mielone - 47549 przepisów (strona:589/3170)

Mielone ala zrazy w pomidorach 156

cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka 2 łyżeczki jarzynki po 1/2 łyżeczki pieprzu, papryki słodkiej i ziół prowansalskich 6-7 pomidorów 2 ogórki kiszone 150 … Czytaj dalej Mielone ala zrazy w pomidorach

czarrna od kuchni
Pulpety zapiekane w sosie -zawsze mięsko na pulpety smażymy,a ja zapiekłam bez obsmażania 180

Skorzystałam z przepisu z mojego bloga, gdzie jest przepis na zapiekane mielone i zrobiłam pulpety zapiekane, a potem wystarczy zalać sosem podgrzać w piekarniku czy mikrofalówce. Sos to już każdy robi wedle uznania ja zawsze robię pieczarkowy ale nie miałam pieczarek tym razem. Miałam kupny ale nie ma jak domowy

Moje Wyroby
Zdrowy obiad – kotleciki z awokado i serem feta 153

zdrowy obiad? Wypróbujcie przepis na kotleciki mięsne z awokado i serem feta, podawane na puszystych plackach owsianych. Czego można chcieć więcej? Zdrowy obiad zapewni nie tylko pieczone mięso mielone, ale przede wszystkim awokado, owoc bogaty w źródło białka i witamin. Dodajmy do tego pyszną fetę i mamy niesamowite połączenie smaków! Wszystko zaś zwieńczone jest podaniem na puszystych placuszkach

A to pestka
Klopsy w sosie grzybowo – koperkowym 128

Bardzo smaczne klopsy. Sosik pyszny. polecam. Przygotowanie klopsów – mięso mielone doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko, posiekaną drobno cebulkę,majeranek, bułkę tartą.Mozzarellę pokroić w kostki. Do każdego klopsa włożyć kostkę mozzarelli. Uformować klopsy zawijając mozzarellę w środku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć klopsy na złoty kolor z obydwu stron. Wrzucić cebulkę pokrojoną drobno

Kuchnia Pokoleń
Draniki kresowe z mięsem 168

Jeśli lubicie kuchnię kresów to danie jest dla Was. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to tym bardziej zjedzcie. Jeśli lubicie kotlety mielone to na pewno sobie nie odmówicie draników. To takie połączenie tych dwóch dań a efekt zachwycający, zobaczcie zresztą sami. Draniki kresowe z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety mielone z Provolone 168

postanowiłam go zatopić w kotletach i to był rewelacyjny pomysł, który i Wam polecam. Delikatnie ciągnący się ser w kotletach to jest to co tygryski lubią najbardziej. Kotlety mielone z Provolone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Filet z indyka z farszem drobiowo-pieczarkowym 139

przy wielu innych korzyściach, jakie płyną z posiadania takiego termometru (a baterię można kieeeedyś zakupić w sklepie internetowym;). Co do indyka, to tak przygotowany bardzo nam wszystkim smakował. Nafaszerowany mielonym mięsem z kurczaka i pieczarkami wyszedł wyśmienicie. Był idealnie doprawiony i idealnie upieczony. Nie był surowy, ale co ważne – nie był też zbyt suchy, a wiadomo, że przesuszonego(...)łyżkę oleju z 1 łyżką masła, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy partiami pieczarki. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również pieczarki z cebulą i odciśniętą bułkę. Do powstałej masy mięsno-pieczarkowej dodajemy jajko oraz musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością suszonego majeranku

Smaki Na Talerzu
Filet z indyka faszerowany mielonym mięsem z piersi kurczaka i pieczarkami 240

przy wielu innych korzyściach, jakie płyną z posiadania takiego termometru (a baterię można kieeeedyś zakupić w sklepie internetowym;). Co do indyka, to tak przygotowany bardzo nam wszystkim smakował. Nafaszerowany mielonym mięsem z kurczaka i pieczarkami wyszedł wyśmienicie. Był idealnie doprawiony i idealnie upieczony. Nie był surowy, ale co ważne – nie był też zbyt suchy, a wiadomo, że przesuszonego(...)łyżkę oleju z 1 łyżką masła, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy partiami pieczarki. Pod koniec doprawiamy solą oraz pieprzem. Studzimy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce do mięsa. Przez maszynkę przepuszczamy również pieczarki z cebulą i odciśniętą bułkę. Do powstałej masy mięsno-pieczarkowej dodajemy jajko oraz musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością suszonego majeranku

Smaki Na Talerzu
Gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem mielonym 157

Bardzo smaczne te gołąbki, zrobione w bardzo tradycyjny sposób. Tylko zamieniłam ryż na kaszę jaglaną. Polecam. Przygotowanie nadzienia – Kaszę ugotować jak pisze na opakowaniu, odcedzić. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, kaszę, majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Wykonanie gołąbków – w dużym garnku zagotować zagotować wodę. Dosolić do smaku. Włożyć kapustę

Kuchnia Pokoleń
Kotlety mielone z jajkiem w sosie chrzanowym 176

inny smak i aromat. Zaraz po zupie chrzanowej to chyba moje drugie ulubione świąteczne danie Składniki (na 2 porcje): 4 jajka kurze (małe), ugotowane na twardo 80 dkg mielone mięsa wieprzowo – wołowego 1 cebulka, posiekana i przesmażona bułka tarta jajko surowe sól, pieprz, majeranek suszony olej do smażenia sos: 1 łyżka masła, 2 łyżeczki maki, szklanka wywaru

Życie ze smakiem
Mielone w boczku 125

wieprzowego ser żółty 1 cebula 8 plastrów boczku wędzonego (plastry muszą być długie) sól, pieprz Przygotowanie Łopatkę i serce mielimy na średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z sera wycinamy słupki 1x1x5 cm, każde „otulamy” mielonym mięsem. Tak przygotowane kotlety zawijamy w plastry boczku i pieczemy przez 35-40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Klopsy w sosie musztardowym 145

Pyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić smak i doprawić do smaku. Formować małe klopsiki. Do większego garnuszka wlać wywar lub wodę z kostką rosołową. Dodać potartą marchew, musztardę i zagotować. Do gotującego się sosu

Kuchnia Pokoleń
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 117

paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami i smaż dalej ciągle mieszając. W momencie, gdy mięso dokładnie wymiesza się z warzywami zalej wszystko sosem pomidorowym i dodaj pomidory z puszki, wymieszaj. Dodaj

Martyna Cooks
Pieczeń z jajkiem 134

mięso mielone - 1 kg jajka ugotowane na twardo - 5 szt bułka- 1 szt mleko - 1/2 szkl cebula - 2 szt czosnek - 4 ząbki sól pieprz olej mięso wkładamy do miski dodajemy namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażoną na patelni oraz czosnek posiekany drobno, doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy. formę wykładamy folią

Camilla w kuchni
Pulpety zapiekane na ryżu 1134

Ponadto: 2 szklanki suchego ryżu średniej wielkości marchew 150 g sera żółtego ok. 850-900 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki musztardy kurkuma, pieprz, sól Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Całość wyrabiamy na gładką masę i formujemy pulpeciki. Ryż mieszamy ze starą na tarce marchewką

e-PrzepisyKulinarne