masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:75/167)

Bananowo-Kakaowe lody! 217

kawałki bananów wrzucamy do blendera, dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy do powstania jednolitej i gładkiej masy. Następnie przekładamy część lodów bananowych do miseczki. Do pozostałej części dodajemy kakao i znów wszystko razem miksujemy. Przekładamy do bananowych lodów i dekorujemy ulubionymi dodatkami!  Następnym razem wypróbuję lody truskawkowe!  Który smak tych lodów lubicie najbardziej? :) Miłego dnia

Chocolate Stop Tempting
Kopenhaga okiem przyszłego cukiernika, part 1 174

procesowi. Na zdjęciu poniżej maszyna do konszowania czekolady - zamienia ziarna kakaowca w płynną, czekoladową masę, mmm... Wygląda to niesamowicie. Przemiła dziewczyna opowiedziała nam całą historię, od ziarenka aż do gotowego produktu. Później mogliśmy się rozejrzeć po sklepie. Dla C. kupiłam cztery rodzaje czekoladek: mus truskawkowy w białej czekoladzie, sernik karmelowy, różane i urocze różowe kuleczki z szampanem. Wieczorem będziemy degustować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z dżemem truskawkowym 159

cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju, jajko, dżem truskawkowy. Wykonanie: Mąkę musimy przesiać i wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu dokładnie mieszamy mleko, olej i jajko. Wszystkie składniki łączymy i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Niewielką ilość masy nalewamy do papilotek (tak aby przykryły tylko dno foremki), nakładamy 1/2 łyżeczki

paapilotkaa
Kakaowe ciasto z truskawkami, galaretką i ptasim mleczkiem 1154

waniliowy 2 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny (+ ok.4-5 łyżek zimnego mleka) 2 galaretki truskawkowe Ok.1 kg truskawek (umytych i obranych) Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką. Gotowe masę przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Lekko

Smakowy Raj
Pastelowe pianki 125

Składniki: 2 galaretki o różnych smakach ( użyłam cytrynowej i truskawkowej) 600 ml wody Sposób przygotowania: 1. Pierwszą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. 2. Gdy galaretka zacznie tężeć zmiksować mikserem na najwyższym stopniu obrotów. Gotową masą napełnić szklanki do połowy wysokości i włożyć do lodówki. 3.Drugą galaretkę przygotować w identyczny sposób co pierwszą. Przełożyć

A Ty Smakuj Mnie
Tort z truskawkami 156

Składniki:biszkopt:4 jajka, 1 szklanka mąki,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,krem:4 żółtka,1/2 szklanki cukru pudru,1 masło,dodatkowo

Aga w kuchni
Ciasto bawarskie 284

Kolejne wspólne pieczenie w ramach akcji Ciasto na niedzielę , tym razem tematem pieczenia było ciasto kruche i owoce...Zastanawiałam się co upiec...szperałam w przepisach i

Moje domowe kucharzenie
Deser truskawkowy z lodami 144

Smaczny i prosty deser, który zaskoczy domowników lub gości :-) 4 duże porcje w wysokich pucharkach. SKŁADNIKI 350 g truskawek (u mnie mrożone) 250 g serka mascarpone 1 opakowanie galaretki truskawkowej 8 gałek lodów (u mnie bakaliowe) 400 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru 2 śmietan-fixy do dekoracji owoce lub wiórki czekoladowe WYKONANIE Galaretkę przygotować według(...)zmiksować do jednolitej masy. Masę dosłodzić łyżką lub dwoma cukru. Gotowy krem rozlać po równo do pucharków (na stężałą już galaretkę) i włożyć ponownie do lodówki. Do miski wlać śmietanę i ubijać ją stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Na koniec, do ubitej śmietany dodać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Pucharki z galaretką i kremem truskawkowym mascarpone wyciągnąć z lodówki

Passions hobbies life
Tort truskawkowo - czekoladowy 163

truskawek 0,5 szklanki nalewki truskawkowej (do nasączenia biszkoptu, używamy domowej) + 0,5 szklanki wody - wymieszać Dodatkowo: 5 szt. gorzkiej czekolady na obręcz kilka sztuk  czekoladowych serduszek   Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę i ciągle ubiając zaczynamy dodawać stopniowo cukier. Następnie ciągle ubijając dodajemy po żółtku. Przesiane mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy(...)mieszamy do rozpuszczenia składników. Odstawiamy do wystudzenia i wkładamy na minimum 12 godz. do lodówki. Po tym czasie ubijamy krem do otrzymania gęstej konsystencji. Blaty biszkoptowe nasączamy nalewką truskawkową, wymieszaną z wodą. Na pierwszy blat kładziemy połowę kremu czekoladowego i smarujemy frużeliną truskawkową. Nakładamy kolejny blat i delikatnie smarujemy go kremem czekoladowym. Na calej powierzchni rozłożyłyśmy połówki

Lili w kuchni
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 122

roli głównej...u mnie dodatkowo jest masa z landrynkami miętowymi podpatrzona u Magdy . Razem ze mną  ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2  galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki miętowe umieścić w rondelku o grubym(...)troszkę zabrakło].  Z arbuza usunąć pestki i za pomocą blendera zmiksować. Mus przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać galaretki, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Tężejącą masę wylać na biszkopty.Odstawić do lodówki do stężenia

Moje domowe kucharzenie
Sernik z malinami na serku mascarpone 123

zimno. Ani nie znam nikogo, kto nie lubi malin :) Więc bez gadania bierzcie się do roboty, sprawa jest bardzo prosta. My akurat mieliśmy cały dzień wolny i zrobiliśmy całą masę fajnych rzeczy. Zrobiliśmy pasztet z mięsa które zostało z rosołu (przepis niedługo), przetopiliśmy słoninę na smalec i jeszcze kilka innych rzeczy. A Madzia ogarnęła ten sernik. 200 g owsianych ciasteczek(...)migdałów 90 g masła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy

Marder&Marder Manufacture
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 1094

kolejny smak lata. Delikatnie czekoladowa masa z kaszy manny plus galaretka z owocami to połączenie, które sprawdza się zawsze w ciepłe dni. Ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie każdy. Tym razem, zamiast sernika na zimno , właśnie naszła mnie ochota na ten rodzaj placka, który pamiętam z dawnych czasów. Poza sezonem truskawkowym możemy użyć innych owoców. Ciasto z kaszą manną(...)szklanki cukru (można użyć także ksylitolu) 1/2 opakowania masła (100 g) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub wanilinowego duża szczypta cynamonu 2 czerwone galaretki np. truskawkowe świeże truskawki (można użyć też dodatkowo jagód i borówek) okrągłe lub podłużne biszkopty listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia

Poezja smaku
Tort na kakaowych biszkoptach z olejem rzepakowym 153

woda - konfitura z truskawek dodatki:  - konfitura truskawkowa - kolorowe perełki cukrowe do ozdoby (różowe i perłowe) - 3 świeże truskawki - margaryna i mąka do wysmarowania blachy Forma: tortownica o średnicy 22cm Przygotowanie: Rozdzielam żółtka od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Dodaję do nich cukier i miksuję, aż uzyskam gładką i świecącą masę. Dodaję resztę składników i mieszam dokładnie drewnianą łyżką(...)Dopiero wtedy przekładam ją do reszty śmietany i miksuję. Ostudzony biszkopt przekrawam na pół. Skrapiam je przygotowanym ponczem. Góra jest lekko wybrzuszona, dlatego trafi na spód. Smaruję biszkopt konfiturą truskawkową. Na to nakładam bitą śmietanę, część zostawiam, bo posłuży do dekoracji. Na to nakładam dolny biszkopt spodem do góry, który jest idealnie równy. Resztę bitej śmietany przekładam do rękawa cukierniczego

Kuchnia co dnia
Ciasto z kremem bawarskim, musem truskawkowym i galaretką z białego wina 251

przepisu na biszkopt idealny, zmniejszając ilość składników o 2/5 (z 3 jajek). Ciasto piekłem w formie o średnicy 28 cm i wysokości 6 cm.Mus truskawkowy:1 kg truskawek2 łyżki cukru2 łyżki żelatynyTruskawki pozbawić szypułek i umyć. Zmiksować na gładko blenderem. Dodać cukier. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Połączyć z musem. Mus wstawić do lodówki i schłodzić(...)przez około 8 minut, cały czas mieszając. Następnie masę szybko schłodzić w misce z wodą i lodem. Mieszać co jakiś czas by nie utworzył się kożuch. Po schłodzeniu wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno mikserem, następnie na małych obrotach stopniowo dodawać schłodzony krem. Gotowy krem bawarski przelać na stężały mus truskawkowy. Ciasto wstawić do lodówki na 3h.Galaretka z białego

Food Square
Naleśniki kokosowe z frużeliną truskawkową 136

wiórek kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego Frużelina truskawkowa 500 g truskawek 60 g cukru 1/2 soku z limonki 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej Dodatkowo chipsy kokosowe Naleśniki Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy jajko, mleko, wodę, olej i sól. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Nie sugerujcie się zbytnio proporcjami które podałam, gdyż gęstość ciasta zależy(...)wymaga ponownego natłuszczania. Ser Do sera dodajemy jogurt naturalny, cukier i ekstrakt kokosowy. Wiórki kokosowe rozdrabniamy przy pomocy blendera i dodajemy do sera. Mieszamy do połączenia się składników. Frużelina truskawkowa Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w rondelku, dodajemy cukier i sok z limonki. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż całkowicie cukier się rozpuści. Mąkę

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania