Uwielbiam kotlety mielone . Mogłabym je jeść bez przerwy. Składniki na 20 kotletów : ½ kg mięsa wieprzowego: karkówka, biodrówka 2 bułki 1 jajko majeranek 2 cebule majeranek, pieprz, sól ½ szklanki bułki tartej Sposób wykonania: Bułki namoczyć i odsączyć na sitku i zmielić razem z mięsem dwa razy. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do mięsa dodać jedno
Na słodko lub wytrawniegarnek, zwiększ ogień do dużego i duś selera, regularnie mieszając. Do małego garnka wsyp ryż, zalej 2 kubkami wrzątku, wsyp szczyptę soli i przykryj. Do miski włóż mięso mielone, wsyp szczyptę soli i pieprzu oraz drobno posiekanego koperku, po czym czystymi rękami dobrze wszystko wymieszaj i ugnieć. Podziel masę mięsną na 4 części i zwilżonymi dłońmi szybko uformuj
Kredowe Menuskładniki * 1/2 paczki makaronu spagetti * 40 dag siekanego mięsa wieprzowego (może być mielone) * 25 dag pieczarek * natka pietruszki * 20 dag żółtego sera * sól, pieprz ** 1 mała marchewka ** 1/2 pietruszki ** kawałek nieduży selera ** mała cebulka ** koncentrat pomidorowy ** ketchup ** łyżeczka cukru ** zamiast produktów oznaczonych 2 gwiazdkami można użyć sosu bolońskiego ze słoika Sposób wykonania Makaron ugotować
Mix smakuwołowych burgerów zarówno podanych z bułką jak i z frytkami. Przepis pochodzi z książki "Mięsa, najlepsze potrawy i marynaty" autorstwa Anneki Manning składniki burger 600 g mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka) 1/2 drobno posiekanej cebuli czerwonej szczypta imbiru 3 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżeczki musztardy 40 g tartej bułki jajko sól, pieprz sos pomidorowy łyżka(...)momentu aż się przypieka i usmażą w środku. Podawać jak tradycyjny burger w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty sera i sosu pomidorowego, lub z frytkami. Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach
Stare GaryMięso mielone przekładamy do miski, następnie doprawiamy dość intensywnie tymianek, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, jajko i odrobinę zimnej wody. Całość dopieszczamy porządnym ugnieceniem, mieszamy, aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą. Formujemy małe pulpety. Marchewkę kroimy w drobną kosteczkę, następnie gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Następnie ugotowaną i przestudzoną marchewkę wrzucamy
Kredowe Menumożna nazwać pomidorem, lecz jedynie namiastką. Pomidory zapiekane dość często robię. To wbrew pozorom jedzonko szybkie i łatwe do zrobienia. I jakie smaczne :) Składniki: duże pomidor y, mięso mielone - ilość adekwatna do ilości i wielkości pomidorów, masło , sól , pieprz , zioła prowansalskie , cebula , czosnek . Pomidory umyć i osuszyć. Ściąć górę od strony szypułki. Środek lekko wydrążyć, ale uważać
Codzienna kuchnia niecodziennabardziej, więc postanowiłam stworzyć coś podobnego.Zapiekanka okazała się bardzo delikatna w smaku i konsystencji, zatem zakwas na żurek będę wykorzystywać częściej :) Składniki: młode ziemniaki , boczek parzony - najlepiej chudy, mielone mięso - użyłam karkówki, niewielka cebula , orzechy nerkowca - prażone i solone - użyłam Kresto , sól , pieprz , gęsta, kwaśna śmietana, odrobina oleju . Cebulę obrać i posiekać na drobną kostkę. Zeszklić na oleju
Codzienna kuchnia niecodziennarestauracji sklepu Ikea. Różnią się tylko jednym – są o wiele lepsze Klopsiki to nic innego jak mini kotleciki, robione podobnie jak tradycyjne kotlety mielone. W tej wersji są bardziej miękkie i delikatne. Podałam je z pysznym dżemem z borówki i pieczonymi ziemniaczkami Post Klopsiki szwedzkie z pieczonymi ziemniaczkami pojawił się
Marta Gotujebagietki, 31 g mozzarelli, 25 g cebuli, 25 g keczupu. Przepis : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie 1974 Węglowodany 224.96 g Białko 154.87 g Tłuszcze 47.70 g Skład : mięso mielone z szynki 500 g bagietka 400 g mozzarella light 125 g keczup Kotlin light 100 g Czerwona cebula 100 g Przepis
Sylwetka Od Kuchnicukinia tymianek, oregano olej, masło do smażenia Wykonanie: Szynkę wieprzową ew. łopatkę zmielić - używam tylko takiego mięsa. Jakoś nie mam zaufania do gotowego mielonego mięsa. W trakcie mielenia mięsa dodać wyciśniętą bułkę i przesmażoną cebulę. Przełożyć do miski, dodać całe jajko, kwaśną śmietanę i do smaku przyprawy - sól, pieprz, majeranek i maggi. Całość dobrze
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki. 40 dag mięso mielone wieprzowe 1 jajko 5 dag ryż 1 cebula przyprawa sumak czosnek niedźwiedzi przyprawa Kucharek pieprz 100 ml bulion z drobiu 1 pęczek botwinka 10 dag orzechy włoskie 10 dag ser topiony 100 ml śmietana 30% 1 łyżeczka pieprz zielony w zalewie olej do smażenia sól Wykonanie. Do zmielonego mięsa dodać jajko, ugotowany ryż
Kulinarny karnet Christopherałyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek 2 łyżki oliwa z oliwek 20 dag mięso mielone wieprzowe 1 cebula 1 ząbek czosnku majeranek sól pieprz 10 dag ryż ugotowany 10 dag mozzarella starta Wykonanie. Pomidory, najlepiej owalne przekroić na 4 części i wykroić środek zawierający pestki
Kulinarny karnet ChristopheraKotleciki mielone lecz nieco niestandardowo bo z filetu drobiowego w dodatku niebywale smaczne i leciutkie - dosłownie leciutkie. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 średnie cebule 4-5 kawałków suszonych pomidorów z ziołowej zalewy (polecam z pestkami dyni) 3 jajka sól, pieprz Przygotowanie : Cebulę bardzo drobno szatkuję, filet z kurczaka kroję w kawałki i rozdrabniam robotem
Mechanik w kuchnibiałka 10 dkg cukru 15 dkg zmielonych orzechów lub migdałów szczypta soli Białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a na koniec mielone orzechy i migdały. Miksować razem jeszcze 2 minuty.Na blasze układać niewielkie kulki masy lekko spłaszczając.Piec w temperaturze 160 - 170 stopni przez około 20 minut
Moje domowe kucharzenieDomowa mielonka ...dużo lepsza niż ze sklepu.....oczywiście zrobiona w szynkowarze ..i z dodatkiem przyprawy Kebabczeta , którą można kupić tutaj. .. mięso mielone 2 łyżeczki soli peklującej 2-3 łyżeczki żelatyny przyprawa Kebabczeta około 50 ml wody Do mięsa dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Wyrobione mięso przełożyć
Moje domowe kucharzenie