Pascal Brodnicki: Faszerowany bakłażan po włoskuPoziom trudności: łatwyIlość porcji: 4Czas przygotowania: 40 minutSkładniki:2 średnie bakłażany, umyte1 opakowanie mięsa mielonego z łopatki wieprzowej500 ml przecieru pomidorowego1 duża lub 2 małe szalotki, posiekane2 ząbki czosnku, posiekane2 łyżki posiekanego, świeżego tymianku, umytego (lub 1 łyżka suszonego tymianku)125 g mozzarelli z mleka bawolego16 zielonych oliwek, drobno pokrojonych60 g grana padano, startego4 łyżki oliwy z oliwek (oraz niewielka ilo...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.