masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 galaretka truskawkowa(...)tylko do połączenia się składników. W tortownicy umieszczamy jeden z krążków ciasta. Truskawki przecinamy wzdłuż i układamy na cieście w koło obręczy przecięciem na zewnątrz. Wykładamy cały krem. Na masie umieszczamy drugi blat, lekko dociskamy, polewamy polewą czekoladową dekorujemy truskawkami i listkami mięty. Całość schładzamy w lodówce przez min. 3 godz
Domowy Smak Jedzeniakoloru roztartymi widelcem czarnymi i czerwonymi porzeczkami, gdyż barwnik mają w skórce. Masę jogurtową wystarczy przełożyć do foremek, najlepiej silikonowych i mrozić w zamrażarce przez kilka godzin. Następnym razem przygotuję lody jogurtowe o innych smakach, np. do jogurtu greckiego dodam truskawki i będę jeść mrożony jogurt truskawkowy. Składniki na około 6 sztuk: 1 szklanka jogurtu greckiego czarna i czerwona porzeczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzacznie tężeć. Mocno tężejącą galaretkę truskawkową wylać na truskawki, na to położyć bezę kokosową. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać ostudzoną żelatynę, a następnie posiekaną galaretkę agrestową. Powstałą masę szybko wyłożyć na bezę, wyrównać. Można posypać
Praktyczna plsalaterką żeby nie stracić soku) i dodajemy do truskawek. Dolewamy 1/2 szklanki syropu truskawkowego i dodajemy Konfitur-Fix, całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy, a następnie gotujemy 3 - 5 minut aż dżem wyraźnie zgęstnieje. Pamiętajcie, by podczas całego procesu delikatnie mieszać całość,by nie uszkodzić truskawek. Gorącą masą napełniamy wyparzone słoiki, zakręcamy i odstawiamy. Jeśli wolicie, to dla pewności, że słoiki
Czary - gary w kuchniłyżeczki proszku do pieczenia 300 ml kremówki 30% 2 opakowania galaretki truskawkowej 350 - 400 g mrożonych trskawek Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po kolei po jednym żółtku, następnie porcjami: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, olej ( można miksować lecz na najniższych obrotach, bądź ręcznie). Gotową masę przelewamy do formy o wymiarach 25x28 cm wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką / bułką tartą
W Moim Magicznym Domuszklanki cukru pudru dodatki: - posypki Delecta (kuleczki zbożowe w czekoladzie, maczek smak truskawkowy i mango, kuleczki zbożowe w różowej skorupce) Forma: blacha od piekarnika/ lub specjalna forma płaska do ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem, miodem, kakao i kawą rozpuszczamy w garnczku. 1/4 mąki dodajemy do ciepłej masy i dokładnie mieszamy. Odkładamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy resztę mąki, dodajemy
Kuchnia co dniapołową ostudzonej galaretki . Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Pozostałą część galaretki truskawkowej łączymy z połową jogurtu , wylewamy na galaretkę.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, odstawiamy do ostygnięcia . Połowę galaretki łączymy z pozostałym jogurtem i wylewamy na stężałą masę jogurtową.Wstawiamy do lodówki do stężenia. Pozostałe truskawki układamy na masie jogurtowej
Bajeczna KuchniaSkładniki: 500 g serka himogenizowanego 3 galaretki truskawkowe paczka biszkoptów 300 g truskawek Wykonanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5L wody, odkladamy do wystudzenia. Na dno foremki układamy biszkopty. Serki przekładamy do miski, wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masę wylewamy na biszkopty i wkładamy do lodówki by stężała. Po ok 1 godzinie gdy lekko
magiczna kuchnia Kasimisie miksera i zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 40 minut. Wyjąć i całkowicie ostudzić. Składniki na mus truskawkowy: 800 dag truskawek łyżka cukru waniliowego 10 g żelatyny w proszku
Delicious Titbitsmąki pszennej 1/2 szklanki cukru 60 g masła 2 jaja 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Masło roztapiamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy na przemian żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na pulchną masę. Do ubitej masy dodajemy przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem
Domowy Smak Jedzeniabiałko (temp. pokojowa) 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 filiżanki mleka konfitura truskawkowa cukier puder Do dzieła! Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem na średnich obrotach ubijamy cukier i masło na jasną i puszystą masę. Dodajemy jednocześnie jajko i białko, cały czas ubijając masę następnie dodajemy wanilię
Kolejny blog o gotowaniuOstudzić.Śmietankę lekko ubić, dodać do masy i dokładnie wymieszać.Ubić białko na sztywną pianę i dodać do masy.Przełożyć do foremki i wstawić na noc do zamrażarki.Sos coulis. Zmiksować truskawki, jeżeli trzeba przelać przez sitko, dodać cukier puder i zmiksować.Wyjąć z zamrażarki na 10 minut przed podaniem. Podawać z truskawkowym sosem coulis
Kulinarny karnet Christopheraopakowania galaretki (przygotowane 3 z 4 porcji na które starcza opakowanie) - użyłam galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:1. Twaróg łączymy z serkiem homogenizowanym, dodajemy kaszy manny, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i blendujemy (żeby twaróg był bez grudek).2. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy twarogowej. Całość łączymy za pomocą łyżki.3. Masę wykładamy na blachę, na wierzchu
Malowane smakiemoddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy(...)galaretka truskawkowa 2/3 szkl gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu miksujemy serek, dodajemy ubitą śmietanę, chwilkę miksujemy, dodajemy lekko tężejącą galaretkę i ponownie miksujemy (dosłownie tylko do połączenia się składników). Krem dzielimy na 3 części. Przekładamy nim biszkopt, na każdym krążku z masą układamy pokrojone truskawki
Domowy Smak JedzeniaCiasto jogurtowe z odrobinką kakao i dużą ilością truskawek. Delkatne i wilgotne ciasto mocno truskawkowe. Bardzo proste w przygotowaniu :) Składniki: (na dużą blachę o wymiarach około 32 cm na 23 cm) 450 g mąki 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki sody oczyszczonej 250 g drobnego cukru 6 jajek 200 ml jogurtu naturalnego 200 g roztopionego masła roślinnego(...)waniliowego 10 g kakao 1 kg truskawek Przygotowanie: 1. Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier,kakao. 2. W drugiej misce zmieszać jajka z jogurtem. Następnie gotową masę dodać do miski z mąką. 3. Do całości dodać roztopione masło oraz wanilię. 4. Dobrze wymieszać do otrzymania gładkiej masy- możesz użyć miksera. 5. Przelać do formy wyłożonej papierem
KreatywnePiny