masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:91/167)

truskawkowe chia ciasto- mrożone 168

sprawdza się mrożone ciasto truskawkowe chia. Lekko słodkie i mocno sycące. Ukrywa się w zamrażarce i czeka na wołanie burczącego brzucha- wypełnia go wieloma wartościami odżywczymi, które ukrywa w sobie owe ciasto. Nic innego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów 3/4 szklanki łuskanego słonecznika 3/4 szklanki żurawiny MASA: 150g truskawek 6 łyżek nasion

healthy dreams
TRUSKAWKOWE PLACUSZKI Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 205

SKŁADNIKI: 1/2 szkl koktajlu truskawkowego (maślanka zmiksowana z truskawkami z odrobiną cukru trzcinowego) 1 jajko 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 5 łyżek mąki 5 łyżek płatków kukurydzianych kilka pokrojonych w kostkę truskawek olej do smażenia A jak to zrobić: Do miski wlać koktajl lub samą maślankę. Dodać mąkę, sodę i jajko, dobrze wymieszać na gładką masę. Wsypać płatki i pokrojone drobno

Kuchnia w opałach
Deser herbaciany z truskawkami i czekoladą 163

cukru,  galaretka truskawkowa,  4 łyżki herbaty liściastej Poziomkowa Etiuda (użyłam marki Czas na herbatę) ,  50g gorzkiej lub mlecznej czekolady, czekoladowe serduszka do dekoracji. Wykonanie Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. W 3 dużych pucharkach rozłożyć oczyszczone lub rozmrożone truskawki. Zalać galaretką. Wstawić do lodówki, by galaretka całkiem zastygła.  W między czasie przygotować masę herbacianą. Śmietankę wymieszać

Z miłości do słodkości
TRUSKAWKOWA PANNA COTTA 129

kieliszki Likieru Truskawkowego  DALKOWSKI       laska wanilii Wykonanie: Śmietanę kremówki oraz mleko wlewamy do garnuszka. Dodajemy nasiona wanilii i cukier. Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści. Kiedy na bokach garnuszka mleko zacznie wrzeć zdejmujemy z ognia. Dolewamy likier, mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, mieszamy. podgrzewamy aż się rozpuści. Jeszcze ciepłą wlewamy do masy śmietanowej, mieszamy, studzimy

Z Majeczką w kuchni
Sorbet truskawkowy 113

prostu blendera. Sorbet truskawkowy Składniki: 500 g truskawek 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru* *Ilość cukru zależy od tego jak słodkie są truskawki. Wykonanie: Truskawki umyć i odsączyć, pokroić na ćwiartki, polać sokiem cytrynowym i zasypać cukrem.  Dokładnie wymieszać i odstawić na 60 minut. Po tym czasie truskawki zblendować  na gładką masę.  Z zamrażarki

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z rabarbarem, 100-tny wpis, Liebster Blog i...niespodzianka :) 189

cukru 1 kisiel truskawkowy Beza: 3 białka 10 dag cukru płatki migdałowe Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Dodajemy cukier i szklankę wody. Gotujemy na małym ogniu aż rabarbar będzie miękki, ale jeszcze nie będzie się rozpadał. W połowie szklanki wody rozprowadzamy i kisiel i wlewamy go ro rabarbaru. Masa powinna być bardzo gęsta. Odstawiamy

My simple kitchen
Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy 189

smaku. Sorbet banannowo-truskawkowy z miodem i owocowym crunchy Składniki: 1 banan kilka oczyszczonych truskawek miód do smaku musli owocowe crunchy Symbio Przygotowanie: Ułatwiłam sobie zadanie, bo miałam zamrożoną porcję owoców, Wy możecie użyć świeżych, ale czas mrożenia przedłuży się. Do kielichowego blendera wrzucamy kawałki banana, truskawek, dodajemy miód i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miski i wkładamy

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki z serem i rodzynkami 139

rodzynek 3 łyżki dżemu truskawkowego ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka szklanka mleka szklanka wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju 1 łyżka masła do smażenia gotowa polewa czekoladowa przepis W misce mieszamy ser twarogowy , rodzynki i dżem , odstawiamy w chłodne miejsce . Przesianą mąkę , jajka , mleko ,wodę , sól i  łyżkę oleju miksujemy na gładką masę i odstawiamy

Smakowite Dania
Waniliowy sernik na zimno z truskawkami i galaretką 181

żelatyny 2 galaretki truskawkowe 600 g truskawek Przygotować obie galaretki w niecałym litrze wody (przy takiej pogodzie, gdy jest bardzo gorąco, należy użyć mniej wody). Odstawić do wystudzenia Żelatynę rozpuścić w 3/4 szkl. wody, wymieszać i odstawić Serek z cukrem pudrem przełożyć do malaksera i wymieszać Żelatynę podgrzać w mikrofali, dodać 2 łyżki masy serowej i szybko wymieszać do połączenia

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cytrynowe babeczki z mikrofali 228

aromat cytrynowy -ew. dżem truskawkowy do nadziewania Wykonanie: W naczyniu mieszamy ze sobą mąkę, cukier, kisiel i proszek do pieczenia. Później dodajemy kolejno mleko i olej, mieszamy. Na końcu dodajemy żółtko, ubitą pianę z białka i kilka kropel aromatu. Dokładnie i delikatnie mieszamy, aby piana ładnie się połączyła ze składnikami ale nie opadła. Gotową masę przelewamy do papilotek, na nią

KasiekGotuje
Bezy o smaku owocowym 177

jaki kisiel dodamy do masy bezowej. Z podanego przepisu wychodzą 3 duże blachy bez. Składniki: 3 białka Szczypta soli 190 g cukru pudru 1 kisiel o smaku owocowym bez cukru Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno razem ze szczyptą soli, bod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i kisiel owocowy ( u mnie był o smaku truskawkowym ) Blachy wyłożyć papierem do pieczenia

Na słodko lub wytrawnie
Biszkopt z bitą śmietaną, truskawkami i galaretką 961

wysmarowania tortownicy.Bita śmietana:400 ml śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%;2 łyżki białego cukru;2 łyżki żelatyny;2 łyżki gorącej wody;Dodatkowo:400 g truskawek;2 galaretki truskawkowe (każda po 75 g);700 ml gorącej wody.Sposób przygotowania:Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Do miski (u mnie od robota kuchennego) wbić jaja(...)międzyczasie przygotować krem.Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Dobrze wymieszać. Lekko wystudzić.Śmietankę wlać do miski (u mnie od miksera), dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Stale miksując dodawać powoli lekko wystudzoną żelatynę.Ubitą śmietaną posmarować dolną część biszkoptu, przykryć górną i wstawić do lodówki, żeby krem stężał.Truskawki umyć, osuszyć, obrać ze szypułek, poprzekrajać na pół

Gospodyni Miejska
Sernik na zimno z truskawkami 427

truskawek- opakowanie galaretki truskawkowej   Przygotowania zaczynamy od tortownicy, której spód wykładamy folią aluminową, a po zamknięciu obręczy wystającą folię wywijamy do góry - to uszczelni naszą formę. Na tak przygotowane dno wykładamy biszkopty, a na nie przekrojone na cztery części truskawki, ale nie wszystkie - pamiętajcie, żeby zostawić sobie trochę na potem ;) Teraz kolej na masę serową - ubijamy śmietanę na sztywno

Kulinarne zapędy Kokosa
Lody jogurtowo-truskawkowe 269

Lody jogurtowo-truskawkowe Składniki: 250 g truskawek 10 łyżek cukru 400 g jogurtu naturalnego typu greckiego 150 g śmietany kremówki 30% Wykonanie: Truskawki myjemy i obieramy, wkładamy do miski, zasypujemy cukrem i blendujemy. Następnie dodajemy  do nich jogurt i mieszamy. W osobnym pojemniku ubijamy  kremówkę na sztywno, i później dodajemy ją do masy truskawkowo-jogurtowej

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto jogurtowe z truskawkami 204

zapraszam na pierwsze truskawkowe ciasto tego lata: Składniki na formę 35 na 30 cm 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka szklanka jogurtu naturalnego szklanka oleju 3/4 szklanki cukru 300 g truskawek cukier puder do posypania Wykonanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wszystkie składniki i dokładnie je mieszamy na gładką masę. Gotowe ciasto przelewamy do formy. Truskawki

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania