masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:98/167)

Ciasteczka amarantusowo-migdałowe z słonecznikiem i lnem 117

Idealna zdrowa przekąska do pracy lub szkoły. Pełnowartościowe ciasteczka z wykorzystaniem mąki z amarantusa i mąki migdałowej. Dodatkowo wzbogacone słonecznikiem i lnem. Wszystkie produkty dostępne w

Truskawkowa Fiesta
Ciasto jaglane z śliwkami i makiem 177

Bardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam

Truskawkowa Fiesta
Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe 109

Sezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo

Truskawkowa Fiesta
Klasyczny omlet na wytrawnie 150

Kolejne dzieło klasyki, kiedy ma się pod dostatkiem jaj i nie wiadomo co można z nich zrobić. Idealny omlet na wakacyjne śniadanie. Składniki: 3 jajka 2

Truskawkowa Fiesta
Sorbet truskawkowy 152

Nareszcie upał! I ostatnie pewnie dni truskawek. Wykorzystajcie je na zrobienie prostego, idealnego na upalny dzień deseru. Prosty ale smaczny.Przepis podpatrzyłam na stronie Moje WypiekiSkładniki

Stare Gary
Pyszny torcik truskawkowy 228

Truskawkowy torcik, wspaniały, przepyszny, smakuje jak z najlepszej cukierni, a jest stokroć lepszy, bo domowy i upieczony z najlepszych składników. Spody możesz upiec wcześniej, wówczas przygotowanie ciasta jest expresowe. Cóż sprawia, że smakuje tak wyjątkowo? Cieniutka warstwa kruchego ciasta połączona warstwą ulubionego dżemu z mięciutkim biszkoptem smakuje tak rewelacyjnie. Do tego pyszny krem mascarpone z bananami obłożony truskawkami. Całość smakuje(...)piec w 200`C 15 minut 2 jajka z 40 g cukru ubić na biały, puszysty kogel. Partiami, delikatnie mieszając szpatułką dodawać przesianą i wymieszaną mąkę z kakao. Masę wyłożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Boku foremki nie smarować tłuszczem. Piec w 170`C 20-25 minut. Studzić na kratce. Obręcz zdjąć po wystudzeniu biszkoptu obrane banany pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BABKA RÓŻANA 196

puszystą masę, dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy po trochu mąkę z proszkiem na przemian z wodą różaną. Ciasto dzielimy na połowę do jednej dajemy kakao a drugą pozostawiamy. Wkładamy ciasto do wysmarowanej formy i pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 st. Gdy wyjmiemy ciasto z piekarnika smarujemy konfiturą różaną lub taką jaką lubimy. Ja posmarowałam konfiturą truskawkową

harrisa
Koktajl truskawkowy z białą czekoladą 176

Chłodnik truskawkowy z białą czekoladą . SKŁADNIKI 1 szklanka maślanki 300 g truskawek 50 g białej czekolady E. Wedel 3 łyżki mleka do dekoracji: 1 truskawka, nieco startej gorzkiej czekolady E. Wedel WYKONANIE Białą czekoladę rozpuścić w garnuszku z mlekiem i zostawić by lekko ostygła. Do misy blendera wrzucić truskawki, dodać maślankę i stopioną czekoladę. Zblendować składniki na jednolitą masę. Przed

Passions hobbies life
Jajecznica na inny sposób 154

Nudząc się na drugie śniadanie postanowiłam wykonać jajecznicę. Zupełnie inną jak każdy z nas zna. Zawierającą białko, węglowodany i tłuszcze, czyli to co człowiek najbardziej potrzebuje

Truskawkowa Fiesta
Galaretki z mrożonych wiśni 139

Galaretki z musu wiśniowego pokropione białą czekoladą:) U Sylwii na blogu lemoncurdsylvii widziałam truskawkowe galaretki. Tak mnie zachwyciły, że postanowiłam zrobić wiśniowe. Natychmiast wstałam od monitora, popędziłam do lodówki i zaczęłam działać.  Takiego zrywu jeszcze nie miałam.  opakowanie mrożonych wiśni szklanka wody 3 łyżki cukru żelatyna  kilka kostek białej i gorzkiej czekolady Wiśnie włożyłam do garnka, zalałam(...)szklanką wody i zagotowałam bardzo krótko.  Zmiksowałam na mus, dodałam żelatynę i cukier. Masę wylałam na płaską formę i wystudziłam. Wyszedł równy litr płynu. Dałam prawie całą żelatynę, żeby była "tempa". Potem włożyłam do lodówki.  Kiedy mocno się ścięła pocięłam na kosteczki oraz wycinałam księżyce foremką od ciastek. Położyłam na kratce. Rozpuściłam czekoladę białą w kąpieli wodnej

AZgotuj!
Kakaowe naleśniki 229

truskawkową. Do wyboru, do koloru. Naleśniki są bardzo smaczne i elastyczne. Nie rozwalają się przy przewracaniu. Polecam. 'kakaowe naleśniki' Składniki: - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki kakao - 1-2 łyżki cukru pudru (płaskie) - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej wody - 3 jajka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli   Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową

CookYourself
Panna cotta z galaretką truskawkową 115

truskawkowa 4 łyżeczki żelatyny * dodatkowo do podania połówki pomarańczy (bez miąższu) 1. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wrzącej wody, następnie wylać ją do pojemniczków. Poczekać, aż stężeje.  2. Następnie do małego rondelka wlać 4 łyżki wrzącej wody. Od razu wsypać żelatynę i za pomocą trzepaczki rozpuścić w wodzie. W międzyczasie rondel postawić na kuchence i przygotowaną masę lekko

Ugotować
Sorbet truskawkowy 162

Sorbet truskawkowy Składniki: 500 g truskawek 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukruWykonanie:Truskawki umyć i odsączyć, pokroić na ćwiartki, polać 1 łyżką soku cytrynowego i zasypać cukrem. Odstawić na 30-40 minut, a następnie dodać resztę soku z cytryny i wstawić na 2-3 godziny do zamrażalnika. Po tym czasie wyjąć i zblendować na gładką masę. Przełożyć

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z czarną porzeczką 203

Sezon truskawkowy dobiegł końca,ale w ogrodzie dojrzewają inne owoce.Przyszła pora na czarną porzeczkę.Padło na sernik bez pieczenia.Przeważają w nim dwa smaki słodki i lekko kwaśny oraz bardzo wyczuwalny smak czarnej porzeczki.Ja czarną porzeczkę bardzo lubię więc i sernik przypadł mi do gustu. Składniki: Spód 250 g herbatniki szkolne 150 g masła 3 łyżeczki kakao Masa serowa

Ala piecze i gotuje
Bezglutenowa Wegańska Tarta kokosowa z truskawkami. 163

Jajek, mleka krowiego, proszku do pieczenia ani produktów glutenowych . Spód to kombinacja mąki gryczanej oraz kokosowej, doprawiony solidną porcją cynamonu. Słodką nutę tworzy ciemny cukier trzcinowy oraz masło daktylowe. Masa iście budyniowa, gładka, aksamitna i bardzo kokosowa. Bazą kremu jest mleko kokosowe, które nie dosyć że jest doskonałą alternatywą dla zwykłego krowiego mleka to jeszcze doskonale pasuje do truskawek(...)cukru drobnego  2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej  Ponadto na czerwoną polewę:  Szklanka soku malinowego rozrobiona z dwiema łyżkami mąki ziemniacznej  lub kisiel o smaku truskawkowym rozrobiony w 250 ml wody.  oraz 250 g świeżych truskawek  Wykonanie :  1. Piekarnik rozgrzać do 180 st C. Wszystkie składniki na spód wymieszać do uzyskania konsystencji mokrego

vaniliowoczekoladowa