Deser czekoladowo-truskawkowy Składniki: 1 banan (bardzo dojrzały); 1 jogurt naturalny gęsty (Bakoma); 1 łyżka kakao; 4 łyżeczki nasion Chia; 1/2 łyżeczki miodu (opcjonalnie); wanilia (bądź zapach waniliowy); 200 g musu z truskawek. Krok po kroku. Na początku miksuję banana, jogurt, kakao i miód na gładką masę, dodaję nasiona Chia, wanilię, dokładnie mieszam
Życie na widelcuTŁUSTY, 1 opak galaretka truskawkowa, 1 opak galaretka pomarańczowa, 3 łyżki żelatyna, 0,5 szkl cukier, 1 łyżka kakao PRZYGOTOWANIE:Śmietanę mocno schłodzić. Następnie ubić z cukrem. Ser przemielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żelatynę rozpuścić w wodzie, ostudzić. Połączyć ser ze śmietaną, dobrze rozmieszać robotem. Do masy serowej dodać żelatynę, wymieszać łyżką. Masę
Kuchnia DanusiSorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Składniki: 3 żółtka330 ml śmietany 30% 400 ml mleka80 g cukru Mieszanka owocowa 350 g rabarbaru 200 g truskawki kaszubskiej 100 g cukru 2 łyżki wody Wykonanie: Miskę do robienia lodów wkładamy do zamrażarki 24 godziny wcześniej. Obydwie masy potrzebne do zrobienia
Kulinarne przygody Gatitypozostawić do wystygnięcia. Krem twarogowo-truskawkowy 2 czubate łyżki żelatyny 400 ml 36% śmietany 8-10 łyżek cukru pudru 80 dag twarogu mielonego 30 dkg truskawek Dodatkowo kilka truskawek galaretka [ u mnie pomarańczowa] Żelatynę rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić z cukrem, po łyżce dodawać twaróg, a gdy masa będzie gładka, wlać żelatynę, stale
Moje domowe kucharzeniekokosowe i truskawki: Ciasto kokosowo-truskawkowe Crumble z truskawkami i kruszonką kokosową również polecam. Ciasto kokosowo-truskawkowe z bitą śmietaną, Polecam Wam jednak przygotować to moje dzisiejsze ciasto kokosowo-truskawkowe, a słodka pianka jogurtowa jest uwieńczeniem mojego kulinarnego dzieła! SKŁADNIKI: 100 g margaryny 1 szkl. mąki pszennej 1/3 szklanki kaszki manny 1 szkl. wiórek kokosowych 1 łyżka mąki kartoflanej(...)piankę jogurtową: 1 szklanka* jogurtu greckiego ¼ szklanki* cukru pudru * szklanka o pojemności 250 ml PRZYGOTOWANIE: Do misy robota wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy kilka minut na puszystą masę. Do miski wsypujemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z wiórkami kokosowymi i kaszkę manną, oraz proszkiem proszku do pieczenia, mieszamy. Margarynę rozpuszczamy, wlewamy do masy jajecznej, dodajemy sypkie składniki, wszystko dokładnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSłodkie smażone wegańskie pączki z dziurką. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Proper Tasty . Pączusie najlepiej smakują z sosem truskawkowym. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 12 sztuk pączków: 50 g margaryny 120 ml mleka sojowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 250 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Składniki na sos (można(...)umieszczamy truskawki, cukier, wodę i sok z cytryny. Stawiamy na małym ogniu i gotujemy kilka minut aż truskawki zaczną się rozpadać, a cukier całkowicie się rozpuści. Blendujemy na gładką masę i odstawiamy do ostygnięcia. 2. W małym garnku umieszczamy margarynę, mleko sojowe i 2 łyżki oleju. Podgrzewamy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż margaryna całkowicie się rozpuści
My Culinary Arttarczycą zmusiły mnie do dalszego kombinowania, stąd na mym stole pojawił się jagielnik! Jagielnik w smaku jest bardzo delikatny, z wyczuwalną nutą wanilii. Przygotowałam go na owsiano-orzechowym spodzie. Truskawkowa galaretka doskonale komponuje się z waniliowym, jaglanym serkiem. Klasyka w wegańskim wydaniu! Ciasto posłodziłam moim ulubionym słodzikiem – stewią z erytrytolem, oraz mniej lubianym, ale bardzo pasującym do jagielnika – syropem(...)szklanki) bezglutenowych płatków owsianych* 2 świeże daktyle (wypestkowane) 1 łyżka syropu z agawy 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżeczka stewii z erytrytolem *można użyć normalnych jeśli możemy jeść gluten Masa jaglana 200g (1 szklanka) suchej kaszy jaglanej 500ml wody 500ml mleka kokosowego 60ml syropu z agawy 4 łyżki soku z cytryny 2 łyżki nieaktywnych płatków drożdżowych 1 łyżeczka ekstraktu
Fill The BowlGALARETKA TRUSKAWKOWA DELECTA 1 OP. WODA 2/3 SZKL. TRUSKAWKI OK. 300 G. CUKIER PUDER 1 ŁYŻKA METODA: BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. DODAĆ STOPNIOWO CUKIER PUDER, DALEJ UBIJAJĄC. STRUŻKĄ WLEWAĆ OLEJ ORAZ DODAĆ ŻÓŁTKA. MĄKĘ PRZESIAĆ Z PROSZKIEM I SODĄ. DODAĆ DO MASY. ENERGICZNYM RUCHEM WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ. SZPINAK ODMROZIĆ I DOKŁADNIE PRZECISNĄĆ PRZEZ
Kuchnia PaulettesSkładniki: Biszkopt: 4 jaja; 3/4 szklanki białego cukru; 3/4 szklanki mąki pszennej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 250 g czekolady mlecznej
Gospodyni Miejskaczerwonej porzeczki – umytej i obranej 1 galaretka truskawkowa 1-2 łyżki cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka
Mała Cukierenkaczerwonej porzeczki – umytej i obranej 1 galaretka truskawkowa 1-2 łyżki cukru pudru Biszkopt: 1. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodać połowę cukru i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. 4. Żółtka
Mała Cukierenkazarówno mali i duzi- shake truskawkowy w wersji domowej to świetny pomysł na każdą- szczególnie dziecięcą imprezę. Przepis przyda wam się również latem. Składniki: 1 szklanka lodów Double Vanilla ( Manhattan) 500 g mrożonych truskawek 200 ml zimnego mleka Garść pianek Marshmallow ( JoJo) Sposób przygotowania: Truskawki zmiksować z lodami na gładką masę. Dodać mleko i wymieszać aż do połączenia. Koktajl
Wielki apetytzielone smoothie - koktajl szpinakowo-truskawkowy! Składniki: 150 g mrożonego szpinaku 250 g mrożonych truskawek miód 125 ml jogurtu naturalnego Do wysokie naczynia dodać lekko rozmrożony szpinak, truskawki, 2 łyżki miodu i jogurt naturalny. Za pomocą blendera wszystko ze sobą połączyć (miksować około 1-2 minut, aż uzyskamy jednolitą, puszystą masę). Przygotowany napój posmakować
UgotowaćSKŁADNIKI : 1 galaretka agrestowa 1 galaretka truskawkowa 150 g serka homogenizowanego 350 g jogurtu naturalnego czereśnie wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE : Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, studzimy. Do miski przekładamy serek homogenizowany oraz jogurt i mieszamy, dodajemy zimną zieloną galaretkę i dokładnie mieszamy do połączenia się całości. Do szklaneczek przekładamy masę (nałożyłam około ¾ wysokości niewielkich szklanek), wstawiamy do lodówki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiupalne dni truskawkowy sernik prosto z lodówki to jest to ! Możemy go zrobić w jednej dużej formie lub w mniejszych miseczkach. Przepis podpatrzyłam na blogu Olgi Smile. Truskawkowe serniczki na zimno Składniki: 4 serki homogenizowane, po 200 g każdy, o smaku waniliowym 100 ml cukru pudru2 galaretki truskawkowe1,5 łyżki żelatynytruskawki do przybraniaWykonanie:1 galaretkę(...)wrzątku. Odstawiamy do przestygnięcia.Drugą galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku, również odstawiamy do przestygnięcia.Do miski wkładamy serki i cukier puder i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Potem po mału dolewamy tężejącą galaretkę, nie przestając mieszać.Na dno foremek lub miseczek, w których będziemy robić serniczki, wlewamy po 1-1,5 łyżki galaretki i układamy jedną
Kulinarne przygody Gatity