masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:86/167)

Piernik orkiszowy z bananami 130

łyżeczki sody 1 banan 4 łyżki konfitury truskawkowej lub malinowej 2 jaja 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy do piernika cukier puder do dekoracji Mąkę, sodę, kakao, przyprawę do piernika przesiewam do miski. W malakserze miksuję na gładką masę banana, jajko, konfiturę, oliwę z oliwek, mleko i miód. Składniki

Mango Papaja
Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 227

żółtka. Następnie ubić wszystko na jednolitą masę , dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na tortownicę (obłożoną folią lub papierem do pieczenia). Piec ok 25 minut w temperaturze 170 stopni.  Składniki na ptasie mleczko:  1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego  3 galaretki w różnych kolorach  2 galaretki truskawkowe  Rozpuścić osobno 3 galaretki każdą

Aromatyczne Podróże
Koktajl bananowo-truskawkowy z chia 120

połączenie - jest bardzo prosto, ale przesmacznie :) Koktajl bananowo-truskawkowy z chia Przepis na 2 szklanki Potrzebujemy: 2 dojrzałe banany ok. 250 g truskawek 1 jabłko 2 łyżki nasion chia ok. 3/4 szklanki wody Przygotowanie: Owoce kroimy na mniejsze części i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Sernik na zimno z truskawkami 161

truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać do ciastek i pokruszyć blenderem. Ciastka powinny mieć konsystencję mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pokruszonymi ciastkami i ugnieść łyżką, aby dokładnie przylegały do dna. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową Do miski przełożyć serki homogenizowane, dodać cukier puder, mleko.Wszystko zmiksować

O kuchni z uczuciem
Kruche ciasto z rabarbarem, jabłkami i śmietankową pianką 171

sokiem z cytryny i zasypujemy 2 łyżeczkami galaretki truskawkowej. Schłodzone ciasto z lodówki rozwałkowujemy na wielkość blaszki (25x36). Blaszkę wykładamy papierem i wykładamy dno ciastem, nakłuwamy widelcem i zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach. W czasie pieczenia spodu ubijamy pozostałe 8 białek z dodatkiem cukru na sztywną pianę. Gdy masa będzie lśniąca wsypujemy proszek budyniowy i miksujemy jeszcze około

Kolorowy Przepisownik
Blondie z makiem i szybkie lody truskawkowe 136

szklanki mielonego maku 1/4 łyżeczki soli Lody truskawkowe: 300 g mleka skondensowanego 300 g truskawek 1/2 szklanki cukru pudru      Wszystkie składniki na lody miksujemy ze sobą, przelewamy do mniejszych pojemniczków i wstawiamy do zamrażalnika na całą noc. Przekładamy do lodówki na jakieś pół godziny przed podaniem - jako że masa nie zawiera sztucznych ulepszaczy, jest dosyć twarda

sama złodycz
Piątkowo - naleśnikowo - cynamonowo 146

stron na złoty kolor. Każdy krążek smaruję masą serowo-cynamonową i  składam w kopertę lub rulon. Naleśniki nadają się od razu do zjedzenia lub też można podsmażyć je na maśle lub zapiec w piekarniku. Można również do farszu zamiast cukru cynamonowego dodać rodzynki lub zrobić sos malinowy lub truskawkowy. (przepis niebawem na blogu

Olikowa kuchnia
46 i 45 tygodni - Sernik na zimno i Zebra 168

dobrego sernika na zimno, czułam się zupełnie jakbym jadła sernik z mascarpone. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, wręcz banalny i całkiem szybki, jeśli nie liczyć czasu potrzebnego na zastygnięcie masy serowej i galaretki. Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach, myślę że najlepiej wygląda zrobiony w foremce w kształcie serca, tak jak zaprezentowała go na swoim blogu Dorota . Ja dodałam(...)zmielonego półtłustego 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego (400 g) 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ekstraktu z wanilii 1 łyżka żelatyny + 1/5 szklanki gorącej wody 2 opakowania galaretki (malinowej, truskawkowej, wiśniowej) rozpuszczone w 3 szklankach wody dowolne czerwone owoce (opcjonalnie) - ja dodałam banany i też wyszło pysznie 250 ml śmietany kremówki + 2 łyżeczki cukru pudru biszkopt/1 opakowanie biszkoptów Spód można

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 282

kawowo-truskawkowy Dziś nietypowe połączenie smakowe: kawa i truskawki. Tort składa się z 4 lekko kakaowych blatów biszkoptowych, nasączonych rumem i kawą, przełożony kremem kawowym na bazie kremówki i mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort(...)krem wyraźnie zgęstnieje. Dodać ekstrakt z wanilii (lub Wasz ulubiony). Gotowa masa będzie charakterystycznie‚ mlaskała o ścianki miksera. Film instruktażowy z przygotowania kremu na bazie szwajcarskiej bezy. Obłożenie masą tortu: Z tortu delikatnie zdjąć obręcz. Tort postawić na paterze, najlepiej obrotowej. Z powstałego kremu maślanego odjąć 1/4 kremu do miseczki, do reszty dodać odrobinkę barwnika, na koniuszku wykałaczki, zmiksować, odłożyć

moj przepis na
Tort truskawkowy 223

SMACZNEGO!!! SKŁADNIKI NA BISZKOPT : 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: 250g. truskawek 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 400ml. śmietany kremówki 36% DO OZDOBY: 250g. świeżych truskawek DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! SKŁADNIKI(...)Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z proszkiem do pieczenia oraz pięć łyżek ubitej piany z białek (białka dla rozluźnienia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać

Domowe Torty
Desereki z kaszy manny z sosem malinowym 156

łyżek kaszy manny Cenos 1 galaretka malinowa lub truskawkowa Sos: 1/2 l malin cukier do smaku łyżeczka mąki kukurydzianej Połowę mleka zagotować. W pozostałym wymieszać kaszkę. Gdy mleko zacznie się gotować, wlać kaszkę, zmniejszyć płomień i mieszać kilka minut aż zgęstnieje. Zestawić z ognia, wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. Gorącą masę przelać do wypłukanych zimną wodą silikonowych foremek

Smakołyki Asi
Truskawkowy przekładaniec 191

300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki 3 łyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Krem ma być gęsty i gładki. MUS: Truskawki zmiksować z cukrem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, wlać

Cakes By Kejt
Sernik na zimno z jajkami ugotowanymi na twardo 147

granat lub inne dowolne owoce Przygotowanie: Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Ser z jajkami i mieszanką keksową mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia o średnich oczkach. Dodajemy ostygniętą galaretkę i cukier, wszystko dokładnie mieszamy. Masło ucieramy na puch i wciąż ucierając dodajemy partiami masę twarogową. Tak przygotowaną masę przekładamy do tortownicy i wkładamy

Kulinarne życie
Ciasto makowo - serowe bez pieczenia 151

łyżki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie biszkoptów 0,5 szklanki kawy espresso opcjonalnie 1 łyżka koniaku lub rumu Wykonanie: Galaretka rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zostawiamy do lekkiego stężenia.  Bułki moczymy w mleku aby zmiękły, rozgniatamy widelcem lub blenderem,  następnie dodajemy masło, cukier oraz mak gotujemy masę ok 10-15 minut.  Ugotowaną masę zostawiamy

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania