mielone - 47549 przepisów (strona:624/3170)

kapusta młoda z boczkiem świeżym... 90

sztuka, VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw  "zobacz TUTAJ" 2 szczypty, kapusta młoda 2 główki, VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw  "zobacz TUTAJ" 1,5 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, koperek 1 pęczek Boczek świeży bez kości pokroić w kosteczkę(...)smażyć na średnim ogniu (na dużym szybko się zrumieni ale środek będzie nie dopieczony), gdy zacznie się rumienić wsypać drobno pokrojoną cebulkę, smażyć do złotej cebulki, dodać jarzynkę, pieprz mielony. Kapustę młodą pokroić i wsypać do boczku, wsypać VEGETA NATUR mieszanka warzywna do potraw   - duży wybór przypraw "zobacz TUTAJ" i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty około

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb pszenno-żytni (75/25) z kolendrą, ciemnym słodem i rodzynkami/orzechami 110

Bardzo smaczny, słodkawy, aromatyczny chleb, z super chrupiącą skórką. Pszenno - żytni (75/25) z dodatkiem mielonej kolendry, ciemnego słodu żytniego i rodzynek. Piekłem go również w wersji z rodzynkami i orzechami włoskimi, oraz w wersji z samymi orzechami. Mi najbardziej smakuje  z samymi orzechami i nie za dużym dodatkiem cukru.  Można go jeść samodzielnie z masłem, a także(...)Sergieja Хлеб заварной СЕВЕРНЫЙ  ZAPARKA (2 godziny w 63–65°C): 50 g mąka żytnia jasna typ 720 25 g ciemny słód żytni (fermentowany, czerwony); 3 g kolendra mielona; 188 g woda Suche składniki zalać wrzątkiem (podzielonym na dwie porcje). Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. po wymieszaniu dodać: 1.7 g słód jasny żytni (aktywny) i znowu dokładnie

Przepisy na domowy ser i chleb
Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą 140

oleju w kawałkach 3 średnie ogórki konserwowe 2 łyżki płaskie majonezu 3 łyżki kopiaste jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżeczki musztardy stołowej 1/4 kostki sera sałatkowego półtłustego pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie pysznej sałatki: 1. Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy(...)Tuńczyka i kukurydzę odsączmy dokładnie z zalewy. Ogórki i ser sałatkowy kroimy w kostkę. 3. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, jogurtem i musztardą, przyprawiamy do smaku pieprzem czarnym mielonym. 4. Sałatkę wkładamy do lodówki do schłodzenia i żeby składniki ,,przegryzły się''. 5. Gotową podajemy. Smacznego życzę

Izabelawkuchni
Ferrero Rocher sernik na zimno 362

mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 200 g orzechów laskowych Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 1 łyżka mleka 2 łyżki masła orzechy laskowe Wykonanie: Spód: Herbatniki mielimy miałko i mieszamy z kakao oraz mlekiem i rozpuszczonym masłem. Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18-20 cm) wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Wkładamy do lodówki. Masa(...)skórka zacznie pękać. Następnie orzechy przekładamy na papierowe ręczniczki i pocieramy je, aby odeszła skórka. Jeśli na niektórych orzechach zostanie trochę skórki, to nic się nie stanie. Orzechy mielimy drobno w rozdrabniaczu. W rondelku podgrzewamy mleko zagęszczone i rozpuszczamy w nim czekolady - gorzką oraz mleczną. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 5-6 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Do serka

Kuchnia MagdaLeny
Ferrero Rocher sernik na zimno 362

mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 200 g orzechów laskowych Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 50 g mlecznej czekolady 1 łyżka mleka 2 łyżki masła orzechy laskowe Wykonanie: Spód: Herbatniki mielimy miałko i mieszamy z kakao oraz mlekiem i rozpuszczonym masłem. Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18-20 cm) wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Wkładamy do lodówki. Masa(...)skórka zacznie pękać. Następnie orzechy przekładamy na papierowe ręczniczki i pocieramy je, aby odeszła skórka. Jeśli na niektórych orzechach zostanie trochę skórki, to nic się nie stanie. Orzechy mielimy drobno w rozdrabniaczu. W rondelku podgrzewamy mleko zagęszczone i rozpuszczamy w nim czekolady - gorzką oraz mleczną. Mleka nie zagotowujemy. Studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 5-6 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Do serka

Kuchnia MagdaLeny
w sosie koperkowym piersi kuczaka... 132

olej rzepakowy 8 łyżek,    VEGETA NATUR z curry "zobacz TUTAJ" 2 łyżki, koperek świeży 2 pęczki, wywar z rosołu 1/2 litra lub woda i kostka rosołowa, pieprz mielony, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 12% 100 gram, woda 1/2 szklanki ziemniaki ugotowane 1 kg marchew karotka 3/4 kg, masło 1 łyżeczka, tarta bułka 1 łyżeczka Umyte, osuszone ręcznikiem(...)wsypać posiekany koperek, podsmażać z 1 minutę, wlać wywar z rosołu, włożyć piersi i dusić z 20 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wodą i wlać do wywaru, wsypać pieprz mielony, mieszać do zagęszczenia sosu. Ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Małe marchewki karotki ugotować w osolonej wodzie, nadmiar wody odlać, dodać łyżeczkę masło i łyżeczkę tartej

W Mojej Kuchni Lubię
Maślane tagliatelle ze szparagami 110

minut. Maślane tagliatelle ze szparagami Składniki: około 250 g makaronu tagliatelle 500 g zielonych szparagów (pęczek) 150 g masła 2 ząbki czosnku ser parmezan, grana padano lub podobny świeżo mielony pieprz sól Najpierw gotujemy makaron al dente w dużej ilości osolonej wodzie. W czasie, kiedy gotujemy makaron, zajmujemy się szparagami. Zielonych szparag nie trzeba obierać, wystarczy odłamać zdrewniałe końce(...)wody po gotowaniu makaronu. Następnie zwiększamy ogień i gotujemy całość około 1-2 minut, aż woda odparuje i powstanie pyszny sos. Podajemy obficie posypane serem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Maślane tagliatelle ze szparagami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Bigos z boczkiem 182

Podlaskiej Chaty 1 cebula 5 suszonych śliwek 1 jabłko 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 3-4 ziela angielskie 2 duże szczypty majeranku sól i czarny mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Suszone grzyby przesypujemy do małego garnuszka, zalewamy wodą (około 500 ml) i odstawiamy na minimum 2 godziny,  a najlepiej na całą noc. Następnie nasze namoczone(...)grzyby, wywar z gotowania grzybów, podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę, pokrojone śliwki oraz obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i doprawiamy całość majerankiem, świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Mieszamy. Całość gotujemy pod przykryciem (na małym ogniu) przez co najmniej godzinę. W razie potrzeby można dolać wody. Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego

Słodkie okruszki
Naleśniki z jabłkiem 77

szklanki mąki  1 szklanka maślanki 1 szklanka mleka 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki oleju 1 szczypta soli 1 szczypta mielonej kurkumy 1 szczypta  mielonego kardamonu 1 łyżeczka ksylitolu Prażone jabłka: 800 g słodkich jabłek 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

R'n'G Kitchen
Pulpety rybne w sosie koperkowym 80

jest danie lubiane przez małych u dużych. Ta niewielka forma to dobry pomysł by wprowadzić do diety różnorakie składniki np ryby, warzywa, zioła czy zboża. Do pulpetów oprócz mielonego mięsa zawsze można dodać posiekaną natkę pietruszki, startą marchewkę, otręby zbóż, kaszę. PRZEPIS PULPETY RYBNE W SOSIE Składniki: pulpety: 0,5 kg filetów ryby np dorsza, mintaja, morszczuka 3 łyżki(...)filet posiada skórę, musimy ją zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą, przyprawy i jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie składniki

Dorota Smakuje
Dhal z żłótej soczewicy ze szpinakiem 123

puszka mleka kokosowego 250 g żółtej soczewicy 3 ząbki czosnku lub łyżeczka grnulowanego pół łyżeczki kurkumy pół łyżeczki mielonej kolendry lub nasion płaska łyżeczka żółtej gorczycy pół łyżeczki mielonej papryki- może być wędzona puszka mleka kokosowego (400 g) 1/4 łużeczka kozieradki lub galangalu ps. jeżeli akurat nie masz jakies przyprawy to pomiń lub dodaj podobnej Przygotowanie: Zacznij

greenscarf
Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami 82

łyżki soku z cytryny skórka starta z połowy sparzonej cytryny kilka rzodkiewek pół pęczka szparagów łyżka masła klarowanego łyżka syropu klonowego czerwony pieprz w ziarnach sól i pieprz mielony Twarożek mieszamy z sokiem i skórka(...)cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Szparagi myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i chwilę podsmażamy na maśle klarowanym, aż nieco zmiękną. Dodajemy syrop klonowy i sporą ilość mielonego pieprzu. Chwilę smażymy, aż szparagi się skarmelizują. Wafle ryżowe smarujemy serkiem. Na wierzch układamy szparagi oraz cienko pokrojone rzodkiewki. Posypujemy czerwonym pieprzem. Smacznego :) Wpis powstał we współpracy z Sonko. Artykuł

Mienta blog
CHLEB FIŃSKI 103

łyżki melasy 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli 0,5 szkl. mąki żytniej 1,5 szkl. mąki pszennej 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki goździków mielonych 1/2 łyżeczki imbiru mielonego Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Dodać melasę z miodem. Odstawić na 5 minut. Dodać oliwę, mąkę żytnią, goździki i imbir. Wymieszać. Dodać mąkę pszenną. Wymieszać 50 razy. Uformować bochenek

Kuchnia w oparach
Domowa wędlina czosnkowa na kanapki 88

kostkę o boku około 3 cm. Mięso z golonki również kroimy w kostkę, natomiast skórę i tłuste kawałki mielimy w maszynce do mięsa. Pokrojone w kostkę mięso lekko rozbijamy tłuczkiem. Czosnek obieramy i kroimy drobną kostkę. Mięso (rozbite i mielone) i czosnek przekładamy do jednej miski. Dodajemy około 70 ml wody (1/4 szklanki), sól peklową oraz przyprawy. Całość

e-PrzepisyKulinarne