masa truskawkowa - 2500 przepisów (strona:75/167)

Domowy kisiel truskawkowy 101

można zarówno świeże jaki i mrożone truskawki. Akurat miałam właśnie te mrożone. Domowy kisiel truskawkowy Składniki: 500 g truskawek 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 250 ml zimnej wody plus 4 łyżeczki cukier do smaku Przygotowanie: Truskawki przekładamy do blendera i miksujemy z zimną wodą na jednolitą masę. Przekładamy do garnka, zagotowujemy owoce. W kubeczku rozprowdzamy mąkę ziemniaczaną z 4 łyżeczkami wody

Moja smaczna kuchnia
Sernik na zimno 193

śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy 1 opakowanie biszkoptów 1 galaretka truskawkowa na wierzch ciasta Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie szklanka ma pojemność 250ml). Studzimy.  Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy śmietanę na sztywno.  Do masy serowej delikatnie wlewamy tężejącą galaretkę i delikatnie mieszamy. Następnie musimy wmieszać bitą śmietanę

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto kokosowo-ananasowe czyli pinacolada 184

stole ciasto, które z owocami sezonowymi nie ma nic wspólnego...Po szaleństwach truskawkowych naszła mnie ochota na ananasa. Ciasto wyszło lekkie, nie za słodkie, delikatne, idealnie zrównoważone.  Składniki: biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki  3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa ananasowa: puszka ananasa opakowanie budyniu śmietankowego łyżka cukru 4 żółtka 1 łyżeczka mąki pszennej

na moim stole...
Wianuszek drożdżowy z jabłkami i orzechami 111

orzechów włoskich 2 jabłka 2 czubate łyżeczki cynamonu 100 g dżemu (ja dałam truskawkowy) 70 g brązowego cukru Do miski wsypujemy mąkę. Mleko podgrzewamy aby było ciepłe (ale nie gorące). Roztrzepujemy w nim jajka i dodajemy cukier. Na końcu wsypujemy drożdże i dokładnie mieszamy. Masę mleczną wlewamy do mąki i mieszamy lub miksujemy za pomocą miksera. W trakcie mieszania dodajemy

My simple kitchen
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I GALARETKĄ 195

łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się

RAROSSA
Bakaliowy mazurek 171

kształcie owalnym, ale może być również tortownica czy kwadratowa blaszka), wyłożonego folią aluminiową, przelać masę. Piec przez 30 minut, do lekkiego zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i pozostawić w formie to całkowitego wystudzenia. Wierzch posmarować konfiturą różaną i ozdobić. Smacznego! :) wpis zawiera lokowanie produktu: * mikro krople truskawkowe-  Słodki Świat

Kraina Miodem Płynąca
Tort egzotyczny 214

trzy części. Każdą smarujemy dżemem żurawinowym zmieszanym z rumem. Na spód wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim biszkoptem i rozsmarowujemy resztę kremu. Wierzch i boki dekorujemy bitą śmietaną, owocami, pisakami, oprószamy wiórkami czekoladowymi Smacznego! P.S. sok papaja- mango można zastąpi innym np.: marchewkowo- pomarańczowym, albo truskawkowym i wtedy zamiast egzotycznych owoców dekorujemy odpowiednio pomarańczami lub truskawkami

Luźna Kuchnia
Ciasto cynamonowe 153

pszennej pół tabliczki gorzkiej czekolady ¾ szklanki cukru pudru 2 jajka pół słoika dżemu truskawkowego szklanka mleka ¾ kostki margaryny 2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej Masło ucieramy  malakserem z dżemem. Do połączonych składników dodajemy stopniowo  jajka, cukier puder oraz mleko. Do masy dodajemy mąkę z kakao, cynamonem i sodą. Ucieramy aż składniki się połączą. Ciasto

Humanistka w kuchni
Babka pani Honoraty 513

jajku - ciągle miksując. Następnie łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo do masy. Dokładnie mieszamy. Dzielimy na 2 części. Do jednej z nich dodajemy kakao i mieszamy (można też podzielić na 3 części, wtedy do jednej dodajemy kakao, a do drugiej kisiel, np. truskawkowy. Wtedy babka będzie trójkolorowa). Do formy (np. keksówki) dajemy kolejno jedną i drugą część

KasiekGotuje
Zakochane serce 141

pudru 250g serka mascarpone odrobina różowego barwnika w proszku do dekoracji: draże śmietankowe i truskawkowe Wykonanie: 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać cukier i aromat waniliowy oraz wodę i olej. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Jajka i białka ubić na puszysta masę. Dodać do reszty składników bardzo delikatnie mieszając. Piec przez około 30 minut (do suchego

Pyry na Gaz
Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. 199

połączyć z rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami. Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h. Następnie pokroić w plastry. Truskawki na sos blendować  z cukrem i imbirem. Roladki podawać z sosem truskawkowym

Kulinarny karnet Christophera
Tort orzechowo-czekoladowy z truskawkami 219

czekolady gorzkiej150 g czekolady mlecznej450  ml śmietanki 30%ponadto:0,5 kg truskawek2 galaretki truskawkowe Winiary800 ml wrzątkuWYKONANIE:Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, dodając powoli cukier. Do ubitej piany, dodawać kolejno po jednym żółtku - cały czas ubijając, aż masa stanie się jasna i puszysta, a cukier zupełnie się rozpuści.Obie mąki przesiać, połączyć

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno 1083

szklanki mleka 4 płaskie łyżki żelatyny Cukier waniliowy Aromat śmietankowy lub waniliowy 2 galaretki truskawkowe 400-500g mrożonych truskawek Duża paczka herbatników (małe ze 2-3) Przygotowanie: Margarynę utrzeć z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać ser oraz aromat i wymieszać na jednolitą masę. Dodać do masy mleko (uprzednio zletnione). Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody i wymieszać

Fabryka pomysłów
Kakaowe tartatelki z truskawkami 179

górnym rogu bloga)! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki truskawkowej 250ml kremówki 100g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 185g herbatników kakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić,  przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć nią  uprzednio wysmarowane i posypane bułką tartą foremki. Wstawić na 15 minut

Fabryka pomysłów
Ciasto Rajski Obłok 177

łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Masa kokosowa: 500 ml mleka (1,5%) 100 g cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki mąki pszennej budyń waniliowy 150 g masła 150 g wiórek kokosowych Pianka owocowa: 200 g mrożonych owoców – (ja dałam mieszkankę do smoothie: banan, jabłko, truskawki) 2 galaretki (truskawkowe) 330 ml śmietany 30% Ponadto(...)Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto się piecze, możemy przygotować masę budyniową. Półtora szklanki mleka zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną, pszenną i budyń. Miksujemy blenderem lub mieszamy trzepaczką. Do gotującego mleka wlewamy powoli zmiksowaną masę. Zagotowujemy, ciągle

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto biedronka 263

biszkoptu) krem maślano-budyniowy 450 ml mleka 6 żółtek 250 g miękkiego masła 100 g zwykłego cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego do dekoracji 1 galaretka truskawkowa wiórki kokosowe Na samym początku przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Za pomocą miksera ubić białka. Gdy będą sztywne to dodawać powoli cukier. Cały czas miksować. Gdy cukier rozpuści się(...)połączyć ze sobą. Miksować tak długo, aż powstanie masa o kremowej konsystencji. Biszkopt przeciąć na 2-3 części. W wierzchnim blacie ciasta wyciąć otworki (ja użyłam dużego kieliszka do wódki).  Każdy płat ciasta delikatnie nasączyć sokiem (zwłaszcza brzegi!) . Ciasto po złożeniu przechowywać w lodówce.  Składanie ciasta: spód ciasta dżem truskawkowy 1/3 kremu maślano-budyniowego środkowy spód ciasta

Ugotować
Sernik waniliowy z truskawkami 670

Sernik waniliowy z truskawkami to prosty w wykonaniu sernik z dodatkiem całych owoców, których czerwień pięknie kontrastuje z bielą masy serowej, wzbogaconej o dodatek prawdziwej wanilii

Smakołyki Bereniki
Tort czekoladowo- brzoskwiniowy 212

Dodatkowo: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych 2 galaretki truskawkowe 1/2 soku z cytryny 1/3 szklanki przegotowanej wody wafelki do obłożenia tortu (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt i galaretki Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700ml gorącej wody. Pozostawiamy do stężenia. Brzoskwinie z puszki odcedzamy, syrop gotujemy, a następnie rozpuszczamy w nim galaretkę pomarańczową. Pozostawiamy do stężenia, a brzoskwinie w całości blendujemy. Biszkopt: Białka(...)dodajemy galaretkę pomarańczową rozpuszczoną w syropie z brzoskwiń. Masę pozostawiamy w lodówce do lekkiego stężenia.  3. Przełożenie Biszkopt kakaowy nasączamy wodą z dodatkiem cytryny. Wykładamy 1/3 kremu brzoskwiniowego i dokładnie rozprowadzamy go po bokach by nie było szczelin- układamy biszkopty- wstawiamy do lodówki na ok 30 minut- zalewamy tężejącą galaretką truskawkową- ponownie odkładamy na ok 30 minut do lodówki

Kuchnia w czekoladzie
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI 277

Lato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik na zimno z truskawkami i wiśniami jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki. Kokosowy smak puszystej masy wspaniale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Robi się go niesamowicie szybko i tak samo szybko znika z lodówki

Ostra na Słodko
DESERKI Z GALARETKĄ W SŁOICZKACH 608

połową rozpuszczonej galaretki, u mnie cytrynowa galaretka powędrowała do cytrynowego serka, a truskawkowa do serka owoce leśne. Wszystko pozostawić do lekkiego stężenia. Na dno 5 słoiczków wyłożyć owoce, a na pozostałe 5 pokruszony piernik. Owoce zalać warstwą tężejącej galaretki, a na piernik wyłożyć warstwę masy serowej. Słoiczki wstawić do lodówki, aby zawartość mocniej stężała. Słoiczki wyciągnąć i wlać kolejną warstwę

Kuchnia w opałach
Serniczek - Truskawkowa moc 142

białego 1 szkl cukru sok z połowy cytryny 3 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa Żelatynę rozpuścić w połowie szkl wrzątku. Do kubka blendera wrzucić 800 g umytych i odszypułkowanych truskawek, rozmiksować je, dodać cukier, pokruszony ser i sok z cytryny. Dobrze zmiksować na jednolitą puszystą masę, dodać przestudzoną żelatynę i całość wlać do tortownicy

Gotowanie jest łatwe
Galaretkowiec kolorowy i piegowaty 331

masie;) Na pierwszy blat wykładam część masy, wsypuję kosteczki galaretek i resztę masy. Przykładam drugim blatem, lekko dociskam. Na wierzch wylewam zimną galaretkę ametystową. Odstawiam w zimne miejsce do zastygnięcia. tutaj druga wersja,inne kolory i smaki galaretek....o smaku coli, turkusowa , niebieska i  truskawkowa. od jutra w Lidlu  inne słodkości w super cenie

Takie tam pichcenie
Biszkopt z truskawkami inaczej 483

części i wtedy na zastygniętą warstwę truskawkową należy wyłożyć warstwę śmietankową) 2. Warstwa truskawkowa: Truskawki obrać i umyć. Zmiksować, wlać do rondelka i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z gazu i dodać galaretkę rozpuszczoną w około 100 ml gorącej wody. Wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Jak masa zacznie tężeć wylać na nasączoną pierwszy blat ciasta i przykryć drugim blatem. Wstawić

UgotujmyTo.pl
Naleśniki z serem i owocami 186

stron na złoty kolor. Nadzienie: 250g półtłustego sera, 125 g serka mascarpone, 100g truskawkowego serka homogenizowanego, 1/2 laski wanilii, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kg mieszanych owoców (maliny, truskawki, jagody). Twaróg zmiksować z mascarpone i serkiem homogenizowanym. Dodać cukier puder i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszać. Masę rozsmarować na usmażonych naleśnikach, nałożyć owoce, złożyć. Podawać z odrobiną masy na wierzchu

Z miłości do słodkości
Ciasto na niedzielę 280

jajka + 1 żółtko sok i skórka z 1 cytryny  1 galaretka truskawkowa wykonanie: Ciasteczka kruszymy i łączymy ze stopionym masłem. Taką mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik

Przysmaki Karolki
Bajaderka 157

murzynek * łyżka kakao * dowolne bakalie i orzechy posiekane drobno * 2 łyżki dżemu truskawkowego * polewa czekoladowa bądź rozpuszczona mleczna czekolada * wiórki kokosowe Przygotowanie : Wszystkie składniki wyrobić tak by powstała kula. Podzielić ją na mniejsze kuleczki. Obtoczyć w czekoladzie i obsypać wiórkami kokosowymi. Odłożyć by cała masa stwardniała. Moje aż się rozpływały w ustach

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania