masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:90/167)

rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 139

szklanka czerwonej porzeczki 3 opakowania galaretki truskawkowej na wierzch: 100 g masła + 1 łyżka 50 g kokosu łyżka cukru pudru porzeczki do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie nadal ubijając dodawać powoli cukier a później po jednym żółtku. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem, wsypać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Dużą blaszkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rabarbarowe ptasie mleczko 162

ewentualnie ze śmietanFixami). Rozmiksowywujemy stężałą masę rabarbarową, a następnie partiami dodajemy bitą śmietanę. Za każdym razem miksujemy aby bita śmietana się zmieszała z rabarbarem. (Nie miksujemy długo gdyż to ma się tylko połączyć, a nie zważyć) Do nasączenia biszkoptu (jedna z poniższych opcji) Dżem (ja użyłam z czarnej porzeczki ale może być truskawkowy, malinowy lub wiśniowy) LUB: syrop owocowy

Jedzeniomania
Sernik na zimno, na serku homogenizowanym, z musem z truskawek 253

truskawek - 2 galaretki truskawkowe - biszkopty na spód Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder (2 łyżki) i zmiksować. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Porządnie wymieszać. Dodać 2 łyżki serka homogenizowanego. Stopniowo dodawać serek homogenizowany (jeśli będzie za mało słodki dodać cukier puder), żelatynę i ekstrakt z wanilii. Zmiksować na jednolitą masę. Spód tortownicy (szczelnej*) wyłożyć biszkoptami. Wylać masę

CookYourself
Pączusie orzeszki 151

olej do smażenia nadzienie: powidła truskawkowe śmietana 36% orzechy włoskie do przystrojenia: cukier puder advokat- kilka kropel starta skórka z pomarańczy Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę cukru. Odstawić na 10 minut. Mąkę mieszać z resztą cukru, solą, jajkami i masłem. Następnie wlać mleko i drożdże, wyrabiać na gładką masę. Ciasto ma odchodzić od ręki. Zostawić

KreatywnePiny
Sernik z białą czekoladą i sosem jagodowo- truskawkowym 1426

sernika przykrywa gęsty sos jagodowo – truskawkowy. Sernik rozpływa się w ustach i wspaniale łączy w sobie smak białej czekolady, migdałów i owoców. Do sosu możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, każda wersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam…  Składniki:Spód:200g ciasteczek amarettini100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa:350g białej czekolady130g śmietany kremówki

Mała Cukierenka
Ciasteczka adwentowe-6 sprawdzonych przepisów 495

dodajemy mleko w proszku.mieszamy ,masą napełniamy połówki upieczonych orzeszków można je obtoczyć w polewie czekoladowej i jeszcze obsypać np wiórkami lub posiekanymi orzeszkami(moje są bez niczego bo takie dzieci lubią najbardziej) -------------------------------------------------------------- ŚLIMACZKI Z DŻEMEM Składniki: 300g mąki 200g masła 100g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki kwaśnej śmietany(np 18 %) dam truskawkowy,lub jakiś inny ulubiony szczypta soli Przygotowanie

Swojskie jedzonko
MUFFINKI CZEKOLADOWE Z KREMEM TRUSKAWKOWYM 149

Babeczki, muffinki czekoladowe z kremem truskawkowym idealne na walentynki i nie tylko. Ozdobiłam je różami i serduszkami z cukru pudru.                                                       SKŁADNIKI : na 12 sztuk 150 g masła 6 łyżek oleju rzepakowego(...)MASA :  400 ml śmietany  30 % 2 cukry waniliowe 1 łyżka cukru 20 dkg zmiksowanych truskawek ( mogą być mrożone ) 1 duża łyżka z czubkiem żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance wrzątku do ozdoby serduszka z masy lukrowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe babeczki z konfiturą truskawkową 140

łyżeczka  sody Dr.Oetker Konfitura truskawkowa Cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Ciasto: Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy kakao, oraz pokruszoną na kawałki czekoladę oraz wydrążone ziarenka z laski wanilii, podgrzewamy na małym ogniu nie gotując, cały czas mieszając do rozpuszczenia. Zestawiamy z palnika, studzimy. Jajka ubijamy mikserem na puszystą masę , wlewamy olej, dodajemy mąkę wymieszaną

Wanilia i Kardamon
Tort kokosowo-truskawkowy 164

lodówki. W dniu przygotowywania masy, delikatnie wyjąć mleko. Puszki delikatnie odwracamy do góry dnem, otwieramy, zlewamy wodę kokosową. Gęstą śmietankę przekładamy do miski. Dodajemy serek mascarpone, cukier i wiórki. Miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Do nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji

kulinarnyswiatdomi
Delikatny jak chmurka sernik z gruszką 165

Dawno nie wykonałam tak delikatnego sernika. W smaku wprost rozpływa się w ustach! Cudowny! Składniki: 350g twarogu do sernika 30g budyniu śmietanowego z cukrem 1 łyżka

Truskawkowa Fiesta
Kruche ciasto truskawkowo-jagodowe z kokosem. 130

rozpuszczonego) 1/2 słoika dżemu truskawkowego (najlepiej swojskiego) 0,5 szklanki jagód WARSTWA KOKOSOWA: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 2 szklanki wiórków kokosowych      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy do miski, dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy. Wykładamy na przygotowaną blaszkę

Rozpustne gotowanie
Deser truskawkowo- różany 164

Płatki róż" 1 opakowanie galaretki truskawkowej, 12 sztuk herbatników, PRZYGOTOWANIE: 1. Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylewam na płaskie naczynie i odstawiam do stężenia. Stężoną galaretkę kroję w kostkę. Jogurt naturalny mieszam z konfiturą różaną. Truskawki obieram z szypułek. 2. Herbatniki kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie nakładam porcję masy jogurtowej, porcje galaretki oraz truskawki. Deser

Tradycyjna kuchnia Kasi
.1006. z wizytą u babci 86

truskawkowy pudding chia z domową tahini~ PRZEPIS /1 porcja/ ~40g nasion chia cosdlazdrowia.pl ~100g jogurtu naturalnego (w wersji wegańskiej roślinnego np. sojowego) ~100-150ml mleka (u mnie owsiane) ~opcjonalnie syrop/cukier/stevia do posłodzenia - do smaku ~200g truskawek Nasiona mieszamy z jogurtem, dodajemy mleko i ostawiamy na noc do lodówki. Rano razem z truskawkami miksujemy na gładką masę. Opcjonalnie dosładzamy(...)jest niedojrzały - taką odmianę ma babcia. Też myślałam, że jest niedojrzały, bo zielony ;) I jeszcze śmieszna sytuacja na koniec ;) Żeby nie jechać do babci z pustymi rękami wzięłam dżem truskawkowy który niedawno robiłam. Tak się złożyło, że babcia akurat wekowała słoiki ze swoim dżemem (również truskawkowym) i dała mi jeden - po prostu wymieniłyśmy się dżemami

breakfast of dreams
Murzynek z jabłkami i Porter truskawkowy 155

proszkiem do pieczenia. Do masy wbijać po jednym jajku, cały czas ucierając mikserem. Dodać pokrojone w kostkę jabłka. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej (o wymiarach ok. 12 cm na 36 cm) lub serduszka z Ikei i piec ok. 60 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić Dziś z Piwem: Porter truskawkowy :D  Smacznego

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania