mielone z serem - 3500 przepisów (strona:148/234)

Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 151

wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewającyMięso kroimy w duże kostki, marynujemy w papryce z pieprzem, oliwą, solą i czosnkiem.Odkładamy

BaRepas
Sernik dyniowy z karmelem 200

kremówki 30% Wykonanie:Wszystkie składniki na sernik muszą mieć temperaturę pokojową.Płatki owsiane mielimy w blenderze najdrobniej jak możemy. Dodajemy do nich masło, cynamon, kardamon i cukier waniliowy.Masę owsiana przekładamy do tortownicy o średnicy 20 cm i lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki.Ser umieszczamy w misce, stopniowo dodajemy cukier i ucieramy na średnich obrotach. Następnie dodajmy

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki w botwince z orzechowym sosem i chipsami z buraków. 153

Składniki. 40 dag mięso mielone wieprzowe 1 jajko 5 dag ryż 1 cebula przyprawa sumak czosnek niedźwiedzi przyprawa Kucharek pieprz 100 ml bulion z drobiu 1 pęczek botwinka 10 dag orzechy włoskie 10 dag ser topiony 100 ml śmietana 30% 1 łyżeczka pieprz zielony w zalewie olej do smażenia sól Wykonanie. Do zmielonego mięsa dodać jajko, ugotowany ryż

Kulinarny karnet Christophera
Rolada ziemniaczana z mięsem 342

odwijamy, układamy na wierzchu plastry sera żółtego i posypujemy natką pietruszki. Wstawiamy ponownie na ok 10 minut. Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy np. z sosem pieczarkowym i zestawem surówek. Sposób przygotowania tradycyjny Rolada ziemniaczana: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na cząstki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy maszynką do mięsa (przyda się(...)dużej ilości mąki oraz by się nie przykleiły do podłoża, bo będzie nam ciężko uformować roladę. Farsz: Olej rozgrzewamy, dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mięso mielimy w maszynce lub jeśli posiadamy- w rozdrabniaczu. W nim też możemy posiekać marchewkę. Jeśli nie posiadacie rozdrabniacza- marchewkę zetrzyjcie na tarce z większymi oczkami. Do zmielonego mięsa, dodajemy posiekaną marchewkę

Kuchnia w czekoladzie
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 156

było,  większość źródeł jest skora się skłonić ku epidemii cholery, jaka panowała w Goms gdzieś koło 1836 roku. Ludzie uziemieni chorobą, nie opuszczali domów, jedli to co mieli w spiżarni  lub gospodarstwie. I to ich skłaniało do kreatywności.  Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka krupczatki łyżka masła 5 łyżek oleju jajko płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czosnku granulowanego(...)jajko kilka łyżek zimnej wody płaska łyżeczka sody oczyszczanej Nadzienie: 4 spore ziemniaki ugotowane al dente 2 średnie jabłka duża cebula por biała część 300 g wędliny szklanka żółtego sera łyżka majeranku sól  i pieprz do smaku łyżka masła i bułka tarta do formy Ze składników zagniatamy ciasto, tej wody to tyle ( ja dałam 4 łyżki) aby ciasto się

Dieta moja pasja
MAKARON Z KURCZAKIEM, BOCZKIEM I KOZIM SEREM W KREMOWYM SOSIE 227

ciemnych czarnych oliwek garść suszonej żurawiny 100-120 g koziego sera (najlepiej w roladce, ja dałam twardego w plastrach) kartonik 250-300 ml śmietany 12% (dałam pół na pół z kremówką 30%) 1 łyżeczka majeranku suszonego 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju (rzepakowego, kokosowego) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 0,5 łyżeczki suszonego tymianku sól i świeżo zmielony(...)wszystko 1-2 minuty .  Do garnka z makaronem dodaj boczek z cebulą, kurczaka z oliwkami i żurawiną wraz z powstałymi sokami, podgrzej całość, mieszając dokładnie. Dorzuć poszarpany kozi ser i śmietankę. Ma powstać jednolity, aksamitny sos. Gotowe danie możesz posypać świeżo posiekaną bazylią. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Dworcowe zapiekanki 378

sera. Szynkę kroimy w paseczki, bułki przekrawamy wzdłuż na pół, o tak:Teraz czas na komponowanie naszych zapiekanek - każdą połówkę bułki smarujemy margaryną (nie masłem, widział kto w dworcowej budzie masło?), na końcówkach nieco grubiej, luby podkreślił, że mam to napisać ;) Na tak przygotowane zapiekanki kładziemy paseczki szynki, (to taka wersja de luxe, w budzie byście takiego wypasu nie mieli(...)sztuk, ale ostateczna ilość zależy przede wszystkim od długości użytych przez Was bułek. Na tym etapie przyprawiamy całość dość obficie solą i pieprzem. Na samej górze rozkładamy starty żółty ser i nasza robota na tym się kończy. Dzieła dopełni teraz piekarnik rozgrzany do 180 st. C, potrwa to ok. 10-15 minut. Pieczarki muszą zredukować swoją objętość, a ser ładnie

Kulinarne zapędy Kokosa
Pulpeciki w sosie curry 136

wykorzystywany w wielu wypiekach, a także do aromatyzowania serów.  W związku z powyższym nie należy dziwić się połączeniu tradycyjnych szwedzkich pulpecików z sosem curry. Taka kompozycja jest niezwykle smaczna i aromatyczna i jestem pewna, że zasmakuje każdemu! Gorąco polecam wypróbować! Pulpeciki w sosie curry Składniki: Na pulpety 500g mięsa mielonego mieszanego (wołowo-wieprzowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)był wyrazisty w smaku) 2 łyżki maki 100ml śmietany 1 por 2 marchewki 2 jabłka Jak przygotować pulpeciki w sosie curry? Przygotowanie pulpecików: W dużej misce dokładnie wymieszać mięso mielone z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Dodać mleko, mąkę, przyprawę curry, łyżeczkę soli i świeżo zmielony czarny pieprz. Wbić jajka, dokładnie wymieszać, po czym wyrabiać

Codzienne Gotowanie
Seromak z serkiem mascarpone 185

mielonego twarogu 1 małe opakowanie serka mascarpone (250 g) 0,5 kostki masła 0,5 opakowania masy makowej 3 jajka 4 łyżki mleka sok z 0,5 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 cukier waniliowy 1 kubek cukru Przygotowanie: składniki na kruchy spód siekamy i szybko wyrabiamy ciasto, wkładamy na pół godziny do lodówki ser

Luźna Kuchnia
Kremowy torcik z gruszkami 160

łyżka grubo posiekanych migdałów 1/2 szkl. cukru pudru + 1 łyżka 2 i 1/2 łyżki mąki 3 jajka 1/4 szkl. brązowego cukru 250 g śmietany 30 % 180 g tłustego sera śmietankowego (zaw. tłuszczu ok. 24% - użyłam serków Philadelphia) 5 łyżek cukru 1,5  łyżeczki żelatyny ( dodałam 2 łyżeczki , aby masa była bardziej ściągnięta)  1 puszka gruszek w syropie ( użyłam(...)szkl. mielonych i 1 łyżkę posiekanych migdałów  mieszamy z 2 i 1/2 łyżki mąki oraz 1/2 szkl. cukru pudru. Składniki łączymy z wcześniej ubitą pianą z białek i brązowego cukru. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy ok. 22 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 C. Pieczemy przez 15-20 minut. Ser podgrzewamy

Różne smaki w kuchni
Lasagne ze szpinakiem i pomidorami 222

przemycić do niej tym razem trochę więcej witamin. Składniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200 g świeżego szpinaku 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1/2 cebuli sól pieprz 2 kulki mozzarelli 150 g parmezanu lub innego sera 2 łyżki masła 3 łyżki oleju   Sos beszamelowy składniki: 650 ml mleka

MojaQchnia.pl
Faszerowana papryka 112

Składniki: czerwone papryki (na 4 papryczki) koncentrat pomidorowy Farsz: mięso mielone (500 g mięsa mielonego) 1 cebula pieczarki (około 500 g) ryż 1 torebka Sól, pieprz Wszystkie składniki farszu wymieszać. Papryki umyć, pokroić górę, wydrążyć i nadziewać farszem. Można na wierzch farszu posypać żółtym startym serem. Nadziane papryczki włożyć do naczynia żaroodpornego (nie przykrywać). Do szklanki

MojaQchnia.pl
Lekki sernik bez cukru 173

borówkami (niestety mrożonymi). Zamiast twarogu sernikowego lepiej użyć zwykłego, trzykrotnie mielonego. Ja jestem leniem, więc poszłam na łatwiznę ;) Sernik najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce, ale można go jeść już po 2-3 godzinach.  Składniki (10 porcji): Masa:     600 g sera białego twarogu do sernika (bez cukru!)     Puszka (400 ml) mleczka

Powiedz dietom nie
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 135

korzenny smak.Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła,sałatek warzywnych,pikli,majonezów. Doskonale przyprawia potrawy z baraniny,wieprzowiny,kurczaka,fasoli i soi. Poprawia smak gotowanych jajek,omletów,serów topionych i sałatek rybnych. szczypta kurkumy dodana do ciasta drożdżowego,biszkoptowego lub ucieranego

Przepisy i porady kulinarne
Placek pasterski czyli shepherd’s pie 207

łyżki masła + łyżka do obsmażenia rozmarynu50 g startego sera chedar do posypania - opcjonalnieprzygotowanieRozgrzać piekarnik do 190st.CO zmielenie mięsa najwygodniej poprosić rzeźnika u którego jagnięcinę kupujemy. Jeśli jednak kupiliśmy w całości - należy je pociąć na mniejsze kawałki i  zmielić ( po usunięciu dużych kawałków tłuszczu i błon). Umieść mielone mięso w misce , następnie dodać mąkę sól i pieprz

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania