mielone z serem - 3500 przepisów (strona:152/234)

Sałatka z szynką, mozzarellą i pomidorkami suszonymi 240

wcześniej przygotowujemy i w oleju przechowujemy.  Łączymy szynkę szwarcwaldzką, ser mozzarella, mix sałat, oliwki zielone, całość ziołami i przyprawami  do smaku jest doprawione, na koniec pomidorki dokładamy i olejem z nich polewamy. Składniki: SUSZONE POMIDORKI W OLEJU: 200 g pomidorów koktajlowych, pieprz kolorowy świeżo mielony, suszona bazylia, sól himalajska, suszona papryczka chili świeżo mielona, olej

Moniki Smakołyki
Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami 145

pochodzi z przepisy.pl Stopień trudności prosty Skala smaku 8/10 składniki: mielone mięso wieprzowe - 500 gramów ricotta - 200 gramów kilka gałązek świeżej bazylii lub suszonej suszone pomidory - ok 6 sztuk bułka namoczona w mleku - 1 sztuka jajo - 1 sztuka sól, pieprz - 2 szczypty odrobine natki pietruszki  Ser typu ricotta wrzucamy do miski. Dodajemy do niego posiekane liście bazylii

Kubki smaku
Placuszki z brokułami 129

jest tak zawsze, wtopy się zdarzają, choćby wczorajszy omlet z serem, który uległ całkowitej destrukcji na patelni;p poproszę o weekend!  Składniki: (na około 14 placków): 3 jajka łyżka skrobi kukurydzianej dostępnej w sklepie Centrum Sylwetki 400-450 mrożonych brokułów (lub też świeżych) 3 łyżki mielonych otrębów żytnich sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek lub cebula wg. smaku podajemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Deszczowy maj. I sernik zamiast słońca 134

sprawą cynamonu i goździków masa figowa, a całość zwieńczona cudownie kremowym serem z nutą pomarańczy. Wyszedł dokładnie taki, jak się spodziewałam - pyszny, mazisty, pełen kontrastów, które wspaniale się uzupełniają. Delikatny za sprawą mascarpone, który nadaje sernikom nadzwyczajnej, wyjątkowej struktury. Poezja smaku. Koniecznie spróbujcie, jeśli tylko będziecie mieli pomarańcze i figi.Sernik pomarańczowy z suszonymi figamiSkładniki:(na formę o średnicy(...)spód:80 g niesolonych orzeszków ziemnych125 g herbatników maślanych80 g masłamasa figowa:200 g suszonych fig100 ml soku z pomarańczy1 laska cynamonu o długości 5 cm1/4 łyżeczki mielonych goździkówmasa serowa:250 g serka kremowegoskórka otarta z 1 pomarańczy120 g cukru250 g mascarpone2 jajkaOrzechy zmiksować z ciasteczkami na miał. Masło rozpuścić, wymieszać z masą.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOMOWE BURGERY Z MIELONEJ MORTADELI 201

wielu produktów robiłam już kotlety mielone: z jajek, ryb, warzyw ale mielona mortadela to mój debiut - przypadkowy ale bardzo trafny :) Miał być szybki obiad czyli mortadela panierowana w bułce. I tak pomyślałam, że ciekawe co by wyszło, gdybym ją zmieliła, przyprawiła i usmażyła z niej płaskie burgery. Nic tylko trzeba było sprawdzić pomysł na żywo(...)kajzerkę odciskamy. Wszystko mielimy przez maszynkę, dodajemy jajka (surowe) przyprawy, dokładnie wszystko mieszamy. Ugotowane jajka ścieramy na drobnych oczkach albo również mielimy przez maszynkę, dodajemy do masy.Wsypujemy sporą ilość posiekanego koperku. Mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki i smażymy z obu stron  na dość mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.Wersja "fast food" czyli razowa buła, sałata, ser, pomidor, ogórek konserwowy

Walijskie Pichcenie
KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM 226

kokosowym, podejrzewam, że jest świetny. KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM /własny;/ na 2 porcje 3 nieduże młode buraki (ok. 300- 400g) 1 cebula czerwona 100 ml czerwonego półwytrawnego wina 400 ml buliony warzywnego 200g kremowego serka koziego (u mnie Rondele President) pieprz świeżo mielony ew. ocet balsamiczny olej ryżowy Buraki gotuję do miękkości, następnie obieram

W kuchni Karmel-itki
Orkiszowe naleśniki po meksykańsku 169

serem w piekarniku. Do roboty! Składniki na naleśniki (ok. 12-14 sztuk): – 500ml wody – 250g mąki orkiszowej – 100ml mleka – 2 jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 25ml oleju – szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie ze sobą łączymy i smażymy bez dodatku tłuszczu na wolnym ogniu. Składniki na farsz: – 500g mielonej(...)dodajemy przyprawy, fasolę oraz kukurydzę i gotujemy następne 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy wedle uznania. (Tak przygotowane naleśniki możemy zapiec posypane tartym serem w piekarniku). Smacznego! Artykuł Orkiszowe naleśniki po meksykańsku pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Domowe FIT burgery z indyka 192

mielonego z indyka – 2-3 kromki czerstwego żytniego chleba – mleko lub woda do namoczenia – 1 cebula – 1 jajko – sól, pieprz Dodatkowo: – 4 bułki (u mnie maślane) – jajko sadzone usmażone w plastrze papryki – 4 liście sałaty rzymskiej – 8 plasterków ogórka kiszonego – 4 plastry szynki parmeńskiej – 4 plastry sera

Be Fit Be Strong
PLACUSZKI Z CUKINII I ZIEMNIAKÓW Z ZIOŁOWYM SERKIEM „SARASSOU” 136

się w tym regionie Francji „sarrasou”, tradycyjnie do jego przyrządzenia używa się świeżego, miękkiego twarożku ze zsiadłego mleka, sprzedawanego w specjalnych pojemniczkach z dziurkami, umożliwiających odpływanie serwatki. Tego typu ser odstawia się przed użyciem poprzedniego dnia do odsączenia. Ale można go również zastąpić śmietankowym serkiem twarogowym. Placki są niezwykle proste w przygotowaniu, nie dodałam do nich mąki ani jajek(...)letni obiad.   Czas przygotowania : 25 min Smażenie : ok. 5 min. Porcje dla 4 osób   Składniki na serek sarassou : ● 200 g serka śmietankowego naturalnego lub serka twarogowego mielonego ● ½ pęczka szczypiorku ● ½ pęczka natki pietruszki (gładkiej) ● 1 ząbek czosnku ● 30 ml octu winnego lub jabłkowego ● 40 ml oleju z orzechów laskowych (lub oleju rzepakowego) ● sól, pieprz   Składniki na placki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Eskalopki z indyka zapiekane z pieczarkami i serem 674

obiad, ale może być doskonałą propozycją na rodzinne przyjęcie... Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów piersi z indyka (ok. 1,5 cm)suszony czosnek, słodka mielona papryka, mielony kminek, zioła prowansalskiesól i pieprz 3-4 łyżki mąki pszennej (byle nie krupczatki) olej do smażenia150 g żółtego sera250 g małych pieczarek posiekana natka pietruszki Filety oprószyć solą, pieprzem(...)pieczenia lub folą aluminiową. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry i usmażyć. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Rozdzielić po równo na eskalopkach. Na wierzch zetrzeć ser żółty i posypać natką pietruszki. Zapiekać aż ser się rozpuści w 190oC. Eskalopki podałam z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty

Czerwień i błękit
101. Jesieni ciąg dalszy, czyli wytrawna tarta z dynią i buraczkami 195

ok.150 g białego sera solankowego, sera feta lub innego ulubionego, słonego ok. 150-200 g buraczków marynowanych w occie balsamicznym (u nas z Wootwórni) kilka plastrów wędzonego boczku 1 jajo + białko, które zostało z robienia ciasta ok. 200 g śmietany 18 % dwie łyżki mleka łyżeczka gałki muszkatołowej tymianek suszony rozmaryn świeżo mielony pieprz sól 1 ząbek czosnkuDodatkowo(...)choćby dzień wcześniej podgotowując i zamarynować robiąc zalewę z cukru brązowego i octu balsamicznego z dodatkiem cebulki i jabłek, lub po prostu dać zwykłe buraki pokrojone w kostkę:).  Ser także kroimy w kostkę Boczek kroimy w cienkie paski i podsmażamy. W miseczce mieszamy rózgą śmietanę, mleko i jaja, przyprawiamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku. Na podpieczony spód wykładamy wszystkie składniki

Symfonia Smaków
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 104

Jak to z zapiekankami bywa… estetyką nie grzeszą (wybaczcie!), ale nie ważne jak wygląda – ważne jak smakuje! Składniki Mięso mielone z szynki

Kulinarne Przeboje
Dressingi i sosy do sałatek 116

można modyfikować po swojemu dodając dodatkowe składniki, jak na przykład zioła, ser feta lub parmezan, anchois, chrzan, sos sojowy. Takie sosy dobrze komponują się z sałatkami ze świeżych warzyw. Klasyczny winegret 1 łyżka octu winnego białego lub soku z cytryny 3 łyżki oliwy szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu opcjonalnie: 1 łyżeczka musztardy dijon, posiekane zioła, czosnek, miód Ocet

Obiad gotowy
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 140

Już wiem - będzie zapiekanka!! :) 4 duuuże ziemniaki mięso mielone (resztka z sosu do spaghetti - można również dodac pozostałości z innego mięsnego obiadu ) mozarella bazylia Ziemniaki gotujemy, kroimy w plastry. układamy do naczynia żarrodpornego. Układamy - ziemniaki, mięso, ziemniaki, mozarella, bazylia. Zapiekamy do momentu zarumnienienia sie sera. Doooooobre! :) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela

Proponowane wyszukiwania