Składniki: Schab 1 kg Sól łyżka Jałowiec 3 kulki Majeranek łyżka Papryka słodka łyżeczka Pieprz czarny mielony łyżeczka śliwki suszone 200 g Przygotowanie: Kulki jałowca rozgnieść w moździerzu lub za pomocą noża. Wmieszać z pozostałymi przyprawami przygotowując marynatę. Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy schab z każdej strony. Za pomocą długiego wąskiego noża robimy nacięcie(...)wylot schabu. Do środka wciskamy śliwki. ( Jeśli zostanie nam odrobinę mieszanki przypraw śliwki możemy również obtoczyć w przyprawach.) Mięso odstawić na minimum 12 godzina do lodówki. Po tym czasie obsmażyć krótko z każdej strony przed ok. 2 minuty. Odsmażony schab wkładamy w rękaw do pieczenia, zamykamy, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy w ten sposób
Kulinarne przygodysmaczna. Mięso z dodatkiem tej sałatki będzie jeszcze większa pokusą. Zapraszam do skorzystania z przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); sałatka do obiadu- składniki: pół sałaty lodowej 4 czubate łyżki kukurydzy 1 średni pomidor 1 średnia czerwona papryka pół zielonego ogórka składniki na sos: 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy pół łyżeczki ziół do sałatek szczypta soli pieprz mielony
Olcia gotuje!duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów. Czatnej brzoskwiniowy. Składniki: 2 litry obranych i posiekanych brzoskwiń 4 łyżeczki pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana 1,5 szklanki brązowego cukru 1 łyżka curry w proszku 1 łyżeczka soli niejodowanej 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
Moja Książka Kucharskamięsa lub wałkiem. Przygotowanie bananów w czekoladzie będzie trwało niewiele dłużej. Składniki na banany w czekoladzie 1 banan 50 g herbatników 100 g białego sera 60 g gorzkiej czekolady 30 g masła 4 łyżki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Czekoladę z masłem rozpuścić, odrobinę ostudzić, żeby nie była za gorąca. Herbatniki zmielić, dodać biały ser, mielić do uzyskania jednolitej
niecodziennikparymuszkatołowa mielona czerwona papryka 1 łyżka koncentratu pomidorowego 200 g makaronu conchiglioni sól, pieprz Przygotowanie: Flaczki opłukałem . Zalałem wrzącą wodą i gotowałem do miękkości. W tym czasie przygotowałem wywar mięsno-warzywny. Szponder i wołowinę gotowałem w osolonej wodzie. Po 15 minutach dodałem jarzyny, gotowałem kolejne 20 minut. Wywar przecedziłem przez sitko i przelałem do osobnego garnka. Mięso wołowe pokroiłem
R'n'G Kitchenmięsa, dzięki niej staje się ono bardziej delikatne i nie wysycha podczas pieczenia. Wykonanie takiej domowej wędliny jest bardzo proste, bo praktycznie robi się sama. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość, bo proces ten wymaga trochę czasu... Składniki: ok. 1 kg schabu b/k 800 ml maślanki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki
Kuchnia MagdaLenymięsa, dzięki niej staje się ono bardziej delikatne i nie wysycha podczas pieczenia. Wykonanie takiej domowej wędliny jest bardzo proste, bo praktycznie robi się sama. Jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość, bo proces ten wymaga trochę czasu... Składniki: ok. 1 kg schabu b/k 800 ml maślanki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1/2 łyżeczki
Kuchnia MagdaLenypizzy. Inne ciasto, inaczej smakuje, podobno jest zdrowsza i można ją jeść bez wyrzutów sumienia, – suppli – kulki ryżowe przygotowywane z sosem pomidorowym, w środku z mozzarella lub mięsem, – Gnochii ala Romana – to nie typowe kluseczki. Robi się je z semoliny, a nie normalnej mąki. Z ciasta wycinają płaskie krążki, które zapiekane są z roztopionym masłem(...)puntarelle – pędy endywii w sosie anchois. I tylko w tej części Włoch to mają i jedzą. Inni nie znaju, – makaron cacio e pepe – makaron z grubo mielonym pieprzem i rzymskim serem. Niby nic a genialne, – makaron Carbonara – makaron Rigatoni alla gricia- szerokie rurki, oblepione gęstym sosem przyrządzony, – trapizzino – połaczenie pizzy i tramezzino
Czynniki pierwszemielony łyżeczka musztardy 3/4 łyżki oleju opcjonalnie szczypta czosnku w proszku 200 gramów kurek 1 mała cebula 200 ml. słodkiej śmietanki 30 % sól pieprz 1 średni ząbek czosnku opcjonalnie 1 łyżka musztardy Dodatkowo 3/4 łyżki oleju do smażenia Składniki na marynatę połączyć ze sobą dobrze wymieszać. Polędwiczki myjemy, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie odcinamy cienkie końcówki. Przygotowane mięso natrzeć
Andzia Pichcimięs pieczonych, smażonych, sosów oraz świetnie komponuje się jako dodatek do hamburgerów czy też hot-dogów. Z podanego przepisu wchodzi ok. 13 słoików 500ml. SAŁATKA Z OGÓRKÓW Z CURRY – PRZEPIS Składniki: 5kg ogórków gruntowych 6 dużych cebul 4 łyżki soli 2 szklanki cukru 2szklanki wody 2 szklanki octu 4 łyżeczki curry 4 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
Księga-Smakumięsa. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na frittatę ze szpinakiem i mozzarellą: średnia cukinia papryka 4 - 5 mięsistych pomidorów duża czerwona cebula 4 ząbki czosnku 100 - 150 g świeżego szpinaku 8 - 9 jajek 200 ml mleka kulka mozzarelli 1/2 łyżeczki ostrej papryki łyżeczka słodkiej papryki 3 łyżeczki oregano 1,5 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz
Kuchcik gotujepodsmażamy mięso z każdej strony na rumiany kolor *** *** Całość zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy sos sojowy, liść laurowy i ziele angielskie *** *** Roladki dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego oraz łyżeczkę serka śmietankowego, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką
Blog z ApetytemZdejmij mięso z patelni i odstaw na talerz na 5 minut do przestygnięcia. Podawaj filety posypane siekaną natką z ryżem, kaszą lub gotowanymi warzywami. Przyprawa włoska 2 łyżeczki suszonej bazylii 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
Niedzielny kucharzmięsem. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 40 dag mąki pszennej luksusowej 4 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżeczka oleju szczypta soli Farsz: 1 średnia główka młodej kapusty 30 dag wędzonego surowego boczku 20 dag sera żółtego np. gouda ½ szklanki wody 1 pęczek koperku 2 cebule 2 łyżki klarowanego masła Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz
Wanilia i Kardamonświeżo mielony pieprz WYKONANIE Dzień wcześniej. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, po czym pokroić w niewielkie paski. Przełożyć do miski, polać obficie oliwą i posypać przyprawą gyros-kebab. Miskę przykryć folią i włożyć do lodówki. W dzień przygotowywania sałatki. Kurczaka przełożyć wraz z oliwą na patelnię i smażyć obracając od czasu do czasu, aż mięso nie będzie
Passions hobbies lifepołowy. Mięso rozkładamy na półmisku, lekko polewamy sosem i od razu podajemy. SKŁADNIKI 1 bardzo dobrej jakości kurczak – z wolnego wybiegu lub kukurydziany, 1,500-1,700g 120g miękkiego, smarownego masła 82% tłuszczu 3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki 3 duże ząbki czosnku 2 liście laurowe 1 średnia cebula, dowolna 1 niepełna łyżeczka drobnej soli ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego
Karo in the Kitchenmięs i sałatek. Ja proponuję podać je z pyszną sałatką. Do przyprawienia sałatki użyłam produktów, które otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka pół łyżeczki soli Sałatka: 20 dag marynowanych pieczarek pół puszki zielonego groszku 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól do smaku biały pieprz mielony
Izabelawkuchnimięso, które dość łatwo i szybko nasyca się aromatami, dlatego możemy go stosować w bardzo wielu potrawach. Dzisiaj jedna z tych nie chce mi się gotować, ale mam ochotę na coś dobrego i nowego! PRZEPIS NA KURCZAKA Z WARZYWAMI PROSTO Z PATELNI SKŁADNIKI: - 2 spore ćwiartki z kurczaka - przyprawa do kurczaka gram masala - 1/3 łyżeczki kolendry mielonej - odrobina mielonego
SMYKWKUCHNImięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Na blogu znajdziecie również inne pomysły na dania z grilla: Faszerowane pieczarki na grilla Grillowany ser halloumi z cukinią Grillowany ser halloumi z warzywami Grillowana ośmiornica Grillowany ananas z szynką parmeńską Kiełbaski na grilla Pljeskavica czyli serbskie mielone
Kulinarne przygody GatityAmsterdamie) mieli opakowanie amarantusa za 1.30e więc postanowiłam wypróbować, gdyż naczytałam się, że to ziarno zawiera dużo więcej wapnia czy żelaza niż większość warzyw. Niektórzy naukowcy uważają też, że Amarantus ma właściwości zapobiegające rozwojowi chorób nowotworowych i chorób serca. A poza tym Amarantus jest jednym z najbardziej bogatych ziaren w proteiny, a, że ja ostatnio mało mięsa
Delusional Trinebraku mięsa jest to bardzo sycące danie, zaskakujące ciekawym smakiem i doskonałym aromatem. Do przygotowania dania użyłem: 1/2 główki białej kapusty, 2 marchewek, 1 czerwonej papryki, 1 zielonej papryki, 1 żółtej papryki, 1 białej cebuli, 3 ząbków czosnku, 4 łyżek oleju kokosowego, 200 gram białej fasoli z puszki, 200 gram bobu z puszki, 3 pomidorów, 2 łyżeczek mielonej papryki
Wyprawy kulinarnemielony 2-3 łyżki oleju ocet jabłkowy Sposób wykonania : K apustę poszatkuj, wsyp do garnka, zalej wodą , dodaj kminek, listki laurowe, ziele angielskie, gotuj przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka. Następnie kapustę odcedź, dodaj olej, dopraw do smaku solą , pieprzem i octem jabłkowym. Wymieszaj dokładnie wszystko razem. Podawaj na ciepło z ziemniakami i mięsem
Przepisy i porady kulinarnepozyskania mięsa od polskich producentów współpracujących z Sokołowem w ramach programu "Razem w przyszłość", aż po efekt końcowy, czyli gotową wędlinę. Natomiast dietetyk współpracujący z Sokołowem, Agnieszka Piskała opowiedziała nam o zasadach prawidłowego zbilansowania codziennej diety. Pokazała nam również na jakiej zasadzie Dietetyczny dzienniczek bieżącego notowania pomaga z uniknąć błędów, które popełniamy w czasie diety. Uczestnicy warsztatów mieli także możliwość
Kulinarne przygody Gatitypozostawiamy mięso na 10 minut aby doszło. Jabłka i gruszki kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzewamy masło z miodem i podpiekamy na nim kawałki owoców. Ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy, wlewamy śmietankę, dodajemy 2 kawałki pieczonego jabłka,chrzan i blendujemy na gładkie puree. Doprawiamy do smaku solą. Schab wyjmujemy z woreczka. Zdejmujemy przyprawy. Bułkę mielimy
Kulinarne Fantazje Mariolimielona kozieradka szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Szponder myjemy, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy obrany imbir, ząbek czosnku, kapelusz suszonego podgrzybka, liście kaffiru, ziele angielskie, liść laurowy, opaloną pietruszkę i łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 2 godzin. Wywar przecedzamy i wlewamy z powrotem do garnka. Mięso
R'n'G Kitchenmielona czerwona ostra do smaku Dodatkowo: przecier pomidorowy 200 g bulin drobiowy 1 litr sól i pieprz do smaku śmietana 30% 150 ml Krok 1 Ryż gotujemy w osolonej wodzie koło 20 minut.Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Do miski wbijamy jaja , wsypujemy sól,pieprz i paprykę zmieloną suszoną, mieszamy. Do zmielonego mięsa dodajemy
Różowa kuchniałyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 soli, 2 łyżeczki za'ataru, 2-3 łyżki oleju / oliwy, 100 - 200 ml bulionu warzywnego Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym a ciecierzycę odsączyć z zalewy. W miseczce wymieszać ze sobą wszystkie przyprawy razem z olejem i wysmarować nimi piersi kurczaka. Tak przygotowane mięso wyłożyć
Plate of Joyświeżo mielonego czarnego pieprzu ½-¾ łyżeczki soli morskiej 2 łyżki klarowanego masła 5 ząbków czosnku 1 średnia cebula 1 papryczka chili (u mnie zielona) 1 łyżeczka mąki 150 ml białego wina 1½ łyżki miodu skórka i sok z 1 limonki 1 szklanka gorącego bulionu 4 łyżki posiekanej zieleniny dekoracji np. natka pietruszki , szczypior , kolendra 1 limonka do dekoracji Mięso umyć
Pełny talerzmielona wieprzowina czerstwa bułka średnia cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy Dijon przyprawy: rozmaryn, papryka słodka, oregano, kolendra, pieprz cayenne sól i pieprz czarny patyczki do szaszłyków Patyczki do szaszłyków namoczyć 10 min w wodzie. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Bułkę, cebulę i czosnek dodać do mięsa
Atlas Smakówmalakserze mielimy na drobniejsze kawałki płatki kukurydziane lub przekładamy płatki do woreczka i za pomocą wałka rozdrabniamy. Jajko roztrzepujemy w misce i dokładnie obtaczamy w nim kurczaka. Następnie panierujemy piersi w płatkach. Na blaszce z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia, smarujemy go niewielką warstwą oleju. Piekarnik razem z blachą rozgrzewamy do 180 stopni i wkładamy na blaszkę mięso. Pieczemy
Mania Gotowaniamielonej słodkiej papryki 3 łyżki keczupu 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów sól morska do smaku Pierś indycza jest bardzo krucha i delikatna, więc nie musi długo się marynować. Chodzi jednak o to, by oczywiście dobrze przeszło przyprawami, dlatego warto przygotować ją dzień przed pieczeniem lub wstawić na noc do lodówki. Mięso
Kuchenna Kontrrewolucyamielony olej zielona natka pietruszki do dekoracji Sposób wykonania : Czosnek drobno posiekaj, wsyp do moździerza, dodaj nasiona kolendry, drobno posiekaną papryczkę , zmiażdż wszystko razem. Do roztartych przypraw wlej trochę oleju, wymieszaj. Papkę dopraw pieprzem i solą do smaku. Schab opłucz, osusz, usuń białą błonkę i ponacinaj na porcje, ale nie do końca. Zostaw około 1 cm mięsa niedokrojonego
Przepisy i porady kulinarnemięsa. PRZEPIS SKŁADNIKI: 600- 700 g filetów z dorsza (świeżych) 450 g mrożonych warzyw (zupa kalafiorowa z koperkiem) 450 g mrożonych warzyw (zupa jarzynowa) 150 g mrożonej włoszczyzny 1 łyżka lubczyku 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 pęczek koperku (posiekać) szczypta soli himalajskiej i przyprawy do ryb 400 ml jogurty naturalnego świeżo mielony pieprz
ClauditteMissCookingMięso drobiowe jest jednym z najbardziej wszechstronnych mięs, które możemy umieścić na grillu lub w wędzarni. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, jest łatwe do przyrządzenia i ma dużą zdolność do przyjmowania innych smaków i aromatów. Jeśli chodzi o grillowanie najczęściej grillujemy kurczaka w częściach a najbardziej popularne są piersi. W przypadku ich grillowania ważne jest abyśmy mieli w miarę jednakowej
naRuszciePyszne boczniaki w panierce ala schabowy to wyśmienita alternatywa dla mięsa. Niezwykle ciekawe grzyby, przesmażone na aromatycznym masełku mają wspaniały smak i aromat. Koniecznie musicie spróbować :) Składniki: 10 boczniaków 50g mąki 50g bułki tartej Jajko 50g masła Świeżo mielony pieprz, sól Do trzech miseczek wsypujemy odpowiednio mąkę, bułkę tartą oraz wbijamy jajko. Patelnie stawiamy na średni gaz i rozpuszczamy
Kolizje Smaków400g pieczarek 2 duze cebule 2 zabki czosnku 1 kg miesa mielonego wieprzowego 20g sera zoltego w piorkach smietana maslo makaron spaghetti pieprz sol jarzynka papryka Obieramy pieczarki i kapelusze kroimy w dosyc drobna kostke, a trzonki na pol plastry Kroimy cebule Na masle(...)podsmarzamy cebule, potem dorzucamy pieczarki i czosnek wycisniety i razem dusimy Doprawiamy pieczarki z cebula sola i pieprzem Na drugiej patelni (wok) podsmarzamy mieso, doprawiamy je jarzynka i papryka Do miesa dorzucamy pieczarki z cebula i wszystko razem dusimy ok 30 min W tym samym czasie gotujemy makaron spaghetti wedle przepisu na opakowaniu
Klaudynkowa kuchniałyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka majeranku 1/4 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu ( użyłam Młynek ) 1 łyżka oleju maggi 2,5 szklanki wody Zrobić pastę przyprawową z przyprawy do pieczeni, papryki, pieprzu, majeranku , miodu i oleju. Natrzeć nią mięso i zostawić w lodówce na 2 godziny . Rozgrzać na patelni smalec ( lub masło - można ostatecznie użyć oleju
Buniabaje w kuchnipysznej zupy, co istna skarbnica witamin i minerałów A Ty, jadłeś już dzisiaj coś zielonego…? Składniki na 3 – 4 porcje: 1 średnia pierś kurczaka bez skóry (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub z wolnego chowu) 1 średnia marchewka około 10-cm kawałek pora 1 ząbek czosnku około 100 g zielonej fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 4 – 5 większych różyczek brokuła(...)bulionu warzywnego po kilka łyżek posiekanej natki pietruszki i koperku (według uznania) nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 1 duży liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, kozieradki i suszonego lubczyku (opcjonalnie), czarny pieprz i gałka muszkatołowa do smaku Marchewkę pokroić na średniej grubości plasterki lub półplasterki, pora na półplasterki, czosnek na cienkie plasterki, fasolkę
Even Better Foodzupy, co istna skarbnica witamin i minerałów A Ty, jadłeś już dzisiaj coś zielonego…? Składniki na 3 – 4 porcje: 1 średnia pierś kurczaka bez skóry (starajmy się wybierać mięsa ekologiczne lub z wolnego chowu) 1 średnia marchewka około 10-cm kawałek pora 1 ząbek czosnku około 100 g zielonej fasolki szparagowej 1 nieduża cukinia 4 – 5 większych różyczek brokuła(...)bulionu warzywnego po kilka łyżek posiekanej natki pietruszki i koperku (według uznania) nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 1 duży liść laurowy, kilka kulek ziela angielskiego, po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonej kolendry, kozieradki i suszonego lubczyku (opcjonalnie), czarny pieprz i gałka muszkatołowa do smaku Marchewkę pokroić na średniej grubości plasterki lub półplasterki, pora na półplasterki, czosnek na cienkie plasterki, fasolkę
Even Better Foodpowinien jeść też wędzonych rzeczy, ale czasami przymykamy na to oko. Pilnujemy się głównie, żeby nie było tłuste i smażone. Nie jest więc niczym dziwnym, że postanowiłam sama zrobić mięso na kanapki. Znając życie, wychodzi też taniej za kg, niż to sklepowe. Wiemy więc co jemy, doprawiamy sobie jak chcemy i ostatecznie trochę też zaoszczędzamy. Tolka ochoczo je tytułowego indyka(...)takiego filetu, może w mleku? Poszperam w przepisach, może znajdę coś godnego uwagi. Składniki: 1 kg filetu z indyka 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Indyka solidnie doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy na 15 minut. Ząbki czosnku obieram, rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy
Kardamonovyjuż nie kupuję. A i w zasadzie mięsa jem coraz mniej, to i pasztety odeszły w zapomnienie. Ten dzisiejszy pasztet powstał przed świętami, kiedy kupiłam "trochę" za dużo mięsa, zapominając o tym, że w zamrażarce są zapasy. Pomyślałam, że dawno już nie robiłam pasztetu i...wzięłam się do roboty. Trochę jej było, ale warto. Nigdzie nie kupicie smaku i wartości(...)łopatki wieprzowej 0,7 kg wątróbki drobiowej 2 średnie cebule 5 większych ząbków czosnku 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżka mielonej wędzonej papryki sól do smaku 2 łyżki majeranku 50 ml whisky, brandy lub koniaku 400 ml śmietany kremówki (36% lub 30%) około 1 litr mleka ok. 100 g masła Łopatkę opłukać
