówki. Po tym czasie uformuj z mięsa delikatnie spłaszczone „wałeczki” i nadziej je na patyczki do szaszłyków (opcjonalnie). Rozgrzej patelnię do grillowania i grilluj mięso z obu stron. Podawaj z chlebkiem pita i sosem jogurtowym. Szafranowy ryż Składniki: Ryż długoziarnisty – 400g Szafran – szczypta Kumin mielony – 1 łyżeczka Cynamon – 1 laska Oliwa z oliwek – 1 łyżka Sól Wykonanie
Kuchnia Bon Appetitprzepysznych grillowanych kotlecikach jagnięcych, przyszła kolej na kolejne pyszności z jagnięciny. Już od jakiegoś czasu miałam na oku mięso gulaszowe z jagnięciny. Aż nadarzyła się ku temu odpowiednia okazja i zrealizowałam swój plan. Jak dla mnie jagnięcina uwielbia towarzystwo czosnku i rozmarynu. Tak zajadamy zawsze latem kotleciki z grilla, tak postąpiłam też z gulaszem. Nasza wersja jest więc bardzo czosnkowa(...)ząbki czosnku, zamieszać. Do garnka dorzucamy partiami kawałki mięsa z jagnięciny, obsmażamy je. Dokładamy następne kawałki i również smażymy. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dorzucamy całe gałązki rozmarynu, mieszamy. Garnek przykrywamy i dusimy mięso ok.2-3h (do miękkości), na niedużym palniku. Po mniej więcej godzinie dodajemy resztę obranego czosnku, pokrojonego na mniejsze kawałki. W czasie duszenia mięsa uzupełniamy płyny
Smaczne Zdrowe