marynaty - 6066 przepisów (strona:202/405)

Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 233

Dodajemy odrobine oliwy i Wasze ulubione przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut aby wszystkie smaki się połączyły. Smażymy go na suchej patelni (bo oliwę dawaliśmy do marynaty). Na placku tortilli układamy kurczaka, pokrojoną w paseczki paprykę, cienkie piórka cebuli, pokrojonego w plasterki ogórka. Dodajemy 2 łyżki sosu czosnkowego i całość posypujemy tartą mozzarellą. Tortillę zwijamy i przypiekamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekana karkówka po flisacku 451

mąki 3 ziemniaki marchewka cebula 1/4 papryki czerwonej 100 g boczku 3/4 szklanki bulionu sól oraz pieprz Przepis 1 Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z majerankiem oraz musztardą. Taką marynatą nacieramy plastry karkówki. Odstawiamy na noc do lodówki. 2 Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3 Ziemniaki i marchew obieramy

Kuchnia Bazylii
Żeberka pieczone. Przepis krok po kroku. 151

papryką, chilli.   Czosnek rozdrobnij, ja utarłem go na drobnej tarce, natrzyj przyprawami mięso.   Polej żeberka: miodem, sos sojowym i jeszcze raz dokładnie wetrzyj wszystkie składniki marynaty.   Odstaw najlepiej na całą noc do lodówki lub minimum na 3 godziny. Przełóż do naczynia do zapiekania, piecz

kuron.com.pl
Pyszne ziemniaki z patelni grillowej 197

będą się rozpadać przy grillowaniu . Mieszamy ze sobą czosnek, olej, ocet , miód ,pieprz , sól do smaku . Zalewamy mieszanką wystudzone i odcieknięte ziemniaki , mieszamy dokładnie , żeby ziemniaki pokryły się marynatą , odstawiamy na godzinkę . Po tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową i przypiekamy na niej ziemniaki z każdej strony . Gotowe Smacznego ! Artykuł Pyszne ziemniaki z patelni grillowej pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pieczone nuggetsy w jogurcie i płatkach kukurydzianych 156

naturalny 190 g * Płatki kukurydziane * jajko * Papryka słodka 2 łyżeczki * Papryka ostra 1 łyżeczka * Sól 1 łyżeczka * Pieprz 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy jogurt naturalny, jajko i przyprawy. Wszystko mieszamy i dodajemy do niej kawałki pokrojonego kurczaka. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie kruszymy płatki kukurydziane

Kulinarne przygody
Marynowane jajka. 156

Jajka umieszczamy w słoiku. Sok z buraków mieszamy z octem i zagotowujemy, wyłączamy grzanie, dodajemy cebulę oraz pieprz i odstawiamy na 10 minut do wystudzenia. Następnie marynatą zalewamy jajka i odkładamy na 48 godzin do lodówki. Po tym czasie jajka są gotowe

Rozpustne gotowanie
Wiosenna surówka a’la Coleslaw 288

kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Wszystko posypujemy solą oraz pieprzem i mieszamy *** *** W osobnej miseczce łączymy ze sobą cukier puder, mleko, majonez, ocet winny oraz sok z cytryny *** *** Tak powstałą marynatą zalewamy warzywa i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem surówkę jeszcze raz mieszamy *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SURÓWKA JAK U CHIŃCZYKA PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Filipa18 – recenzja 130

poprzedniego wina. Danie gorące: Polędwiczka z jelenia/marmolada z czerwonej cebuli/sos porto/kasza jaglana z orzechami – polędwiczka obłędna. Chef okazał się być naprawdę dobrym człowiekiem, bo nie zamordował jej jakąś upiorną marynatą, toną soli i bezsensownych ziół. Wiedziałam co jem i owo coś rozpływało się w ustach. Kaszę jaglaną z orzechami uwielbiam (sama robię z odrobiną nasion kolendry i kminku), jednak

Kate's Kitchen
WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY 157

zielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, łyżeczka sezamu. Składniki marynaty do kurczaka: 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, bazylia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku. Ciecierzycę miksuję na gładką pastę

JejKuchnia
Niedziela: Skrzydełka z domowym sosem BBQ 189

sosem BBQ Jak szybko upiec aromatyczne i smaczne skrzydełka? Sprawa w teorii banalna, w rzeczywistości nie taka prosta. Żeby skrzydełka miały smak trzeba je wcześniej natrzeć przyprawami, potrzymać w marynacie, albo wrzucić do panierki. Jest jeszcze jeden sposób: upiec skrzydełka i na koniec zanurzyć je w sosie barbecue. Ten patent podpatrzyliśmy u naszego ulubieńca, Marka Bitmana, autora książek kucharskich

Niedzielny kucharz
PIECZEŃ WIEPRZOWA Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 158

SKŁADNIKI I MARYNATA DO MIĘSA Ok 1 kg łopatki 5 ziaren jałowca 5 ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/3 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki imbiru lub ok 2 cm świeżego 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku 1 łyżeczkę soli chlust wina pieprz- ilość według uznania Wszystkie składniki wrzucamy do moździerza i dokładnie rozcieramy na pył, dolewamy chlust wina

harrisa
Kantońskie stir fry z łaty wołowej – z aksamitnym sosem i jajkiem 176

sypko ryżem, posypaną jeszcze dodatkowo odrobiną szczypioru, sezamu i skropioną olejem sezamowym.   Więcej przepisów z wykorzystaniem łaty wołowej /bavette znajdziecie TUTAJ SKŁADNIKI na 2 porcje MIĘSO I MARYNATA 1 stek z łaty wołowej 350-400g 1 łyżka oleju ryżowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka skrobi ryżowej lub ziemniaczanej 1/3-1/2 łyżeczki sody oczyszczonej     POZOSTAŁE SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 124

zapach (którego odczuwamy dość długo po zjedzeniu bardzo czosnkowej przyprawy – znacie to prawda?:-) ).   W naszej kuchni używamy go do dań mięsnych jak i warzywnych. Dobrze sprawdza się do marynat czy sosów (na przykład sos czosnkowy na bazie jogurtu). Można go spotkać w świeżej postaci lub suszony. Cynamon  uważa się, że jest to jedna z najstarszych przypraw świata. Pochodzi

Health-Fit-Life
Kurczak w wędzonej papryce z limonką 135

dwóch limonek - pieprz - sól - olej - szczypiorek Dodatki oraz przyprawy dobrej jakości znajdzie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso umyć i pokroić na cienkie plastry.  2. Przygotować marynatę z oliwy, soku z limonki i przypraw, natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki na godzinę.  3. Czosnek bardzo drobno pokroić lub rozgnieść.  4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania