zdrowy i prosty do przygotowania. A jak smakuje smalec z fasoli ? Przepysznie! Najlepszy po schłodzeniu w lodówce, jak smaki się przegryzą. No, i oczywiście z pokrojonym w plasterki kiszonym ogórkiem Bardzo polecam! Składniki: 2 puszki białej fasoli 2 cebule 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka majeranku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól pieprz Dodatkowo: ogórki kiszone Przygotowanie
Oryginalny smakcałkiem przypadkiem wyszła przepyszna sałatka, którą można jeść i jeść aż dno miseczki zobaczysz. Został kawałek sera, kiść winogron i dwa samotne ogórki, coś trzeba było zrobić i jest, ona, pyszna sałatka. Ważne jest tutaj aby użyć sera Mimmolette o głębokim orzechowym, lekko kwiatowym smaku. Polecam gorąco. Sałatka z winogronem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemikrolistki rzeżuchy to moja własna uprawa , która bardzo Wam polecam. Zielone listki są bardzo zdrowe a tak proste do uprawy. PRZEPIS WIOSENNY COLESLAW Składniki: ćwierć główki kapusty białej 1 ogórek zielony pół szklanki kukurydzy konserwowej garść kiełków np lucerny, kozieradki garstka rzeżuchy sól himalajska 3 łyżki dobrego oleju tłoczonego na zimno – u mnie olej migdałowy 1 łyżka majonezu(...)porada zero waste). Następnie kapustę szatkujemy drobno. Potem kapustę oprószamy sola i zostawiamy na kilka minut by zmiękła i puściła sok, będzie smaczniejsza i bardziej soczysta. W kolejnym kroku ogórka myjemy i kroimy w drobna kosteczkę. Potem kukurydzę odsączamy z zalewy. Kapustę mieszamy z ogórkiem, kukurydzą, zieleniną, olejem i majonezem. Na końcu doprawiamy do smaku. Artykuł Wiosenny Coleslaw – przepis
Dorota Smakujedogów, hamburgerów, przekąsek z pieczywa, grzanek, ciasta francuskiego, grissini. Do sosu tysiąca wysp dodałam drobno posiekaną czerwoną paprykę, możecie dodać jej dowolny kolor, a także marynowane warzywa, szczególnie polecam ogórki konserwowe lub oliwki. Domowy sos tysiąca wysp jest prosty i pyszny! Wykonasz go w kilka chwil. Sos tysiąca wysp SKŁADNIKI: 7 sporych łyżek majonezu 4,5 łyżek ketchupu(...)lekką górką) 1 czubata łyżeczka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego, winnego lub soku z cytryny 1 czubata łyżeczka drobniutko posiekanej cebulki 4 łyżeczki drobniutko posiekanej czerwonej papryki (lub ogórka konserwowego) sól, świeżo zmielony pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w miseczce, dokładnie mieszam rózgą kuchenną do połączenia. Sos wlewam do 2 mniejszych słoiczków, zamykam szczelnie i przechowuję
Zasmakuj Kuchniprzygotowanie porcji dla 3 osób, ale możesz proporcjonalnie zwiększyć ich ilość zależnie od swoich potrzeb. Proste dodatki do obiadu… ** Sałatka obiadowa z cukinii ** Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla 2-3 osób: ok. 500 g świeżej kapusty (użyłam pół główki małej kapusty) 1 większa
Kulinarne S.O.S.przygotowanie porcji dla 3 osób, ale możesz proporcjonalnie zwiększyć ich ilość zależnie od swoich potrzeb. Proste dodatki do obiadu… ** Sałatka obiadowa z cukinii ** Sałatka obiadowa z ogórka kiszonego ** Surówka ze świeżych ogórków ** Surówka ze świeżych buraków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla 2-3 osób: ok. 500 g świeżej kapusty (użyłam pół główki małej kapusty) 1 większa
Kulinarny S.O.S.ryżowa z porem i kabanosem, składniki: 100 g ugotowanego ryżu, kilka cienkich kabanosów, 1/2-3/4 czerwonej papryki, mały por, kilka plastrów żółtego sera, 2 jajka ugotowane na twardo, 1/3 dużego ogórka (mogą być też ogórki kiszone lub konserwowe), kilka łyżek majonezu i jogurtu greckiego, 1-2 łyżeczki musztardy lub do smaku przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka
Lekcje w kuchniSzybkie, pyszne, aromatyczne kanapki lubicie na śniadanie? no to zapraszam. Piklowane ogórki, gorgonzola z niebieską pleśnią i jajo sadzone, kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam na pyszne śniadanie. Kanapki z serem i jajkiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszna i szybka do zrobienia wiosenna przekąska, która idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. SKŁADNIKI: 5 JAJ 6 ŁYŻEK KWAŚNEJ ŚMIETANY LUB JOGURTU 6 ŁYŻEK MAJONEZU 1/2 DŁUGIEGO ŚWIEŻEGO OGÓRKA PO GARŚCI SZCZYPIORKU. KOPERKU I ZIELONEJ PIETRUSZKI KILKA LIŚCI SALATY SOL I PIEPRZ DO SMAKU ZOBACZ RÓWNIEŻ FILM WYKONANIE: JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO, OBRAĆ ZE SKORUPEK I PRZEKROIĆ WZDŁUŻ(...)TALERZU UŁOŻYĆ LIŚCIE SALATY, A NA NICH POLÓWKI JAJEK. ZROBIĆ SOS. ZIOŁA DROBNO POSIEKAĆ, OGÓREK OBRAĆ ZE SKORKI I POKROIĆ W KOSTECZKĘ. DO MISECZKI WLAĆ ŚMIETANĘ, MAJONEZ, POKROJONY OGÓREK I ZIOŁA. DODAĆ PIEPRZ I SOL DO SMAKU. CAŁOŚĆ DOBRZE WYMIESZAĆ. TAK PRZYGOTOWANYM SOSEM POLAĆ JAJKA. UDEKOROWAĆ GAŁĄZKAMI PIETRUSZKI I KOPERKU. PODAWAĆ SCHŁODZONE. SMACZNEGO
Pani M - kuchnia smakowitaCałkowity czas: 40 min Ilość porcji: 2 osób Składniki: 2 bagietki 250 pieczarki 100 g sera żółtego 75 g masła (50 g masła + 25 g masła) ząbek czosnku 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula keczup majonez szczypta: bazylii, ziół prowansalskich, soli i pieprzu Sposób(...)przygotowania: Przepis za zapiekanka z pieczarkami przygotowałem dla dwóch osób. Po dwie połówki bagietki dla osoby. Zetrzyj 100 g żółtego sera na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Przygotuj również ogórek konserwowy – pokrój go w ultra-cienkie paski. Bagietkę przekrój na pół. Możesz również skorzystać z mojego przepisu na bułki pszenne , aby wypiec swoje bagietki. W pierwszej kolejności przygotuj smarowidła
ugotuj-przepis.plsolą z chrupiącą sałatą i nasionami smakują zawsze! Sałatka z jajek 4 porcje Składniki: 4 jajka 150 g sałatkowego miksu, u mnie jarmuż, rukola , szpinak 5 dużych rzodkiewek 5 ogórków delikatesowych 1 dymka ze szczypiorem 4 łyżki mieszanych nasion, dynia, słonecznik i pinie Dressing 3 łyżki oliwy 1 łyżka winnego octu 1 łyżka soku z cytryny ½ łyżeczki suszonych ziół(...)lubię, kiedy żółtko jest kremowe, więc gotuję 8 minut. Zalej ugotowane jajka zimną wodą i obierz ze skorupki. Opłukaj sałatę, osusz i ułóż na półmisku. Pokrój rzodkiewki i ogórek. Zaaranżuj na półmisku. Przekrój jajka na pół i ułóż na warzywach. Posyp drobno pokrojoną dymką. Na suchej patelni upraż nasiona. Posyp sałatkę nasionami. Do małej butelki wlej winny ocet, oliwę
codojedzeniamięty, myślę że świetnie się dogadują. Polecam Składniki na garnek o pojemności 2-3 litry: 1 pęczek botwinki 2 pęczki rzodkiewki 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 8 małych ogórków gruntowych 1 litr kefiru 250 gr mascarpone (opcjonalnie) 20 listków(...)mięty (opcjonalnie) sól do smaku Buraczki, botwinkę drobno pokroić, zalać zimną wodą, tylko do przykrycia, gotować na małym ogniu, tylko do momentu aż buraczki będą miękkie. Schłodzić. Rzodkiewkę i ogórek pokroić w kostkę, szczypiorek i koperek drobno posiekać, miętę porwać. Kefir dokładnie wymieszać z mascarpone. Warzywa i kefir dodać do botwinki. Wszystko wymieszać, doprawić solą. Chłodnik najlepiej smakuje następnego dnia
moj przepis naCałkowity czas: 40 min Ilość porcji: 2 osób Składniki: 2 bagietki 250 pieczarki 100 g sera żółtego 75 g masła (50 g masła + 25 g masła) ząbek czosnku 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula keczup majonez szczypta: bazylii, ziół prowansalskich, soli i pieprzu Sposób(...)przygotowania: Przepis za zapiekanka z pieczarkami przygotowałem dla dwóch osób. Po dwie połówki bagietki dla osoby. Zetrzyj 100 g żółtego sera na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Przygotuj również ogórek konserwowy – pokrój go w ultra-cienkie paski. Bagietkę przekrój na pół. Możesz również skorzystać z mojego przepisu na bułki pszenne , aby wypiec swoje bagietki. W pierwszej kolejności przygotuj smarowidła
ugotuj-przepis.plpiekarniku w rękawie foliowym bez smażenia i bez dodatkowego tłuszczu.… Czytaj dalej Schab pieczony z ryżem i ogórkami w occie
Pij soki wyciskaneNaturalny koktajl na bazie świeżych owoców, wyrazistej rukoli i delikatnego ogórka to świetny zastrzyk witamin, który dostarczy nam niezbędnej energii. Koktajl to doskonała propozycja przekąski między głównymi posiłkami. Składniki: Zielony: 50g rukoli 2 banany 2 kiwi 160g zielonego ogórka 250ml soku wyciśniętego z pomarańczy Pomarańczowy: 2 mango 100ml soku wyciśniętego z pomarańczy Wykonanie: 1. Rukolę umyć i osuszyć, banany(...)kiwi, ogórka obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części, przełożyć do blendera kielichowego. Następnie dodać sok pomarańczowy i zmiksować do jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelać do połowy objętości szklanki. 2. Mango obrać ze skóry, miąższ pokroić w mniejszą kostkę i przełożyć do blendera kielichowego, wlać sok pomarańczowy i zmiksować do postaci jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelać do szklanki uzupełniając
Szalona Kuchnia Eweliny