mielone z serem - 3500 przepisów (strona:148/234)

hamburgery domowe 157

tylko odpowiednio doprawić do smaku a mamy pyszne jedzenie :D Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 1 średniej wielkości cebula * 1 mała czerwona cebula * 1/4 szklanki rosołu albo wody * 3 ząbki czosnku * 4 bułki * sól, pieprz, imbir * sałata * pomidor * ogórek świeży * majonez, musztarda, ketchup * ser żółty Nie używałam do zrobienia kotletów zbyt wyszukanych składników. Rozejrzałam się po lodówce

Pieprzyć z Fantazją
Seromakowiec bezglutenowy 194

energicznie ale delikatnie wymieszać. Masa serowa : 1 kg zmielonego twarogu - korzystam z dobrych, gotowych mielonych twarogów i na razie nie zawiodłam się 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe - bezglutenowe 4 żółtka i 2 całe jajka Żółtka (4 z maku i 2 z sera) utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Dodawać partiami twaróg i mieszać

Ze smakiem bez glutenu
Quinoa z łuskwiakiem nameko, szpinakiem i kozim serem 147

Moje kolejne grzybowe odkrycie dzięki Ekologicznym Pieczarkom z Dąbrówki :) Tym razem mieli w ofercie nameko, który ponoć zawiera dużo związków mineralnych i witamin zwłaszcza z grupy B, a także obniża stężenie cholesterolu LDL. W każdym razie jest smaczny :) Z quinoą, kozim serem (ja miałam akurat ser łomnicki z rozmarynem) i szpinakiem wyszło całkiem apetycznie. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy

Quinoa Raz!
Tarta grzybowo-mięsna z cykorią 115

jajko sól pieprz 1 łyżka sproszkowanych grzybów 120 g masła mięso; 300 g mięsa mielonego 1 jajko 3-4 łyżki wody 1 łyżeczka sproszkowanych grzybów sól pieprz 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej papryki 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego szczypta oregano polewa serowa; 100 g sera feta lub sałatkowego pół szkl mleka sól pieprz 1 jajko 4 szt cykorii

Gotowanie jest łatwe
Papryka faszerowana 136

Składniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso

Qchnia po prostu
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 204

Juliko) - 1 jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + ok.450g truskawek W misie miksera umieścić miękkie masło, dodać ksylitol lub cukier trzcinowy i utrzeć na gładką masę. Następnie dodajemy jajko, proszek budyniowy oraz partiami ser, cały czas ucierając. Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód, wyrównujemy. Na masie serowej

Smaczne Zdrowe
Motywująca żurawina 142

konfiturę chcę się dziś podzielić, bo jest zacny. OSTRA ŻURAWINA DO MIĘS I SERÓW Zdjęcia biurkowo-podlampkowe, stąd jakość. ok. 0,5 kg żurawiny wielkoowocowej ( tak wyglądała nasza w tym roku) ok. 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka całych ziarenek gorczycy 1 łyżka mielonej gorczycy 1/2 papryczki chilli (może być suszona, bez pestek) 3 łyżki octu winnego 3 czubate łyżki

les mirabelles
Gołąbki z kapusty włoskiej, kaszy bulgur, gęsiej wątróbki i kurek 212

Uwielbiamy gołąbki jak większość smakoszy kapusty. Lubimy takie tradycyjne z ryżem i mięsem mielonym ale lubię także eksperymentować i tworzyć nowe smaki w gołąbkach. Te

Moje Małe Czarowanie
Sernik z morelami i kruszonką 352

tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru waniliowego 1 jajko 125 g miękkiego masła Dodatkowo: 1 puszka moreli w syropie (480 g po odsączeniu) 750 g tłustego sera, może być quark (ja dałam kremowy serek typu Philadelphia)* -w temperaturze pokojowej 2 op. budyniu

