masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:95/167)

Sernik na jogurtach 162

galaretki truskawkowe - 3 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo: biszkopty podłużne - 200g maliny borówki amerykańskie listki mięty Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Jogurty,  ser biały tłusty, zmiksować. Do zmiksowanych jogurtów dodać śnieżkę, miksować przez 3 minuty. Następnie miksując dodawać po łyżce galaretki. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkoptami, wylać masę serową, wstawić

Kuchnia Danusi
Rolada żyrafa z galaretką 443

galaretka truskawkowa Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić razem z 3 łyżkami cukru na sztywną pianę. Żółtka utrzeć razem z 3 łyżkami cukru. Następnie dodać mąkę, wodę i olej. Zmiksować. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Dużą blaszkę- tą od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Około 7 łyżek ciasta przełożyć do woreczka i odciąć róg. Masą zrobić wzorki

Ewusiowe Smaki
Rolada Żyrafa 294

rolady truskawkowej  jest jedną z moich ulubionych. Wygląda bardzo efektownie, wręcz przypomina szyję żyrafy, a bardzo łatwo się ją robi. Z kremem straciatella.. Najlepsza jest na drugi dzień, choć przyznam, że do następnego dnia u nas niewiele zostało. Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Masa straciatella

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 359

łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii). W pozostałych 100 ml mleka rozmieszaj dobrze (np. trzepaczką) żółtka z mąką ziemniaczaną. Na gotujące się mleko wlej masę mleczno-zółtkową

Słodko-Słony Świat Ilony
Andrut przekładany kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym 272

zminimalizowania tej słodyczy wafle na przemiennie przełożyłam kajmakiem i dżemem truskawkowo-czekoladowym. Składniki:    domowy kajmak (przepis na domowy kajmak ) lub puszka gotowego kajmaku    słoik dżemu truskawkowego    1/3 tabliczki gorzkiej czekolady    andruty Przygotowanie:   Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę i wystudzić. Dodać do dżemu i dokładnie wymieszać. Pierwszy andrut posmarować kajmakiem i przykryć(...)drugim andrutem. Drugi andrut posmarować dżemem i przykryć trzecim andrutem i tak na przemian aż wykorzystamy andruty. Gotowy andrut obwinąć np. folią aluminiową i obciążyć ( np. grubą książką) aby masy dokładnie skleiły się z waflami

Amatorka kuchenna
Słodkie środy - Lody śmietankowo truskawkowe z czekoladą 140

truskawkowe z czekoladą  SKŁADNIKI : 500 ml schłodzonej śmietany 30% 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego około 150 - 200 g truskawek 2 łyżki startej gorzkiej czekolady PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, szypułkujemy i przekładamy do blendera - blendujemy.  Dobrze schłodzoną śmietanę przelewamy do miski i ubijamy na sztywno, dodajemy skondensowane słodzone mleko, mieszamy. Następnie dodajemy zblendowane truskawki i ponownie mieszamy.  Masę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KOKOSOWA TAPIOKA Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 151

MUSEM TRUSKAWKOWYM przepis autorski // 1 porcja ~60g (6 łyżek) tapioki ~165ml (mała puszka) mleka kokosowego ~150ml wody ~4 tabletki (rozkruszone) stevii / 2 łyżki cukru ~200g truskawek W garnuszku wymieszać mleko kokosowe i wodę, doprowadzić do wrzenia i wsypać tapiokę. Gotować ok. 15-20 minut często mieszając (tapioka uwielbia się przypalać). Dodać stevię / cukier i przełożyć całą masę do miseczki / szklanki

chili & sugar
Sernik na zimno z truskawkami 180

żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać jogurt naturalny, zmiksować do połączenia się składników. Do odstawionej żelatyny dodać 2 łyżki ciepłej wody i całość rozmieszać łyżeczką. Następnie po malutku dolewać do masy serowej

Plate of Joy
Sorbet szampański 194

sorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 porcji: 250 g truskawek 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki soku z limonki 80 g szampana CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Truskawki blendujemy z cukrem i sokiem z limonki na gładką masę. Przecieramy przez

My Culinary Art
Koktajl truskawkowy 166

przepis na koktajl truskawkowy. Idealny na ciepłe, letnie dni. Jest bardzo łatwy, ale smakuje cudownie :)Tutaj najważniejsze są truskawki, dlatego postarajmy się, żeby znaleźć truskawki wysokiej jakości :)SKŁADNIKI:200 g truskawek (kilka zostawić i pokroić w ćwiartki)pół szklanki mlekałyżka cukruWYKONANIE:Ja zrobiłam koktajl w robocie. Szybciutko i wygodnie :)Truskawki dajemy do robota, miksujemy na gładką masę. Dodajemy mleko

Serce zamknięte w formie pyszności
Biszkopt z truskawkami a'la torcik 179

spiąć obręczą.Masa:* 300 ml śmietanki 30%* 3 płaskie łyżki cukru pudru* 2 płaskie łyżeczki żelatynyŻelatynę zalać zimną wodą, tak by płyn przykrył proszek. Odstawić.Napęczniałą żelatynę rozpuścić, dolewając odrobinę wrzątku.Śmietanę, mocno schłodzoną ubić na wolnych obrotach. Do ubitej śmietany dodać cukier puder i wlać rozpuszczoną żelatynę. Śmietankę wylać na biszkopt. Schłodzić.Ponadto:* 2 galaretki truskawkowe* 250 g truskawekGalaretki

kolorowotorcikowo
Tort musowy czekoladowo-truskawkowy 187

koniecznie chciały, aby właśnie taki był na weselu. Bardzo lekki, mało słodki torcik, przepyszna warstwa z gorzkiej czekolady, do tego słodki mus z białej czekolady, ostatnia warstwa to mus truskawkowy. Torcik bez pieczenia, troszkę czasochłonny, ale zdecydowanie warto. Przepis autorski. Składniki na tortownicę 20-23 cm: Mus z gorzkiej czekolady: 100 g gorzkiej czekolady, min 70 % kakao 200 ml śmietany(...)zapiętą obręczą. W małym kubeczku rozprowadzić kakao z wodą, dokładnie wymieszać. Odstawić. Nad kąpielą wodą rozpuścić czekoladę, do gorącej czekolady dodać wodę z kakao oraz kawę. Wymieszać na jednolitą masę. Ostawić do lekkiego wystudzenia, ale nie do całkowitego zastygnięcia. W misie miksera ubić śmietanę na sztywno. Dwie-trzy łyżki śmietany dodać do czekolady wymieszać, tak aby masa była jednolita, następnie

moj przepis na
Placuszki z mąki jaglanej 151

Kolejny banalny przepis dla miłośników placuszków. Proste do wykonania, zajmują góra 15-20 minut przygotowania. Dzięki mące jaglanej danie jest bardzo pulchne i trwałe. Polecam podać

Truskawkowa Fiesta
Zapiekane naleśniki z serem i truskawkami 224

dżemu truskawkowego. Dodatkowo: 2 łyżki masła, 50 g płatków migdałów, 200 g gęstej śmietany 18%, 1 łyżka cukru, szklanka pokrojonych truskawek, miód lub syrop klonowy. Naleśniki uwielbiam praktycznie pod każdą możliwą postacią. Najbardziej jednak w ich słodkim wydaniu. Dosyć często robiłam również naleśniki z serem... ale do tej pory nie miałam pojęcia, że dodanie proszku budyniowego do masy serowej

Świat Domowej Kuchni
Torcik truskawkowy bez pieczenia. 332

truskawkowej truskawki      Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, chłodzimy. Żelatynę zalewamy 4-5 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Śmietanę ubijamy na sztywną pianę. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej (lub w mikrofali), dodajemy do śmietany i miksujemy. Następnie dodajemy serek i dokładnie miksujemy. Żelatynę wkładamy do mikrofali na około 20 sekund, wyjmujemy, mieszamy i cienką stróżką wlewamy do masy

Rozpustne gotowanie
Drożdżowe gofry orkiszowo-owsiane 191

gąbczastą masę reszty składników. Po energicznym wymieszaniu całości łyżką, ciasto zrobiło się gęstsze, jednak ogólnie o dość luźnej konsystencji. Nie wiem czy tak miało być, bo oryginalny przepis nic tu nie napomyka. Jestem generalnie przyzwyczajona do mocno gęstego, ciągnącego się i trudnego w nakładaniu do gofrownicy ciasta wykonanego przy użyciu drożdży - Gofry drożdżowe z jogurtem i frużeliną truskawkową - więc ciężko

