mielone - 47549 przepisów (strona:589/3170)

Golonka z mięsem mielonym z szynkowara 214

się udało wyszła pycha. Golonkę przeciąć na pół, wyciąć kość i odciąć skórę. Mięso pokroić na małe kawałki i każdy lekko rozbić. Wrzucić do dużej miski. Dodać mięso mielone, pieprz ziołowy, zmiażdżone ząbki czosnku, chilli, słodką paprykę w proszku, majeranek. Do wody dodać cukier puder i sól do peklowania, wymieszać i wlać do mięsa. Dokładnie wymieszać i doprawić

Kuchnia Pokoleń
Calzone 252

upiekę pieróg calzone i zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem to i tak bym zjadła a potem odchorowała. Przepis na ciasto pierogowe pochodzi

Na słodko lub wytrawnie
Pilaw z marchewką, kukurydzą i mięsem mielonym 223

cienkie słupki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Do garnka/patelni wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę oraz marchewkę. Gdy całość lekko się zeszkli to dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryka. Gdy mięso zmieni kolor to wsypać ryż, dodać kukurydzę i wlać wodę. Całość dusić na małym ogniu. Co jakiś czas masę należy

Ugotować
Zyczenia i Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 212

książki "KipiKasza". Zapiekanka pieczarkowa z kaszy i mięsa mielonego z czerwonym akcentem 2 i 1/2 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jęczmiennej, perlistej, średniej 600 g mięsa wieprzowego, mielonego 200 g pieczarek, pokrojonych na plasterki 1 posiekana  cebula 1/2 pokrojonej w kostkę czerwonej papryki sól, pieprz po 100 g mozzarelli do starcia i cheddara 2 łyżki oleju

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rolada z mięsa mielonego i jajek 377

Rolada z mięsa mielonego i jajek nosi nazwę pieczeń rzymska to danie obiadowe, ale i również kanapkowe. Ciekawy przepis na świąteczny stół. Składniki: pół kilograma mięsa wieprzowego (np. karczek, łopatka ) lub mieszanego wołowego lub drobiowo – wieprzowego 1 jajko mała kajzerka sól pieprz łyżka lodowatej wody 2 ząbki czosnku 4 ugotowane jajka na twardo Trochę oleju bądź margaryny Przygotowanie

Smaczne Potrawy
Domowe tortellini nadziewane mięsem z boczniakiem duszonym na maśle . 232

tortellini ciasto; 3 szkl mąki 2 jajka sól ciepła woda nadzienie; mięso mielone jajko sól pieprz sos sojowy hyzop suszone pomidory duszone boczniaki 400 g boczniaka 1 cebula (duża) 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta estragonu szczypta suszonych pomidorów szczypta bazylii Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Ciasto zagnieść , wałkować cienko, pokroić w kwadraty

Gotowanie jest łatwe
Przekładaniec 283

przekąsek .  Nic : tylko  , wymyślać i piec. Moim hitem ostatnio są przekładane bułeczki. Składniki 2 ciasta francuskie 1/2 kg  karkówki lub łopatki (może być gotowe mielone) 4cebule czosnkowe 4 pomidory 20dkg sera żółtego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płaska pieprzu 1 łyżka majeranku lub oregano oliwa do smażenia Wykonanie Krok 1 3 cebule pokroić drobno

Eli Gotowanie
Makaron z klopsikami w sosie włoskim 136

danie, ale dzięki sosowi mniej zwykłe. Jeśli zrezygnujemy z charakterystycznych przypraw, będzie też smakować tradycjonalistom.   Składniki: – makaron – dowolny, ja tutaj używam akurat penne – mięso mielone dobrej jakości, najlepiej wołowe, ewentualnie wołowo-wieprzowe – świeże pomidory albo z puszki – oliwa z oliwek bądź olej rzepakowy – odrobina majeranku – papryczki chilli – świeża bazylia

Pociąg Do Kuchni
Kotleciki z kalafiora 179

pyszne kotleciki z kalafiora. Danie nie tylko dla wegetarian, świetnie zastępują mięso w codziennym obiedzie. Pewna osoba, jak jadła je pierwszy raz myślała, że są to kotlety mielone z ryby, więc można oszukać ludzi, którzy nie przepadają za daniami z warzyw. Polecamy kalafior troszeczkę inaczej, niż tylko gotowany z bułką tartą. Naprawdę jest pyszny. Przepis Składniki: średniej wielkości

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczony ananas z mięsem 213

bardzo widowiskowe danie a smakuje wybornie. Cały przepis to właściwie ananas świeży, szynka długodojrzewajaca oraz mięso mielone. To danie bardzo proste i bardzo smakowite, zachęcam do wypróbowania. Danie wymyślił sobie Przemek. Pieczony ananas z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 197

Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół łyżeczki kurkumy, mielonego imbiru, słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie mizeria z koperkiem i pieczone buraki z tymiankiem Morele kroimy w kosteczkę. Cebule i czosnek obieramy i kroimy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami 201

Składniki : mięso mielone z indyka (0,5 kg) 1 jajko 1 cebula por (mały kawałek kawałek) 1 – 2 ząbki czosnku 1 mała papryka kilka pieczarek 1 marchew pomidory w puszcze, krojone śmietana – 30% (ok. 100 ml) przyprawy (sól, pierz, czosnek granulowany, majeranek, papryka czerwona) bułka tarta Zaczynamy od wyrobienia mięsa na pulpety. Drobno pokrojoną cebulę, jajko, przyprawy

Ugotuj to sam ...
WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH Z GRZYBAMI ( Five spice pork ) 232

smakiem! A może i poprosi o dokładkę ;) SKŁADNIKI: * cebula – 1 szt *czosnek – 2 ząbki * pieczarki – ok. 6 szt * czerwona papryka – 0,5 szt * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku * sos sojowy – 1 łyżeczka * olej sezamowy – 1 łyżeczka * ocet winny – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Pieczeń rzymska z jajkiem i ogórkiem 185

boczku surowego wędzonego 2 ugotowane jajka, 2 ogórki kiszone (twarde) Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle. W małej miseczce moczymy czerstwą bułke w mleku. Mielone mięso wrzucamy do miski, dodajemy usmażoną cebulę, odciśnietą z mleka bułkę, jajko, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Mięso przyprawiacie tak jak lubicie na ostro lub łagodnie

Kulinarna Patilogia
Kotlety mielone 184

mnie dzisiaj na obiad sznycelki lub jak kto woli kotlety mielone. Starsza część moich domowników bardzo za nimi przepada- mogliby jeść je na okrągło.  Pracy przy nich nie dużo. Sznycelki są bardzo dobre, delikatne, mięciutki i soczyste, wręcz rozpływające się w ustach. Mogą być fajną alternatywą dla wędliny, wystudzone wystarczy położyć na chlebku i pyszna kolacja gotowa

Krakowskie smaki Ani