Przepis na : obiad
Dawno już nie piekłam całego kurczaka, pomyślałam więc, ze czas nadrobić zaległości. Aby nie było to jednak ciągle jedno i to samo, postanowiłam wprowadzić małą zmianę i po raz pierwszy przygotowałam kurczaka pieczonego na płasko. No i tak sobie myślę, że teraz raczej nie prędko zrobię tego pieczonego w „tradycyjny sposób” Ten pieczony na płasko jest zdecydowanie lepszy! Po pierwsze piecze się równo, a po drugie bardzo dobrze kroi się po upieczeniu (a podział takiego mięsa, to zawsze była moja z... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...