Grunt to przepis!
Duchy i kości - bezy na Halloween 172

Przygotowaną masę przełożyć do szprycy i wyciskać duszki oraz kości. Przygotowane bezy suszyć przez około 1 godzinę w 110°C  (beza musi być sucha z zewnątrz; moja była lekko ciągnąca się w środku - takie właśnie lubię). Przestudzone bezy posypać gorzkim kakao, za pomocą roztopionej czekolady zrobić oczy i usta duszków. Truskawki zmiksować, posłodzić. Bezy podawać z sosem truskawkowym

Ugotować
Zdrowe lody owocowo-jogurtowe z chrupiącymi kawałkami kokosowych ciasteczek zbożowych Kupiec 178

bananowo-truskawkowym. Całość miksujemy do połączenia składników i uzyskania gęstego musu. Na koniec dodajemy około 16-17 kruchych kokosowych ciasteczek zbożowych firmy Kupiec (ilość ciasteczek można zwiększyć). Włączamy ostrożnie blender na 2-3 obroty. Ciasteczka mają być pokruszone i wyczuwalne. Możemy również pokruszyć ciasteczka w rękach, a następnie przy pomocy np. drewnianej łyżki wymieszać je delikatnie z masą owocowo-jogurtową

Słodkie okruszki
Tartaletki z budyniem i truskawkami 187

wystudzić. Masa budyniowa : duży budyń (na 3/4 l mleka) czubata łyżka masła  Budyń przygotować zgo dnie z informacja na opakowaniu , dodatkowo do zimnego mleka dodajmy masło. Jeszcze gorący budyń przelewamy do upieczonych tarteletek . Całość studzimy. Na przestudzone bab eczki polewamy żelką z truskawkami i wkładamy do lodówki na całkowite stężenie. Dodatkowo można dodać listki mięty . Ż elka truskawkowa

Delicious Titbits
Lekki tort truskawkowo - śmietankowy 349

gotową masę do lodówki. oraz: ok. 1 kg truskawek 350 g schłodzonej śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 100 g płatków z białej czekolady lub 100 g białej czekolady (startej na tarce o dużych oczkach) do nasączenia: 120 ml likieru Amaretto* * W wersji dla dzieci, likier można z powodzeniem zastąpić mocnym naparem z czarnej herbaty np. o truskawkowym aromacie. Wykonanie

maniapieczenia
Truskawkowy sernik na zimno 164

galaretki truskawkowe truskawki (ja użyłam 300 g) 200 herbatników 1/2 kostki masła 1/2 tabliczki białej czekolady Na samym początku przygotować galaretki - rozpuścić je w 3 szklankach wrzącej wody. Za pomocą blendera zmiksować herbatniki. Następnie do zmielonych herbatników dodać rozpuszczone masło i czekoladę (najlepiej rozpuścić ją w kąpieli wodnej).  Okrągłą formę wyłożyć folią spożywczą. Na same dno wyłożyć masę herbatnikową

Ugotować
Truskawkowe wyzwanie 155

brzmi zbyt skomplikowanie, ale sukces gwarantuje tylko bardzo dokładne mieszanie - nie może być glutków białka w musie owocowym. Całość wtedy ładnie, równo urośnie. Smak? Mmm... Obłędny. Delikatna, truskawkowa pianka, w dodatku na ciepło. Poezja, mówię Wam.Spróbujcie koniecznie, póki sezon na truskawki trwa.Zdjęcie znów nie jest idealne - suflety bowiem opadają błyskawicznie, są niezwykle delikatne. Cóż... Mam pretekst(...)masłem, wysypać cukrem pudrem. Wstawić do lodówki.Białko ubić z solą na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Truskawki zmiksować blenderem, delikatnie, ale dokładnie wymieszać z pianą z białek. Masę przełożyć do foremek, wyrównać wierzch.Piec w 180 st. C. przez 10-12 minut.Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.Smacznego!Różyczki ze zdjęcia któregoś dnia przyniósł mi C. - muszę przyznać

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania