mielone z serem - 3500 przepisów (strona:38/234)

Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 133

dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana lub jogurt. Dynię myjemy, przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy gniazdo nasienne, i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temp 200 st. Wyjmujemy i studzimy. Widelcem wydrążamy miąższ który przypomina makaron. Miąższ mieszamy

Gotowanie jest łatwe
Przekąska z cukinii 147

talerzu. Skrapiamy niewielką ilością oliwy i lekko solimy. W kolejności układamy plasterek pomidora. Również lekko solimy oraz przyprawiamy niewielką ilością przepuszczonego przez praskę czosnku. Na koniec układamy ser mozzarella. Posypujemy mielonym pieprzem i układamy listek pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Proste i smaczne nadziewane slodkie ziemniaki 98

Składniki 80-100 g serka philadelphia 4 słodkie ziemniaki średniej wielkości 150g szalotki 40g masła 1 łyżeczka. gałka muszkatołowa 1 łyżeczka. mielonego imbiru kawałek sera startego cheddar,lub innego twardego sera żółtego sól i pieprz do smaku   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Umyć, i osuszyć ziemniaki ,zawinąć je w folię i piec około35- 45 minut (w zależności

w mojej kuchni
Przekąski na Sylwestra 1453

stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku!   Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem

Szefowa kuchni
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 155

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Królewski sernik 513

spożywczą, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby się kompletnie zamroziło.  Zamrożone ciasto łatwiej się nam zetrze na dużych oczkach.Pomógł mi robot.  Robimy masę serową. Mielimy dwa razy ser .Oddzielamy białka od żółtek i rozpuszczamy masło, które musi kompletnie wystygnąć.Białka ubijamy mikserem, ale nie na sztywną pianę, dodajemy po kolei żółtka, cukier z cukrem waniliowym

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsiki z kozim serem 44

Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 100g sera typu feta (z  koziego mleka) sól pieprz pomidory krojone z oliwą i czosnkiem(Pudliszki) bulion   mąka  2 łyżki mleka jajko czerstwa bułka Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mięso,bułkę,mleko i jajko. Doprawiamy do smaku.Ser kroimy w kosteczkę i  wciskamy w środek uformowanych klopsików.Mięso obtoczone

Wielki apetyt
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 128

szklanki mleka kokosowego; 1 szklanka mleka; 2 łyżki oleju; 1 op. cukru waniliowego; szczypta soli; 1 łyżeczka pasty pandanowej; Składniki na nadzienie serowe: 250 g sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy

In my kitchen
Sernik pomarańczowy 129

talerzu wiosna! ;) Składniki: Spód czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 1 duże jajko 100 g mąki Masa serowa: 1 kg sera półtłustego trzykrotnie mielonego 200 g cukru 4 duże jajka 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 2 pomarańczy sok z 2 pomarańczy Dodatkowo: konfitura pomarańczowa kawałki pomarańczy Spód czekoladowy Masło

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pasta twarożkowa z pstrągiem 178

pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego tylko jajka na twardo i żadnych innych intensywnych dodatków, żeby nie zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100% biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy

Kulinarne przygody Gatity
Papryka faszerowana po grecku 365

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana w stylu greckim z mięsem mielonym, ryżem oraz serem feta. Podane z sosem z czarnych oliwek i gęstej śmietany. Pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Polecam Post Papryka faszerowana po grecku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
"Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku" - recenzja 148

nawet doczekał się uporządkowania;) W sezonie grillowym, jeszcze zanim powstał mój blog, wypróbowałam przepis na serbską pljeskawicę - jest to łatwy, ale ciekawy sposób na przygotowanie grillowanego mięsa mielonego z żółtym serem. I było całkiem smacznie, więc pewnie w przyszłym roku jeszcze to powtórzę.  Źródło zdjęcia: www.signs.pl Niektóre z tych przepisów odnalazłam w książce "Smak łowi Makłowicz", innych

Kraina Tysiąca Smaków