spotkań towarzyskich). Klopsiki są miękkie, feta dodaje im ciekawego smaku, a dzięki temu, że są pieczone są zdrowsze. Ja podaję je na orzeźwiającej sałatce z kuskusu z pomidorem, ogórkiem, ziołami i skórką z cytryny. Wszystko do siebie super pasuje w tym daniu. To też świetne danie na wynos - wystarczy spakować do słoika sałatkę, na to kilka klopsików i mamy(...)kwaśnej skórka i sok z połowy cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu oliwa do skropienia blachy Sałatka: 250 g kuskusu 1/2 litra gotującej się wody 2 pomidory 1/2 ogórka 1/2 czerwonej cebuli po łyżce siekanej natki pietruszki i mięty sok i skórka z połowy cytryny 4 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Klopsiki: Rozgrzać na patelni oliwę, cebulę
Smaczny zeszytDoskonała, chrupiąca sałatka, którą można się zajadać o każdej porze dnia. Co potrzeba: ½ średniej kapusty pekińskiej, ½ dużego kalafiora, ½ długiego ogórka wężowego, 1 bardzo duża czerwona papryka, 1 pęczek szczypiorku, 200g żółtego sera w kawałku, ¼ płaskiej łyżeczki pieprzu, 2 czubate łyżki majonezu, sól Wykonanie: Kalafiora dzielimy na większe różyczki, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli, doprowadzamy(...)wrzenia, gotujemy 1 minutę, przekładamy na sitko, zostawiamy do wystudzenia. Do większej miski dajemy kapustę pekińską pokrojoną drobno, paprykę pokrojoną drobno, pokrojony drobno szczypiorek, ogórka pokrojonego w cienkie plasterki ze skórą, wystudzonego kalafiora podzielonego na mniejsze różyczki, wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy pieprz, 1 płaską łyżeczkę soli, mieszamy. W dużym kubku mieszamy łyżką majonez, żeby był puszysty, dodajemy do sałatki, mieszamy
Bułka z ChlebemProsta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½ mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego ogórka wężowego, 1 średnia cebula czerwona, sos winegret według tego przepisu Wykonanie: Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu. Do miski(...)dajemy pokrojoną drobno kapustę pekińską, cebulę pokrojoną w bardzo cieniutkie półplasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w cieniutkie półplasterki, serek feta pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy odsączoną fasolę, mieszamy delikatnie, ale dokładnie, wlewamy sos winegret i ponownie mieszamy. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy. Smacznego :)) kapusta pekińska, czarna fasola, ser feta, czerwona cebula, ogórek
Bułka z Chlebemcałość. Świetnie sprawdzi się na spotkania w większym gronie, ponieważ zachwyca smakiem ! Sałatka z tortellini 250 g tortellini z serem 400 g filetów z kurczaka ((2 pojedyncze sztuki)) 2 ogórki gruntowe 1 papryka czerwona 1/2 sałaty lodowej 120 g kukurydzy konserwowej ((1/2 puszki)) 2 łyżki majonezu przyprawy: 2 ząbki czosnku, kurczak pikantny, do mięs, pieprz, papryka, sól Tortellini(...)ugotuj w lekko osolonej wodzie. Kurczaka umyj i pokrój w drobne kawałki. Włóż na rozgrzaną patelnię, posmarowaną oliwą i dodaj czosnek, przeciśnięty przez praskę. Dopraw do smaku. Paprykę i ogórka pokrój w drobną kostkę, a sałatę na małe kawałki. Wszystkie warzywa połącz w misce. Dodaj kurczaka, tortellini i majonez. Następnie całość dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem i solą. Włóż sałatkę
Przepisy na widelcuoprószyć solą, wymieszać i odstawić na kilka minut. Sól sprawi, że kapusta zmięknie lekko, puści sok – stawi wtedy doskonałą bazę do surówki. Dziś bardzo prosto ale smacznie: rzodkiewki, ogórek świeży i koperkowy sos – pycha, polecam! PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej: 1/2 szt kapusty pekińskiej 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek zielony szklarniowy(...)majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej: Kapustę szatkujemy drobno nożem, oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek mieszamy z majonezem, jogurtem i olejem. Wszystkie składniki mieszamy. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej z sosem koperkowym pochodzi z serwisu Dorota
Dorota Smakujeteraz kupuję już obrane krewetki J Składniki na 2 porcje koktajlu z krewetek: 150 g ugotowanych i obranych krewetek koktajlowych ( u mnie Büsumer Krabben) 1 ząbek czosnku pół świeżego ogórka bez skórki posiekany szczypiorek ½ limonki 1 kopiasta łyżka majonezu 2 kopiaste łyżki gęstego jogurtu naturalnego np. greckiego sól, biały pieprz Koktajl z krewetek, przepis krok po kroku. Obranego ze skórki(...)ogórka kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy nasiona, następnie kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, przekładamy do miski. Następnie dodajemy ugotowane i obrane krewetki. Dodajemy 1 kopiatą łyżkę majonezu oraz 2 kopiate łyżki jogurtu greckiego. Doprawiamy solą i białym pieprzem, dodajemy sok z połowy limonki i np. szczypiorek lub koperek. Delikatnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Gotowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwątrobę. Marchew Jest jednym z warzyw, które najlepiej oczyszczają organizm. Dzieje się to dzięki zawartości beta-karotenu oraz sporej ilości witaminy A. Wspiera serce oraz zwiększa odporność organizmu. Świeże ogórki Składają się głownie z wody, co zwiększa ich właściwości oczyszczające. Wpływają na żołądek, oczyszczanie wątroby oraz nawilżenie skóry. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł 10 produktów, które oczyszczają ciało, możesz
To Musisz Wiedziećprzykrywam i zostawiam do napęcznienia – odcedzamy 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę, usmażony na oleju, doprawiony solą i pieprzem 1 żółta papryka – pokrojona w kostkę 4 ogórki konserwowe – pokrojone w kostkę sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 puszka kukurydzy konserwowej Wszystkie składniki mieszamy. Zajadamy
MojaQchnia.plZupa ogórkowa to polska specjalność. Dzisiejszą przygotowałam na wieprzowych żeberkach, swojskich ogórkach kiszonych, z ziemniakami z dodatkiem warzyw i zabieliłam kwaśną śmietaną. Gęsta, sycąca, rozgrzewająca idealna na jesienne chłody. Na lekką wersję wegeteriańską zapraszam tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przykrywam i zostawiam do napęcznienia – odcedzamy 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę, usmażony na oleju, doprawiony solą i pieprzem 1 żółta papryka – pokrojona w kostkę 4 ogórki konserwowe – pokrojone w kostkę sól, pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 puszka kukurydzy konserwowej Wszystkie składniki mieszamy. Zajadamy
MojaQchnia.ploleju kokosowego 2 łyżki octu jabłkowego 1/2 łyżeczki soli himalajskiej lub morskiej 1/2 szklanki mleka kokosowego 2 łyżeczki żelatyny płaskie 5 płatów wodorostów nori wędzony łosoś i/lub tuńczyk awokado ogórek świeży aminokwasy kokosowe jako sos do "maczania" Sposób przygotowania Kalafior zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni lub w garnku podgrzać olej i wrzucić nań ryż z kalafiora. Smażyć(...)mlekiem kokosowym i dobrze wymieszać. Gotować jeszcze przez 5-8 minut mieszając od czasu do czasu aż masa lekko zgęstnieje. Ostudzić. W międzyczasie pokroić wędzoną rybę oraz awokado i ogórka na podłużne paski. Każdy arkusz wodorostów nori wyłożyć 1/5 ryżu z kalafiora, ułożyć paski wędzonego łososia i/lub tuńczyka oraz awokado lub ogórka. Zwijać ściśle formując rulon, jak w przypadku tradycyjnego
Modern Cave GirlPrzyprawa do ziemniaków · ½ papryki czerwonej · ½ papryki żółtej · 2 ogórki konserwowe · Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w podłużne paski. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3. Ziemniaki obieramy(...)ziemniaków i solą. 5. Cebulę obieramy kroimy w krążki i wykładamy na ziemniaki. 6. Końcówkę mięsa nadziewamy na wykałaczkę . 7. Następnie ogórek, mięso, paprykę i tak na przemian. 8. Szaszłyki układamy na cebuli. 9. Zapiekamy 30 minut
Kulinarna Chwilapasuje jako dodatek do mięs. Składniki: · Kalafior · ½ pęczka koperku · 3 ogórki kiszone · Kiełki lucerny · 2 łyżeczki octu balsamicznego · 1 papryka czerwona(...)Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie. 2. Po ugotowaniu studzimy i dzielimy na małe różyczki. 3. Ogórka kroimy na pół plasterki. 4. Paprykę kroimy na małe paseczki. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
Kulinarna ChwilaSól · Przyprawa do grosa · 1 papryka czerwona · 4 ogórki konserwowe · Cebula · Olej do smażenia · 10 dag sera żółtego(...)kostkę, dodajemy do mięsa. 5. Marchew obieramy i również kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. 6. Tą samą czynność wykonujemy z papryką oraz ogórkiem. 7. Prużymy aż warzywa będą miękkie. 8. Następnie napełniamy kokilki. 9. Polewamy ulubionym sosem
Kulinarna ChwilaSól · Olej do smażenia · Trochę kapusty pekińskiej · ½ ogórka świeżego · 1 pomidor · ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1. Mięso drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy(...)przyprawą oraz solą. 3. Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4. Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5. Kapustę siekamy. 6. Majonez łączymy z ketchupem. 7. Środek każdego placka Tortilli smarujemy sosem. 8. Na sosie układamy kapustę. 9. Następnie paprykę oraz ogórek
Kulinarna Chwila