marynaty - 6066 przepisów (strona:208/405)

Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym 180

Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie mixu sałat ze szpinakiem puszka kukurydzy ogórek szklarniowy około 200 g sera typu feta pieczywo na grzanki (najlepiej bułki z ziarnami) ząbek czosnku Marynata: 2 łyżki oliwy lub oleju łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego chilli pół łyżeczki curry pieprz sól Sos musztrdowo-miodowy: 5 łyżek oliwy z oliwek

PatiGotuje
Marynowana rzodkiewka 242

zalewę. Gotować na niewielkim ogniu, mieszając, aż cukier i sól całkowicie się rozpuszczą. Dodać rzodkiewki i wszystko chwilę podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Rzodkiewki przełożyć do słoika i zalać marynatą. Zalać i odstawić do całkowitego wystudzenia. Wystudzone rzodkiewki przechowywać w lodówce. Rzodkiewki zamarynowane są już na drugi dzień. Smacznego! Może zainteresują Cię inne przepisy na przetwory? Najlepsza marynowana papryka Czosnek

CookYourself
Ogórki małosolne w plastrach 456

Ogórki małosolne w plastrach . Korzystając z sezonu na bieżąco kisimy ogórki . buraki , rzodkiewki. Ogórki małosolne przeważnie wykorzystujemy do sałatek lub na kanapki, ale jakoś nigdy nie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PAŁKI KURCZAKA W MARYNACIE CZOSNKOWO- ZIOŁOWEJ Z MIODEM 170

Dziś mam dla Was propozycję na pyszne i soczyste mięso z kurczaka, które wcześniej trzymałam 6 godzin w marynacie czosnkowo- ziołowej a pod koniec pieczenia delikatnie przesmarowałam mięso miodem. Do pałek z kurczaka wykorzystałam  przyprawę do kurczaka czosnkowo- ziołową  od  Cykoria . Według przepisu producenta wystarczy dodać do przyprawy olej, wymieszać, nasmarować kurczaka, następnie podsmażyć na oleju

Zrób to smacznie
Łosoś z salsą i makaronem z pesto 152

salsa: 1 mango 1 cebula czerwona 1 papryczka chili oregano świeże sól, pieprz Łososia przekładam do miski, dodaję pokrojoną cebulę, majeranek, sól, pieprz, balsamico.  Łososia obtaczam dokładnie w marynacie i odstawiam na godzinę albo dłużej. Pesto: Na patelni prażę pestki dyni, odkładam do rondelka. Na tej samej patelni na oleju przesmażam pokrojony czosnek, dodaję umyty i osuszony szpinak

wesoła kuchnia
SKRZYDEŁKA W MARYNACIE MIODOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK 102

Dzisiaj podam przepis na grillowe skrzydełka w marynacie miodowo musztardowej. Są smaczne, lekko słodkawe oraz bardzo ładnie pieką się na grillu.   SKŁADNIKI :  1 kg skrzydełek  2 łyżki miodu  1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżki ostrego ketchupu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki 1 łyżeczka tymianku pieprz cytrynowy do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
POLĘDWICZKA W MARYNACIE CZOSNKOWEJ 161

papryki słodkiej. Przygotowanie: Polędwiczkę oczyszczam z błony, kroję w 1,5 cm. plastry, lekko spłaszczam dłonią. Czosnek drobno siekam. Oleje dokładnie mieszam z przyprawami i czosnkiem. Mięso smaruję przygotowaną marynatą, odstawiam na noc do lodówki. Smażę na mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub zwykłej) po około 1-1,5 minuty z każdej strony. Osączam na ręczniku papierowym. Mięso rewelacyjnie smakuje

JejKuchnia
KLASYCZNE SZASZŁYKI NA GRILLA 172

szaszłyków moczymy w wodzie ,aby nam na grillu się nie "zwędziły".Wszystkie przyprawy suche wymieszać w misce dokładnie ,dodać olej ,wymieszać.Mięso dobrze wytrzeć przygotowaną przyprawę tak aby marynatą dobrze je pokryła,nabijać na moczone patyczki,smażymy na grillu lub patelni grillowej do zrumienienia.Szaszlyki podajemy z sałatą lub sosem czosnkowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią 75

siebie. Wyraziste, pikantne danie, do którego dorzuciłam smaczną soczewicę oraz ukochaną cukinię. Mięso warto przygotować dzień wcześniej, aby było soczyste i dobrze „przeszło” przyprawami.   Składniki: marynata do mięsa: 150ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki imbiru sól i pieprz kolorowy danie 400g filetu z indyka tłuszcz do smażenia

Raj dla Podniebienia
Domowa szynka pieczona 183

soli pieprz świeżo mielony 2 ząbki czosnku przeciśnięte 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka majeranku 1 pokruszony liść laurowy 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce. Dokładnie wymieszać. Włożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Można od czasu do czasu przewrócić mięso. Przełożyć

Ewusiowe Smaki
SMAŻONE PODUDZIA Z KURCZAKA 184

papryki 2 łyżki oleju Olej do smażenia pieprz i sól ********************************  Do miski wsypać wszystkie przyprawy ,dodać olej dwie łyżki , wymieszać wszystko ze sobą.Podudzia umyj,osusz,dokładnie natrzeć marynatą  , odstawić do lodówki na 1.5 godziny.Mięso smażymy na małym ogniu , aż się zrumieni że wszystkich stron,przykryć pokrywką nie smażyć 40 minut ,od czasu do czy przewracając

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak tandoori / tandoori chicken 194

około 2x3 cm. Pokrojone mięso przekładam do dużej miski, skrapiam sokiem z limonki, oprószam solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy mieszam z jogurtem, olejem, posiekanym czosnkiem i imbirem. Tak przygotowaną marynatą nacieram każdy kawałek kurczaka i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KARKÓWKA W MLEKU I CEBULI 187

Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc. Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej

Gotowanie Patki
Cebulowe roladki schabowe 184

Prosty przepis na pyszne, kruche cebulowe roladki schabowe z ogórkiem kiszonym. Swój wyraźny cebulowy smak zawdzięczają marynacie z mleka i cebuli. Idealnie nadają się na niedzielni obiad, albo jako ciepła przekąska na imprezie. Składniki na roladki schabowe: 6 plastrów schabu bez kości grubości około 3 cm . szklanka mleka 3 cebule 2 ogórki kiszone musztarda sól, pieprz jajko bułka tarta Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak tandoori 183

Kurczak tandoori wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Składniki: 1 kg kawałków kurczaka, u mnie udka, skrzydełka i filet marynata: … Czytaj dalej Kurczak tandoori

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania