Makaron z wiosennymi dodatkami

Makaron z wiosennymi dodatkami

Makaron z wiosennymi dodatkami

Początek czerwca w ogrodzie oznacza wiele półproduktów do wykorzystania w kuchni. Należy do nich botwinka (czerwone buraki trzeba przerywać, by zawiązały potem korzenie spichrzowe słusznej wielkości) i szparagi. Ta pierwsza dodaje daniu ciekawego koloru, ta druga - smaku. Obie są źródłem cennych witamin i minerałów. Do tego boczniaki z własnej uprawy zapewniające smak umami. Niebo w gębie 😋 Składniki (na 3 porcje): 200 g makaronu typu rurki 8 małych boczniaków 3 szparagi cebula garść botwinki (korzonki + ogonk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.