agaru - doprowadzić do wrzenia lub postępować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorącą żelatynę/agar ostrożnie, powoli wlewać małym strumieniem do ubitych białek cały czas miksując. Następnie wlać masę mleczno-maślaną - nadal miksując. Na końcu dodać ziarenka zeskrobane z laski wanilii. Masa powinna mieć jednolitą konsystencję bez grudek. Gotową masę przelać do przygotowanej formy. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez kilka godzin
maniapieczeniacukier puder. Cały czas ucierając dodajemy po 1 żółtku. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali (lub kąpieli wodnej). Odstawiamy do przestudzenia. Chłodną, ale jeszcze płynną czekoladę, porcjami dodajemy do utartej masy maślanej. Mieszamy łyżką lub szpatułką. Dodajemy esencję rumową i kawową (do smaku), kawę cappuccino (proszek) oraz mielone migdały – mieszamy. Ciasto najwygodniej uformować na folii aluminiowej rozłożonej na tacy. Herbataniki przez chwilę
mojewypiekiinietylkokażdym pstrągi umieścić po jednej gałązce kolendry i kilka plasterków cytryny. Tak przygotowane pstrągi umieścić na grillu i grillować 8-10 minut z każdej strony. Polewać przygotowanym sosem maślanym w trakcie grillowania. Tak grillowane pstrągi podawać z posiekanymi pomidorami. 4 proste przepisy na pstrąga z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post 4 proste przepisy na pstrąga z grilla
naRuszcierobię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują.Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w awokado i to był strzał w 10. Pasta jest maślana, pyszna i aromatyczna.Gorąco polecam. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 100 g sera białego 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 2 gałązki szczypiorku 2-3 łyżki oliwy
Gosia gotujeSkładniki: 0,7 kg ugotowanych ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko sól do smaku Dodatkowo: 15 dkg surowego boczku sałata maślana sos winegret Ziemniaki ugotować, lekko ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę, . Dodać jajko, sól, mąkę i wyrobić na jednolitą konsystencję. Z ciasta utoczyć wałek, podsypując go lekko mąką i pokroić pod skosem na kopytka
Gosia gotujepomiędzy ziemniakami poukładać szaszłyczki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni przez 30-35 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubioną surówką, u mnie tym razem sałata maślana z winegretem....Smacznego
Gosia gotujepysznym musem malinowym i udekorowane serduszkami z białej czekolady. Całość cudownie się komponuje i uzupełnia. Wypróbujcie koniecznie! :) Spód: 200 g pierniczków w czekoladzie z nadzieniem śliwkowym 100 g herbatników maślanych 50 g masła, roztopionego Składniki wrzucamy do misy miksera i blendujemy do uzyskania mokrej masy o miałkiej konsystencji. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy
Chocolate Muffin Blogzmienia się wiele.. tym razem doszła rukola i owoc granatu. Pozostałe składniki bez zmian, czyli żurawina, orzechy, ser. Składniki w lodówce zawsze się znajdą. Sałata lodowa, sałata maślana, mix sałat, baby szpinak, rukola - w ilości dowolnej i wedle upodobania. Do tego ser z pleśnią niebieską. Jeśli ktoś lubi mocniejsze doznania smakowe, może dodać gorgonzolę, ja wolę z łagodniejszym
bistro mamaPolsce jest uprawiana dość rzadko, ale można ją spotkać. Smakiem różni się nieco od dyni zwyczajnej. Mi najbardziej smakuje pieczona w piekarniku - miąższ robi się wtedy miękki, nieco maślany. Po przekrojeniu na pół i usunięciu nasion, w dyni powstanie miejsce na farsz. Ja zrobiłem go z cebuli i imbiru. Składniki (dla 2 osób): 1 niezbyt duża dynia piżmowa
W SMAKpudru - odrobina czerwonego lub różowego barwnika Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miski przesiać mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wymieszać. Do masy maślanej dodać łyżkę suchych składników, cały czas ubijając, następnie dodać jajko, znów łyżkę suchych składników, drugie jajko, nie przerywając ubijania dodać resztę suchych składników. Gdy masa będzie jednolita dodać ocet oraz
dom-agi.plSerki mogą też być owocowe, czekoladowe lub straciatella.W zależności od tego na co mamy ochotę 1 małe opakowanie żelatyny- 90g 0,5 szkl wody spód: 1 opakowanie maślanych ciasteczek 0,5 kostki miękkiego masła. Przygotowanie: do garnka wlewamy wodę, do miski wbijamy żółtka, dolewamy 0,5 szkl śmietany kremówki i wsypujemy cukier. Miskę ustawiamy nad garnkiem z gotującą
Luźna Kuchniabędzie puszysta dodajemy po jednym jajku, skórkę (ścieramy na tarce o drobnych oczkach) i sok z jednej pomarańczy. Mąkę przesiewamy z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Do masy maślanej dodajemy na zmianę ser i mąkę, wlewamy ocet i miksujemy. Formę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do formy nakładamy na zmianę trochę ciasta i owoców, na końcu ciasto. Pieczemy
Salonik smakówwanilią gdy utrzemy dodawać stopniowo brązowy cukier, dalej miksując. 3. Następnie dodajemy po jednym jajko wciąż miksując , ale nie na wysokich obrotach. 4. Mikser odłożyć i dodawać do masy maślanej naprzemiennie przesianą mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone kakao. Mieszamy to łyżką. 5. Ciasto przelać do dwóch małych tortownic i piec przez około 25min w 180 stopniach
Amatorka kuchennadrugi okolo 30 cm. Uformowac kształt auta jak na zdjęciu. Przelozyc kremem (roztopic czekolade w kapieli wodne, ubic smietane według przepisu na zelatyno-fixie, dodac kakao) Obłożyć masą maślaną czyli maslo utrzeć z cukrem pudrem i zmielonym ciastem biszkoptowym (podpiec w piekarniku resztki ciasta z wykrojenia auta, zmielic i przetrzec przez sito). Masę cukrowa niebieska rozwałkować tak aby obłożyć tort
Amatorka kuchenna