mielone z serem - 3500 przepisów (strona:157/234)

Makaron z mięsem a la lazania 155

posiekany czosnek. Smażyć aż lekko wszystko zmięknie. Dodać mielone mięso i smażyć aż straci kolor surowizny. Doprawić mięso do smaku solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy, pomidory z puszki, suszoną pietruszkę i oregano, cukier, wodę. Wymieszać i gotować około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać potarty ser i odstawić do przestudzenia. Jak już jest chłodniejsze

Kuchnia Pokoleń
Tarta z cukinią i mięsem mielonym. 271

soli 2 łyżki zimnej wody Farsz: 300 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wieprzowo-wołowe) 1 cukinia 1-2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili sól pieprz 1/2 łyżeczki kminu 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka majeranku olej Masa jajeczna: 2 jajka 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 100 g startego sera żółtego sól  pieprz  Wykonanie: Składniki na ciasto

zadanie-gotowanie
Makowiec z masą orzechową i serową 203

proszku do pieczenia 20 dag mąki Mak: 400g mielonego suchego maku 1 łyżka powideł lub dżemu 2 łyżki miodu 1/2 rozpuszczonego masła (ostudzonego) kilka kropel olejku migdałowego 4 jajka cukier do smaku 1/2 szkl grubo siekanych orzechów włoskich 1/3 szkl drobno siekanych migdałów 1/2 szkl kandyzowanych skórek i owoców Ser: 600g sera 3x zmielonego 1/2 kostka masła

Smakołyki Asi
Mięsne kulki z serem, w sosie pomidorowym, z wolnowaru 254

sztuk 300 g mielonego mięsa wieprzowego  1  jajko, lekko roztrzepane 1/3 szklanki tartej bułki 1/2 - 1 łyżeczka czosnku suszonego  lub świeżego 1 łyżka posiekanej natki  pietruszki szczypta soli do smaku świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju  lub oliwa z oliwek 11 - 12 kawałków sera cheddar  - kostka

Stare Gary
Kubdari czyli gruziński placek drożdżowy z mięsem 184

godziny do wyrośnięcia. W tym czasie mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dokładnie mieszamy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 lub 4 części i wałkujemy tworząc koło. Nakładamy część farszu na środek koła, zostawiając 7-8 cm odstępy od brzegów. Farsz posypujemy serem i sklejamy ciasto tworząc worek (zdjęcie poniżej jak powinno

Mango Papaja
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 138

którą naprawdę gorąco polecam. Jako laik w sprawach parzenia, mielenia i nie wspominając już o procesie ozdabiania kawy, nabrałam wielką ochotę na zmianę mojego podejścia i sprawienia, aby za każdym razem przygotowanie tego aromatycznego napoju stało się dla mnie rytuałem dnia codziennego.Jestem bardzo zadowolona z tej książki i ze szczerego sera polecam ją każdemu, kto w duszy pragnie poznać sekrety

Emcia Pichci
CIASTECZKA ROGALIKI SEROWE Z KONFITURĄ 347

dzieci) było zdecydowanie za mało:) Składniki: - 250g twarogu mielonego(w kostce) - 200g masła - 1 żółtko - 250g mąki orkiszowej białej - 2 łyżki ksylitolu - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: - zmielony ksylitol lub zwykły puder(do posypania) - dowolna marmolada lub gęsta konfitura Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol, ser, pokrojone w mniejsze kawałki masło, żółtko i dokładnie zmiksować

Smaczne Zdrowe
Kurczak i sumak w kuchni emigranta 233

jako .... roślina ozdobna. Odradzam jednak samodzielne zbieranie sumaka, ponieważ niektóre gatunki są trujące. Owoce sumaku mają lekko kwaskowy lub kwaskowo - słonawy smak  i ciemnoczerwoną, niemal brunatną barwę. Grubo mielone owoce (takie najczęściej można kupić w sklepach z przyprawami) są kleiste i lekko wilgotne. Nie należy kupować dużych ilości sumaka na zapas, ponieważ bardzo szybko wietrzeje. Sumak, jako(...)komponuje się z wszelkimi rodzajami duszonego, smażonego lub grillowanego mięsa, rybami i owocami morza oraz warzywami. Z powodzeniem można go stosować jak przyprawę do sałatek, zwłaszcza z serem feta oraz dipów, białych serów i jogurtu. W Arabii Saudyjskiej , innych krajach Bliskiego Wschodu i w Turcji, sumak bardzo często zastępuje cytrynę. Jest też jednym z głównych składników mieszanki przyprawowej za'atar

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sos boloński 169

serem, prostota, a wszyscy się nim zajadali z wielkim apetytem. Ja w domu na szczęście niejadków nie posiadam, sama również od małego uwielbiałam jeść, co się nie zmieniło, a już to danie przywołuje dzieci do kuchni z pytaniami „kiedy obiad” Składniki: - 1 duża cebula; - 1 ząbek czosnku; - 1 średnia marchewka; - 4 duże pieczarki; - 0,5 kg mięsa mielonego

dom-agi.pl
Czekoladowy sernik na zimno na spodzie pierniczkowym | bez cukru | 158

dowolnych ciasteczek, jednak wersja pierniczkowa jest idealna. Twaróg mieliłam sama, jednak możecie użyć też takiego z wiaderka. Dekoracja to Wasza inwencja twórcza. U mnie jest pół na pół jadalna (suszone pomarańcze wylądują w herbacie) :) Składniki: Spód: 200 g pokruszonych pierniczków lub innych ciastek 40 g masła  Masa serowa: 500 g sera białego (zmielonego) 9 łyżek ksylitolu/erytrolu 2 łyżki żelatyny

Czarnawisienka
Zapiekane kotleciki w cukinii i sosie pomidorowym 180

pomidorowym-pychotka-polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka jedna średnia cukinia jajko 100 g ugotowanej kaszy bulgur(może być również jęczmienna lub gryczana czy ryż,co lubicie i macie w domu) cebula  2 ząbki czosnku sól,pieprz przecier pomidorowy 400ml oregano,papryka słodka w proszku 150 g sera żółtego Przygotowanie: Mięso doprawiamy do smaku,solą ,pieprzem

Swojskie jedzonko
Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym 96

zrobić kapturek. 2.Do dużej miski włożyć - mięso mielone, ugotowany ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę podsmażona na maśle, przyprawy i zioła. Dokładnie wymieszać. 3.Papryczki nadziać. 4.Papryczki wyłożyć na posmarowanej blaszce, można użyć tłuszczu, ja podlałam tylko wodą. 5.Piec w temp 180* około 55min, Gdy papryczki zmiękną na wierzch ułożyć ser mozzarella by się roztopił

Dziś Ja gotuje
Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym 122

zrobić kapturek. 2.Do dużej miski włożyć - mięso mielone, ugotowany ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę podsmażona na maśle, przyprawy i zioła. Dokładnie wymieszać. 3.Papryczki nadziać. 4.Papryczki wyłożyć na posmarowanej blaszce, można użyć tłuszczu, ja podlałam tylko wodą. 5.Piec w temp 180* około 55min, Gdy papryczki zmiękną na wierzch ułożyć ser mozzarella by się roztopił

Dziś Ja gotuje
Urodzinowa tarta Bonduelle 215

Duża szczypta soli Nadzienie: 25 dag sera ricotta 20 dag jogurtu greckiego 20 dag świeżego bobu 1 jajko 2 pęczki  botwinki bez buraczków 1 puszka  kukurydzy złocistej Bonduelle 1 puszka  groszku Bonduelle 212 ml ½ pęczka koperku lub natki pietruszki 3 ząbki czosnku Sól morska do smaku Pieprz gruboziarnisty mielony do smaku Szczypta gałki muszkatołowej do smaku

Wanilia i Kardamon
Spaghetti bolognese 166

włoskie danie. Makaron serwowany z sosem i posypany serem. Bardzo szybkie i smaczne danie. U mnie dość często gości na stole, bo domownicy bardzo je uwielbiają. Dzisiaj przygotowałam z kolorowym makaronem. Może i Wy skusicie się na taką propozycję obiadu. Polecam! Składniki 1 opakowanie makaronu typu spaghetti 500 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 puszka pomidorów(...)parmezanu sól pieprz bazylia oregano majeranek Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, na koniec dodać drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Wszystko razem przesmażyć aż mięso ściemnieje. Wlać pomidory, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i chwilę smażyć Makaron ułożyć na talerzach i polać sosem, a następnie posypać parmezanem. spaghetti bolognese

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania