Lubię zimę. Lubię lekko szczypiący w policzki mróz, skrzypienie śniegu pod nogami i patrzenie w niebo, kiedy spadają z niego śniegowe płatki. Jakbym leciała w górę! I lubię też wrócić do domu, taka zmarznięta, ośnieżona i z czerwonym nosem, żeby za chwilę skoczyć pod koc z gorącą herbatą w ręku albo usiąść przy stole przy pożywnym, rozgrzewającym, zimowym daniu. Najlepsze są wtedy treściwe potrawy, które z każdym kolejnym kęsem rozlewają falami po naszym wnętrzu przyjemnie ciepło. I wszystkie lody wtedy puszcz... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)