Codzienna kuchnia niecodziennapapryki w proszku 1 cebula 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotowane i wystudzone (najlepiej z dnia poprzedniego) zmieliłam w maszynce do mięsa. Rozłożyłam je równomiernie w misce i podzieliłam na 4 równe części. Jedną część ziemniaków wyjęłam i rozłożyłam równomiernie na pozostałych, a w puste miejsce nasypałam tyle mąki ziemniaczanej, aby utworzyła(...)przyprawiłam solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Cebulę wymieszałam z przyprawami, chwilę przesmażyłam i dodałam do soczewicy. Farsz zblendowałam na jednolitą masę. Można też zmielić w maszynce lub pozostawić bez mielenia. Zmielony farsz wymieszałam z bułką tartą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z ciasta odrywałam nieduże kawałki. Spłaszczałam je w dłoniach. Na środek układałam po łyżeczce farszu i zlepiałam brzegi formując okrągłe pyzy
Waniliowe Improwizacjeząbek czosnku 800 ml domowego bulionu mięsnego 1 łyżeczka startej skórki z cytryny Sól morska do smaku Świeżo mielony biały pieprz do smaku Gałka muszkatołowa mielona do smaku 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 pęczek świeżego koperku 3 łyżki oliwy z chili Cielęcinę w kawałku umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć startą skórką z cytryny, gałką(...)lodówki. Po tym czasie pokroić na kawałki,włożyć do garnka, podlać olejem z chili, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę oraz por, podsmażyć kilka minut, aż mięso zbieleje, mieszać od czasu do czasu, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, fasolę oraz pietruszkę i brukselki, wsypać mrożony groszek, całość podlać bulionem i dusić na małym ogniu pod przykryciem
Wanilia i KardamonCudnych Chwil w Zdrowiu i Radości 🎉🎉🎉 Dziś zapraszam Was na pyszne kotleciki schabowe w panierce z sera https://gotowaniepatki.blogspot.com/2021/01/kotleciki-maslankowe-w-panierce-serowej.html?m=1 Są mega chrupiące i bardzo delikatne w środku Mięso jest miękkie. Wszystkie dodatki i przyprawy znajdziecie oczywiście w sklepie @skworcu.pl https://www.skworcu.com.pl/ A teraz przepis : 🍴6 bardzo dobrze ubitych kotletów schabowych 🍴30 dag sera tartego mozarella(...)sera tartego żółtego np.gouda 🍴2 jajka 🍴 2 Łyżki majonezu 🍴1.5 szklanki bułki tartej 🍴1/2 szklanki maślanki 🍴Olej do smażenia 🍴1/2 łyżeczki czosnku granulowanego Skworcu 🍴 sól himalajska Skworcu 🍴pieprz mielony czarny Skworcu 🍴2 łyżki przyprawy Kuchmistrz Skworcu 🍴1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej Skworcu 🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴 Przygotowanie: 1. Kotlety dokładnie solimy i pieprzy z obu stron. 2. Do jednej miski
Gotowanie Patkiinnego jak kotlet szwajcarski. To panierowane danie mięsne, składające się z sera i szynki owiniętych sznyclem cielęcym. Z czasem w USA pojawiła się też wersja kotleta wykonana z użyciem mięsa kurczaka zamiast cielęciny, dlatego też dzisiaj przedstawiam wam danie z wersji z kurczaka. Składniki Cordon bleu: 400 g filet z piersi kurczaka 8 plastrów sera Cordon blue (może być też(...)łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przygotowania Cordon bleu: Mięso pokrój w plastry, rozbij młotkiem, a następnie dopraw do smaku. Do środka każdej piersi drobiowej włóż po plastrze sera i szynki (2 listki szynki, 2 listki sera) oraz troszkę masła. Brzegi mięsa zawiń do środka. Tak przygotowane kotleciki panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Kotleciki
NieziemskiApetyt.plprzepis. Długi, wydawał się też skomplikowany, ale jak rozpisałam sobie na kartce, to wszystko stało się prostsze. Tam jest też bardzo dużo informacji na temat temperatury czy moczenia mięsa w solance. Jeśli macie chwilę, to poczytajcie, bo warto. Tu u mnie poniżej to wielki i uproszczony skrót, ale wystarczający, aby polędwiczki wyszły pyszne. Jeśli chodzi o mieszankę przypraw(...)łyżki octu jabłkowego 2 łyżki brązowego cukru 1 szklanka kostek lodu Przygotowanie: Polędwiczki myjemy i czyścimy z wszystkich błon. Ostry nożem wycinamy również te cienkie "srebrne", które pokrywają większość mięsa. W misce przygotowujemy solankę. W cieplej wodzie rozpuszczamy sól. Dodajemy cukier, ocet jabłkowy i kostki lodu. Do solanki wkładamy polędwiczki i trzymamy w niej dokładnie 20 minut
bistro mamamięso chude z niską zawartości tłuszczu, to źródło pełnowartoścowego białka oraz żródło witamin z grupy B, cynku magnezu i potasu. Niestety prez to że tak czesto przygotowywany może nam się znudzić. Dlatego proponuję aromatyczne i kremowe curry. Smakuje zarówno dorosłym jak i dzieciom. Składniki: 2 średniej wielkości cebule 4 ząbki czosnku 2cm imbiru przyprawy do madras curry (mielona kolendra
wysmienityGhee 1 i 1/2 łyżki słodkiej mielonej papryki około 2 szczypty pieprzu bałkańskiego 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku około 2 szczypty soli ziołowej 2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka mielonych liści laurowych 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżki Przyprawy Kurczak Ziołowy Skworcu woda do podlania sosu podczas gotowania kluseczki do podania(...)polecam GNOCCHI DI PATATE GRANORO do nabycia w Alfatec Przygotowanie: Kroimy drobno cebulę, podsmażamy chwilę na klarowanym maśle. Dodajemy resztę masła i pokrojone piersi z kurczaka, mięso obsypujemy przyprawą Kurczak Ziołowy i chwilę smażymy mieszając. Następnie dodajemy resztę przypraw, podlewamy całość wodą (na początku pół szklanki, z czasem dodajemy więcej u mnie w sumie około
Słodkie okruszkimielonego pieprzu. Przekładamy do lodówki. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy dwie łyżki przyprawy i smażymy przez kilka minut, na rumiano. Studzimy. Sałatę siekamy razem z dymką. Wymieszaną kaszę dzielimy na dwie porcje. Jedną wysypujemy na dno misy, na niej układamy seler, zasypujemy kolejną warstwą kaszy. Na wierzch układamy mięso
R'n'G Kitchenmielonej wołowiny 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka 1 cebula 4 papryczki ostre marynowane 500 ml przecieru pomidorowego - passaty sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, kolendra, kumin, oregano 200g żółtego sera olej 1. Cebulę, paprykę i papryczki drobno kroimy. Fasolę i kukurydzę odcedzamy. Ser ścieramy na tarce. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso, paprykę
Szefowa kuchnimieloną papryką chili) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka przeciśniętego przez praskę czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju ok. 150 do 200 ml gęstego jogurtu 2 łyżki soku z limonki (lub cytryny) sól i pieprz do smaku Ps. Garam masala i tandoori masala są dostępne m.in. w sklepie Kuchnie Świata Przygotowanie Mięso
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamięso na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, chwilę smażymy. 3. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pomidory z puszki, zmniejszamy ogień i dusimy do czasu, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar płynu odparuje. 5. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietankę, doprawiamy curry, mieloną papryką
W kuchni Katiemielonej kolendry 1 l bulionu drobiowego 800 g mleczka kokosowego 3 suszone liście kaffiru skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 200 g mrożonego bobu dodatkowo: pęczek kolendry pęczek dymki Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Szalotki pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i kurczaka. Smażyć, aż mięso się
Pożeraczka, czyli raz adobrzefiletów z udźca indyka 2 łyżki oleju rzepakowego 1 cebula 500 ml bulionu drobiowego 150 g sera gorgonzola 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej natka pietruszki świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, studzimy. Przepuszczamy przez praskę. Następnie formujemy kulki (rozmiar dowolny(...)spłaszczamy i robimy „wkląsk” palcem w środku każdej kluski. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Odcedzamy i podajemy z sosem. Mięso oczyszczamy, usuwamy ścięgna i kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy razem z posiekaną cebulą, do momentu zrumienienia mięsa. Całość zalewamy bulionem, dodajemy ser. Cały czas mieszając rozpuszczamy, do momentu uzyskania jednolitej
R'n'G Kitchenopakowanie ciasta francuskiego Marynata • 5 ziaren jałowca potłuczonego • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego • gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego • szczypta cukru brązowego i gałki muszkatołowej • sól, grubo mielony pieprz do smaku • 5 łyżek oleju Konfitura z cebuli • 3 cebule czerwone • 1 łyżka masła • 3 łyżki cukru brązowego • 150 ml wina czerwonego wytrawnego • 1 łyżka octu(...)balsamicznego • sól, pieprz Kurki • 20 dkg kurek mrożonych • 1 ząbek czosnku • 2 szalotki • 100 ml śmietany 30% • 1 łyżka masła klarowanego • natka pietruszki Wykonanie: • Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać mięso z jelenia i odstawić do lodówki. • Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na rozgrzanym maśle z cukrem brązowym, aż się rozpuści. • Dodać wino
To co kochammielona papryka olej Bulion/ woda Śmietana słodka 18% Wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy aby zmiękły (j eżeli śliwki są twarde, ja używam własnych, suszonych ). Szynkę kroimy na plastry ( jak na kotlety ) i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdego rozbitego kotleta nakładamy plaster pieczonego boczku i dwie śliwki ( wody po śliwkach nie wylewamy, podlejemy nią mięso ). Rolujemy
Smaki Ewymielony pieprz i sól W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, podsmażamy i wlewamy mleko. Dodajemy olej rzepakowy. Całość energicznie mieszamy i gotujemy przez mniej więcej 4 minuty, uważając aby nie powstały grudki.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy. Wlewamy do sosu pomidorowego. Beszamel to naturalny sos, który idealnie komponuje się z mięsem, makaronem
Z Kuchni Do Kuchniwyszło jak zawsze :) Czyli z dodatkiem cukinii i indykiem mielonym zamiast łopatki wieprzowej :) Za to jest równie pysznie, zdrowo i dietetycznie. Składniki (ok. 4 porcje): 30 dag mielonej piersi z indyka 2 puszki pomidorów z puszki 1 mała cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy Przyprawy: sól, pieprz bazylia świeża(...)suszona tymianek słodka papryka opcjonalnie szczypta chilli + makaron (ja użyłam jasny żytni) Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną cukinię. W międzyczasie mięso doprawić przyprawami i dodać do warzyw. Całość delikatnie podsmażać ok 10 minut (ciągle odwracając), następnie dodać pomidory i sos sojowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut
Tradycyjna Kuchniagęsiego smalcu. *Gdy juz kaczka jest miękka wyciągamy ja do wystygniecia razem z warzywami i boczkiem Wywar zostawiamy. *Gdy wszytko przestygnie obieramy kaczkę z kości i mielimy na drobnych oczkach dwa razy; (Kaczka ,boczek, warzywa z wywaru ,surowa cebula, bułki,czosnek ,połowę naszych grzybów *Dodajemy jajka,gałke muszkatołowa,pieprz,sól,łyżkę czabru ,majeranek Mieszamy(...)oraz drobno posiekane grzyby które nam zostały. Mieszamy aż wyrobimy jednolitą masę Nagrzewamy piekarnik do 220°C Smarujemy blache gęsim smalcem i formujemy nasze mięso. Zmiejszamy temperaturę w piekarniku na 200 °C Gdy mamy pasztet na foremkach podlewamy równomiernie naszym wywarem Dzięki temu pasztetu się nie z pieczemy i będzie
Viola cooks with passionmięso ma konsystencję niczym gęsty pasztet. Polędwica pokrojona w cienkie plastry wraz z borówkowym sosem to klasyk na który warto raz na czas sobie pozwolić. Zapraszam! Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: Polędwiczka z jelenia o dł. 10-12cm zamarynowana w odrobinie czosnku, tymianku, oleju i wina 125g borówki amerykańskiej Kilka ziaren jałowca Świeżo mielona sól
Kuchnia PROzdrowotnamięso wieprzowe, bo już nam się trochę przejadło. Wybieram wołowinę albo niezawodnego kurczaka. Tym razem poszalałam z dobrą marynatą i chciałam ją też wykorzystać do żeberek. Tak oto powstał pyszny obiad. Smacznego! Składniki : * kg żeberek wieprzowych * 2 cebule * ząbek czosnku * 2 łyżki miodu * łyżka musztardy sarepskiej * łyżka oliwy z oliwek * szczypta soli i pieprzu * łyżeczka czerwonej papryki mielonej
Magiczne Życie Martymielonej łopatki wieprzowej, 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, 1 kajzerka czerstwa, 1 jajko, mąka do obtoczenia, 3-4 łyżki oleju Sos: 6 pieczarek, pół pora, 200g śmietany 30%, 100 g sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę
słodki bratekgolonki z indyka 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku gałązka świeżego rozmarynu 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka zmielonej kolendry pół łyżeczki grubo zmielonego pieprzu i soli 100 ml jasnego piwa 2 łyżki oliwy 3 łyżki miodu tłuszcz(...)Przygotowanie: W misce łączymy ze sobą oliwę ,słodką i ostrą paprykę ,pieprz, sól, majeranek, kolendrę. Taką mieszanką nacieramy golonki i odstawiamy na noc do lodówki. Mięso wyjmujemy z lodówki 30 min przed pieczeniem. Kroimy cebule na pól, a czosnek grubo siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę gęsiego tłuszczu i obsmażamy po 3 min z każdej strony następnie dodajemy
Niezły Młynekmielony kminek kurkuma słodka papryka w proszku czosnek w proszku Wykonanie: Cykorię umyć, przeciąć na 4 części wzdłuż, wyciąć głąby. Blanszować we wrzącej wodzie przez 4 minuty. Zostawić na durszlaku, by zgubiły nadmiar wody. Posypać ją obficie kurkumą. Rodzynki obrać z kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso
Poezja Smaków - blog kulinarnymielony sól Sposób wykonania : O liwę wymieszaj z ziołami prowansalskimi i odrobiną pieprzu i soli do smaku. Posmaruj nią rozbite lekko kotlety z obu stron. Odstaw na około 30 minut do lodówki. Następnie na połowie każdego kotleta ułóż po 3 suszone pomidorki, szynkę i paski papryki. Zamiast suszonych pomidorków możesz dać plasterki świeżego pomidora. Przykryj wolnym kawałkiem mięsa
Przepisy i porady kulinarneoliwy 1 łyżeczka musztardy miodowej lub kremskiej sok z cytryny lub biały ocet winny do smaku Steki z tuńczyka skropić sokiem z limonki, przyprawić skórką z limonki, solą i świeżo mielonym pieprzem. Zostawić w lodówce na ok. 30 minut. Buraki umyć, ugotować i obrać, wystudzone pokroić w plastry. Rukolę z botwinką umyć i osuszyć. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i schłodzić(...)Steki z tuńczyka skropić z obu stron oliwą. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe części. Steki i szparagi ułożyć na tacce do grillowania. Szparagi piec aż zmiękną, często przewracając. Mięso z tuńczyka piec z obu stron aż białko na stekach się zetnie. Dłuższe grillowanie może spowodować przesuszenie mięsa. Zgrillowane szparagi pokroić na kawałki, a tuńczyka podzielić palcami na cząstki. Rukolę
Czerwień i błękitmielona -suszona cebula -olej rzepakowy -masło -mix sałat (lodowa, strzępiasta, cykoria czerwona, rukola, głowiasta) -ogórek zielony -jabłko winne -kukurydza -śmietana 12% -majonez -ziemniaki -mleko Filety z kurczaka porcjujemy, doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego mięsa wrzucamy
BaRepasmielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej - średnia puszka fasoli białej i czerwonej 300-400 g - średnia puszka soczewicy - jajka Mięso
Pasje Jolkimielonej papryki słodkiej 0,5 dkg majeranku 0,5 dkg tymianku 0,5 dkg estragonu 0,5 dkg kurkumy Sposób wykonania : Udka opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Ząbki czosnku obrać i pokroić na cienkie plasterki. Przyprawy dokładnie wymieszać ze sobą , solą , pieprzem i czosnkiem. Delikatnie oddzielić skórę od udka, ale nie zdejmując ją całkiem. Nasmarować mięso
Przepisy i porady kulinarne/2014/02/schab-z-garnka-rzymskiego.html SKŁADNIKI: --- 1 ,5 kg schabu --- 2 płaskie łyżeczki soli himalajskiej i pół łyżeczki soli morskiej --- 1,5 łyżeczki miodu --- 1 płaska łyżeczka pieprzu prawdziwego --- 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej kolendry --- 1/2 łyżeczki kminku --- 2 ząbki czosnku-dałam suszony 2 łyżeczki --- 1 łyżka majeranku --- 2 liście laurowe --- 2 łyżeczki lawendy(...)sloiku i zrobiłam w garnku rzymskim...pycha. Kminek i liście laurowe tłuczemy w moździerzu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone mięso nacieramy i pozostawiamy w temperaturze pokojowej ok. 3- 4 godzin-u mnie calą noc. Mięso sznurujemy jak baleron. wkładamy mięso do słoika, można trochę upchać.Słoik wstawiamy do wysokiego garnka
w mojej kuchnimięsem i nie do końca potrafię je dobrze przygotować, dlatego przygotowałam roladki z indyka. I sukces, zniknęły z talerzy błyskawicznie. SKŁADNIKI: 6 sznycli z piersi indyka 12 plasterków boczku surowego (bardzo cienko pokrojonego) papryka grillowana w zalewie ser żółty musztarda Dijon olej 1 1/2 szkl bulionu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki śmietanki 30 % sól pieprz słodka mielona
Kuchnia w opałachDo kaczki przymierzałam się dość długo. Kaczka to moja trauma z dzieciństwa ;)Było jej zwyczajnie za dużo... Często był rosół z kaczki, piersi z kaczki,kaczka
bistro mamamielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, woda 1 szklanka umyte i osuszone udka natrzeć solą wędzoną i ostawić do lodówki na 30 minut na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony, posypać papryką dodać ćwiartki cebuli, ząbki czosnku przekrojone na połowę, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa
W Mojej Kuchni Lubiękurczaka - 0.5 kilo por - 1 sztuka śmietana kwaśna 18% - ok. 2 - 3 łyżek kostka rosołowa (lub bulion) olej do smażenia, (lub oliwa) przyprawy: sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo mielony) Piersi myjemy, kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem (ja daję baaardzo dużo pieprzu). Odstawiamy piersi do lodówki na ok 10-15 min, a w tym czasie(...)obieramy pora z pierwszej warstwy, myjemy, kroimy na pół i kroimy w cienkie półksiężyce . Następnie na patelni rozgrzewamy olej, smażymy , cały czas mieszając, (można dodatkowo jeszcze przyprawić). Jak mięso się zetnie dodajemy pokrojony por. Wszystko mieszamy i podsmażamy razem około 5 minut. Potrawę z patelni przekładamy do garnka w którym przygotowaliśmy wcześniej bulion (około połowę szklanki). Dusimy
Kuchnia moimi oczamiSkładniki: 1,2 kg karkówki (im węższy kawałek, tym lepiej) 40 g soli 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 3 łyżki majeranku 1 łyżka tymianku 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka cukru 6 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę 6 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe 5 ziarenek jałowca Wykonanie: W moździerzu ucieramy wszystkie przyprawy oprócz soli, cukru(...)ostatnie dodajemy, wtedy gdy przyprawy w moździerzu są już w miarę miałkie, mieszamy. Karczek myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie nacieramy b. dokładnie mięso uzyskaną mieszanką. Ponieważ mnie zostało trochę mieszanki, odłożyłam ją do słoiczka i wklepałam tę resztę w karczek trzeciego dnia leżakowania w lodówce. Natarte mięso
Kulinarne przygody GatityPrzepis i zdjęcie z Archiwum- jakoś tak wyszło , ze jeszcze się nie pojawiły na blogu. A , że uważam potrawę za wartą polecenia nic nie zmieniam. Smaczne
Buniabaje w kuchni