mielone z serem - 3500 przepisów (strona:33/234)

Sałatka z grillowanym serem Halloumi 235

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka z rewelacyjnym greckim serem Halloumi. Dla wszystkich, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego sera to gorąco polecam, ale koniecznie w wersji grillowanej, wtedy jego smak jest naprawdę cudowny. Grillowany ser doskonale się łączy z różnego rodzaju warzywami, także do sałatki możemy użyć swoje własne ulubione składniki. Ser najlepiej spożywać na ciepło, ponieważ późnej niestety

kulinarne odsłony pati
Mini makowce z serem i karmelem. 197

zwarzy to nic nie szkodzi)dodajemy mak i mieszamy.   Do drugiej miski wkładamy wszystkie składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy)   Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią wykładamy masę

Radość kipiąca uśmiechem.
Produkty, z których najczęściej korzystam czyli co i gdzie 170

Sery białe: ser biały chudy mielony Emilka, kupuję w NETTO, tu jest najtańszy i dość często jest w promocji, jakiś tydzień temu był za 3zł ;) można go dostać również w Kauflandzie i "Piotrze i Pawle" ser biały chudy w kostce 200g - NETTO, często jest w promocji ser biały chudy Zielona Łąka w kostce 250g na potrzeby sera smażonego :) kupuję

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
cannelloni z mięsem z pomidorami... 222

Składniki: cannelloni 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, mięso mielone 1/2 kg, przyprawa do makaronów 1 opakowanie, pomidory 3/4 kg, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ser mozarella 30 dag/starty w zimie z braku dobrych świeżych pomidorów można użyć pomidory z puszki lub sok pomidorowy = makaron cannelloni włożyć do wrzącej wody(...)wyciśnięte ząbki czosnku i chwilę podsmażać aby czosnek nie przypalił się bo będzie gorzki dodać mielone mięso wieprzowe z szynki, co jakiś czas mieszając mięso podsmażyć świeże pomidory w dzbanie blendera zmiksować i wlać do mięsa wsypać przyprawę do makaronu, pieprz mielony i gotować z 5 minut co jakiś czas mieszając na średnim ogniu uzyskując dość gęsty

W Mojej Kuchni Lubię
Paluchy z wędzonym serem i papryką 228

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają kotlecikom wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne. Składniki 1/2 kg mielonego mięsa 1/3 czerwonej papryki 4-5 plastrów wędzonego żółtego sera 1 jajko 4-5 łyżek ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sycylijska sałatka z pomarańczy - sicilian blood orange salad 121

który też dobrze wpasował się smakowo w całość. Składniki (na 2 porcje): 4 czerwone sycylijskie pomarańcze 2 mała czerwona cebula garść oliwek 4 plasterki sera haloumi garść listków bazylii, pietruszki lub rukoli świeżo mielony pieprz oliwa Pomarańcze obkroić ze skórki i pokroić w plasterki, ułożyć na talerzach.Cebul(...)obrać i pokroić w jak najcieńsze piórka, ułożyć na pomarańczach. Oliwki pokroić (opcjonalnie), rozłożyć na sałatce. Posypać umytymi liśćmi bazylii/rukoli lub posiekaną natką pietruszki. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, skropić oliwą. Ser zgrillować na patelni, ułożyć na sałatce. Smacznego

Obiad gotowy
Dieta śródziemnomorska - zasady diety 252

surowej, sałatki lub duszone na oliwie, czasem z dodatkiem pomidorów (taki bardzo popularny w Grecji sposób przygotowania warzyw nazywa się kokkinisto). Do tego kawałek chleba i sera i już mieli kompletny posiłek. Co więcej jadali warzywa jako główne danie 2-3 razy w tygodniu. Owoce zaś jadali po posiłku jako codzienny deser, były to sezonowe świeże owoce(...)ubogiego społeczeństwa. Zupa rybna, w tle placuszki z ciecierzycy z anyżem. 3. Produkty mleczne (jogurt, sery), jaja oraz drób spożywaj w umiarkowanych lub małych ilościach. Kreteńczycy nie spożywali zbyt dużo produktów mlecznych. Mleko łatwo się psuło, więc przerabiało się go na jogurt oraz ser, jedzony w małych ilościach do prawie wszystkich posiłków (np. na śniadanie z chlebem, oliwą i warzywami

Chilli Czosnek i Oliwa
JAGODOWY SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI 151

fantastycznym pomysłem nie tylko na upalny dzień, a po sezonie śmiało można je przygotować także z mrożonymi owocami! Ps. robi się je błyskawicznie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) * ser biały 3x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g * galaretka jagodowa – 2 op * cukier puder – 3-4 łyżki * borówki – ok. 250 g * porzeczki – 100 g * okrągłe(...)biszkopty – ok. 15 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Ser biały miksujemy z cukrem pudrem , dodajemy przestudzone ( lekko teżejące ) galaretki, miksujemy, dodajemy 3/4 borówek i wszystko razem ręcznie mieszamy. Tortownicę wykładamy biszkoptami ( jeden zachodzi na bok drugiego ) , zalewamy masą serową. Górę obficie posypujemy resztą borówek oraz porzeczkami. Wkładamy do lodówki. Smacznego

Ostra na Słodko
Rigatoni na zielono z scamorzą 183

Składniki: 200 g makaronu RIGATONI BARILLA, 500 g świeżego lub mrożonego bobu, pęczek młodej cebulki ze szczypiorkiem, 3 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ser scamorza. Przygotowanie: Makaron i bób (w oddzielnych garnkach) gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Bób obieramy ze skórki. Cebulkę kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy

Moniki Smakołyki
Pomidory pod pierzynką 305

Składniki na dwie porcje. Składniki: 2 dojrzałe pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego (powinien  być gęsty) 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku 3 łyżki drobno startego żółtego sera Sól, świeżo mielony pieprz Przepis: Pomidory myjemy i osuszamy. Następnie kroimy je w plastry i układamy na talerzu. W misce mieszamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, jogurt naturlarny, majonez, sól oraz(...)pieprz. Sos nakładamy na pomidory. Całość posypujemy drobno startym żółtym serem. Tak podane pomidorki stanowią świetny dodatek do obiadu i dań z grilla

Emcia Pichci
Pasta z wędzonej ryby i chili 191

bieli przeplatanej zielonymi akcentami koperku, czerwonymi papryczki i fioletowymi cebuli? :) Składniki: 80 - 100 g białej wędzonej lub pieczonej ryby bez skóry i ości, 150 g dowolnego sera białego lub mielonego twarożku 1/2 fioletowej cebuli pokrojonej w drobną kostkę 1 czerwona papryczka chili posiekana 5-6 łyżek siekanego koperku 1-2 łyżki majonezu (ewentualnie, jeżeli mamy twaróg chudy lub półtłusty(...)płaska łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku 1. Rybę i ser rozdrobnić widelcem lub utrzeć krótko mikserem na dość gładką konsystencję, pod koniec dodać przyprawy i majonez - radzę dodawać po trochę i próbować, bo ryba wędzona bywa być dość słona. 2. Dodać posiekane papryczkę chili i cebulę, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać koperek i wymieszać bardzo lekko, tak aby pozostawić

Kuchnia Prezydentowej
Domowy hamburger 165

jakiejkolwiek sieci fast foodów :) Szczerze polecamy! Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka 100g żółtego sera garść bułki tartej cebula jajko pomidor kilka ogórków konserwowych sałata masłowa 5 bułek sól, pieprz, ketchup, majonez Mięso mielone mieszamy z jajkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Dorzucamy trochę bułki tartej oraz doprawiamy według uznania solą(...)pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kotlety wielkości bułek i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki rozkrajamy na pół. Spodnią stronę posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do nagrzanego na około 150 stopni piekarnika na 5-10 minut. Obserwujemy bułki i wyjmujemy kiedy ser się rozpuści a boki staną chrupiące. Na wyjętą, ciepłą spodnią stronę bułki układamy

Kolizje Smaków
Drożdżówki z serem 314

wyrośnięcia. Gdy ciasto drożdżowe rośnie, przygotowujemy farsz. W zależności od naszych preferencji twaróg możemy zmielić lub tylko rozdrobnić widelcem (wtedy będą wyczuwalne grudki sera). Jeśli chcemy, aby ser był gładki – mielimy twaróg dwukrotnie w maszynce lub blendujemy ( * można użyć już zmielonego twarogu, ale tylko prawdziwego i gęstego, bez sztucznych dodatków – ja bardzo lubię twaróg „Mój ulubiony

Poezja smaku
Klops z jajkiem 234

klopsów ile znajdziemy przepisów. Każdy dodaje coś od siebie i już zmienia się smak klopsa. Mój jest standardowy chociaż tym razem odrobinę inny, ponieważ dodałam sera cheddar. Składniki:     0,5 kg mielonego mięsa     sól     pieprz     2 cebule     1 jajko     2 ząbki czosnku(...)bułkę tartą i łączymy składniki (ja robię to dłonią). Na końcu dorzucamy wystudzoną cebulę i starty ser i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Blaszkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy plastry boczku obok siebie tak aby wystawały poza keksówkę. Na boczek kładziemy 1/3 mielonego mięsa, na to jajka przez środek a na końcu resztę mięsa tak aby jajka były

Amatorka kuchenna