mielone - 47549 przepisów (strona:590/3170)

Mięsne kulki z niespodzianką 133

Mięso mielone to żadna nowość, ale jeśli są to smażone pulpeciki z niespodzianką w środku, to już coś innego. A jeśli jeszcze zapieczemy w sosie pomidorowym to już zmienia nam się danie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Naleśniki zapiekane pod sosem beszamelowym 146

Naleśniki z farszem z mielonego mięsa, pomidorów i szpinaku, zapieczone pod sosem beszamelowym i mozzarellą. Bardzo sycący obiad. Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć

Bullio
Brownie z malinami 154

mieszamy, aż powstanie czekoladowy krem. Odstawiamy na bok. Do sporej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Roztrzepujemy lekko i dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy w nim umyte i osuszone maliny. Brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego

Kolizje Smaków
Tort Amaretti 153

minut). Białka ubijamy na sztywno, dodając na początku szczyptę soli. Pod koniec stopniowo wsypujemy cukier i kontynuujemy ubijanie. Ubite białka delikatnie łączymy z roztartymi z amaretti żółtkami. Wsypujemy mielone migdały, przesianą mąkę i delikatnie łączymy całość za pomocą szpatułki. Dno tortownicy (23-24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni

Smaki Na Talerzu
Falafel czyli orientalne kotleciki z ciecierzycy z natka pietruszki i czosnkiem czyli Niedzielne Mielenie odc.42 146

cynamonu, kolendry, pieprzu łyżeczka mielonego kminu rzymskiego szczypta płatków chili pół łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sody Ciecierzyce namaczamy w wodzie (zostawiamy na minimum 6 godzin). W maszynce do mielenia mielimy ciecierzycę, szalotkę oraz obrane ząbki czosnku. Do masy dodajemy natkę oraz przyprawy. Mieszamy z sodą. Masę zostawiamy na 20 minut a po tym czasie zwilżonymi dłońmi formujemy 10 niewielkich

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw 210

potrzeby zużycia składników, które zostały Wam w lodówce? Mi po przygotowywaniu posiłków na detoks, zostały ugotowane i zmiksowane brokuły. Miała powstać z tego zapiekanka, ale padło na kotlety mielone. W obawie, że eksperyment nie będzie zbyt udany, dodałam startą mozzarelle. Co z tego wyszło? Cudo!  Continue Reading Artykuł Kotlety mięsno-brokułowe – sposób na przemycenie warzyw pochodzi

Głodni Wrażeń - fit przepisy
Roladki z cukinii i bakłażana 177

wodą. Przygotowanie mięsa – piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Zmielić przez maszynkę do mięsa z dużymi oczkami. Pieczarki umyć i również zmielić przez maszynkę. Do miski wrzucić mielone drobiowe mięso, dodać zmielone pieczarki, paprykę słodką i ostrą w proszku, chilli w proszku, oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Powinno być pikantne.   Formowanie roladek

Kuchnia Pokoleń
Gotowane klopsy wieprzowe w sosie a’la strogonow 158

Pyszny obiadek, z tej porcji wyszło 25 małych klopsików. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski. Cebulkę i czosnek drobno posiekać dodać do mięsa. Jajko wbić do mięsa, dodać bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować małe klopsiki. Odłożyć na bok. Sos – do garnka wlać wodę, dodać kostkę warzywną, obrane i pokrojone marchewki

Kuchnia Pokoleń
Roladki mielone z żółtym serem i zastrzykiem witaminy C. 115

średnia cebula kajzerka jajko 0,5 szklanki wody sól i pieprz do smaku bułka tarta żółty ser w kawałku szklanka siekanej natki pietruszki olej do smażenia papierowe ręczniki Mięso mielimy na średnich oczkach, używając tych drobnych uzyskamy paćkę  przypominającą pasztetową. Bułkę zalewamy wodą aby swobodnie pływała i mogła dobrze rozmoknąć. Cebulę ścieramy na tarce wprost do mięsa,  dodajemy(...)zamknięte naczynie nie pozwala im umknąć tylko się kumulują i wnikają w produkt z każdej strony.  Taki zabieg to prawdziwa uczta dla naszych kubków smakowych , a  zwykły mielony nabiera nowych plusów

Dieta moja pasja
Tradycyjne kotlety mielone z cebulą 469

Tradycyjny babciny przepis na najlepsze na świecie mielone. Są soczyste, smaczne i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecam podać je z ubitymi z masłem i koperkiem ziemniakami. W roli dodatku świetnie sprawdzą się również buraczki lub ogórki kiszone. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Barszcz ukraiński, skrócona wersja 131

zrobić wersję dla wegetarian omijając mięso, będzie również pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulę. Smażyć mieszając, aż cebula straci kolor surowizny. Następnie dodać mięso mielone i chwilkę podsmażyć. Wszystko z patelni dodać do dużego garnka, wlać wodę. Buraczki oskrobać i pokroić w małą kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić buraczki

Kuchnia Pokoleń
Prosta zupa gołąbkowa czyli Zupowy Wtorek odc.82 177

dzieci, które nie są miłośnikami kapusty też ją zjadły. Był to hit niedzieli i poniedziałku a trochę zostało nawet na wtorek :) Prosta zupa gołąbkowa 1 posiekana cebula 300 g mielonego mięsa wołowego 2 łyżki oleju 200 ml przecieru pomidorowego(...)wywaru warzywnego 100 g ryżu 1/4 główki białej kapusty (niezbyt małej) 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz ziele angielskie i listek laurowy Cebulę podsmażamy razem z mięsem mielonym na rozgrzanym tłuszczu.  Dodajemy przecier pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy wywarem warzywnym. Wkładamy listek i ziele angielskie. Wsypujemy ryż, gotujemy 10 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy poszatkowaną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Klopsy gotowane w sosie z leśnymi grzybami 120

Bardzo dobry obiadek, ja go zrobiłam w thermomix, ale można również normalnie w garnku. Formowanie klopsów – do miski wrzucić mięso mielone drobiowe,posiekaną drobno cebulkę, jajko, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i uformować małe klopsy. Thermomix – do naczynia miksującego dodać marchew pokrojoną na mniejsze kawałki, por, cebulkę czas 10 sek, obr 4 Wlać 1 litr wywaru

Kuchnia Pokoleń
Faszerowane cukinie 85

Witajcie! W ogródku dojrzały cukinie, dlatego postanowiłam je wykorzystać do kolejnego przepisu. Dziś na pierwszym planie właśnie to warzywo oraz niezastąpione w faszerowaniu mięso mielone. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka