Rocky Road. No, dobra, koniec gadania, czas zabrać się za przygotowanie tej "wyboistej drogi" :) Składniki: 125 g masła 300 g gorzkiej czekolady 3 łyżki golden syrup 200 g ciastek maślanych (u mnie Bonitki z Biedronki pełnoziarniste) 100 g pianek mini marshmallow cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Do rondelka włożyłam masło i wlałam golden syrup. Rozpuszczałam na bardzo małym
Blondynka Gotujerazu zapałałam do niego uczuciem (choć tego dnia miałam w planie zupełnie inne drożdżówki). Sprawę przesądziła przecena na borówki; od razu zabrałam się do pracy. Cynamonowa, maślana pasta wbrew pozorom wcale nie dominuje; wręcz przeciwnie - wspaniale podkreśla smak soczystych owoców, których jest tutaj naprawdę dużo. Do tego mięciutkie i delikatne (mimo dodatku mąki razowej) ciasto o aromacie kardamonu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWłaśnie waflowe miseczki. Są smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu. Proporcje dostosujcie do własnych potrzeb. Możecie również użyć dowolnych owoców. Pycha! miseczki waflowe truskawki galaretka cytrynowa wnętrze bułeczek maślanych Dodatkowo: bita śmietana wiórki czekoladowe Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i po ostudzeniu wstawić do lodówki, aby stężała. Truskawki pokroić w plasterki. Miseczki naprzemiennie napełniać: pokruszonym wnętrzem
Di gotujebłękitny biszkopt, przełożony kremem śmietankowym z dodatkiem czerwonych pomarańczy Babeczki z kremem śmietankowym i cukrowymi śnieżynkami - Góry Lodowe Galaretka o smaku wieloowocowym pokrojona w Kostki Lodu :) Pyyyyyszne maślane ciasteczka z lukrem - Śnieżynki Budyń śmietankowy z mascarpone, pianki marshmallows i lukier plastyczny - Roztopiony Olaf :D Galaretka wieloowocowa, pianki marshmallows, lukier plastyczny i paluszki - Pływający Olaf Świeżutko uprażony popcorn - Płatki
Słodko-Słony Świat Ilonymasła to masa kalorii, przy przygotowaniu 25 szt. jedno ciastko ma ok. 150 kalorii, ale wystarczy potańczyć radośnie 20 minut i ciastko spalone! Spróbujcie! #krucheciastka #chałwowe #mąkaorkiszowa #słonecznik #maślane
I tu będę miała takie temusi być mięciutkie. Herbatniki należy zmielić. W makutrze lub w misce robota umieszczam masło i rozcieram je z cukrem oraz jajkami. Ucierając w makutrze uzyskuję dość gładką masę maślaną, kiedy używam robota nie jest taka, ale nie szkodzi, za chwilę będę dodawać stopniowo mielone herbatniki i wówczas ich delikatne okruszki wpłyną na ujednolicenie masy. Nadzienie już prawie gotowe. Następnie
I tu będę miała takie teTruskawkowego szaleństwa ciąg dalszy :) Za oknem pochmurno, wieje wiatr... a u mnie w kuchni zapachy kojarzące się z ciepłym latem. Delikatnie maślane, mięciutkie, ze sporą ilością owoców i kruszonką - drożdżówki z truskawkami. Można je przygotować również z innymi owocami miękkimi np. z jagodami, na 100% będą również przepyszne :) Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 125 ml mleka
Świat CiastaPolecam przepis na maślany placek z truskawkami
Ugotujmy Cośprzygotować wcześniej, aby były w temperaturze pokojowej. 2. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać i odłożyć. 3. Masło i cukier zmiksować do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 4. Do misy miksera dodawać pojedynczo jajka, ucierając po każdym dodaniu. 5. Wlać ekstrakt z wanilii, zmiksować. 6. Do puszystej masy porcjami dosypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia
W mojej kuchniupieczonych. Jednakże, jeśli małe paczuszki zostaną już odpakowane to najlepiej zjeść je wszystkie w ten sam dzień, gdyż po dłuższym czasie tracą na kruchości i smakują jak zwykłe ciastka maślane. Im lepsze będzie nasze śniadanie tym lepszy będzie cały dzień! Wszystkie warianty smakowe są równie pyszne, ale moim numerem jeden jest połączenie orzechów i miodu, ale myślę, że każdy znajdzie
Kulinarna (nie)codziennośćsamo, jak z idealnym facetem, los w końcu zsyła nam idealne awokado. W moim przypadku była to odmiana Hass, o ciemnej i chropowatej skórce, lekko orzechowym i cudownie maślanym smaku. Wyobraźcie sobie ten rozkwit uczucia! Będziemy z sobą na zawsze! Nie będę się rozpisywała o właściwościach zdrowotnych awokado, ale powiem wam jedno – jest zdrowe i warto raz na jakiś
ladykitchenczas mieszając, zagotuj do zgęstnienia. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, w międzyczasie zimny budyń przetrzyj przez metalowe sitko i dodawaj łyżka po łyżce do masy maślanej. Miksuj do czasu wykorzystania całego budyniu i uzyskania gładkiego kremu. Ciastka przetnij na pół i za pomocą szprychy cukierniczej napełnij eklerki. Wierzch udekoruj według uznania, np. polej polewą czekoladową
Kulinarna (nie)codziennośćJuż nie mogę doczekać się reakcji Dzieci kiedy je dostaną... :) Jeśli chodzi zaś o smak ciasteczek to muszę napisać, że są po prostu pyszne, kruche i mocno maślane, dokładnie tak jak lubimy. W opisie wykonania zamieściłam również link do filmiku instruktażowego, na którym krok po kroku zobaczycie jak zrobić te małe cudeńka. Kilka razy trzeba chłodzić ciasto w trakcie
Słodko-Słony Świat Ilonyrobot planetarny to podstawa szybkiego i bezproblemowego przygotowywania wielu wypieków. Zagniecie kruche ciasto bez brudzenia rąk, ubije białka na bezę w kilkanaście sekund, wymiesza ciasto na babeczki, utrze krem maślany czy nawet zagniecie ciężkie ciasto na chleb. Nie ma co ukrywać - taki robot bardzo ułatwia życie i dlatego też chciałabym Wam dzisiaj przedstawić czerwonego, lśniącego jegomościa - robota planetarnego Kitchen Assistent
Pora coś zjeść