Uwielbiam zdrowe ciasta, które nie mają pustych kalorii, a na dodatek dają nam dobre korzyści. Upiekłam mega zdrowe ciasto z dodatkiem otrąb owsianych. Składniki: 2 jajka
Truskawkowa FiestaJedno z ciast, które naprawdę szybko się robi! Wszystkie składniki miesza się razem i wystarczy przelewać do formy, a po upieczeniu cieszyć się wspaniałym smakiem
Truskawkowa Fiestatruskawkowa złote perełki cukrowe Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie serca wycinamy trzy serca. Białka ubijmy na sztywno, dodajemy cukier i po żółtku.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i barwnik w żelu,delikatnie mieszamy. Masę wylewamy
Bajeczna Kuchniatruskawkowego 100 gramów orzechów włoskich (u mnie było 20 sztuk, po obraniu wyszło 110 gramów) Ze składników na ciasto zagniatamy kruche, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut W tym czasie obieramy orzechy (jeśli mamy w łupinkach), układamy na czystej ściereczce i ubijamy tłuczkiem do mięsa Składniki na piankę ubijamy na sztywno - powstanie gęsta masa Wyjmujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compuddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko gotujemy. Tą szklankę mleka wlewamy do dzbanka i dodajemy(...)zawartość 5 opakowań puddingu waniliowego oraz 2 łyżki cukru i mieszamy. Całość dodajemy do gotującego się mleka i mieszamy. Czekamy aż zgęstnieje, i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa puddingowa ostygnie, przekładamy ją do miksera wraz z 1/2 szklanki wiórek i 1/2 kostki masła. Miksujemy aż uzyskamy gładką masę. Masę kokosowo-puddingową wykładamy na blaszkę. Rozdzielmy
ClauditteMissCookingoblane czekoladą tworzy fantastyczną całość , po którą każdy sięgnie z przyjemnością! SKŁADNIKI:* mleko – 250 ml* kostka do pieczenia Kasia – 125 g* kakao – 2 łyżki* dżem truskawkowy – 2 łyżki* cukier – 1 szkl* mąka pszenna – 1 szkl* jajko – 2 szt* soda – 1 łyżeczkaDODATKOWO :* budyń waniliowy – 2 op* mleko – ok. 500 ml* kostka(...)migdałów – 50 g* cukier – 3 łyżki* polewa czekoladowa SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Kostkę do pieczenia Kasię , mleko , kakao , dżem oraz cukier wkładamy do rondelka , gotujemy , studzimy.Do schłodzonej masy dodajemy mąkę , jajka i sodę.Wszystko razem dokładnie mieszamy , a następnie wylewamy do formy na babkę ( silikonowej nie trzeba natłuszczać – polecam! )Wkładamy do nagrzanego na ok. 170C piekarnika
Ostra na Słodkomasy kuleczki nieco większe od orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczać układając na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (w odstępach, bo ciasteczka sporo rosną). Resztą czekolady posypać ciasteczka, delikatnie wciskając ją w ciasto.Piec w 180 st. C. 12-14 minut.Wystudzić na kratce. Smacznego!W sobotę w nocy, poza pieczeniem ciastek, zabrałam się za jeszcze jedną rzecz. Zainspirowana wpisem Truskawkowej
Pożeraczka, czyli raz adobrzetruskawkowe, według przepisu znalezionego u Kasi . Kręciłam je w środku nocy, a następnego dnia dzieciaki miały niespodziankę. Składniki: 400 g jogurtu greckiego 250 ml śmietanki 30 % 200 g truskawek 1/2 szklanki cukru pudru Wykonanie: Schłodzoną śmietanę delikatnie ubijamy, ale ma pozostać lejąca. Dodajemy zimny jogurt, cukier i mieszamy. Większość truskawek rozgniatamy, pozostałe kroimy na małe kawałki. Dodajemy do masy
Sto kolorów kuchniwolnych obrotach miksera .Calosc umiescic w maszynce do lodow i dalej postepowac wedlug instrukcji.Mam maszynke o pojemnosci okolo 1 litra.Dlatego tez uzywam malych puszek mleka skondensowanego,poniewaz masa podczas chlodzenia w maszynce zwieksza swoja objetosc.Mozemy tu uzyc kazdych innych owocow lub w ogole z nich zrezygnowac a dodac tylko wanilie i zrobic lody mleczne. Bez maszynki do lodow(...)krysztalkow lodu.Taka akcje powinno sie przeprowadzic kilkakrotnie.Mam nadzieje,ze moj przepis bedzie dla Was inspiracje do tworzenia wlasnych smakowitych lodow.Zycze smakowitego ochlodzenia !A oto druga lodowa propozycja.Po rzeskich lodach truskawkowych pyszne lody chalwowe.Poniewaz sa na bazie jogurtu greckiego sa jak jogurt idealnie gladkie,aksamitne w smaku.Naprawde rewelacyjne.Smakuja jak z najlepszej wloskiej lodziarni.Rowniez nie zamarzaja na kamien.Takze na drugi dzien
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybkie pyszne placuszki, umilą nam poranek. Są pyszne Przepis na thermomix na dole. Wszystkie składniki ( oprócz masła i truskawek )wrzucić do miski i dokładnie zmiksować na
Kuchnia Pokoleńwpadłem na pomysł, aby połączyć ze sobą – mogłoby się wydawać – całkiem niepasujące do siebie smaki. Skoro doskonale sprawdził się ser pleśniowy, to może dodać do niego sos truskawkowy? Hmm… Wiadomo, że mięso i owoce doskonale do siebie pasują. A to połączenia, w mojej opinii, jest po prostu dla siebie stworzone. Spróbujcie, a przekonacie się, że będzie(...)cząbru szczypta soli 4 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu woda Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę i ogórka. Doprawiamy solą, pieprzem, cząbrem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Do masy dodajemy odrobinę wody i dokładnie wyrabiamy. Z doprawionej masy mięsnej formujemy 4 okrągłe kotlety, większe niż średnica bułki. Uformowane kotlety kładziemy na mocno rozgrzanej, suchej patelni i smażymy po około
Jacob TastesMuszę przyznać, że pierwszy raz robiłam takie ciekawe nadzienie do pieczonego ciasta :). Smak ciasta w dużej mierze zależy od jogurtu jaki wybierzemy. Ja pomieszałam smaki i użyłam brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam ten przepis lubi go robić w wersji wiśniowej i marakui. Polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux(...)Europe . Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 200g masła 5 żółtek 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g Masa jogurtowa: 1l owocowego jogurtu (około 3 opakowania po 400g) 1/2 szklanki cukru 1 duży budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 65g (jeśli mamy dwa mniejsze opakowania budyniu w proszku, proszę odmierzyć
Mała Cukierenkatruskawkowy i z owoców leśnych), mała gałązka mięty, 2 łyżki jogurtu greckiego, pół małej brzoskwini z syropu, 1-2 łyżeczki miodu (niekoniecznie), łyżeczka masła. Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i cukier wanilinowy. Obroty miksera zmniejszyć na minimalne i powoli wsypywać mąkę oraz dodawać powoli żółtka. Gdy masa
W kuchni u Monikitruskawkowa -litr śmietanki 36% Dodatkowo -truskawki na wierzch lub inne owoce -1 galaretka lub 2 galaretki,to zależy od wysokości i koloru jaki chcecie uzyskać Gotowy biszkopt wg.przepisu jak wyżej, lub biszkopty włóż z powrotem do tortownicy. Ubij śmietankę na sztywno, rozpuszczoną i zimną galaretkę -postępuj wg.przepisu na opakowaniu galaretki- wlej do bitej śmietany, miksuj do połączenia skladników. Połowę masy
Z Kuchni Do KuchniSkładniki : szklanka białek - 21 dag 20 dag mąki 21 dag cukru 2 łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 15 dag czekolady deserowej- u mnie gorzka
Proste Potrawy