masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:78/167)

BOSKIE KAKAOWE PEŁNOZIARNISTE BABECZKI BEZ CUKRU 241

miarki odżywki białkowej (ok. 60 g) po 1/2 łyżeczki dżemu truskawkowego niskosłodzonego (tutaj jest troszeczkę cukru, ale przemilczmy proszę :) ) można pominąć! Wymieszać w garnuszku mąki, kakao, proszek i sodę. Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać łyżką. Nałożyć do foremek po łyżce, następnie pół łyżeczki dżemu i kolejną łyżkę masy. Piec w 180 st. C około 20 min. SMACZNEGO

Vroblewska-fitlife
Powidła z moreli i "Ognisty bóg" 221

Pogotować ok. pół godziny, mieszając od czasu do czasu. Bardzo gorące (masa powinna bulgotać w garnku) powidła przekładać do słoików i szczelnie je zakręcać. Odstawić do powolnego stygnięcia. Przechowywać najlepiej w piwnicy, ale w dolnej szafce kuchennej też postoją przez rok, jeśli nie zostaną zjedzone wcześniej ;) ----- Podobne: Powidła truskawkowe Dżem z jabłek i mirabelek Jabłka na zimę do szarlotki " Ognisty

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser z galaretką i mascarpone 197

czekolady oraz starta czekolada do posypania kilka truskawek i czereśni Galaretkę truskawkową przygotować wg przepisu na opakowaniu i wystudzić. Rozlać do szklaneczek, na wysokość ok 1/3 szklanki. Wstawić do lodówki aby galaretka stężała. Śmietankę ubić na sztywno. Serek mascarpone zmiksować. Dodać ubitą śmietankę oraz startą czekoladę i wymieszać. Masę przełożyć do szklaneczek ze stężałą galaretką. Na wierzchu posypać jeszcze odrobiną

Monia miesza i gotuje
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 176

szklanki cukru 1 łyżeczka soli około 200ml gorącej wody dżem truskawkowy bądź konfitura do posmarowania olej do posmarowania ciasta cukier puder do oprószenia   PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy mękę dodajemy cukier, jajko, sól, zalewamy gorącą woda (nie wrzątkiem) delikatnie mieszamy, dodajemy pokruszone drożdże i wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy. Lepimy kule smarujemy olejem. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny pomarańczowe z musem truskawkowym i ricottą 197

mokre: maślankę, olej, jajko, sok i skórkę ze świeżej pomarańczy, mus truskawkowy, skórkę kandyzowaną, barwnik spożywczy oraz ricottę. Przelać składniki mokre do suchych, szybko, ale dokładnie połączyć wszystko łyżką - nie mieszać za długo, wyłącznie na tyle aby połączyć składniki, jak zostaną grudki to nic się nie stanie. Przełożyć masę do papilotek - do 3/4 ich wysokości . Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec

Grunt to przepis!
Panna cotta z musem truskawkowym 187

cukru waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Przygotować panna cottę. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Mleko zagotować z cukrem, dodać żelatynę i zmiksować ze śmietanką oraz cukrem waniliowym. Przelać do foremek/szklaneczek i schłodzić w lodówce. (Aby otrzymać efekt skosu - masę należy uprzednio schłodzić do lekkiego stężenia. Szklaneczki ustawić w większym naczyniu

Di gotuje
SERNIK NA ZIMNO BŁYSKAWICZNY 192

szt.cytrynowej galaretki 2 szt.dowolnej galaretki np.agrestowej do ananasa, a truskawkowej do truskawek rodzynki (opcjonalnie) owoce do przybrania np.truskawki,ananas,mandarynki  Częściowo można zastąpić 1 serek waniliowy - serkiem mascarpone.Polecam! W szklance wody rozpuściłam cytrynową galaretkę i odstawiłam do ostygnięcia. W misce zmiksowałam śmietankę na gładką i puszystą masę. Pamiętajcie,żeby była bardzo schłodzona. Najlepiej wstawić ją wcześniej do zamrażarki

potrawyregionalne
Odchudzona panna cotta z truskawkami i galaretką 310

ksylitolu 2,5 łyżeczki żelatyny galaretka z truskawkami 1 opakowanie galaretki truskawkowej (najlepiej niesłodzonej) 10-15 truskawek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny mieszamy z mlekiem sojowym waniliowym. W 50 ml wrzątku rozpuszczamy ksylitol i żelatynę, lekko studzimy i mieszamy z mlekiem i jogurtem. Przelewamy do szklanek/kieliszków, tak aby masa wypełniła 1/3-1/2 ich objętości. Wstawiamy do lodówki do stężenia

DefinicjaSmaku
Sernik z galaretką (bez żelatyny) 214

tego czekoladowy spód i wegetariańska galaretka truskawkowa (bez żelatyny) z dodatkiem malin i czarnej porzeczki.  Składniki: Spód: 1,5 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia czubata łyżka kakao 1/3 szklanki cukru 1/3 kostki masła (85 g) 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Masa serowa: 1 kostka sera twarogowego (250 g) sok z 4 cytryn

Pora na pora i pomidora
Deser truskawkowy ze śmietaną i bezami 231

rozmrożonych truskawek 250 ml śmietany 30% 1 galaretka wiśniowa lub truskawkowa cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny bezy do dekoracji   Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzącej wody. Gdy będzie lekko przestudzona, dodać do niej odmrożone truskawki. Za pomocą blendera wszystko ze sobą połączyć - przygotowaną masę przelać do 4 pucharków. W międzyczasie śmietanę 30 % ubić

Ugotować
Szybkie gofry 296

To NAPRAWDĘ szybkie gofry. Przepis znalazłam u Dusi. Wstyd się przyznać, ale od ponad 5-ciu lat jestem posiadaczką gofrownicy i dopiero użyłam jej jeden raz

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z dziwnym, czerwonym składnikiem 255

ciemnej czekolady (70%)50 ml mleka (3,5%)dodatkowo:truskawkowe kuleczkiBuraki obrać i gotować w wodzie z octem przez 1-1,5 godziny.Wyjąć z garnka, ostudzić. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.W drugiej misce przesiać mąkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Lekki sernik na zimno z truskawkami 568

żelatyna Na wierzch: - 300g świeżych truskawek - 2 galaretki o smaku truskawkowym Herbatniki wkładamy do woreczka i tłuczemy młotkiem na desce tak długo, aż uzyskamy pożądaną wielkość. Ja najbardziej lubię, gdy ciasteczka jeszcze chrupią i nie są zupełnie miałkie.  W garnuszku rozpuszczamy masło, po czym łączymy z ciasteczkową masą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, po czym dokładnie rozkładamy naszą masę

Sajkofanka smaku
Panna cotta z białą czekoladą i musem truskawkowym 169

podgrzewa się z żelatyną, a po zastygnięciu podaje najczęściej ze świeżymi owocami, musami czy syropami. Ja przygotowałam wersję, którą lubię najbardziej: z białą czekoladą i aromatyczną wanilią, polaną musem truskawkowym, z którym tak fantastycznie się prezentuje… Składniki: 300 ml śmietanki 30% 150 g białej czekolady 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 1 łyżka mleka 1 laska wanilii(...)czas mieszając, tylko do momentu, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Dodajemy ziarenka wanilii. Żelatynę zalać wodą i odstawić, aby napęczniała. Następnie dodać łyżkę mleka i kilka łyżek gorącej masy śmietankowo-czekoladowej i mieszać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Proces dodatkowo można przyspieszyć wstawiając naczynie z żelatyną do garnuszka lub większej miski z gorąca wodą. Rozpuszczony z żelatyną płyn dolać

MyCookBook.pl
Bezglutenowy biszkopt z jogurtowym musem truskawkowym 189

musem truskawkowym.  Składniki na ciasto:  6 jaj w pokojowej temperaturze 6 łyżek cukru lub ksylitolu 6 łyżek mąki ziemniaczanej łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia szczypta soli Oddziel białka od zółtek. Do białek dodaj szczyptę soli i ubij na sztywno. Dodawaj po łyżeczce cukru lub ksylitolu. Nastepnie delikatnie dadawaj po jednym żółtku. Do puszytsej masy na małych obrotach dodawaj(...)wlej rozpuszczoną żelatynę. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie części. Czystą tortownicę ( w której piekł się biszkopt )wyłóż na dnie popierem smarujac wierzch papieru olejem  - najlepiej rzepakowym. Wlej mus truskawkowy i przykryj delikatnie spodnim blatem biszkoptu. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjmij z lodówki i odwróć ciasto tak aby biszkopt znalazł się na spodzie

AZgotuj!