mielone z serem - 3500 przepisów (strona:142/234)

PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 140

DODATKOWO :  300 g świeżego szpinaku  2 łyżki masła  2 ząbki czosnku  50 sera gorgonzola sól do smaku                                                                PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do garnka(...)marchewką, pietruszka, 1 cebulą i selerem. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, zalewamy bulionem i gotujemy aż mięso będzie miękkie.Wszystko wykładamy ( mięso i warzywa ), mielimy w maszynce do mięsa łącznie z namoczoną i wyciśnięta bułką. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i magi. Pozostałe cebule drobno kroimy z czosnkiem i podpiekamy na oleju. Dodajemy do farszu

Kulinarne Fantazje Marioli
Tarta hamburgerowa 147

100g zimnego masła 200g mąki 1 jajko L 1/2 łyżeczki soli Farsz:  400g mielonej wołowiny  1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz  1 jajko 4 łyżki mleka  150g żółtego sera Dodatki:  keczup sos czosnkowy 1/3 główki sałaty lodowej  10 pomidorków koktajlowych 2 ogórki

Szefowa kuchni
Bezglutenowa bruschetta z krewetkami 117

Składniki: kilka bułeczek (bezglutenowych lub normalnych lub ciabatta) 3 pomidory 4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony pieprz, szczypta oregano, szczypta szafranu sok z limonki 250g mrożonych krewetek papryczka chilli  łyżka masła kilka łyżek dobrej oliwy z oliwek ocet lub sos balsamico ser owczy lub inny typu grana padano mieszanka sałat pesto Pomidory sparzyłam, obrałam, wycisnęłam jak cytrynę

Cytryna&Co.
Sałatka z kaszy gryczanej i truskawek 93

Ogórek (obrany), truskawki i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Sałatę szatkujemy. Ser ścieramy na wiórki. Bazylię siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Makaron z sosem pomidorowym czyli szybki pomysł na lunch do pracy 186

oregano i pieprzem i solą. Ja dodałam łyżeczkę oregano, łyżeczkę bazylii i odrobinę soli, oraz świeżo mielony pieprz. Spróbowałam, doprawiłam pieprzem jeszcze i gotowe. Makaron ugotowany odcedzamy. Na talerz ( do pojemnika na lunch do pracy ) wkładamy makaron, dodajemy sos, posypujemy świeżo startym serem żółtym ( najlepszy byłby parmezan, ale zwykły żółty też będzie ok :) ). I na koniec możemy jeszcze posypać

Kuchnia na wzgórzu
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 235

Większość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańska sałatka Cobb 151

winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki musztrdy i ze świeżo mielonego pieprzu garść sałaty lub młodego szpinaku jajko na twardo – pokrojone w ósemki awokado pokrojone w kostkę i skropione łyżka soku z cytryny, żeby nie ściemniało ser pleśniowy bleu – kilka plasterków (może być też zwykły ser żółty starty na tarce) duży dojrzały

Ugotowane pozamiatane
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 115

Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie podałam z frytkami, roszponką, serem lazur oraz owocami

JejKuchnia
Pomysły na domową zapiekankę 147

później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki

Gotuję Testuję
Risotto z suszonymi pomidorami, bazylią i kaparami 102

powinien gotować się na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone suszone pomidory, kapary i tarty ser. Mieszamy dokładnie i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię. Przed podaniem risotto możemy dodatkowo posypać tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekana wołowina 148

SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki sałatkowego rarytasu ETERNO 2 jajka 3 łyżeczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 2 łyżki sosu sojowego TaoTao pieprz kostka sera feta (1 opakowanie) PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę

ClauditteMissCooking
Tarta z bobem i fetą 216

soli Składniki na nadzienie: 5 jajek 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 140 g sera feta, pokruszonego 400 g ugotowanego i obranego bobu 2 dymki (zielona część), drobno posiekane 2 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty 5 łyżek tartego parmezanu świeżo mielony pieprz Dodatkowo: oliwa z oliwek do wysmarowania formy 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej do podania (opcjonalnie) CZAS

My Culinary Art
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym 109

trakcie robienia uległ małym modyfikacjom:) Składniki 0,5 kg mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 bułka zwykła 2 jajka brokuł 2 kostki rosołowe 1,5 dużej gęstej śmietany 2 średnie cebule pieprz  majeranek bułka tarta kula sera mozzarella Sposób Mięso, przyprawę, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę oraz jaja mieszamy w misce. Pulpety obtaczamy

Kuchenne aromaty
Kanapka z łososiem, serkiem, duszonym porem z chrzanem i pistacjami 192

łososia i nie żałuję. Polecam wszystkim tym, którym znudziła się standardowa bułka z szynką i serem :) Przepis Pascala z Kuchni Lidla. Składniki: (4 porcje) 2 pory – białe części – drobno posiekane (dałam 1 duży) 20g masła 100g śmietany 30% sól i świeżo mielony pieprz 1 łyżka chrzanu 4 bułki z dynią serek ze szczypiorkiem 1 cytryna cebulka dymka

Moja Delicja
Cukinia nadziewana mięsem 134

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/cukinia-nadziewana-miesem.html Składniki: 4 duże cukinie 0,75-1 kg mielonego mięsa wieprzowego ½ pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku-posiekany drobno 1 cebula, pokrojona w bardzo drobną kosteczkę sól,cukier pieprz 1 świeża papryka tarty ser  grana padano – ilość według upodobań Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ

w mojej kuchni