UgotujmyTo.pl
Kawa. Czekolada. Sernik. 205

gorzkiej czekolady wykonanie: Czekoladę i masła topimy w kąpieli wodnej. Ciasteczka mielimy lub drobno kruszymy. zalewamy je roztopioną czekoladą i masłem. Dokładnie mieszamy. Ciastka wykładamy na dno tortownicy i dokładnie wygładzamy. Jajka ubijamy mikserem aż podwoją swoją objętość. Dodajemy do nich ser i ponownie miksujemy. Na końcu dodajemy kawę i jeszcze raz miksujemy przez chwilę. Gotową masę serową wykładamy

Przysmaki Karolki
Mezze penne rigate z pieczarkami, grillowanym paprykowym kurczakiem i winnym ogórkiem. 133

wiem w jaki sposób go zrobię, ale użyję:-pierś z kurczaka podwójna-ogórek zielony-papryka mielona czerwona słodka wędzona-czosnek-sól, pieprz-oliwa-por część biała-masło-pieczarki -ocet balsamiczny-koperek świeży-makaron mezze penne rigate -ocet jabłkowy -dowolny starty ser podpuszczkowy, twardy, dojrzewającyMięso kroimy w duże kostki, marynujemy w papryce z pieprzem, oliwą, solą i czosnkiem.Odkładamy

BaRepas
Sernik dyniowy z karmelem 186

kremówki 30% Wykonanie:Wszystkie składniki na sernik muszą mieć temperaturę pokojową.Płatki owsiane mielimy w blenderze najdrobniej jak możemy. Dodajemy do nich masło, cynamon, kardamon i cukier waniliowy.Masę owsiana przekładamy do tortownicy o średnicy 20 cm i lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki.Ser umieszczamy w misce, stopniowo dodajemy cukier i ucieramy na średnich obrotach. Następnie dodajmy

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki w botwince z orzechowym sosem i chipsami z buraków. 139

Składniki. 40 dag mięso mielone wieprzowe 1 jajko 5 dag ryż 1 cebula przyprawa sumak czosnek niedźwiedzi przyprawa Kucharek pieprz 100 ml bulion z drobiu 1 pęczek botwinka 10 dag orzechy włoskie 10 dag ser topiony 100 ml śmietana 30% 1 łyżeczka pieprz zielony w zalewie olej do smażenia sól Wykonanie. Do zmielonego mięsa dodać jajko, ugotowany ryż

Kulinarny karnet Christophera
Rolada ziemniaczana z mięsem 325

odwijamy, układamy na wierzchu plastry sera żółtego i posypujemy natką pietruszki. Wstawiamy ponownie na ok 10 minut. Gotową roladę kroimy w plastry i podajemy np. z sosem pieczarkowym i zestawem surówek. Sposób przygotowania tradycyjny Rolada ziemniaczana: Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na cząstki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy maszynką do mięsa (przyda się(...)dużej ilości mąki oraz by się nie przykleiły do podłoża, bo będzie nam ciężko uformować roladę. Farsz: Olej rozgrzewamy, dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Mięso mielimy w maszynce lub jeśli posiadamy- w rozdrabniaczu. W nim też możemy posiekać marchewkę. Jeśli nie posiadacie rozdrabniacza- marchewkę zetrzyjcie na tarce z większymi oczkami. Do zmielonego mięsa, dodajemy posiekaną marchewkę

Kuchnia w czekoladzie
Cholera - zapiekanka z jabłek, wędliny i...... 142

było,  większość źródeł jest skora się skłonić ku epidemii cholery, jaka panowała w Goms gdzieś koło 1836 roku. Ludzie uziemieni chorobą, nie opuszczali domów, jedli to co mieli w spiżarni  lub gospodarstwie. I to ich skłaniało do kreatywności.  Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka krupczatki łyżka masła 5 łyżek oleju jajko płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czosnku granulowanego(...)jajko kilka łyżek zimnej wody płaska łyżeczka sody oczyszczanej Nadzienie: 4 spore ziemniaki ugotowane al dente 2 średnie jabłka duża cebula por biała część 300 g wędliny szklanka żółtego sera łyżka majeranku sól  i pieprz do smaku łyżka masła i bułka tarta do formy Ze składników zagniatamy ciasto, tej wody to tyle ( ja dałam 4 łyżki) aby ciasto się

Dieta moja pasja