mielone z serem - 3500 przepisów (strona:143/234)

Sałatka z kaszy gryczanej i truskawek 93

Ogórek (obrany), truskawki i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Cebulę kroimy w cienkie piórka. Sałatę szatkujemy. Ser ścieramy na wiórki. Bazylię siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z sosem chrzanowym. Do smaku doprawiamy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu

R'n'G Kitchen
Makaron z sosem pomidorowym czyli szybki pomysł na lunch do pracy 186

oregano i pieprzem i solą. Ja dodałam łyżeczkę oregano, łyżeczkę bazylii i odrobinę soli, oraz świeżo mielony pieprz. Spróbowałam, doprawiłam pieprzem jeszcze i gotowe. Makaron ugotowany odcedzamy. Na talerz ( do pojemnika na lunch do pracy ) wkładamy makaron, dodajemy sos, posypujemy świeżo startym serem żółtym ( najlepszy byłby parmezan, ale zwykły żółty też będzie ok :) ). I na koniec możemy jeszcze posypać

Kuchnia na wzgórzu
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 235

Większość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wegetariańska sałatka Cobb 151

winegret z ukręcony z 5 łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, łyżki musztrdy i ze świeżo mielonego pieprzu garść sałaty lub młodego szpinaku jajko na twardo – pokrojone w ósemki awokado pokrojone w kostkę i skropione łyżka soku z cytryny, żeby nie ściemniało ser pleśniowy bleu – kilka plasterków (może być też zwykły ser żółty starty na tarce) duży dojrzały

Ugotowane pozamiatane
POLĘDWICZKA Z SOSEM WIŚNIOWYM 115

Mięso kroję w plastry (około 1 cm.), lekko spłaszczam dłonią, posypuję solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielone) i tymiankiem. Smażę na rozgrzanym ogniu około 1-1,5 minuty z każdej strony. Gotową polędwicę polewam wcześniej przygotowanym sosem. Danie podałam z frytkami, roszponką, serem lazur oraz owocami

JejKuchnia
Pomysły na domową zapiekankę 147

później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki

Gotuję Testuję
Risotto z suszonymi pomidorami, bazylią i kaparami 102

powinien gotować się na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone suszone pomidory, kapary i tarty ser. Mieszamy dokładnie i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię. Przed podaniem risotto możemy dodatkowo posypać tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekana wołowina 148

SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki sałatkowego rarytasu ETERNO 2 jajka 3 łyżeczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 2 łyżki sosu sojowego TaoTao pieprz kostka sera feta (1 opakowanie) PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę

ClauditteMissCooking
Tarta z bobem i fetą 216

soli Składniki na nadzienie: 5 jajek 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 140 g sera feta, pokruszonego 400 g ugotowanego i obranego bobu 2 dymki (zielona część), drobno posiekane 2 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty 5 łyżek tartego parmezanu świeżo mielony pieprz Dodatkowo: oliwa z oliwek do wysmarowania formy 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej do podania (opcjonalnie) CZAS

My Culinary Art
Pulpety zapiekane w sosie śmietanowym 109

trakcie robienia uległ małym modyfikacjom:) Składniki 0,5 kg mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 bułka zwykła 2 jajka brokuł 2 kostki rosołowe 1,5 dużej gęstej śmietany 2 średnie cebule pieprz  majeranek bułka tarta kula sera mozzarella Sposób Mięso, przyprawę, czosnek, wymoczoną i odsączoną bułkę oraz jaja mieszamy w misce. Pulpety obtaczamy

Kuchenne aromaty
Kanapka z łososiem, serkiem, duszonym porem z chrzanem i pistacjami 192

łososia i nie żałuję. Polecam wszystkim tym, którym znudziła się standardowa bułka z szynką i serem :) Przepis Pascala z Kuchni Lidla. Składniki: (4 porcje) 2 pory – białe części – drobno posiekane (dałam 1 duży) 20g masła 100g śmietany 30% sól i świeżo mielony pieprz 1 łyżka chrzanu 4 bułki z dynią serek ze szczypiorkiem 1 cytryna cebulka dymka

Moja Delicja
Cukinia nadziewana mięsem 134

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/cukinia-nadziewana-miesem.html Składniki: 4 duże cukinie 0,75-1 kg mielonego mięsa wieprzowego ½ pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku-posiekany drobno 1 cebula, pokrojona w bardzo drobną kosteczkę sól,cukier pieprz 1 świeża papryka tarty ser  grana padano – ilość według upodobań Przygotowanie: Cukinie myjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ

w mojej kuchni
Włoskie ravioli z ricottą i szpinakiem z sosem z pancettą i mascarpone 192

przygotować sos rozgrzewamy oliwę na patelni i obsmażamy pancettę przez 3 minuty. Następnie dodajemy bulion, ser i pomidory, mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy przez 5 minut, aż sos zmniejszy objętość i zgęstnieje. Dodajemy bazylię i świeżo mielony pieprz. Do sosu przekładamy ugotowane ravioli i delikatnie mieszamy, żeby dobrze połączyły się z resztą składników. Podajemy

Smakowity Blog Kulinarny
Klasyczne burgery w wersji mini 162

osób. Zapraszam do gotowania! :) Składniki na 6 miniburgerów: 6 małych bułeczek maślanych 240 g wołowego mięsa mielonego, najlepiej polędwicy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki musztatdy szczypta soli szczypta pieprzu 2 duże liście sałaty 2 małe ogórki konserwowe 6 łyżek majonezu 3 plasterki sera tostowego (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso łączymy z miodem, musztardą, solą

My Culinary Art
Papryka faszerowana 2173

zdecydować, który lepszy, bo oba bardzo mi smakują ;) Życzę smacznego! :) Składniki: 4 sztuki papryki 500g mięsa mielonego 4 pomidory mały por cebula 2 ząbki czosnku torebka ryżu torebka kaszy gryczanej 10 sztuk pieczarek oregano bazylia tymianek sól, pieprz 4 cienkie plasterki masła ser żółty do posypania na wierzch Wykonanie:Paprykę myjemy, wyjmujemy ziarenka tak, aby powstały nam kapelusze. Cebulę

Czerwona Porzeczka
Jejunio inspirowane brakiem internetu 177

piórka cebulę. Zeszklić na oleju. Dołożyć pokrojone na ćwiartki ( ósemki) pomidorki. Doprawić pieprzem, solą i papryką mieloną . Podlać wywarem z gotowania makaronu. Dusić 10 minut. Odłożyć połowę uduszonej cebulki z pomidorami do miseczki. Do reszty dodać makaron i wymieszać. Posypać parmezanem. Na ser dać odłożoną  cebulę z pomidorkami. Na wierzch wbić jajko. Posolić. Przykryć. I na bardzo małym

Buniabaje w kuchni
Łódeczki awokado nadziewane sałatką z fetą : Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 139

awokado. Zapraszam na przepis. U mnie na cztery porcje. Składniki :* 2 dojrzałe awokado* 25 dag domowego sera feta* kilka plasterków szynki* pomidor* 1/4 główki sałaty lodowej* 2 kawałki papryki konserwowej* rzeżucha * 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z połowy cytryny* pieprz kolorowy mielony , czubryca zielona* szczypta cukru Przygotowanie :Delikatnie wydrążyć miąższ z połówek awokado. Pokroić w kostkę. Sałatę lodową

Magiczne Życie Marty
Kotlety z pietruszkowym pesto 166

kontynuujemy tydzień w kolorze zielonym  :)Wczoraj Shrek, dziś kotleciki..., a jutro limonkowy curd... Składniki:400 mielonego mięsa,1 kromka chleba pszennego,1 jajko,1/2 dużej cebuli lub 1 średnia,1/2 pęczku koperku,1/2 pęczku pietruszki,sól, pieprz, majeranek,ok. 10 dag. sera żółtego,  płatki owsiane do obtoczenia, oliwa do smażenia.Chleb moczymy w mleku. Do blendera wkładamy

Delicious Titbits
Makaron z mięsem i grzybami w sosie serowym / Cheeseburger pasta with mushrooms 142

mielonej wieprzowiny lub wołowiny ½ średnia cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 szklanki bulionu drobiowego 1 szklanka wody ½ szklanki keczupu ¼ szklanki koncentratu pomidorowego sól i pieprz 150 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 garść umytego szpinaku 2 ½ szklanki ulubionego makaronu 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki startego sera żółtego np. goudy

karmelowy
MINI PIZZE Z CUKINII (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 454

sera mozarella (twardego, nie tego w zalewie) lub sera żółtego (patrz skład!) 100 g przecieru pomidorowego 100% (patrz na skład lub użyj domowego np. tego z przepisu na ketchup z cukinii ) 100 g kabanosów/salami/boczku (patrz skład!) 50 g pomidorków koktajlowych sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony zioła prowansalskie oregano bazylia rukola lub/i bazylia świeża Cukinię pokroić(...)wymieszać z przyprawami: solą, pieprzem, oregano, ziołami prowansalskimi, suszona bazylią. Plastry cukinii ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster posmarować przygotowanym sosem pomidorowo-ziołowym. Następnie pizze posypać serem mozzarella i ułożyć pokrojone w plasterki kabanosy/salami/boczek oraz pomidorki. Całość posypać solą, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi. Mini mini pizze z cukinii zapiekać w temperaturze 200-220 przez

Ola la LCHF
Szaszłyki z batatów, halloumi i szynki szwarcwaldzkiej z sosem z wędzonych śliwek, podane z rauchbockiem 195

sera halloumi, 100 g szynki szwarcwaldzkiej mocno wędzonej w plastrach, 1 żółta papryka, 1/2 czerwonej cebuli, klika gałązek rozmarynu, oliwa. Sos 100 g śliwek suszonych/wędzonych  (np. Suskie Suchlońskie), 250 ml bulionu drobiowego lub wody, 100 ml domowego ketchupu, 2 łyżki melasy trzcinowej lub miodu gryczanego, 40 ml octu jabłkowego, szczypta cynamonu, szczypta mielonych goździków,  sól(...)minut.  Zmiksować z grubsza blenderem. Przechowywać w lodówce. Szaszłyki Bataty gotować 20 minut razem ze skórą na średnim odniu, przestudzić i obrać, pokroić w kostkę (ok. 2x2 cm). Ser halloumi pokroić w taką samą kostkę jak bataty, każdy kawałek owinąć przyciętym paskiem szynki. Pozostałe warzywa pokroić w kawałki, nadziać na szpatułki razem z serem i batatami, skropić oliwą. Przygotowane

SzczyptaSmaQ
Ciasto jaglane z kruszonką cynamonową 682

kaszy jaglanej 70-80 dag jabłek 30-40 dag sera białego  3,5 szklanki mleka słoik brzoskwiniowej lub morelowej konfitury 2-3 łyżki cukru kryształu do twarogu + cukier waniliowy szczypta soli Kruszonka: 10 dag margaryny 1 szklanka mąki 6 łyżek cukru kryształu 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków Po przyprawy i kaszę warto zajrzeć(...)obieramy z łupin i kroimy w płaskie plasterki. 4. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. 5. Przygotowujemy tortownicę wykładając ją papierem do pieczenia. Układamy składniki warstwowo: 1/2 kaszy jaglanej - ser biały - 1/2 plastrów jabłek - 1/2 kaszy jaglanej - słoik konfitury brzoskwiniowej - 1/2 plastrów jabłek - cynamonowa kruszonka.6. Piekarnik rozgrzewamy do 170 - 180 C i ciasto pieczemy przez 60 minut

Apetyczna babeczka
Bardzo kremowe risotto z borowikami i gorgonzolą 127

łyżki masła do smażenia grzybów200 g sera gorgonzola (mój z Biedronki)1 - 1,5 litra bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia, ale nie ukrywajmy może być z kostek rosołowych b;) )3 listki laurowe4 ziarna ziela angielskiego4 ziarna pieprzupęczek natki pietruszkipół łyżki suszonego tymianku5 gałązek świeżego tymiankuświeżo mielony kolorowy pieprzsólW rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy(...)wchłonie bulion, czynność tę powtarzamy aż ryż zacznie być miękki ale nie rozgotowany. Ryż musi być al dente. Ja dolewałam rosół 4 razy. Potem do ugotowanego ryżu dodajemy ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy by ser się rozpuścił. W tym czasie świeże grzyby kroimy w kostkę i gotujemy w osolonym wrzątku z zielami angielskimi, listkami laurowymi i ziarnami

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekane naleśniki bolognese. 396

bolognese, polane sosem pomidorowym z żółtym serem. Naleśniki: 1.5 szklanki mąki 1 szklanka zimniej gazowanej wody jajo zielononóżki szczypta soli olej do smażenia Połączyć składniki na naleśniki.  Włożyć do lodówki na 30 minut. Potem smażyć  cienkie placki ( z podanych składników wyszło ok 7-8 placków). Farsz: 500 gram mięsa mielonego z udźca indyka cebula marchewka seler naciowy(...)łodyga oregano oliwa ząbek czosnku 1 małe peperoncino sól 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku Sos: puszka pomidorów krojonych ząbek czosnku łyżka oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta cukru szczypta ostrej papryki sól do smaku Z cebuli, selera i marchewki przygotowujemy soffritto czyli pocięte w kosteczkę warzywa. Rozgrzewamy oliwę i wrzucamy soffrtitto. Podsmażamy, następnie dodajemy mięso, solimy. Kiedy

AZgotuj!
Krokiety 153

naleśniki wypełniamy dowolnymi farszami. Oto kilka przykładów:pieczarki kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju roślinnym z cebulą. Gotowy farsz umieszczamy na środek naleśnika, dodajemy starty ser. (jak zwijamy: "dół" naleśnika nakładamy na nałożony farsz, potem "górę" czyli to, co nad farszem, a na końcu zwijamy do środka boki krokieta). Krokieta obtaczamy w jajku potem w bułce tartej i smażymy(...)patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy 0,5 kg mięsa mielonego (doprawiamy je). Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy farsz słodką zmieloną papryką, solą, pieprzem, oregano, bazylią (w zasadzie jest to sos jak do spaghetti). Farsz umieszczamy na środku, na wierzch ścieramy np parmezan lub inny dowolny ser i zwijamy krokieta.jeśli mamy na przykład bigos

upichcic
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 170

sirene. Nie dosalamy dodatkowo frytek, gdyż ser jest wystarczająco słony. :) Te pyszne kotleciki były podawane w naszym hotelu, były tak pyszne, że nie przeszkadzało nam, że podawano je właściwie codziennie, bo mimo to zawsze decydowaliśmy się je jeść. Teraz już wiem, że niezwykłego smaku dodawała im czubrica (czyli nasz cząber) i mielony kminek - który ma tak niesamowity aromat zupełnie(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster
Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska 162

sirene. Nie dosalamy dodatkowo frytek, gdyż ser jest wystarczająco słony. :) Te pyszne kotleciki były podawane w naszym hotelu, były tak pyszne, że nie przeszkadzało nam, że podawano je właściwie codziennie, bo mimo to zawsze decydowaliśmy się je jeść. Teraz już wiem, że niezwykłego smaku dodawała im czubrica (czyli nasz cząber) i mielony kminek - który ma tak niesamowity aromat zupełnie(...)mielonego mięsa cielęco-wieprzowego (z braku użyłam wołowo-wieprzowego) 1 średnia cebulka 1 ząbek czosnku 3-4 gałązki świeżej naci pietruszki lub 3 łyżeczki suszonej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czubricy (cząbru) pół łyżeczki chilli 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju sól i pieprz Mięso przekładamy do miski. Cebulę, czosnek oraz świeżą natkę wkładamy do blendera

Cooking Monster