maślane - 503 przepisów (strona:17/34)

Brownie z truskawkami 149

rozpuścić w kąpieli wodnej. 4. Rozpuszczoną czekoladę połączyć z cukrem, jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia. Zmieszać mikserem do otrzymania gładkiej masy. Opcjonalnie dodać alkohol, zmieszać. 5. Następnie dodać masę maślaną. i znów zmieszać do całkowitego połączenia się składników. 6. Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 7. W ciasto włożyć truskawki i odstępach co kilka centymetrów. Piec: około

KreatywnePiny
Kruche ciasteczka z m&m'sami 115

sów - 0,5 łyżeczki żółtego barwnika spożywczego w żelu (opcjonalnie) Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i dokładnie je wmiksować w maślaną masę. Stopniowo dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, do uzyskania jednolitego miękkiego ciasta ( w razie konieczności dodać więcej mąki - ciasto nie może się kleić do rąk). Ciasto zawinąć w folię spożywczą i umieścić

CookYourself
BABKA PIASKOWA 175

ciast LUKIER 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Cukier i masło zmiksować na puszystą masę, żółtka oddzielić od białek. Żółtka pojedynczo dodawać do masy maślanej cały czas miksując, następnie dodać obie mąki oraz proszek do pieczenia i aromat, dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać

RAROSSA
Pascha Wielkanocna 455

oraz skórek pomarańczowych Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem na parze na puszystą masę, zestawiamy studzimy, ucieramy dalej dodając miękkie masło. Ser trzykrotnie mielimy, dodajemy po jednej łyżce do masy maślanej, ciągle ucierając. Rodzynki dokładnie opłukujemy, moczymy w ciepłej wodzie, odsączamy na sicie. Figi kroimy na małe kawałki, orzechy oraz skórkę pomarańczową drobną posiekać. Przygotowane bakalie delikatnie mieszamy z masa twarogową

kgwjanczewo
Sernik krakowski 578

godziny przed rozpoczęciem przygotowań) - rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić i osuszyć, oprószyć 1 łyżką mąki pszennej - masło utrzeć z 2/3 cukru pudru na puszystą, jasną masę - do masy maślanej dodawać pojedynczo żółtka, po każdym ucierając masę do wrobienia żółtka, następnie dodawać partiami zmielony twaróg, cukier waniliowy, ekstrakt z wanilii oraz przesianą mąkę ziemniaczaną - do masy serowej dodać oprószone mąką rodzynki (nadmiar

Smakołyki Bereniki
Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami 155

Babeczki czyli po amerykańsku Cupcake można wystylizować na każdą okazję również na Wielkanoc. Tym razem babeczki maślane o smaku pomarańczowym z kremem nutella. Dla każdego coś dobrego Nowy post Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Buchty drożdżowe z powidłami lub czekoladą 137

Buchty to rodzaj bułeczek drożdżowych, popularnych w całej Polsce. Pieczone są przytulone, jedna obok drugiej, puste lub z nadzieniem, koniecznie posypane maślaną kruszonką. Do wypełnienia bułeczek używane są powidła, dżemy, kremy czekoladowe, a także mak lub biały ser. Wszystko zależy od naszych upodobań. Buchty prezentowane dziś na blogu są dziełem mistrzyni wypieków drożdżowych - mojej Mamy :) Najlepsze na świeżo ze szklanką

Chocolate Muffin Blog
Ciasto jak 3 BIT 246

poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na blachę 20*30 cm: ok. 2 opakowania herbatników maślanych pełnoziarnistych 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym  (400 g) 1 puszka masy krówkowej kajmak  (400 g) 3 szklanki mleka (750 ml) 3/4 szklanki cukru ziarenka z 1 laski wanilii

Blondynka Gotuje
Mazurek jaglany z czekośliwką 136

propozycja na wegański i co więcej bezglutenowy  wielkanocny wypiek. Mieszanina mąk: jaglanej, kukurydzianej oraz skrobi ziemniaczanej dała całkiem fajny rezultat. Ciasto jest idealnie kruche i nawet ma lekko maślany aromat. Oczywiście masła w nim nie znajdziesz - zamiast niego jest olej kokosowy . Nadzienie to po prostu znane nam powidła śliwkowe z odrobiną kakao . Jeśli szukasz prostego, nieprzesłodzonego i zdrowego mazurka

Food Square
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 185

Składniki -ziemniaki, u mnie nie wiem dokładnie jaki rodzaj. Pochodzą od babci z pola,sama je właściwie zbierałam... są żółte i po upieczeniu skórkę mają chrupiącą ,a środek jest maślany i lekko słodki. -wątróbka drobiowa -mięso mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od  ETERNO  , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki

Z Kuchni Do Kuchni
Idealna babka mojej Mamy. Z historią w tle 204

domu kisielu cytrynowego, wybrałam więc wiśniowy. Pominęłam jedno jajko, dodałam nieco mniej tłuszczu, i, moi drodzy, wyszła mi babka jak ze wspomnień, idealna . Lekko wilgotna, intensywnie maślana, sypka, ale się nie kruszy. Delikatny wiśniowy aromat wzmocniłam dekoracją z suszonych wiśni (można użyć kandyzowanych - są ładniejsze, ale ja wolę smak suszonych). W dodatku ma śliczny, pastelowo-różowy kolor. Nas urzekła, zjedliśmy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pyszne ciasto wiśniowo - śmietankowe 456

pieczenia, trochę musimy włożyć pracy, ale efekt murowany zarówno w smaku jak i w wyglądzie. Możemy zafundować rodzince takie ciasto. Może na świata. SKŁADNIKI: Spód ciasta: 150 g ciastek maślanych ciemnych 6 łyżek masła 16 g cukru waniliowego Masa wiśniowa: 1/2 kg mrożonych wiśni drylowanych; 1 l soku wiśniowego; 3 budynie wiśniowe; 2 galaretki wiśniowe; Masa śmietanowa: 500 ml śmietany

W kuchennym oknie Ewy
Krucha tarta z kremem cytrynowym i bezą 195

ostatniego postu już wiecie jak przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Teraz pokażemy Wam jak przygotować perfekcyjną tartę cytrynową: na maślanym, kruchym spodzie, z lekko kwaskowym, zwartym kremem cytrynowym, uwieńczoną, słodką, delikatną, kruchą bezą. Niebo w gębie! Tartę tę przygotowaliśmy na minioną niedzielę w ramach akcji “CIACHO ZA CIACHO” . Nie powstała ona w foremce do tarty, ale w zwykłej prostokątnej blasze

W kuchni Katie
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 163

łyżka śmietany 18% suszona żurawina 10-20 g cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, nadal miksując dodać żółtko. Dodać masę serową do masy maślanej. Ubijać  mikserem, by masy się połączyły i nie było grudek. Następnie dodać mąkę, budyń, nadal miksując dodać śmietanę. W osobnej misce ubić na sztywno pianę z białek. Przełożyć pianę

KreatywnePiny
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 230

jogurtu greckiego Szczypta soli Składniki na masę: 2 galaretki truskawkowe 330 g śmietanki 30% Mix mrożonych owoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy. Do maślanej masy wsypujemy wiórki kokosowe oraz wlewamy śmietankę. Dokładnie mieszamy, doprowadzając do wrzenia. Masę kokosową studzimy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy mąkę ziemniaczaną, łączymy miksując

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania