mielone z serem - 3500 przepisów (strona:159/234)

Paratha śródziemnomorska z koperkiem 179

świeżo zmielony do smaku, suszone chili świeżo mielone do smaku. Przygotowanie: Mąkę mieszamy z solą, dodajemy olej, wodę i wyrabiamy, gładkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąkę lub wodę. Ciasto zawijamy woreczek foliowy i przygotowujemy nadzienie. Koperek siekamy, a kapary kroimy na mniejsze kawałki. Kapary i koperek dodajemy do sera, dolewamy oleju, doprawiamy pieprzem i chili

Moniki Smakołyki
Zapiekanka z kaszy manny 236

postaci pysznej zapiekanki z dodatkiem pieczarek, mięsa mielonego, z pomidorkami i mozzarellą. Zapiekanka z kaszy manny: 1 szklankę kaszki gotujemy w ok. 350 ml bulionu lub rosołu, gotujemy ją na gęsto, często mieszając aby kasza się nie przypaliła, studzimy. Dodajemy do ugotowanej kaszy 2 jajka, ok. 100 g pokrojonego drobno sera smażonego z kminkiem ( u mnie domowy), starte

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bananowy sernik Nigelli 183

kremówki 1 litr wrzątku Spód Herbatniki bardzo dokładnie mielimy. Masło topimy i mieszamy je z rozdrobnionymi herbatnikami. Jak oba składniki dokładnie się połączą - wylepiamy nimi dno tortownicy i wstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Masa serowa Banany obieramy, dokładnie rozgniatamy widelcem, mieszamy z sokiem z cytryny i odstawiamy na chwilę. Ser dokładnie miksujemy dodając do niego stopniowo cukier

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Domowa pizza 205

nasmarować sosem pomidorowym, wyłożyć ulubione dodatki i ser (używam mozzarelli), posypać oregano i piec ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 230 stopni Celsjusza. Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów w zalewie 150 ml passaty 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 liść laurowy 2 łyżeczki octu winnego sól mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki włożyć

W SMAK
Kofta korma z czerwoną soczewicą 144

mięsa mielonego lub warzyw bardzo popularny w kuchni bliskowschodniej, na subkontynencie indyjskim oraz w krajach Kaukazu, na Bałkanach i w Azji Środkowej. Zazwyczaj koftę przygotowuje się z jagnięciny, baraniny, wołowiny lub kurczaka, W Grecji, na Cyprze i na Bałkanach można zjeść kofty wieprzowe. W całych Indiach popularne są także kofty wegetariańskie (między innymi z ziemniaków i sera paneer(...)własną wersję korma. Wykwintne, podawane na specjalne okazje kormy często określane są jako "shahi korma" czyli królewska korma. Przepis na kofta proporcje dla 3-4 osób 600 g mięsa mielonego (drób, jagnięcina lub wołowina) 1 czerwona cebula starta na tarce lub bardzo drobno posiekana 2 ząbki czosnku drobno posiekane pół łyżeczki mielonej ostrej papryki pół łyżeczki mielonego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
72. Makaronizmy na talerzu: czyli pesto z suszonych pomidorów i śliwek, czarnych oliwek oraz z kozim serem, octem balsamicznym 310

osób) 1 średniej wielkości cukinia 1 czosnek pokrojony w plasterki ok. 12 suszonych śliwek ok. 13  sztuk czarnych oliwek pół słoika suszonych pomidorów 50g koziego, dojrzewającego sera (można zamienić na krowi np. grana padano lub parmigiano reggiano) garść orzechów włoskich (można zastąpić ziarnem słonecznika, migdałami etc.) garść świeżych listków mięty garść świeżych  listków bazylii 3 łyżki octu balsamicznego(...)podlania wierzchu pesto 2 łyżki stołowe wody 2 łyżki stołowe półwytrawnego, białego wina (można pominąć i dodać kolejne 2 łyżki wody) pół łyżeczki papryki słodkiej i kurkumy szczypta mielonej ostrej papryki chili świeżo zmielona sól i pieprz - do smaku + makaron penne, spaghetti lub kokardki ( w ilości w zależności od potrzeby) Przygotowanie:  Cukinię dokładnie myjemy, obieramy i kroimy

Symfonia Smaków
Wege-burgery 187

burgerów) , ale świetnie komponują się też świeże grahamki lub bułki z nasionami dyni DODATKI: Wszystko warzywa, które lubimy, czyli np. sałata, pomidor, ogórek, cebula, można dorzucić plastry żółtego sera, prażoną cebulkę, ogórki konserwowe czy ostre papryczki, również marynowane. SOSY:  możemy dodać każdy ulubiony sos, kotlety z ciecierzycy, chociaż z dodatkiem aromatycznych przypraw mają to do siebie, że nie charakteryzują(...)zastąpić go sosem barbecue. Można zrobić go samemu bazując na ketchupie. Przepis tutaj (domowy sos bbq) . Na patelni podprażamy kumin i kolendrę i przekładamy do moździerza. Jeśli mamy kolendrę mieloną, podprażamy sam kmin. Dodajemy szczyptę soli i ucieramy na proszek. Do miski wsypujemy odsączoną ciecierzycę oraz kukurydzę i blendujemy na gładką masę. Dodajemy bazylię, słodką paprykę oraz przyprawy

Kuchnia od dwojga
Grecka moussaka ( musaka ) 163

gdzie rozpoczyna się Tydzień Grecki, także nie ma wymówki, że nie zrobicie Na prawdę polecam przepis i zachęcam Was do stworzenia własnego kawałka Grecji Składniki na moussakę: 1kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1kg bakłażanów 1kg cukinii 1kg ziemniaków 300g cebuli 800g pomidorów pelati z puszki 140g koncentratu pomidorowego 250ml bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli(...)całości sok z 1/2 cytryny 2 łyżki świeżego koperku, posiekanego 2-3 łyżki bułki tartej 80g startego sera grana padano 2 żółtka jajek Beszamel: 1l ciepłego mleka 150g masła 150g mąki pszennej łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 80g sera grana padano 2 żółtka jaj Przygotowanie moussaki: Ziemniaki, cukinię i bakłażany kroimy w grubsze plastry. Ziemniaki i cukinię

NiePieprz.pl
Wegański bekon z grzybów portobello 181

razie wątpliwości polecam zajrzeć tutaj po więcej informacji na temat ich wartości odżywczych. Ten wegański bekon wybornie smakuje solo albo na kromce świeżego chlebie, świetnie dopełnia kanapek z serem wegańskim czy z pastą buraczaną, wzbogaca też smak burgerów. Na spotkaniach rodzinnych robi po prostu furrorę i zawsze znika w mgnieniu oka ze stołu Jednym słowem jest to smakołyk uwielbiany przez(...)łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu z agawy (lub klonowego) 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki czosnku w proszku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz grzybów mieszamy w naczyniu. Grzyby obieramy ze skórki, kroimy na paski o grubości około 5 mm, moczymy w miksturze i układamy na blaszce wyłożonej papierem

Lamarida.pl
Pizza z Mięsem Mielonym 176

mielonego dowolnego 2 łyżki koncentratu 1  por 6 pomidorków suszonych 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka  oleju   rzepakowego Sól  i pieprz do smaku 1 łyżeczka  czosnku   niedźwiedziego 1 łyżeczka  czosnku  granulowanego 1 łyżeczka  papryki  czerwonej ostrej 1 łyżeczka  papryki  czerwonej słodkiej Dodatkowo 20 g  sera

Gotowanie Patki
Domowa shoarma z kurczaka 237

Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Penne z sosem bolońskim na sposób Josha 130

podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu.  Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku solą, pierzem, siekaną kolendrą. Podawać z penne i włoskim twardym serem nap. parmezanem  Smacznego życzymy

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym 192

mięsa mielonego 100 g bryndzy pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski szczypta czosnku niedźwiedziego sos 0,5 l rosołu 1 marchewka 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka mąki szczypta estragonu Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka. Wilgotnymi rękami formować kuleczki

Gotowanie jest łatwe
Makaron z Sosem z Awokado – Zdrowy i Smaczny Obiad 169

taki który jest z mięsem i serem :). Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu taki jaki lubimy na sos: 2 awokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta papryki ostrej duża szczypta kolendry mielonej sól do smaku Link do filmu z przygotowania

Uwaga Babcia Gotuje
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 361

zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania