mielone z serem - 3500 przepisów (strona:47/234)

TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 822

cukier – 1/3 szkl* mąka pszenna – 0,5 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaPONCZ :* kawa rozpuszczalna – 1 łyżka* mleko – 100 mlMASA :* ser biały 3-krotnie mielony – 300 g* masło – 100 g* duże żółtko – 1 szt* cukier puder – 2 łyżki* mleko w proszku – 1 szkl* żelatyna – 2 łyżeczki* domowy likier(...)dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.Żółtko ubijamy z cukrem , i nie przerywając ubijania dodajemy miękkie masło – dokładnie miksujemy.Łyżka po łyżce dodajemy 3-krotnie ( to ważne! ) zmielony ser biały , a następnie mleko w proszku i 4 łyżki przygotowanego wcześniej likieru.Dodajemy przestudzoną ( ale nie zimną! ) żelatynę i jeszcze raz mieszamy.Nasączony biszkopt wkładamy do tortownicy , boki obkładamy przekrojonymi

Ostra na Słodko
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 354

SKŁADNIKI Kruche ciasto: 250 gram mąki 150 gram masła 1 łyżeczka soli 1 jajko Farsz: 200-250 gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych białych szparagów poprzecinanych na pół (nie gotowałam) kilka gałązek rozmarynu kilkanaście małych pieczarek pokrojonych(...)widelcem. Pieczemy tartę ok. 8 minut, aż będzie lekko rumiana. Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy farsz: Na samym dnie kładziemy pieczarki z cebulą. Zalewamy masą ze śmietany, jajek i sera. Układamy szparagi, pomidorki koktajlowe, kawałki sera brie i gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

OstryKęs
Bruschetta z blanszowanym bobem 148

Bardziej wiosennie już chyba nie można! Króciutko gotowany bób – zielony i chrupiący. Jego smak podkreślają i zaostrzają ziołowy serek, czosnek, mięta, sok z cytryny i ser Pecorino. Pełnia wiosennego hedonizmu i tylko 15 minut roboty! Bruschetta to przekąska (antipasti) z Włoch. To nie tylko dobrze znana grzanka z pomidorami. Bruschetta to po prostu grzanka – z chleba, bułki, opieczona na ogniu(...)tosterze. Ząbek czosnku przecinamy na pół i mocno nacieramy nim gorące grzanki. Na każdej rozkładamy po łyżce serka z ziołami i po równej porcji bobu. Pieprzymy grubo mielonym pieprzem, posypujemy starannie serem Pecorino i delikatnie – płatkami chili. Podajemy od razu.   PS.: Pan który nie lubił bobu (do czasu TEGO przepisu) już po jednej kromce zapytał, kiedy będzie powtórka

Karo in the Kitchen
Pieczone kotlety z kaszą gryczaną i fetą 107

robią się same, a samo przygotowanie zajmuje mało czasu. Czyli coś dla zabieganych i dbających o to, co na talerzu. 2 porcje: 400 g mięsa mielonego 1/2 małej cukinii ok. 100 g sera feta 5 łyżek drobnej kaszy, np. jęczmiennej lub łamanej gryczanej niepalonej kolendra mielona i sól do smaku 1 łyżka oliwy Mięso doprawiamy. Cukinię ścieramy(...)tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na sicie, aby ściekł nadmiar soku, ewentualnie odciskamy delikatnie w dłoniach. Ser kruszymy. Łączymy wszystkie składniki, formujemy kulki. Blachę do pieczenia wykładamy papierem, wykładamy kotlety, posmarowane wcześniej oliwą. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C, do czasu, aż kotlety się zrumienią. Porcja ma ok. 550 kcal

Kucharzyca
Serowy makaron z pieczarkami 96

przed świętami. Teraz mamy mało czasu na wszystko, a ciepły obiad w domu być musi. Smacznego! Składniki : * ulubiony makaron * 300g pieczarek * łyżka masła klarowanego * 100g sera pleśniowego np gorgonzola  * świeżo mielony czarny pieprz * koperek Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Rozpuścić masło, dodać pokrojone pieczarki i przyprawić pieprzem. Poddusić, dodać ser i poczekać aż się rozpuści. Wymieszać

Magiczne Życie Marty
Szakszuka z fetą i szpinakiem 84

razem stanęło na szpinaku i fecie.  Składniki: 4 jajka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory pół czerwonej papryki 2 garści świeżego szpinaku 100 g sera feta 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki mielonej kolendry pół pęczka szczypiorku sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę

Kardamonovy
QUESADILLA Z KURCZAKIEM, PAPRYKĄ I CZERWONĄ FASOLĄ 528

QUESADILLA WITH CHICKEN, RED PEPPER AND KIDNEY BEANS Składniki Farsz do quesadilla • czerwona papryka 2 szt • fasola czerwona 100 g •  piersi z kurczaka 2 szt • papryka mielona słodka 1 łyżka • ser gouda 400 g • sól 10 g • olej słonecznikowy 50 g Tortilla • mąka pszenna 300 g •  woda wrząca 150 ml • olej słonecznikowy 50 g • sól 2 szczypty

chefintheforest
McMuffin Farmerski - Najlepszy Przepis na Domowego Hamburgera 379

Przepis na pysznego McMuffina Farmerskiego.  Zapraszam do wypróbowania tego super przepisu :).   ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - HAMBURGER FARMERSKI - ✔ 200 g MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO ✔ 36 g SERA CHEDDAR ✔ RUKOLA ✔ BUŁKA ✔ 40 g SOSU BARBECUE ✔ 1 JAJKO L ✔ MUSZTARDA ✔ PAPRYKA OSTRA ✔ PIEPRZ ✔ SÓL - Zdjęcia z Planu -  SMACZNEGO

Sylwetka Od Kuchni
Frytki z marchewki z jajkiem na miękko. Pomysł na pyszne śniadanie. 146

mielony Sposób przygotowania: Marchewkę obierz i pokrój ją w słupki. Lekko podgotuj (5 minut) Wyłóż na papier do pieczenia i posyp tartym parmezanem i posyp grubo mielonym pieprzem. Zapiecz aż ser się zarumieni (około 20 minut) Jajka ugotuj na miękko. (3 minuty od zagotowania, ostudź w zimnej wodzie inaczej żółtko się zetnie

wysmienity
Klasyczna lasagne 136

Moja wersja tego typowego włoskiego dania przygotowanego na bazie prostokątnych płatów makaronu, farszu z mięsa i sosu pomidorowego oraz beszamelu i sera. Składniki: 15 płatów makaronu lasagne 600g wieprzowego mielonego mięsa 200g koncentratu pomidorowego 350g startego żółtego sera 2 puszki pomidorów 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu drobiowego 350g pieczarki 2 łyżki mąki pszennej masło klarowane

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z Dynią 117

deska  Ambition SKŁADNIKI: Ciemne Ciasto: 80g czekolady gorzkiej 4 jajka 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka do pieczenia 3 łyżki cukru Masa Serowa: 1kg sera białego 3 razy mielonego 5 jajek 1,5 szkl. puree z dyni 200g cukru kryształu 250ml śmietany 30% 6 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu POLEWA: 400g

Dziś Ja gotuje
Foremki, wałki, wykrawaczki czyli slow kilka o gadżetach do wypieków 141

najchętniej piekła ciasta w prodiżu. Blachę smarowało się masłem a nie wykładało papierem do pieczenia, ciasto zagniatało ręką a potem wałkowało na stolnicy dużym, drewnianym wałkiem. Ser na rogaliki mama mieliła ręczną, stalową maszynką montowaną do stolnicy a tylko do zrobienia kotletów odpalała swój cud techniki jakim była elektryczna maszynka rodem z Czechosłowacji. Ja w swojej kuchni sprzętów i gadżetów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pogaca - tureckie bułeczki z serem feta i natką pietruszki 230

zostawić w ciepłym miejscu na 45-60 minut do wyrośnięcia (do podwojenia objętości). W tym czasie przygotować nadzienie. Natkę pietruszki posiekać i dokładnie wymieszać z pokruszonym serem. Można doprawić do smaku mielonym pieprzem. Gdyby farsz był zbyt suchy można dodać do niego trochę kwaśnej śmietany. Soli nie musimy dodawać ponieważ sam ser jest już wystarczająco słony. Wyrośnięte ciasto podzielić

Przepisy na domowy ser i chleb
Kotlety gryczane 169

koperek, szczypiorek, natka pietruszki ) -bułka do obtaczania -olej do smażenia -sól, pieprz Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia. Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku był to koperek. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy

Kulinarne przemyslenia